|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 III.del
15.2.2011 11:37:27   
Tisia
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

IZVIRNO SPOROČILO: maurica

Še eno vprašanje: a ima katera kakšen nasvet, kaj narediti, ko je dojenček prehlajen? Anže se nama je neki prehladil user posted image . Zaenkrat mu dajem v noska fiziološko in probam s palčko muco ven dobit. Še kakšna ideja?

Lahko poskusiš nosek očistiti tudi z apsiratorjem. Jaz ga sicer v prvo sploh nikoli nisem uporabljala, zdaj sem pa nabavila kar enega v DM.

ja z aspiratorjem in fiziološko boš najbolje ščistila nosek da bo lahko dihal, pa jogi mu malo dvigni pri vzglavju da lažje dihauser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4476
15.2.2011 11:40:50   
kiara24
Evo se vam prav na hitro javim....

iskrene čestitke vsem ki ste rodile na novo user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala za čestitke.....

Mi smo doma od petka naprej. Je pa pestro ker je klara prhlajena in je gorzno vročina, kašelj, smrkanje..... kaj več ko bom lahko....

Na hitro vam napišem mojo porodno izkušnjo.....

Porodna izkušnja- je pa takole celo soboto sem bila ful čudna pa nič mi ni paslo jest, pa nedelja isto tako da v nedeljo ob 4ih zjutraj pa mi je odtekla voda, zbudila sem mojga in mu povedala, pa jaz sem se šla naštimat, pa poklicala sem mami. No pa hodila po bajti gor in dol da bi se začelo dogajati in se je ko sva odšla od doma malo čez 5uro zjutraj sem imela popadke na 5 minutk... ko sem pa prispela v P pa se je malček umirilo in so bili popdaki na 7 minutk, odprta dobre 2 cm-ja. Dali so mi klistir, pol sem šla pa loh do mojga da sva skupaj hodila gor in dol se smejala in pogovarjala na veliko in govorile in izbirala imena. Tam nekej ob 8mih sem šla pa v porodno so me zopet pogledali in odprta sem bila dobr4 cm-je. Glede na to da je šlo bolj počsi s tem osprinjaem mi je našopala umetne popadke ki so bili hudi samo jaz sem jih predihavala... da mal skrajšam po 5 urah predihavanja, je bilo konec zabave in smeha, začelo se je potiskanje kar je mene grozno bolelo to  je trjalao 1 uro in na koncu so ugotovili da se j glavica fisurno zataknila v moje sramne kosti in da se ne spušča v porodni kanal tako kot bi se moralo in ta pritik je mene ubijal.... minila je še nea grozna ura potiskanja in pa metanja babic po trbuhu... pa nič meni sos e ulile solze obupa ker nisem in nisem mogla rodit, poklicali so G kateri je vse zopet preveril in se na koncu po tem gorznem mučenju odločil da bomo naredili CR. Uspavali so me na kar sem se vmes začela malo prbujati in sem vse čutila slilala Zalo jokati in pa vse bolečine.... pretsjala malo omotična. okrevanje po CR je meni gorzno. Lahko si mislite da sem mehkužna samo meni je bilo to hujše kot rodit po naravani potei. ker os nastale še naprej komplikacije in sem izgubila ogromno krvi zaradi nastalih težav z maternico in posteljico, nebi tukaj na netu pisla kaj se je naredilo. So se odločili še po dveh dneh za transfuzijo pa naflilali so me z zdravili in inkecijami.... v gl zdej sva doma in je pozabljeno vse.

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 4477
15.2.2011 11:47:48   
Tisia
kiara24  si bila pa res bogauser posted image user posted image dobro da se je vse končalo in da ste okuser posted image user posted image

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 4478
   [Brisano sporočilo]
15.2.2011 11:50:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kiara24)
  Neposredna povezava do sporočila: 4479
15.2.2011 11:58:54   
valek
Jutro punce....

no tudi js sm danes dokaj dolgo spala....
včeraj sma preživela čisto simpatičen večer,,.,,sicer ni bilo rožice ali česa...
kr sm mu že prej zabičala -nič kupovati,kr je itak akumolator za 150 € moral včeraj kupiti ki se je pokvaril....tak da sma bila bolj zmenjena na tokrat nič...
sma pa imela čist tak večer,...veliko stiskanja,ljubčkanja....en film pogledala,sadni krožnik pojedla...nekaj sladkega...
v glavnem primerno tudi mojemu počutju...ko sm se tak težko premikala ...js sm bila hecnauser posted image user posted image
no meni je bilo čisto ok.....
sej še imamo 2 praznika pred sabo...user posted image

sedaj pa kuham...:danes bomo imeli govejo juhco,dunajske puranje zrezke,pire krompirček in mešano solato(malo pese, malo motovilca in malo koruze)...me že malo grabi lakota....

vreme je pa spet neko smotano, depresivno...spet se bom eno uro spravljala na sprehod....

drugače pa pri meni se nič kaj ne dogaja....jutri imam ctg...

