Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 9.2.2011 14:55:23
|
|
|
|
GITA14
|
ULA -obložen jeziček- kako pa to zgleda?
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 9.2.2011 15:22:05
|
|
|
|
ula77
|
benti, me je vrglo dol po romanu obložen- bel jeziček, dal Daktarin, ki se ga dobi brez rp. Hropla je ponoči pa kašljala, pa sem jo peljala pogledat, ker se je slišalo kot iz pljučk...
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 9.2.2011 16:03:39
|
|
|
|
BabyKitty
|
Dadi v Lj sem kupila modrc ja... jih imajo veliko, zelo lepih tistih nepodloženih... ampak jst sm si zaželela podloženega GITA14 pikice no normalne... moj mali je bil tak revčk... 3 tedne je trajal pa je blo... mi je pa dala P kremico pa smo 3 dni mazal pa so zginl... a je blo to naključje al je res kej pomagal pa nevem Punce je katera razmišljala o plavanju dojenčkov? Jaz bom malega nekam vpisala samo še nvem kdaj in kako želim si da bi že pred morjem zaključili, ampak nevem če se bo izšlo bi šla pa na tisto varianto, ko so otroci brez obročev v vodi... se mi zdi precej bolj zdravo... Je katera že kej študirala zadeve?
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 9.2.2011 16:12:44
|
|
|
|
Arwenko
|
IZVIRNO SPOROČILO: GITA14 me smo s sprehoda, zunaj se fejst hladi in piha. upam da se bo sonček nadaljeval. a so se vašin otročkom pri 5 tednih začeli pojavljat mozolčki? moja je mela prej čisto čisti obrazek, zdej je pa cela mozoljasta po obrazu vratu in glavici eni so sam izbočeni(teh je ogromno) eni so pa beli in okrog je rdeče, teh je pa manj. A je to možno alergija morem it k zdravniku? Mozoljčki so se nam pojavili pri 6-ih tednih in so tudi trajali 3 tedne, zgledalo je grozno, ampak jo je pediatrinja ravno videla na posvetovalnici in je rekla, da je to čiščenje in ne alergija. Sum na alergijo je, če so po celem telesu. Plavanje...tudi jaz razmišljam ja.
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 9.2.2011 16:21:09
|
|
|
|
GITA14
|
hvala vam ste me potolažle
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 9.2.2011 16:49:25
|
|
|
|
ula77
|
GITA, tvoja je dan mlajša, a ne? mi imamo mal pikic že od 3 tedna, danes je pa kot.....ah, lepa princeska... Saj smo vse na istem, a ne? meni je pediatrinja rekla, da je to tudi pokazatelj, koliko hormonov je mami imela v nosečnosti, v vsakem primeru pa se ne sme mazat
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 9.2.2011 16:50:50
|
|
|
|
BabyKitty
|
Kok mi je to smešn ko vsaka pediatrinja drugače reče... ene da se ne sme mazat,meni je pa kremo predpisala na recept vglavnem nej se že odločijo
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 9.2.2011 17:09:37
|
|
|
|
Teta M
|
Gita:naša jih je tudi dobila pri 1 mesecu starosti, sedaj smo stari 5 tednov,...jih ima poln obrazek in po lasišču so tudi, čisto je rdeča,toliko jih je..tako kot ti opisuješ, eni so beli,ene rdeči....prav smili se mi....Pa jo je danes P videla,je rekla da je to vse normalno, mi je pa svetovala da naj kupim hrastovo lubje, pa potem s tem poparkom-ohlajenim seveda, jo umivam po obrazu..pa da jo lahko potem namažem še z Bepanthenom,ker se ti mozoljčki sušijo,pa ima full izsušeno kožo..tako da bom to prakticirala...
