|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 III.del
7.2.2011 14:02:42   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l
nina33
ja blagor tebi..jaz bi tudi tako porodno zgodbico doživelauser posted image ...superuser posted image ,če boš tretjega imela nič čakat doma boš še kje na poti rodilauser posted image
kako si pa z prvim... je šlo tudi tako hitro?

user posted image
Pr ta prvemu sva prišla v P okoli polnoči, odprta 6,7 cm, rodil se je 2:10 user posted image Bi se prej pomoje, če bi bla normalna babca - ta zdej, me je "ves" cajt user posted image hvalila, kako sem pridna (sej vem, de se smešn sliš, sam res zaleže user posted image ), ta prva pa "Eh, če boste pa tkole, nau pa nč..." user posted image
No, pa prvi je bil (je še user posted image ) big giant head - OG je imel 38 cm, tale pa skromnih 33 user posted image . Je bolj metafizični big giant head user posted image .
Aja, Mišyka, a ti še nalepke iščeš? Sem v šparovi reklami ene vidla, take so včasih v Merkurju imeli.
Enter.

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 3351
7.2.2011 14:03:54   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: Urša
Joooj, Nina, neverjetno! user posted image  Takoj sem za tako akcijo! Čeprav moj 2. porod je bil tudi čisto OK, 45 minut v porodni, tako da tudi to sprejmem!

Verjamem, saj je blo kr mal prehitro zame user posted image , še zdej nisem čist dojela user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 3352
7.2.2011 14:06:35   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: maurica
delfinka; super, da ste končno vsi skupaj doma user posted image

user posted image user posted image user posted image
Zdej morm pa letet user posted image
Se še kej oglasim.
Lep dan vsem!

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 3353
7.2.2011 14:09:50   
Tisia
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

IZVIRNO SPOROČILO: biljana l
nina33
ja blagor tebi..jaz bi tudi tako porodno zgodbico doživelauser posted image ...superuser posted image ,če boš tretjega imela nič čakat doma boš še kje na poti rodilauser posted image
kako si pa z prvim... je šlo tudi tako hitro?

user posted image
Pr ta prvemu sva prišla v P okoli polnoči, odprta 6,7 cm, rodil se je 2:10 user posted image Bi se prej pomoje, če bi bla normalna babca - ta zdej, me je "ves" cajt user posted image hvalila, kako sem pridna (sej vem, de se smešn sliš, sam res zaleže user posted image ), ta prva pa "Eh, če boste pa tkole, nau pa nč..." user posted image
No, pa prvi je bil (je še user posted image ) big giant head - OG je imel 38 cm, tale pa skromnih 33 user posted image . Je bolj metafizični big giant head user posted image .
Aja, Mišyka, a ti še nalepke iščeš? Sem v šparovi reklami ene vidla, take so včasih v Merkurju imeli.
Enter.

ja če so babice fajn in te spodbujajo ,čist drugače preneseš porod..to vem tudi sama iz izkušenjuser posted image
po moje k tako hitro rodiš sploh ne dohajaš stvariuser posted image user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3354
7.2.2011 14:18:53   
Tigrica86
nina, super zgodba... user posted image še dober, da nisi šla po polnilc, ker bi doma na vratih rodila user posted image

js si tud želim, da bi mela tak hitr porod user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 3355
7.2.2011 14:55:11   
Anonimen
Ojla, doma smo. Končno!!!!!

Prišli smo na porodno težo in so naju spostili domov, v sredo pa nazaj na pregled (čekiranje težem, ....).

Sem pa zelo hitro rodila, tako, da ni bilo časa za epiduralno, ultivo ali katero koli lajšanje.
Tako, da sem v kr p veljala za ekspresno nosečko. Malega sem skoraj rodila sama, ker so mislili, da kot prvo rodka, bom mela še čas. Tako, da sem na pomoč klicala, ker od urnk popadka je 15 minutaha bil sal, glavca do temena se mi je pa sama porodila. Takrat me je bila panika. Potem, se je pa odvijalo ekspresno, v sekundi 5 ljudi okol mene (dve babci pa sestre) in porodničar, ki se je dru, rodil bomo ekspresno bomo rodil :) Tako, da sem sama napovedovala popadek in mi je rekel, da naj pocakam se nadiham sem rekla ne ne ne. Me je samo pogledu in upošteval, da bom pritisnila. Kljub temu, da sem počakala vmes za porajanje telescka, je kot štoflc pri šampanjcu storpediral v roske porodničerja. Res supe osebje je bilo v porodni. Sestra gor malo manj ker je mojmu rekla, da bom 12 urah rodila, poslala domov, dobesedno, ko je domov prišel, so že klicali, da sem rodila. Je revež jokal. Sestra na oddelku ga je pa nadrla, da kaj se matra kle, da je čas da gre dam k to bo trajalo.

