|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 III.del
15.2.2011 20:26:38   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: DIANE

Kdaj pregledajo MV če si kaj odprt?
Kaj ti pa na PDP delajo sm kontrola pa to al kako?

Mene je G začel vaginalno pregledovat šele na PDP. Takrat sem tudi učakala prvi (in zadnji) CTG pri njemu.

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 4576
15.2.2011 20:43:59   
Tigrica86
IZVIRNO SPOROČILO: valek

IZVIRNO SPOROČILO: DIANE

Kdaj pregledajo MV če si kaj odprt?
Kaj ti pa na PDP delajo sm kontrola pa to al kako?

Diane čist različno je ...odvisno od ginekologa...recimo nekatere punce so tuki že pisale da na zadnjih pregledih so jim gledali koliko so odprte torej tudi mv...mene recimo do sedaj še spodaj ni gledal in nič preverjal....pa imam jutri 4.ctg in čez 6 dni rok....
ampak menda je najbolje da se nič preveč ne tipa preden nisi pripravljen za rodit in ne greš v porodničnico...ko pa imaš PDP pa imaš ctg in tam ti sigurno pogledajo kako si odprt in tudi vsakokrat naprej po roku....

js bom jutri točno en teden čez rok, pa me do zdej ni ne osebna G ne zadnjič G v P noben pogledu če sem kj odprta oz. MV zmehčan ali karkoli... no, vaginalno me ni noben pogledu že kaka 2 meseca. tk da sem tudi mal v strahu, da mam kako vnetje, glede na to, da mam skoz zelo močan "beli tok" ampak srbi me pa ne

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 4577
15.2.2011 20:50:34   
meta21
Hihi! Sem šla malo na FB in kliknem domov in voila ... dežujejo dojenčkiuser posted image . Kolk enih slikic in ponosnih atkov in mamic user posted image

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4578
15.2.2011 20:52:55   
meta21
Čakam moža, ki si je šel v spodnji štuk sendvič nardit, da se grem lahko stuširat. Zna bit precej stresno, ko si pod tušem in začne tamal jokat al pa tavečji klicat. Rajš mal počakam ...

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 4579
15.2.2011 20:55:29   
valek
Danes pa nismo tak pridne kot ponavadi...kr nekaj bodočih mamic
pogrešam.....Registrirana---a si še v enem kosu??user posted image malo se slabo javljaš

no js sm sedaj nardila za 3x za v skrinjo piščančje meso na koščke v zelenjavni omaki...
si delam zalogo za čas, ko se mi nebo ljubilo kuhati iz nuleuser posted image user posted image user posted image , jutri pa še skuham en velik lonec goveje župce in spravim v več posod v skrinjo...

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 4580
15.2.2011 20:59:01   
valek
Našla slikico Patrishine Gaie na facebooku....zgleda da je njen dragi
pripopal slikico gor......taka lepa blontna punčka...user posted image user posted image

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 4581
15.2.2011 21:02:00   
Teyla
tamy82 mogoče sta vidva preveč tiho? Eni dojenčki imajo radi hrup, opažam pri najini-bolj ropota bolj ji je fajn. Pa tud patronažna je rekla, da jasno, da podnevi tako lepo spijo, ko je pa hrup, pa svetloba in se počutijo varne, ponoči je pa tiho in temno, jih je pa strah. Pa metin nasvet tudi velja preveriti, še posebej, če spi kje blizu kakšne vtičnice ali pa ob steni, ki meji na kopalnico, idealno je, če ima glavo proti S, ni pa dobro, če spi med oknom in vrati. Majhna stvar, ampak že če obrneš posteljico za 90° lahko narediš veliko spremembo. user posted image  

Grem jaz House-a gledat. Lahko noč. user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 4582
15.2.2011 21:02:56   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: maurica

meta; Aptamil kupujemo v Mullerju. Drugače pa je baje boljše adaptirano mleko Novalac (imajo tudi za krčke). Je manj sladko in baje otroci niso tako "zaliti" in okrogli kot pri Apatamilu. Če pa pomaga pri krčkih pa ne morem reči iz prve roke, za Aptamil pa lahko potrdim.

krčki; pri prebavi pomaga tudi sirup od kumine, deluje proti napihnjenosti. se ga dobi v lekarni

pa še nekaj, jaz sem ugotovila, da ko Anžeta zvija, mu ful paše spat na hrbtu. na trebuščku (ki naj bi bila pri krčih najboljša lega) mu sploh ne sede, če ga dam na bok pa se tolko časa premika sem in tja, da se spravi na hrbet. tako da pol ful pazim, da je vsaj malo nagnjen in da ima glavico postrani. pa hvala Bogu da imam AC

A mu daš aptamil c čistega al ga mešaš z navadnim aptamilom? Meni je patronažna rekla, da naj dam npr. eno žličko Comforta in 2 žlički navadnega ali pa 2 obroka comforta v celem dnevu pa se mi to ne zdi najbolj smiselno.

