|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2011
15.2.2011 6:14:21   
mayalottie
Dobro jutro, nosečkice!
Danes imava "rojstni dan":))user posted image
Vstopila sva v sedmi mesec! ŠE samo trije meseci do konca, kako hitro gre!!!!!!!!!!!
user posted image vsem!

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 2401
15.2.2011 8:05:38   
fluf
mayalottie kdaj maš pa ti rok? ker men tale štetje mesecev ne gre... jest mam rok 31.5., torej sem zdej kao v 26t, to je še 6 m...

jest računam to nekak tko... da 31.5. je PDP, 30.4. bomo vztopili v 9 mesec, 30.3. v 8 mesec, torej 28.2 (oz. 1.3.) v 7. mesec ,... če pa gledam po internetu... pol pa po tednih niti slučajno še nisem v sedmem mesecu... itak večinom se vse računa na tedne, če me pa kdo vpraša kolk daleč sem pa rečem, da mam še tri mesece user posted image (to se pravi marec, april in cel maj še) user posted image

men to še zdej ni čist jasno user posted image ma važn da je z mojo bebico vse okidoki

< Sporočilo je popravil fluf -- 15.2.2011 8:10:59 >

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 2402
15.2.2011 9:18:29   
karmen7
Jutro!

Meni tole štetje v mesecih tudi ne gre. Včeraj sem vstopila v 23. teden, tole z meseci pa user posted image . Jaz ob vprašanju v katerem mesecu sem pač povem tedne, če me pa še debelo gleda pa povem da imam rok junija.

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 2403
15.2.2011 10:05:35   
sobrate
Fluf jst tud tko nekak računam. Sam če maš ti rok 31.5, potem odšteješ še 7 dni, ker si dejansko noseč( seveda če dopolniš 40t) celih 9 mesecev in 1 teden.

(odgovor članu karmen7)
Neposredna povezava do sporočila: 2404
15.2.2011 11:13:53   
Bloby
Sj po tednih ne morš kr delit z 4 pa so kao mesci. Edini mesc, ki ma 4 tedne je februar, ostali pa vsak mal več in se do konca nabere... tko da ta sistem deljeno z 4 ne more bit. Jst si tud od roka nazaj gledam. Pač 12.6., se pravi sem zdaj dopolnjenih 5 mescev in grem v 6. mesec, sm pa 23. t in 2 dneva. Če bi 40 t delil z 4 itak pride 10 mescev. Pa nismo 10 mescev noseče...

A nardimo skrito skupino na FB, a je stran kar uredu? U skriti se noben ne more "prešvercat" sam to je razlika? Drgač stran je lepa, samo vsi ostali jo tud lahko vidijo...

(odgovor članu sobrate)
Neposredna povezava do sporočila: 2405
15.2.2011 11:14:03   
mayalottie
Takole je..oziroma tako jaz računam. En mesec nosečnosti ima 4 tedne..Torej, 24 tednov je dopolnjenih 6 mesecev, ane.
Zdaj sem vstopila v 7.mesec, imam še tri mesece do konca, torej 7., 8. in 9.mesec.
Se zdi smiselno?
Če računaš na otročarije.net ti tudi tako računa.

Neposredna povezava do sporočila: 2406
15.2.2011 11:15:25   
Udb

IZVIRNO SPOROČILO: delfinka2211

Mislim da imamo kar vse ki smo prvič nosečke tak strah pred porodom ki se prikrade v naše misli.

Mene prvič ni bilo pol tolk strah, kot me je zdaj...

(odgovor članu delfinka2211)
Neposredna povezava do sporočila: 2407
15.2.2011 11:23:28   
Bloby
ne morš delit z 4imi tedni. Mesci nimajo 4 tedne, moje mnenje pač.

Udb a u prvo poj ni blo ravno prijetno?

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 2408
15.2.2011 11:24:32   
mayalottie
Ja Bloby, to maš pravuser posted image ZAjebala

Neposredna povezava do sporočila: 2409
15.2.2011 11:25:40   
mayalottie
torej bom 7.mesec 6.3.

Neposredna povezava do sporočila: 2410
15.2.2011 11:27:08   
Udb

IZVIRNO SPOROČILO: Bloby

ne morš delit z 4imi tedni. Mesci nimajo 4 tedne, moje mnenje pač.