No kar se našega Nikca tiče, je tko da je prebolel tudi zlatenco. Pa zelo shujšal, veda je pa pravi korenjak , kljub velikosto. Zelo zdrav fantek, močan,... zame najlepši otrok!!!!

Glede moje noge, se mi je čudežno začela popravljati, tako, da posega povsej vrjetnosti ne bo. No to bomo videli, ker imam obezno ležanje zaradi hude krvavitve, 15 šivov in še notranjih, ter predčasno oluščenje posteljice, tako da je šlo kar zares. Sem pa zelo jezna na mojo G in jo je tudi sobni genikolog govoril z njo in bil zelo jezen ker je neodgovorno delovala do mene.

Glede Kr porodnišnice, zame trenutno najboljša! Hrana je obupna, ampak to se da preživet!

(odgovor članu Tigrica86)
  Neposredna povezava do sporočila: 3356
7.2.2011 14:55:50   
Anonimen
Joj kako sem to napisala. Se vidi da me daje nespečnost, se hranimo na uro pa pol user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3357
7.2.2011 15:32:09   
Tisia
pilotgirl ja ti pa nina ste res expresneuser posted image user posted image ...mi je žal za tvojegauser posted image ker ni uspel biti zraven, ampak saj bo pri 2-emuser posted image
lepo da ste doma in se crkljate, za tvojo g. nimam beseduser posted image  groza koliko te eni lahk ogrozijo z neprimernim ravnanjem..user posted image
v glavnem da sta ok z user posted image  in ni bilo hujšega...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3358
7.2.2011 15:58:44   
šebela
Nina ti si zakon, to je pa res en super porod. Vidve z Meto se mi sploh zdita kot, da sta šle tko mal mimogrede rodit in sta že tle nazaj v polnem zagonu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Supersko res!
Pilot Girl, ti pa tudi lepo bolje hitro in kaotično kot pa mukotrpno in dolgo, škoda res, da je tvoj zamudil. in super, da ste že doma ingre vse skipaj končno na bolje, upam, da tako tudi ostane. Končno so vse naše pikapoke tud za tebe prjele. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image še malo za vsak slučaj!
Jaz sem pa danes tako urtujena, sem misla likat pa lase barvat, pa se mi prav nič ne da. Še kosila se mi ne da kuhat.... bo že..

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 3359
7.2.2011 16:01:52   
Teyla
Tigrica84 patronažno je dobro poklicat takoj naslednji dan, ko prideš iz porodnišnice,ker potem pride še isti dan. Sem bila zelo hvaležna, ker sem imela naval mleka in če mi ne bi svetovala kaj in kako bi po moje dobila mastitis, ker ni bilo daleč od tega.

Pri meni je pa čišča dosti šibkejša od menstruacije, niti prve dni je ni prekosila. Drugače pa jaz menjavam vložke. Imam viriana, pa always pa senta. Vir mi ne sedejo, ker so predebeli in jih sploh ne "ponucam" tak kot je treba.

tamy82
mi smo še na navadnih plenicah, ker je patronažna rekla, da dokler se popek ne zaceli je tako najbolje, da ni skoz v vlažnem okolju. Krn je sicer že odpadel, popek pa še ni zaceljen. Zanimivo, da tebi ni nič rekla. user posted image A imaš prašek v prahu al tekočega? Dvomim, da je to zarad bombažnih plenic. A uporabljaš hladilno mazilo? Probaj s pogostejšim previjanjem. Drugih idej žal nimam.