Neposredna povezava do sporočila: 4480
15.2.2011 12:03:37   
valek
Kiara...to pa je bil pester porod...čimprej se pocajtaj....user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 4481
   [Brisano sporočilo]
15.2.2011 12:06:19   
Brisani uporabnik

(odgovor članu valek)
  Neposredna povezava do sporočila: 4482
15.2.2011 12:11:32   
Jo@n

Še eno vprašanje: a ima katera kakšen nasvet, kaj narediti, ko je dojenček prehlajen? Anže se nama je neki prehladil user posted image . Zaenkrat mu dajem v noska fiziološko in probam s palčko muco ven dobit. Še kakšna ideja?

Fiziološka, pa babyvac na najmanj moči... Pa kakšen pisker s kadečimim kamilicami k postelji, da ne bo preveč suh zrak...

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 4483
15.2.2011 12:25:12   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: vipercat

punce enkrat sem vas že povprašala po tej temi, pa ste me vse zignoriralee... mene pa še firbec matra...

a imate kaj izkušenj z vedeževalkami? mene zadnje čase srbi da bi šla malo poslušat kaj naj bi nas čakalo v prihodnje. kar nekaj stvari se dogaja v našem življenju, pa me kar malo mika. ste kdaj bile? so vam kaj zadele?

jaz sem bila 2x. enkrat pri eni gospe, ki je bila izredno bolana in na žalost ne dela več mi je pa čisto vse uganila. se je vse uresničilo ... no nekaj še pričakujemo user posted image . druga pa je zloglasna stanka iz postojne ki jo vsi tako hvalijo, meni pa ni povedala čisto nič pametnega.

Tega vprašanja se sicer ne spomnim (Teyla sindrom verjetno user posted image ), ampak jaz izkušenj z vedeževalkami nimam. Jih imata pa dve moji bližnji sorodnici, ki bi gresta kar večkrat. Tudi k tej iz postojne, ampak ne vem, če jim je kaj posbnega povedala. Bolj sem si zapomnila obisk od ene, ki je šla k neki gospe iz Viča,  ki je bila prav tako bolna. Tisto me je pa presenetilo sto na uro. Povedala nekaj za naprej, nekaj za nazaj. Zadela ogromno, da si imel kar usta odprta. Ne vem pa če še dela.

probaj z kosmom vate, ki ga zviješ v "črvička". Sem mislila, da ne bo uspelo, pa vedno vse ven dobim. user posted image Samo ne brez fiziološke probavat, obvezno prej 1-2 kapljici notri, pa je.

No, danes smo imeli pestro noč. Mala se je zvijala in napenjala skoraj vso noč. Sicer je lepo spala (2x po 3h), ampak z vmesnimi prekinitvami. Problem je bil pa verjetno v tem, da ni kakala od 22h včeraj zvečer in se je napenjala ko hudič, reva mala. user posted image Šele ob 7h zjutraj je bila plenička polna. Od takrat je mir. Sem pa včeraj poojedla skledico solate in jo je to čisto zvilo zgleda. Druge ideje nimam.

kiara24 omb, jaz sem se kar zgrozila ob tvoji zgodbi. user posted image Važno, da je vse to za tabo in si zdaj doma. user posted image user posted image Upam, da bo kmalu vse pozabljeno.

< Sporočilo je popravil Teyla -- 15.2.2011 12:29:51 >

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 4484
15.2.2011 12:29:29   
cukica
Mi smo mel danes patronažno na obisku zaradi popka in sva dobila kremo za mazat,...Ne ve pa zakaj je unet,ker je notri vse lepo stisnjeno.Bomo par dni mazal pa bo.
Drugače mi pa zdajle spi že 4 urce in je res priden.Zjutraj so ga zbudil krčki,ker včeraj nismo nič kakali in danes čakam,če bo kaj.

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 4485
15.2.2011 12:30:09   
cukica
Kar se tiče vedeževanja jaz tud ne verjamem v to in nisem za take stvari,....

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 4486
15.2.2011 12:32:17   
tamy82
Tole mi je sporočila aktak na fb:
Vceraj ob 3.05 se nama je pridruzila mala Ela. Tezka 3400 g in velika 50 cm. Mati in hci sta uredu.
Lp Katarina

ČESTITKE MAMICI IN MALI ELI!!! user posted image user posted image user posted image VELIKO CARTANJA IN UŽIVANJA V SKUPNIH TRENUTKIH!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 4487
   [Brisano sporočilo]
15.2.2011 12:33:12   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tamy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 4488
15.2.2011 12:35:15   
Tigrica86
kiara user posted image bogica, kaj si mogla prestat. user posted image da bo sedaj vse ok...

