lola_J
|
Da se vam javim. Kot ste že same ugotovile preko FB imamo deklico Tinkaro, rodila se je 2.2.2011, ob 19.17 uri, težka 3480g in velika 53cm. Porod je bil zelo hiter in takšnega si lahko skoraj vsaka želi. Da na hitro opišem mojo porodno zgodbo. V bistvu se je vse skupaj začelo že v torek, en dan pred porodom. Popodldan sem imela popadke na 7min, ki so zgledali kot mensturalni krči. Ponoči se je vse umirilo, proti jutru pa zopet kakšen popadek, ampak ne ravno v nekem intervalu. Dopoldne sem bolj ležala, ker takrat so popadki ponehali. Potem sem še skuhala kosilo, šla po tamalega v vrtec, potem še na en sprehod. Po kosilu, okoli 4 ure pa so se začeli na 3 do 5 minut. Ko sem mojemu omenila, naj že enkat pomije posodo, ker greva v potem rodit, me sploh ni jemal resno. No na koncu je le videl, da mislim resno in sva se odpravila. Popadki so še kar trajali, vendar nič kaj groznega. Sem si mislila, če so to popadki za rodit, sem jaz papež. No prideva v P, naredijo CTG, nekaj popadki zazna, mala ful živahna, potem me pa zdravnica pogleda in ugotovi, da sem že 8cm odprta. Za klistir itak ni bilo časa (dober, da sem ga imela doma naravnega), nato sem se šla preoblečt, babica je pripravila porodno sobo, zato sem se ta čas še po hodniku sprehajala, nakar mi je odtekla voda. v porodno sobo sem prišla okoli pol7h, vzela mi je še 3 ampule krvi za matične celice. Vmes sem predihovala popadke, ki v bistvu sploh niso bilo tako zelo močni. No zadnji trije pred izstisom so bili malce močnejši, vendar brez kake hude panike. Nato sem pa v 10 minut od poplnega odprtja rodila zdravo lušno Tinkaro. Veselje je bilo še večje, ker do zadnjega nismo vedeli kaj bomo dobili, pa na tihem sva si želela deklico in smo jo tudi dobili. Sedaj smo že doma, bratec je malo Tinkaro lepo sprejel. Pridno se dojiva, spi kar dost, v P sem jo morala celo prebujat, ker sem imela čist nabita prsa, ona pa 4 ure skup spala. Sicer je prvo noč doma ga bolj skračkala, vendar danes ponoči pa je spala od 1h do 7h zjutraj v kosu. Tako, da sem se malce naspala Ko bom imela še kaj časa, se vam pa javim. lp
|