Glede rojstnega lista; moj je šel danes na CSD nest paprije za očetovski dopust in je vprašal še za roj.list. Rekel mu je, da ga dobimo čez 2-3 tedne. Madonca so zgodnji. user posted image

Pilotgirl to pa si bla ekspres user posted image . Super, da je z Nikom vse ok, pa da se tvoja noga izboljšuje. user posted image

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3360
7.2.2011 16:27:32   
little*miss
Evo mene, kot sem rekla CTG lep, v četrtek imam prvi CTG v porodnišnici. Hel32, jaz prvič nisem šla čez rok, prvič sem rodila en teden prej. Zato mi je zdaj to čakanje tako mučno user posted image

Nina super zgodba. To pa je bilo hitro, tista s parkingom pa me je fajn nasmejala user posted image

Pilotgirl user posted image za ekspresen porod. Glede one babice pa nimam besed..škoda da je tvoj zamudil vse :(

Mene pa je pravkar v prsnem košu začelo bolet, taka pekoča bolečina, da niti dihat nemorem prav user posted image

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 3361
7.2.2011 17:14:13   
Patrisha
ok, danes pa sem totalno razocarana nad lj P!!! prav na kozlanje mi gre..
prvic - ok, ctg zazna nekaj popadkov nic narobe, super fino fajn
drugic - v patoloski ambulanti nobenga zdravnika, ampak dela babica.. ok???? WTF??
tretjic - v MK mam napisano, da me morajo sprejet in dat na predcasni porod!! IN NIC OD TEGA!!
cetrtic - babica trdi, da mi ne smejo naredit predcasnega, medtem ko zdravnica trdi drugace..
petic - narocena, cez en tedn in resnicno noter ostanem MA NEMOJ???
sestic - ni mi naredila nobenga UZ in ama nista... smo celo opazli, da nobeni in smo ble vse ful zacudene..
sedmic - poslatala me tam spodi in ne vem al je MV zmehcan ali ne????

RESNICNO NE VEM KDO SE DELA NORCA...sem vesela, da sem doma, ampak ok tole mi pa res vec ni vsec kaj se gredo... zdaj za piko na i, pa se cakam ko pes na kost, da se mala zmiga in zacne migat... vglavnem danes ni moj dan! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jo@n se je kaj javla??
Registrirana tut?

zdaj pa cici in caki, da se zacne samo od sebe... Registrirana, nic nebo, vsaj danes ne.. sicer sma sla v supernovo potem in me je tak zvilo, da sem komaj hodla... morem na nocni sprehod se danes.. in upala, da se cimprej odprem user posted image

< Sporočilo je popravil Patrisha -- 7.2.2011 17:19:36 >

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 3362
7.2.2011 17:14:58   
hel32
Danes sem imela pravi gnezditveni sindrom user posted image user posted image user posted image
Pucanje, sesanje, pranje,......booooooo, ko bi le bilo

Nina, super porodna zgodba, pa tako hitroooouser posted image user posted image user posted image

Grem, me potrebujejo,.....user posted image user posted image user posted image

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 3363
7.2.2011 17:27:04   
drobižek
Pozdravljene februarke!

Sem januarka 2011 in prodam električno prsno črpalko od Aventa, če bi jo katera potrebovala (zelo malo rabljena ).

Je pa takšna:

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=204958

Lp, pa čestitke vsem tistim mamicam, ki ste že rodile in tistim, ki boste prav kmalu....

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 3364
   [Brisano sporočilo]
7.2.2011 17:40:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu drobižek)
  Neposredna povezava do sporočila: 3365
7.2.2011 17:46:38   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

Ojej, Patrishauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem še tu, brez sprememb. Le z mojim se kar naprej pričkama. user posted image user posted image user posted image user posted image

mnja, takle mamo user posted image so kr eni hlapci.. zdaj pa cakam... celo tamala se je prebudla. mater mi je nardila zdaj enih 100 dodatnih sivih las.. opazam, da ma to po ateji user posted image , ko spi, spi ko top, da je se bomba ne zbudi.. in jo zokam skor 2 urci pa nic! zdaj pa rogovili ko zmesana user posted image

ojej, mnja tis tecna, on je ziucn.. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sej bo, se malo! zdaj smo tak vsi ze po malem napsihirani in naspidirani.. uu danes moj pritisk biu celo 130/87 WAU!! ceu vikend sem se fizicno in psihicno prpraulala da grem v  franze in sem bla cist ok, ocitno bomo vajo v kratkem ponovili user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3366
   [Brisano sporočilo]
7.2.2011 17:56:53   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Patrisha)
  Neposredna povezava do sporočila: 3367
7.2.2011 18:03:46   
Patrisha