Registrirana, če najdeš recept za pospešit zadevo, ga prosim sporoči še meni user posted image

cukica, upam da se popek kmalu porihta user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 4489
15.2.2011 12:35:37   
tamy82
Naš Val pa zdej meditira user posted image Mirno leži v zibki in gleda z velikimi očmi naokrog user posted image Bem, važno, da ne joče user posted image

Vedeževalke: nimam izkušenj, niti ne verjamem v to user posted image

Sej bi tudi jaz kej več postov prispevala za Dojenčke, ampak kaj čem, če moram cartat mojo malo štručko user posted image

S kakanjem pa naš (za zdaj) res nima težav, se samo čudim kolikokrat na dan lahko tako majhno bitje kaka user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4490
15.2.2011 12:36:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Pozabila sem dopisati, proti krčkom mu pa dajem 2-3 kapljice - kapljice proti krčem gorensjkih lekaren. Super pomaga!!! Sploh po adaptiranem mlekcu. Midva sedaj kar vmes zmešava med mlekca. Je pa res, da Nik tako eksa mleko (neglede katero), da vmes kar stoka. Potem je pa jok, da postane čisto plav. Od kar dajem tole, so še krčki veliko milejši. Dam tudi kapljico do dve na dudiko, če je res prehudo in da tisto v umetnem mlekcu ne prime takoj.

Komarčkov čaj lahko dajete piti od prvega tedna naprej, je meni petronažna rekla. Samo moj ga nemara pa ne vem zakaj.

Jaz ti še enkrat priporočam, da probaš aventovo dudo, ker TT dude so ful mehke in meni je Lovro isto delal. Po aventovi se mora precej bolj trudit (kar je podobno matranju na prsih in se na flaši ne razvadi) pa še cel kup zraka ne požre, ker bolj počasi pije (vsaj enkrat dlje na aventov kot TT). Pa obvezno podiraj kupček tudi enkrat vmes. Vsak zrak, ki ne gre skoz usta ven, gre skozi črevo in to boli.

Točno to kar si opisala, se meni dogaja. Nič bom šla menjat flaško. Veš kaj me samo zanima a avet ima majhne cuclje? Ustka ma majhna in v porodnišnici na aventovo ni potegnit mogel. Smo pa potem naročili nukovo, ki jih pa po trgovinah ne najdem.

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 4491
   [Brisano sporočilo]
15.2.2011 12:37:15   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4492
15.2.2011 12:37:25   
Tigrica86
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

Tole mi je sporočila aktak na fb:
Vceraj ob 3.05 se nama je pridruzila mala Ela. Tezka 3400 g in velika 50 cm. Mati in hci sta uredu.
Lp Katarina

aktak - čestitke za Elo user posted image velik cartanja user posted image tud vama je uspel ta lep datum user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4493
15.2.2011 12:38:44   
Grozdek
Pozdravljene!

Samo, da se na hitro javim... Naša Nika se je rodila 3.2.2011 s carskim rezom. Porodna izkušnja je bila odlična in najbolj važno, z Nikico je vse super. Sedaj spančka, mami pa je izkoristila trenutek za rač.

Lepe pozdrave vsem in vse dobro!!! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4494
   [Brisano sporočilo]
15.2.2011 12:38:53   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Tigrica86)
  Neposredna povezava do sporočila: 4495
15.2.2011 12:39:43   
Tigrica86
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

Sej bi tudi jaz kej več postov prispevala za Dojenčke, ampak kaj čem, če moram cartat mojo malo štručko user posted image

no, tak lep razlog bi pa skoraj blo treba opravičit user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4496
15.2.2011 12:39:48   
cukica
Kiara grozno kaj si morala doživeti,važno je,da ste sedaj doma in,da bo z vama vse v redu,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 4497
15.2.2011 12:40:24   
Tigrica86
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86

Registrirana, če najdeš recept za pospešit zadevo, ga prosim sporoči še meni user posted image

Velja! user posted image Pa kontra tudi velja, ne? user posted image

Zmenjeno! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4498
15.2.2011 12:41:21   
Tigrica86
Grozdek user posted image čestitke tudi tebi in veliko  cartanja!user posted image

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4499
15.2.2011 12:41:31   
Mišyka

Fajn našpricat fiziološko, pa z aspiratorjem al pa Babyvacom ven potegnt. Pa mogoče soparo v kopalnici narest in z otrokom noter al pa kšna druga varianta v smislu vlaženja zraka. Pa dvignjeno vzglavje. 

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 4500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

hrana ponoči
slovenka

Ali vašega 10-mesečnega malčka ponoči še hranite (oz. ste hranile)?

Da, enkrat na noč (31%)

Da, večkrat na noč (12%)

Ne (47%)

Drugo (10%)

Število vseh glasov: 305

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!