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 9.2.2011 18:17:57
|
|
|
|
buba88
|
pozdravljene ko se že menite o mozoljčkih: moja jim ma že kakih 5 tednov pa jo je pediatrinja vidla pa je rekla da se koža čisti. sej jih nima dost, ampak vseeno jim ma... pa kr ne zginejo. če pa zgine kje pa drugje nastane. jaz več nevem kaj naj. pediatrinja pa mi je rekla da nič ne smem mazat sam najraje bi z čem kr to že grozno dolgo traja.... pa je že 2 tedna ne dojim, kr nimam mleka, tako da ne dobiva več mojih hormonov....aja pa še to: niso beli tako kot pri puberteti, ampak takšni rumeni. kot da se ji zagnoji. ja z umivanjem gre dol ampak čez par urc spet nastane če katera ma kakšen nasvet ji bom hvaležna
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 9.2.2011 21:12:57
|
|
|
|
betricija
|
pri nas so mozoljčki bili prisotni cca 3t, potem pa kar naenkrat izginili, pojavila pa se je temenca na lasišču in delno tudi po obrveh in na ušeskih. rešujemo problem z peno proti temencem, se pa s tem ukvarjam že 2t. saj vem, bi jo mogla prej z oljem namazat, pa se mi zdi premrzlo, da bi jo najprej eno uro pred kopanjem imela po bajti z mokro glavo... tako da buba88, možno je, da ima tvoja temence, če praviš da po kopanju izginejo, pa da so rumene barve. probi dobit to peno v lekarni, pa po navodilih umij in ornk zdrgni... jaz pa se še kar ukvarjam s tem polivanjem in bruhanjem po skoraj vsakem hranjenju..ne poliva če je mirna, če pa začne migetat je pa velik mleka zunaj..in sem ugotovila, da tudi na teži ne pridobiva že cel teden. pa še zaprta je..že od nedelje ni kakala. se pa hranima zjutraj in zvečer z mojim mlekom, čez dan 3-4 obroke z AM od aptimela..imate kak predlog, kako pospešit prebavo??
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 10.2.2011 1:35:29
|
|
|
|
dangermouse
|
Glede mozoljčkov, pri nas jih sicer nimamo, sam na nosku ma enga belega, ampak men je blo rečeno da nč mazat otročka po obrazu. Jaz mu dam mandljevo olje v vodo pri kopanju in se cel lepo namaže... po obrazu pa tudi samo z oljem občasno. Enako sem naredila pri temencah... naš Filip jih je imel po obrveh in čelu, na sprednji mečavi in med laski po zgornjem delu glavice, jaz sem ga namazala z oljem in prečesavala laske (ki jih je ful) v vse smeri s krtačko za lase, čez dan sem mu dala kapico čez, da ni bila glavica na hladnem, po kopanju sem ga pa še parkrat prečesala pa je šlo vse stran v dveh ponovitvah... Na plavalni tečaj bomo pa šli tudi mi verjetno v Dolenjske Toplice - tle je link če še katero zanima http://www.plavanje-dojenckov.com/ - vaditeljca je rekla, da je najboljš pri 6 mesecih začet, ko so rotavirusi in razni prehladi že mimo, pa tudi otročki že malo bolje vzdržujejo telesno temperaturo v vodi. Betricija - za boljše kakanje zamenjaj Aptamil z Novalac IT, ki je proti zaprtju, pa poskusi čimvečkrat dojit... pri nas je pomagalo... Aja pa tiste homeopatske kapljice za dojenje http://www.gam.si/product_info.php?products_id=80, ki jih je ena priporočila, res delujejo... če imate težave z dojenjem, premalo mleka ipd. jaz sem jih začela pred tremi dnevi uporabljat, pa je že velik bolš, je pa treba bit pol ure prej in pol ure potem brez hrane in pijače huuuh to je trikrat na dan po ena ura diete - jaz pa cel dan nekaj pojedam... tako da komaj najdem čas, da jih vzamem he, he... pa čaj za dojenje iz Stiškega samostana je tud v redu, lahko naročite tud preko spleta http://www.sitik.si/Sitik_narocilo men so iz LLLI svetovale naj jih pokličem in potem naročim... Včeraj nas je mali šokiral z devet ur spanja ponoči v kosu... sem se vmes kar parkrat zbudila in šla pogledat, če je vse ok... že prej je parkrat spal po šest ali sedem ur... upam, da bo to kar praksa ratala... nam je kar všeč... Tale sonček nas je zgleda vse zvabil stran s foruma... upam, da uživate s svojimi sončki!
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 10.2.2011 9:39:28
|
|
|
|
fuego
|
Dangermouse - a ti si imela pomanjkanje mleka in so ti te kapljice pomagale? Si imela kaj stranskih učinkov? Jaz si jih bom tudi verjetno naročila. da vidimo, če bo kaj delovalo... škodit menda ne more?!?
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 10.2.2011 10:21:27
|
|
|
|
Arwenko
|
betricija...tako dolgo ne-kakanje pri otroku, ki dobiva dodatek nikakor ni ok, saj vem da ti pretežno dojiš, pa vseeno. Daj mu ful sladkane kamilice za pit, če nimaš pa fejst sladkano prekuhano vodo in ga bo odprlo. Za naprej pa zamenjaj dodatek.