Jaz pa že nisem nič tečna! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Še tamala mi je danes rekla, kako sem tečna. user posted image Ah, sej bo...

ahahhahahahahahha user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vidis, otroci vedno povedo po resnici! user posted image user posted image jaz pa morem povedat, da mi je danes res vse dol padlo.. tak da, se ohlajujem pocasi in prihajam v normalne tire user posted image dobra muzika pa bo! tak, da vredi muziko si prstimaj, metlo v roke, se zavrti in to je to user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3368
   [Brisano sporočilo]
7.2.2011 18:06:41   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Patrisha)
  Neposredna povezava do sporočila: 3369
7.2.2011 18:17:27   
Patrisha

Mi že špilajo AC/DC! user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image go go go girl! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3370
   [Brisano sporočilo]
7.2.2011 18:27:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Patrisha)
  Neposredna povezava do sporočila: 3371
   [Brisano sporočilo]
7.2.2011 18:34:12   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3372
7.2.2011 18:40:32   
HoneybeeMaja
Ola punce!

Vsakič,ko vas utegnem brati,kakšna nova carta...Čestitke! user posted image user posted image user posted image

Nina33 tvoja porodna zgodba je prav vzpodbudna za brat,se sliši,kot da vse skupaj ni čisto nič hudega user posted image . Pa max. všeč mi je ime,ki sta ga izbrala,eno izmed lepših in bolj izvirnih imen,kar sem jih v zadnjem času slišala. user posted image

Čiščenje majhnih noskov,tudi jaz jima z mililitersko brizgalko vbrizgavam fiziološko raztopino,da se sluz malo zmehča,potem pa očistim nosnice še z svaljki vate.Tako so me naučili v porodnišnici,zadeva je enostavna in pri nas deluje,resda nista navdušena nad posegom,ampak potem čisto in lepo dihata.

Jaz se na veliko trudim z dojenjem,ampak je vse prej kot enostavno nahraniti dva sestradana dojenčkauser posted image ,tako da po vsakem dojenju še pojemo še malo dodatka,mi jemo Nestle BEBA,ker s tem hranijo tudi v mariborski porodnišnici,pa sem potem kar z istim adaptiranim mlekom nadaljevala.Zenkrat smo brez težav,veselo papamo,veselo kakamo.Zoja je imela nekaj manjših težav s krčki,pa smo jih rešili s tem,da ne uživam več kravjega mleka in mlečnih izdelkov.Še to...če še katera kupuje BEBO,v Muellerju je cena za 800g pakiranje 12eurov,v lekarni pa 16eur user posted image .

Kako ste kaj tiste,ki ste že mamice izpeljale zadeve,kar se tiče obiskov?
 Mi se jih zaenkrat še uspešno branimo ,jaz sem že vnaprej vse opozarjala,da bo prvi mesec prepoved približevnja,pa moram vse pohvalit,da se pridno držijo tega ,sicer mislijo,da sem čudakinjauser posted image ,pa ni važno,mi je več vredno to,da smo zdravi,ker je zdaj pa res najbolj neugoden čas kar se tiče viroz,prehladov in gripe.Tudi v neonatološki ambulanti so posebaj poudarili,da naj bomo razsodni,ker lahko tako majcen dojenček umre od gripe .

Danes smo si privoščili prvo vozičkanje user posted image ,Zoja in Maj sta cel sprehod prespala,tako da sta si mami in oči lahko v miru privoščila kavo in klepet. user posted image

Lepo se imejte,preostale nosečke pazite na trebuščke in uživajte zadnje dni z njimi (tudi jaz ga pogrešam... pa si nisem misila,da ga bom,glede na to kolk je bil zanje tedne ogromen pa naporen! user posted image ),vsem novopečenim mamicam pa čim več spanja,počitka in cartanja!

< Sporočilo je popravil HoneybeeMaja -- 7.2.2011 18:42:55 >

Sometimes when you hope for a miracle,you get two...

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3373
   [Brisano sporočilo]
7.2.2011 18:46:12   
Brisani uporabnik

(odgovor članu aktak)
  Neposredna povezava do sporočila: 3374
7.2.2011 18:49:26   
Urša
Bravo Pilogirl za ekspres porod! user posted image user posted image user posted image  Pa super, da se ti je vse poštimalo tako kot je treba! user posted image user posted image user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?