Udb a u prvo poj ni blo ravno prijetno?

Prijetno pa res ni beseda s katero bi to opisala! Se strinjam, da je to dogodek, ki se ga v življenju ne da z ničemer primerjati. In nekaj nepopisnega je, ko čutiš in vidiš svojega dojenčka. Ampak porod + tiste 4 dni v porodnišnici bi pa jaz opisala, kot do sedaj najtežje 4 dni v mojem življenju. (razen tega dela, da sem dobila prelepo darilo, ki je zdaj že veliko 125cm! user posted image )

(odgovor članu Bloby)
Neposredna povezava do sporočila: 2411
15.2.2011 11:30:48   
Anonimen
Mayalottie
v bistvu gre pri štetju takole, imaš dve varianti računanja:

Lunarni mesec: v nosečnosti jih je 10, ker se šteje, da ima vsak mesec 4 tedne. V nosečnosti imamo 40 tednov, zato je 10 lunarnih mesecev.
Običajen mesec: to pa šteješ tako: če bi imela PDP 1.6. potem boš 1.3. vstopila v 7 mesec in takrat bodo 3meseci še pred tabo do PDP.

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 2412
15.2.2011 11:33:24   
delfinka2211
Udb...a je bil porod težek al potem v porodnišnici (osebje itd)?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2413
15.2.2011 11:36:57   
Bloby
mayalottie ja pomoje je natančno lunarno ja kot je rekla anonimna, ostalo je pa itak približno, sam sej kdo pa rodi točno na rok. Rok maš na moj rojstni danuser posted image

Udb, če ti ni odveč mal povej izkušnjo...

< Sporočilo je popravil Bloby -- 15.2.2011 11:39:39 >

Neposredna povezava do sporočila: 2414
15.2.2011 11:49:49   
Udb
Moja izkušnja - tko realno in ni mišljeno, da bi se morala zdaj kera bat (ne maram pa olepševanja). Bila sem 8 dni čez rok, zato so se odločili, da porod sprožijo. Tako sem dobila tabletko za mehčanje materničnega vratu (okoli 10 dop). Okoli 18 so me prestavili v porodno sobo in takrat popadki še niso bili hudi. Babica pri porodu je bila super, čisto na koncu je prišel mimo še ginekolog. Popadki - najhujše mi je bilo zadnjo uro preden lahko začneš pritiskat. Takrat sem res mislila, da ne bom zmogla, ker so popadki v eno, brez premora (ja, žal se nisem odločila za EA). Potem sem se v zadnji fazi raztrgala, pa še prerezali so me. Šivanje je potem še bolj bolelo, ker se gin ni zdelo vredno počakati, da anastezija prime...kr neki. Z mojim malim piščančkom je bilo k sreči vse ok. Ljubezen na prvi pogled.
Potem pa tiste dni na oddelku...katastrofa. RES! Pa se ne smatram za hudo zahtevno osebo. Ampak prijazna beseda pa kakšen nasvet - to bi pa pričakovala, sploh kot prvorodka, ki še otroka ni znala prijet! Ma kaki! Nesramne sestre, aroganca, slaba volja ob vsakem vprašanju...to me je vse bolj bolelo, kot pa šivi. Tako nama dojenje ni steklo, mleka ni bilo (ne rečem, da bi ob prijaznih sestrah bilo). Komaj so naju spustili domov, seveda so mi dali vedeti, da sem slaba mati, ker nimam mleka.
Če bi morala samo še en dan ostati tam, bi resno znorela. Saj mi je zdaj, ko bpogledam nazaj žal, da nisem kaj rekla nazaj. Ampak je pa res, da si rahlo prestrašen, razbolen, ne veš če delaš prav...pa tudi tak človek nisem, da bi se prepirala. Tokrat ziher ne bo tako, ker se bom 100% postavila zase, pa če to pomeni, da moram do direktorice bolnice. TAko da tista misel - kot se obnašaš sam, tako se bodo obnašali do tebe v Nm porodnišnici ziher ne velja.

(odgovor članu Bloby)
Neposredna povezava do sporočila: 2415
15.2.2011 11:56:45   
delfinka2211
OJOJ....boga...tole je blo pa res ful hudo...mislim da je res v takih trenutkih prijazna beseda sester zelo pomembna, sploh pri prvorodkah k ti res ni nč jasno in si prestrašen.