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 10.2.2011 11:55:54
|
|
|
|
BabyKitty
|
No ewo lahko poročam glede plavanja sem naju naročila na tečaj konec aprila, da zaključimo do morja in potem na morju čofotamo naprej sem se pa odločila za plavanje brez obročev in pripomočkov, tako obliko naj bi najbolj priporočali in je tudi del rehabilitacijskih programov za otroke s težavami v razvoju ipd. se mi je po premisleku res nekako zdelo da je otrok malo ujet v tisti obroč in ne more migat kot bi si želel, tukaj je pa več stika koža na kožo v vodi in se mi zdi da se bomo mel super je pa to plavanje na Gorenjskem in mislim, da so eni redkih, ki izvajajo plavanje brez obroča... je pa ful naval, tko da je treba se zlo hitr prijavit... vglavnem če katero zanima kaj več, lahko vpraša ker sem naštudirala zadeve v nulo
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 10.2.2011 12:19:52
|
|
|
|
zaljubljena23
|
dangermous, super za kapljice..jaz sem jih priporočala, mi jih je ena priporočala..Sama jih nisem poizkusila, ker imam dejansko res malo mleka..ne spravimo čez cel dan niti za en obrok...Mi imamo to bolj za cartanje pred pravo flaško... Zaprtje..NA tešče cukrana voda...Definitivno pomaga...Drugače pa imamo mi AP confort in se nam je prebava proti prej uredila, sicer ne kakamo vsaki dan, ampak nekje na 2-3 dni, kar je še v mejah normale...Ampak vsak cukrane vode ne rabimo več dodajat...
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 10.2.2011 13:42:20
|
|
|
|
**NiNa**
|
BabyKitty: mene zanima . Kje pa je? Pa cena? Pa, a so plavanja samo v dopoldanskem času al je termin tudi v popoldanskem času?
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 10.2.2011 14:38:11
|
|
|
|
Slavi83
|
Vozičkate a ne??? Js sm pa že, ponavad grem med 11-13 uro vn. Naša pa vsak dan kaka pa še večkrat dnevno je pa polno dojena. A vam sončki spančkajo med vozičkanjem al so budni? Men se je zdej že 2x na pol poti zaćela dret pa ne vem kaj naj naredim v tem primeru, naj jo vzamem vn al peljem naprej.
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 10.2.2011 16:43:28
|
|
|
|
BabyKitty
|
**Nina** termin še ni točno določen, tako da ti o času ne znam dost povedat... je pa to v prenovljenem starološkem bazenu... cena je pa tko kot povsod 110 EUR...
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 10.2.2011 17:56:36
|
|
|
|
Arwenko
|
IZVIRNO SPOROČILO: Slavi83 Vozičkate a ne??? Js sm pa že, ponavad grem med 11-13 uro vn. Naša pa vsak dan kaka pa še večkrat dnevno je pa polno dojena. A vam sončki spančkajo med vozičkanjem al so budni? Men se je zdej že 2x na pol poti zaćela dret pa ne vem kaj naj naredim v tem primeru, naj jo vzamem vn al peljem naprej. Mi vozičkamo vsak dan med 13h in 17h ponavadi, smo vsaj 3-4 ure na dan na zraku. Naša ponavadi joka če zgubi dudo ali če ji kapica zleze preveč čez oči, takrat pač ustavim in ji popravim in gremo dalje. Če pa začne jokcat kr tak, pa ponavadi peljem naprej, razen če vem, da je njen čas hranjena, pol pač ustavimo na prvi klopci in jemo. Je pa ne jemljem ven, če joka v vozičku, ker vem kam je to peljalo pri naši sosedi, ko je pri 2-ih mesecih skapirala, da se mora samo dovolj dolgo dret in bo šla v naročje, da niso mogli nikamor, res nikamor z vozičkom, ker se gospodična ni vozila.