Glede spanja na hrbtu-meni Lovro ni nikoli hotel spat na boku pa če sem ga še tako založila. Nam je pa babica v MŠ rekla, da če smo sigurni, da je kupček podrl, spanje na hrbtu ni nič narobe. Bine pa ta trenutek spi zraven mene na kavču na trebuhu, ker v večernem času samo tako zaspi ampak ga imam pa najrajši zraven sebe, ko spi na trebuhu. In ja, HB za AC!user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 4583
15.2.2011 21:07:43   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: valek

no js sm sedaj nardila za 3x za v skrinjo piščančje meso na koščke v zelenjavni omaki...
si delam zalogo za čas, ko se mi nebo ljubilo kuhati iz nuleuser posted image user posted image user posted image , jutri pa še skuham en velik lonec goveje župce in spravim v več posod v skrinjo...

Pridna! Jaz sem prvič tudi "hrčkala"user posted image in zaloge delala zdaj se mi je pa zdelo, da bom po porodu bolj pri močeh in sem res. Pa še jezna sem bila, ker me je prvič, ko sem prišla iz P na mizi čakala pečena lazanja iz skrinje, ki sem jo naredila, da mi po porodu ne bo treba kuhatuser posted image

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 4584
15.2.2011 21:09:17   
mija24
Čer!

Najprej čestitke vsem mamicam za njihove štručke in pa hvala vsem za čestitke ob rojstvu naše Zare.
Mi smo včeraj prišli domov iz porodnišnice in se že počasi privajamo en na drugega. Mala je tak cuker, samo je, spi in kaka user posted image . Nisem še uspela prebrat nič za nazaj, ker se zelo slabo počutim. Na hitro, da povem kako je potekal moj porod, kaj več bom pa napisala ko pridem malo nazaj k močem.
V sredo sva z mojim odšla v porodnišnico zaradi ponavljajočih krčov (jaz sem mislila, da je kriva prebavauser posted image ) in so me obdržali notri, ker sem bila odprta 3 cm. Čez noč sem se odprla še en centimeter zato so me v četrtek zjutraj poslali v porodno sobo (moji popadki so proti jutru čudežno izginili). Babica mi je predrla plodove ovoje in pa dala umetne popadke v žilo- od tu naprej je vse skupaj nadrealistično, v glavnem rodila sem v 1 uri in 58 minutah zdravo deklico Zaro, ki je imela 3850 g in 52 cm. Ker sem rodila tako 'vlko babo' sem bila tut pošteno prerezana in tudi notranje sem se raztrgala, ampak samo, da je mala ok. Zgubila sem veliko krvi zato mi je železo padlo na 87 in sem na tabletah retafer in pa zaradi notranjih in zunanjih šivov lahko samo stojim ali ležim. Za piko na i pa sem še takoj po porodu zbolela za neko virozo in sem imela do včeraj visoko vročino. Zdaj smo doma in mi gre že na bolje, jst bolj počivam, moj dragi mi zeloo pomaga tako da user posted image ati. V glavnem, naša Zara je super in vsak dan je lepšauser posted image .

Lepo se mejte pa se še kaj slišimo ko pridem nazaj k močem.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 4585
15.2.2011 21:34:59   
mija24
Aja, še en link....članek o nasuser posted image

http://posavje.info/panorama/novorojencek-z-zapestnico-stevilka-45.html

(odgovor članu mija24)
Neposredna povezava do sporočila: 4586
15.2.2011 21:47:18   
Jo@n
Čer,
še zadnje javljanje v obliki kinderjajčka... Zvija me še ne, v bistvu imam občutek, kot da je jutri čisto navaden dan. Ja, verjetno me bo začelo zvijat ko bom šla spat, pa še ob vsakem nočnem sprehodu na minus. user posted image

