betricija
|
oj jaz včeraj prišla domov šele okoli 8 zvečer. prišla v staro porodnišnico okoli 8 ure zjutraj, se nekje na poti spomnila, da sem pozabila doma copate, valda panika, pa že tko smo malo zamujali, pa še S je bilo treba odpeljat k babici, pol me je moj kar pred P vrgel ven in šel avto parkirat in v mercator iskat copate. no saj na koncu jih nisem rabila, so mi posodili v porodnišnici. postelja zame je bila že pripravljena, ob 8.30 so me že pobasali v predoperacijsko sobo, mi dal neko tekočino v žilo, so rekli, da se mi bo morda malo vrtelo in se mi je res, pol so me odpeljali v operacijsko sobo in mi tam nekaj govorili, da mi bodo dali masko gor s kisikom, jaz pa tisti trenutek neka panika, da ne smem zapreti uči, da ne bodo mislili, da sem že zaspala in sem kot moja S gledala tiste luči kot ris.no naslednjič se samo še spomnim, da sem sanjala kako se s Saro igrava in da so me zbudili in vprašali kaj sem sanjala, pa sem jim takoj rekla, da Saro..grozno a ne..upam, da se nisem med operacijo smejala kot naša pupika ko nekaj sanja...v glavnem operacija potekala brez zapletov, je pa Ribičeva bila baje presenečena, ko je šla z kamero notri in videla, da je tega polipa precej več kot je kazalo na UZ. so baje morali najprej rezati in potem postrgati ven. je bila pa ful prijazna in je 2x potem prišla k meni v sobo, ker sem na polno krvavela in sva se malo pogovarjali. je rekla, da je ful velik posteljice notri ostalo, da se ji čudno zdi, da bi to spregledali, da pa se zgodi in da to ni nič takega, da so imeli že tudi primerke, ko so morali posteljice odstranjevati po CR..grozn. no pol sem ji pa jaz povedala, da sem v N krvavela do 16t in da je bila prisotna še ena prazna vrečka in če je to možno da je bilo...pa je rekla, da je čisto možno. in še najbolj verjetno je to, ker sem imela krvavitve skoz, vendar pa se vrečka ni odstranila...pa sem skoz opozarjala na to blesavo drugo vrečko in povsod so rekli, da je zihr ni več notr..sem gledala potem slike od UZ v 8t je bila ta druga prazna vrečka velika ravno toliko kot so jo včeraj odstranili..no sedaj čakam izvide. sem pa imela potem še kateter v maternici in ko so mi ga ob 4ih odstranili in sem šla na wc, je iz mene šlo toliko krvi in kep krvi, da sem skoraj omedlela. moža sem poklicala iz hodnika, da je sestra pohitela k meni k meni in rekla, da naj grem nazaj ležat, pa da vidimo kaj bo čez eno uro. ko sem rekla, kje je kakšen zdravnik, je rekla, da ni nobenega. še vedela ni, kdo je dežurni zdravnik..na celem oddelku ni zdravnika...je pol rekla, da je en dežuren ponavadi iz UKc in če ga kliče in mu bom jaz samo dober dan rekla, pa bom mogla notr ostat. meni se je pa šlo da grem čimprej domov. no krvavitve so se umirile šele okoli 6 zvečer tako da sem odletela domov kokr se je dalo. mi je večerja še pripadala, jaz pa sem samo še Saro sanjala. pol je bilo doma pri mojih malo smeha, pa seveda joka, ko sem se kar stopila zraven nje..kolk ti psiha dela, ko otroka cel dan ne vidiš...sva imela pa potem še srečo, da je bila tudi doma kolikortoliko pridna, da ni preveč tečnarila, mož je malce nergal, da ne da miru, pa je doma ker ima bolniško za nego mene, joj mu je težko bilo, meni se je pa še vrtelo..no sem jo vseeno nahranila, pa previla, edino prenaša mi jo mož in dviguje iz postelje. pol smo pa spali celo noč od polnoči do 6h pa potem še do 10h.kontrolo imam čez 3t pri Ribičevi, je najprej rekla, naj grem k ginekologinji, pa če bo delala uz in videla še kako pikico krvi na maternici, da je to čisto normalno, pol je pa kar rekla, naj pridem k njej. super. no pri moji G sem pa naročena jutri en mesec. toliko...mi pospravljamo smrekco in jaslice, moj se bo lepo spočil. mami mi je skuhala kosilo, ga samo pogrejem, jutri pride k meni..v glavnem sem res na dopustu.pa naša pikica je tudi še kar pridna...pa itak vse mine, ves tisti jok in tečnarjenje, ko se ti ta mala štručka nasmehne...toliko..sem se malo razpisala, sedaj pa uživat nadaljnih 10mesecev..joj gre hitro, še malo pa bomo šli spet nazaj v službo...al pa bomo čakali na bratca ali sestrco, hehe... imam pa čedalje manj mleka. včeraj in danes si črpam, ker sem imela splošno anastezijo, pa so rekli, da kak dan raje ne dojit..pa je minilo več kot 13 ur, da so bile joške spet polne..smo se sprijaznili, pa še kontrolo imam koliko Sara poje..da vem, da je pojedla in da ne ni lačna ko sitnari.. pri nas končno sonček, jaz pa moram počivat..grrr
|