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 10.2.2011 21:49:52
|
|
|
|
birdy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko IZVIRNO SPOROČILO: Slavi83 Vozičkate a ne??? Js sm pa že, ponavad grem med 11-13 uro vn. Naša pa vsak dan kaka pa še večkrat dnevno je pa polno dojena. A vam sončki spančkajo med vozičkanjem al so budni? Men se je zdej že 2x na pol poti zaćela dret pa ne vem kaj naj naredim v tem primeru, naj jo vzamem vn al peljem naprej. Mi vozičkamo vsak dan med 13h in 17h ponavadi, smo vsaj 3-4 ure na dan na zraku. Naša ponavadi joka če zgubi dudo ali če ji kapica zleze preveč čez oči, takrat pač ustavim in ji popravim in gremo dalje. Če pa začne jokcat kr tak, pa ponavadi peljem naprej, razen če vem, da je njen čas hranjena, pol pač ustavimo na prvi klopci in jemo. Je pa ne jemljem ven, če joka v vozičku, ker vem kam je to peljalo pri naši sosedi, ko je pri 2-ih mesecih skapirala, da se mora samo dovolj dolgo dret in bo šla v naročje, da niso mogli nikamor, res nikamor z vozičkom, ker se gospodična ni vozila. Podpis. Pri srednji sem jo parkrat ven vzela in mela katastrofo. Smo bore malo hodili na sprehode. Ma pa zdej tok rajši voziček, je stara dve leti pa se ji nič ne da hodit Tko da zdej če joka v vozičku mali zapeljem na prvi makadam, fejst gunca pa je hitr ok.
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 11.2.2011 10:51:16
|
|
|
|
obcinarka
|
punce pozdravček.. na hitro da se javim.. mi se še vedno malce ubadamo s hranjenjem, ampak mama se ne da.. ugotavljam da najboljše je ko napol drema.. .. pišete ravno o pravi temi.. naša je kakala nazadnje v sredo in to samo 1x, full pa ima prdce, na polno in jo daje... včeri tud ni blo nič, dans zaenkrat še ne.. je dojena, oz. smo ji dali prejšnji vikend, pa v ponedeljek nekaj dodatka, ker je blo pač premalo in jaaaaaaaaa aptamil smo ji dali ker tega imam.. zapira, kajne?? a je možno??.. berem o čaju, sladkanih kamilicah.. zaljubljena ima izkušnje, ha?? torej na tešče, lahko tud čez dan al kako, kakšno žličko??.. mozoljčki.. pikice... tu bom potrkal, ker jih mamo res min. zaenkrat.. temence za promilo na obrveh, pa sem jo zvečer namazala z mojim mlekom, zjutraj umila in pomaga.. drugače pa hvalijo mustelo.. ne vem pa ne.. .. vreme nam je naklonjeno, kajne, zato pejmo na zrak... moja sicer drema zdajle v postlici, ampak bova kar šle.. okrog 12.. pa nekje do 15.30.. sem prebrala o tsitih kapljicah-za vzpodbuditev dojenja, kaj pa vem, bom še premislila.. kolk jih je probalo in učinki??.. skratka uživajte, spet je tu že vikend... joj kako beži..še malo pa bomo tud mi stari 2 meseca.. jaejejejejej!!! lepo bodite
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 11.2.2011 11:08:15
|
|
|
|
Arwenko
|
IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty No ewo lahko poročam glede plavanja sem naju naročila na tečaj konec aprila, da zaključimo do morja in potem na morju čofotamo naprej sem se pa odločila za plavanje brez obročev in pripomočkov, tako obliko naj bi najbolj priporočali in je tudi del rehabilitacijskih programov za otroke s težavami v razvoju ipd. se mi je po premisleku res nekako zdelo da je otrok malo ujet v tisti obroč in ne more migat kot bi si želel, tukaj je pa več stika koža na kožo v vodi in se mi zdi da se bomo mel super je pa to plavanje na Gorenjskem in mislim, da so eni redkih, ki izvajajo plavanje brez obroča... je pa ful naval, tko da je treba se zlo hitr prijavit... vglavnem če katero zanima kaj več, lahko vpraša ker sem naštudirala zadeve v nulo BabyKitty mene bi ful zanimalo kje si našla tole brez obročev?
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 11.2.2011 12:01:26
|
|
|
|
BabyKitty
|
Arwenko in ostale, ki jih zanima plavanje: http://www.oma.si/Slo/main.asp?id=0B68617F Mislim pa da brez obročev plavajo tudi v celju... bom probala najt link, ko sem iskala
< Sporočilo je popravil BabyKitty -- 11.2.2011 12:02:29 >
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 11.2.2011 12:06:06
|
|
|
|
Arwenko
|
Vidiš, to drugo jaz rabim... Celje... našla sem namreč samo Laško, tam pa so na obročih. Meni že po slikah ni všeč, pol jih pa še z nekimi neoprenskimi hlačkami dodatno pričvrstijo...mi je to dosti bolj blizu, tale Halliwick metoda ali kako se reče.
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 11.2.2011 12:30:09
|
|
|
|
BabyKitty
|
Arwenko tudi meni niso simpatični teli obroči... samo nevem če ni v celju samo za osebe s posebnimi potrebami po tej metodi, za ostale pa pač obroč...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?