|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010 - 2. del
6.2.2011 13:41:32   
lumpa6
oj

najprej velikouser posted image user posted image user posted image za vse bolančkote, da se čimprej pozdravijo

mi smo včeraj preživeli zelo lep dan, bili smo z družinskimi prijatelji na morju, šli smo pogledati prikolice, otroci so se pa pošteno naletali, bilo je čudovito, moramo čim hitreje ponoviti

živa vem kako je, ko si sam za vse, samo res pa je da nikogar ne vozim v vrtec z avtom

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 676
6.2.2011 13:49:50   
tannya
Pravkar sem pojedla božansko kosilo izpod rok najdražjegauser posted image . Je naredil hobotnico s krompirčkom in je odlično uspelauser posted image user posted image

Tinka: pozdravi se do torkauser posted image

Bambinca:teste na alergijo ji delali šele v petek, jaz sem na dieti brez mleka že od konca decembra. Pa do prejšnjega tedna ni bilo nič bolje. Krvi je bilo kar veliko. Zdaj pa gre počasi na bolje. Blato je tekoče, trenutno rumeno, je bilo pa prej zeleno. Ko se je vse skupaj začelo, so ji odkrili tudi adeno virus, zdaj že dolgo nima več. Mene so sedaj dali še na dieto brez jajc. Napisali so mi recept za AM, Alerrnovo. Ampak ga bom vzela bolj za vsak slučaj. Trenutno imam svojega mleka dovolj, da lahko z njim tudi kakšno mlečno kašico naredim. Ž.je tudi sicer bila ves čas dojena. Upam, da se res kmalu to reši. Sem vsakič, ko jo previjam zaskrbljena, kaj bom našlauser posted image .

Uvajanje GH:user posted image user posted image Še nismo kaj pojedli. To je neverjetno kaj ta otrok počne z jezikom. Potem sem ji malo kaše le uspela dati, da jo je posrkala z žlice in je nekaj časa začudenje, pa mletje v ustih in se že razveselim, no super, nekaj je pa le šlo...potem pa sledi bbbbbbbbrbrrrrrrrrrr, tak dolg , do konca. Je bila oranžna ona in jaz, pa še malo Ajda.user posted image user posted image Ajdi se je zdelo noro zabavno, meni pa niti ne tolikouser posted image . Pa saj bo, moramo nekako zgostiti to njeno blato. Zvečer ji bom dala spet proseno kašo, tokrat z jabolki. Pa da vidimo. Kako že gre tista...bog ne daj, da bi crknu televizor.....no, pri nas je trenutno najbolj zaželen pralni strojuser posted image .

Zdaj pa šibamo nazaj na sonček, jupiiiii, kako je fajn!!!!!

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 677
6.2.2011 18:44:27   
NiNiBo
Hoila!

Upam, da ste uzivali soncka danes!! Mi smo bili na Bledu z nasimi obiski, in imeli smo super sprehod po soncku, pa kofi in martinckanje - super.

Drugace vse po starem, zdravi smo, ponoci se hranimo sedaj ze na 1.5 ure, sedaj zacnemo ze ob 22:30, med tem ko je bilo prvo dojenje pred tedni tam ob 24-01. Logicno bi bilo, da Neo ni lacen na 1.5 ure in morda rabi samo mal pocucat za tolazbo, ampak ko se zbudi, dam dudo in ne zaleze - ala Soncica story. Po 4 mesecih, ko sem se trudila za dojenje mi ni do tega, da bi probala z AM, ce kaj pomaga. Tudi GH ne zelim se uvajat - meni je to cist prezgodaj za Nea, a mi se kaj drugega preostane, kaksen predlog? Sem mislila, da bi mu ponudila caj - morda je samo zejen, al pa ga bi na ta nacin pocasi odvadila od moje joskice, da bi vsaj tam na 3 ure prisli??? Ma sej mi ni problem potrpet, samo ko se pa takole dogaja kar nekaj casa pa res ne vem vec, a hoce samo joskico za crkljat, ali je zejen, lacen?? Pa mami tecna rata, ker ni spanca nobenega, pol pa papi ni zadovoljen in je kreg pri hisi user posted image .