Js sm mela sicr bolj urgentno srečanje s sestrami v porodnišnici Celje in morm rečt da če bo tako tudi na porodu me ne bo strah. Resnično zelo prijazno so me sprejele in tudi dežurna G, ob pregledu so mi vse razložili in pokazali tk da resnično sva z mojim dobila tak super občutek. Bomo sicr videli kako bo potem ampak kot sem že rekla če bo tak me ni strah.

Je pa res da ponekod delajo že vse tak avtomatsko in pričakujejo da vse veš in znaš in če slučajno kaj ekstra vprašaš je to že vdor v njihovo znanje in nevem kaj vse.

Vsem nam nosečkam želim, da bomo mela super izkušnje z zdravstvenim osebjem.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 2416
15.2.2011 12:03:10   
Udb
Tudi jaz želim vsem 100% pozitivne porodne in poporodne preizkušnje!

Neposredna povezava do sporočila: 2417
15.2.2011 12:19:47   
Tiara123
IZVIRNO SPOROČILO: Udb

...Tokrat ziher ne bo tako, ker se bom 100% postavila zase, pa če to pomeni, da moram do direktorice bolnice. TAko da tista misel - kot se obnašaš sam, tako se bodo obnašali do tebe v Nm porodnišnici ziher ne velja.

Če bi jaz doživela tako negativno izkušnjo pri prvem porodu, se sigurno ne bi vrnila rodit v isto porodnišnico.
Nevem, sem lahko sicer pametna, ker sem imela 100% pozitivno porodno izkušnjo in se drugega poroda ne bojim.. Upam, da ne bo v drugo čisto druga pesem...

Glede na to, da si lahko v Sloveniji še zmišljujemo v katero porodnišnico bi rade šle rodit, mislim da ne bi šla 2x nekam, kjer nisem bila zadovoljna.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 2418
15.2.2011 12:29:29   
strelka87
Udb v kateri porodnišnici se ti je to dogajalo?

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 2419
15.2.2011 12:36:36   
Udb
Tiara, verjemi, da sem že kar nekaj razmišljala o tem. Samo, potem ko sem vse pretehtala - živim par sto metrov od porodnišnice, druga najbližje je pa v Brežicah. Tukaj bo lahko partner dosti več ob meni, pa tudi veliki bratec bo bližje..ne vem. Sicer se imam pa še kar nekaj časa odločati.

strelka - to je nm porodnišnica. Samo toliko, kolikor jaz spremljam, bi rekla, da sem slišala nekje 80% slabih mnenj in 20% pozitivnih.

(odgovor članu strelka87)
Neposredna povezava do sporočila: 2420
15.2.2011 12:39:24   
delfinka2211
za brežiško kolkr sm js slišala so ble same negativne kritike...tko da...

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 2421
15.2.2011 12:41:50   
Bloby
Udb ja vrjamem da je to grozno... pa takrat si najbolj občutljiv in še vsa slabotna... že sami ti je čudno zakaj ni mleka, kaj da te šele osebje na to opominja... še dobro da ti ni blo treba dalj v bolnici ostat.

(odgovor članu strelka87)
Neposredna povezava do sporočila: 2422
15.2.2011 12:46:02   
karmen7
Ajoj Udb tale tvoja izkušnja pa sploh ni fajna. Jaz priznam da je mene tega najbolj strah. Itak bo to moje prvo dete, že tak in tak bom prestrašena kak se naj lotim tega malega čudesa, potem pa da dobim še take sestre. Jaooo bože mili...user posted image

(odgovor članu Bloby)
Neposredna povezava do sporočila: 2423
15.2.2011 12:47:28   
Udb
Jst priporočam, da raje čim bolj pozitivno razmišljate, po drugi strani se pa pripravite, da ne boste potem tako šokirane kot sem bila jaz. Pa postavite se zase! Tam so tudi zato, da nam pomagajo!

(odgovor članu karmen7)
Neposredna povezava do sporočila: 2424
15.2.2011 12:54:20   
delfinka2211
Tole je res dobr nasvet UDB...da se čimbolj postavimo zase

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 2425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

ime za punčko
encavesna

Katero ime vam je bolj všeč?

Maša (29%)

Lara (49%)

Kaja (23%)

Število vseh glasov: 270

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!