Danes sem se oglasila še v vrtčevski skupini našega skoraj triletnika, ravno obravnavajo tematski sklop dojenčka, pa me je vzgojiteljica prosila, če prinesem pokazat bušija z dojenčkom....ki se bo jutri rodil. Je bilo tako fletno, ko me je 10 parov malih ročic božalo po trebuščku, naš prvorojenec pa je tako zaščitniško stal zraven mene, da mi ja kdo od dveletnikov ne bi kaj naredil user posted image user posted image user posted image

Fajn pišite za dojenčke (vidim, da je imela Nina danes cele strani samogovorov user posted image ), pa se javim, ko bo kaj novega!!!

(odgovor članu mija24)
Neposredna povezava do sporočila: 4587
15.2.2011 21:49:03   
valek
IZVIRNO SPOROČILO: mija24

iii kak lepouser posted image user posted image ,...vi ste pa že medijske osebnosti rataliuser posted image

(odgovor članu mija24)
Neposredna povezava do sporočila: 4588
15.2.2011 22:25:32   
valek
Babike , kje ste kaj...a se res nobeni več ne ljubi čvekati....?user posted image user posted image
namreč js sm še kr pri volji...sam mal teško se sama s sabo pogovarjam...
tak da grem počasi dol z rač....pred tv...

lahko nočko....do jutri,...user posted image user posted image

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 4589
15.2.2011 22:33:27   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Jo@n

Čer,
še zadnje javljanje v obliki kinderjajčka... Zvija me še ne, v bistvu imam občutek, kot da je jutri čisto navaden dan. Ja, verjetno me bo začelo zvijat ko bom šla spat, pa še ob vsakem nočnem sprehodu na minus. user posted image

Danes sem se oglasila še v vrtčevski skupini našega skoraj triletnika, ravno obravnavajo tematski sklop dojenčka, pa me je vzgojiteljica prosila, če prinesem pokazat bušija z dojenčkom....ki se bo jutri rodil. Je bilo tako fletno, ko me je 10 parov malih ročic božalo po trebuščku, naš prvorojenec pa je tako zaščitniško stal zraven mene, da mi ja kdo od dveletnikov ne bi kaj naredil user posted image user posted image user posted image

Fajn pišite za dojenčke (vidim, da je imela Nina danes cele strani samogovorov user posted image ), pa se javim, ko bo kaj novega!!!

Zvija ali ne zvija ... Srečno!user posted image user posted image user posted image  Pa itak bo vse ok!user posted image

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 4590
15.2.2011 22:34:37   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: mija24

Lepo! Pa ja se itak cmerim ob vseh porodnih zgodbah user posted image

(odgovor članu mija24)
Neposredna povezava do sporočila: 4591
15.2.2011 22:36:58   
maurica
meta; jaz samo aptamil c dajem. sem najprej tudi jaz mešala (ker sem imela eno škatlo navadnega že odprtega, pa da bi ga porabla), samo to ni to. danes spet testiram - od včeraj zvečer mu samo aptamil c dajem (nič mojega) in nimamo nič krčkov user posted image . dejansko resno razmišljam, da bi mu smo to dajala. sej moje mleko naj bi bilo najbolj zdravo, ampak ko ga gledam kako se dve uri zvija in joka si mislim zakaj bi ga matrala, če ni treba user posted image aja, pa jaz v mleko vedno dam še malo kapljic proti krčkom

mija; super za članek user posted image upam, da se čim prej pozdraviš user posted image

joan; sem se nasmejala za tisto v vrtcu user posted image sicer pa vso srečo jutri, bom mislila nate user posted image

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 4592
16.2.2011 7:57:52   
little*miss
Dobro jutro!

Joan, srečno

mija, super za članek user posted image

meta, fajn za zapravljanje in da si šla malo ven. user posted image

tamy, Tia je tudi vedno doli spala, gori pa nikakor. Dedki in babice imajo očitno nekajkar dojenčkom fejst paše. Zdaj pa ugotovi kaj user posted image Sem pa jaz rekla zakaj pri vseh Jan zaspi na rokah, pri meni pa ne, pa je moj rekel da mogoče zato, ker voha moje mleko. Ker pri meni pa res stalno išče. Pravi požerušček user posted image

Podiranje kupčkov - jaz ga probam dat na ramo takoj ko vidim da je nehal jest, včasih sem pravočasna, včasih pa ne. Se pa pokaka med vsakim dojenjem (no mogoče katerega spusti, ampak to je redko). Tako da ga previjam po dojenju.

bradavice, jaz imam še vedno en del bradavic črn, ko se posuši je krasta, ampak si ne črpam, še vedno vztrajam da pije pri meni. Ko začne vlečt me boli za popuser posted image user posted image , ampak ko parkrat potegne bolečina preneha. Imam pa doma ročno črpalko, (še od prvič), pa se mi zdi da ko vakuum prime še bolj bolijo bradavice. Mažem pa z aventovo kremo za bradavice in pa malo z bepanthenom. Saj po počasi minilo user posted image

dojenje, komaj čakam da se ponudba in povpraševanje uskladita, ker imam prsi tako polne. user posted image Mu dam levo, pa čez eno uro in pol hočem dat desno, pa je leva spet tako polna da me boli. Potem pa mu vseeno dam desno, pa čisto malo leve, samo toliko da mi pritisk popusti. Pa vsako večer se s toplo vodo stuširam in masiram tiste (hvalabogu) male vozle, ki jih imam. Fejst me je bilo strah, da nebi mastitisa dobila, ampak zaenkrat se še rešujem. Upam da mi uspe.

Včeraj nama je odpadel popek.. Se mi zdi, da je malo hitro odpadel in še ni zaceljen prav. Saj danes pride patronažna pa bomo videli kaj bo rekla

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 4593
   [Brisano sporočilo]
16.2.2011 8:01:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu maurica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4594
16.2.2011 8:06:08   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

tamy82 mogoče sta vidva preveč tiho? Eni dojenčki imajo radi hrup, opažam pri najini-bolj ropota bolj ji je fajn. Pa tud patronažna je rekla, da jasno, da podnevi tako lepo spijo, ko je pa hrup, pa svetloba in se počutijo varne, ponoči je pa tiho in temno, jih je pa strah. Pa metin nasvet tudi velja preveriti, še posebej, če spi kje blizu kakšne vtičnice ali pa ob steni, ki meji na kopalnico, idealno je, če ima glavo proti S, ni pa dobro, če spi med oknom in vrati. Majhna stvar, ampak že če obrneš posteljico za 90° lahko narediš veliko spremembo. user posted image  

Grem jaz House-a gledat. Lahko noč. user posted image

To sva midva tudi ugotovila in imamo sedaj ponoči prižgano luč. In čez dan sta v kuhinji na hrupu, ponoči pa v svoji posteljici v tišini. Zaenkrat deluje (razen, ko so krči). user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 4595
16.2.2011 8:09:33   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: maurica

meta; jaz samo aptamil c dajem. sem najprej tudi jaz mešala (ker sem imela eno škatlo navadnega že odprtega, pa da bi ga porabla), samo to ni to. danes spet testiram - od včeraj zvečer mu samo aptamil c dajem (nič mojega) in nimamo nič krčkov user posted image . dejansko resno razmišljam, da bi mu smo to dajala. sej moje mleko naj bi bilo najbolj zdravo, ampak ko ga gledam kako se dve uri zvija in joka si mislim zakaj bi ga matrala, če ni treba user posted image aja, pa jaz v mleko vedno dam še malo kapljic proti krčkom

Jaz imam isti problem z Davidom. Nadja ni problema. Davida pa zvija po mojem mleku. Zato njega dojim samo čez dan. Zvečer in ponoči pa samo umetno mleko. Pa še to smo ugotovili, da mu Aptamil ne ustreza in imamo Hipp (in baje mora biti obvezno iz Mullerja). user posted image Še sreča, da imam Nadjo, da mi sprazni obe. user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 4596
   [Brisano sporočilo]
16.2.2011 8:13:34   
Brisani uporabnik

(odgovor članu valek)
  Neposredna povezava do sporočila: 4597
   [Brisano sporočilo]
16.2.2011 8:40:55   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4598
   [Brisano sporočilo]
16.2.2011 8:42:15   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4599
   [Brisano sporočilo]
16.2.2011 8:49:37   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Služba
binyy

Kje delate?

v pisarni (51%)

v proizvodnji (12%)

na terenu (5%)

pisarna+teren (12%)

v trgovini (14%)

v gostilni (7%)

Število vseh glasov: 239

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!