Jutri gremo proti morju in bomo cel teden dol. Naslednji ponedeljek imam pa sestanek za sluzbo user posted image user posted image user posted image , pa da vidimo!

lp Nina

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 678
6.2.2011 21:16:20   
Izabelina
Čer!

eno uprašanje mam: a ve tut kdaj razmišljate o tem, da vaš dojenček umre? men to tok velikrat pride na misel. Da se Evi neki zgodi in da umre js sm pa živa... dans ko sm jo uspavala pa sm ji z roko učke pokrila, da jih je čis zaprla me je spreletel, da to isto vidš u filmu, danekomu nardijo ko umre... in sm pomislna da je Eva umrla... skratka ful me take črne misli spreletevajo... da se kr zgrozim sama nad sabo... res kr zmrazi me...

user posted image

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 679
6.2.2011 21:25:51   
Jazzy1
Čer.
Za nami je en krasen dan preživet na morju s super družbo. Tom je bil orto potrpežljiv (glede na to da je bil večji del dneva v vozičku plus malo v rokah, v kombinezonu, da tud grizice ni mogu normalno držat bogi revež user posted image ) in se je začel pritoževat šele v avtu na poti nazaj. No pa smo to tko rešili da sem se nekako zbasala nazaj med oba sedežka in se z obema šla skrivalnice. Oba sta vriskala od smeha - prou dbest je blo!!! user posted image user posted image Lija je bila pa itak super pridna user posted image . Od vseh vtisov še zdej nekaj čveka in prepeva v posteljici.

Tinka - obviously badminton ni prišel v poštev z moje strani. user posted image

GH - v četrtek sva mu dala zvečer malo kašice za probat, pa je šlo cca pol ven pol pa notri. Kar se mi zdi kar vzpodbudno. Nič sicer v primerjavi z mojim prvim velikim jedcem (no, pri manjši starosti sicer) ki je prvič ko je dobila kašico cel obrok pojedla. Nasploh je bila en hvaležen odjemalec - v 1. tednu smo bili na 3 G obrokihuser posted image user posted image , in nikoli ni bila hrana (tudi zelenjava ne) problem. Tudi špinače nisem nikoli dobila servirane na obleko in obraz user posted image user posted image Tako da se morm mal psihološko pripravit da tokrat mogoče ne bo ravno ista štorija. user posted image

nočno hranjenje
- user posted image user posted image bom komentirala ko se mi bo zdelo da bo sprememba morda trajala malo več kot dva dni.

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 680
6.2.2011 21:28:27   
Jazzy1
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

Čer!

eno uprašanje mam: a ve tut kdaj razmišljate o tem, da vaš dojenček umre? men to tok velikrat pride na misel. Da se Evi neki zgodi in da umre js sm pa živa... dans ko sm jo uspavala pa sm ji z roko učke pokrila, da jih je čis zaprla me je spreletel, da to isto vidš u filmu, danekomu nardijo ko umre... in sm pomislna da je Eva umrla... skratka ful me take črne misli spreletevajo... da se kr zgrozim sama nad sabo... res kr zmrazi me...

user posted image

Jp, mislim da sva jaz in Ninibo nekaj časa nazaj izrazili podobna (neprijetna) občutja glede otrok. Meni se še danes to včasih zgodi - točno ta primer ko si ga sedaj ti opisala, npr, sem par dni nazaj jaz doživela. Sej ne da me veseli, da to občutiš Izabelina, ampak me veseli da nisem edino jaz tolk morbidna in smotana da me kdaj kaj takega spreleti.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 681
6.2.2011 21:32:11   
Izabelina
aha sej to se spomnem ja, da smo govoril o črnih mislih, sam Ninibo je men se zdi rekla, da je njo strah, da bi se njej kej zgodil in kdo bi skrbel za Nea... no js pa u svojih razmišljanjih zmer živa ostanem...

ah ja... a sta prišli do kakšnih zaključkov o tem? Zakaj to razmišljamo in kako se ustavt, da do tega ne bi pršlo? user posted image

kot mu je usojeno!

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 682
6.2.2011 21:34:06   
benika
ah ja... a sta prišli do kakšnih zaključkov o tem? Zakaj to razmišljamo in kako se ustavt, da do tega ne bi pršlo? user posted image

To so pa radosti starševstva, ko na dan privrejo strahovi, za katere nisi vedel, da sploh obstajajo. In v tolažbo naj ti povem, da ti strahovi minejo, ko sam umreš.

Neposredna povezava do sporočila: 683
   [Brisano sporočilo]
6.2.2011 21:35:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 684
6.2.2011 21:36:13   
Jazzy1
Moj (sicer dokaj laični) zaključek je, da je očitno to pri nekaterih mamicah bolj normalno kot mogoče sprva pomisliš da je. Jaz si takrat ko se mi to zgodi rečem, da naj neham o takih stvareh razmišljat in se probam spomnit na kaj drugega oz. grem delat kaj, kar me odvrne od takšnih misli. Pri meni so to sicer bolj momenti, ki ne trajajo ravno pol ure, ampak mogoče par minutk, potem pa minejo in so pozabljeni. SO pa to vseeno kar čustveno intenzivni trenutki ja. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 685
6.2.2011 22:05:39   
NiNiBo
izabelina crne/negativne misli. Jaz sem se obrnila na mamazofa.org kjer sem se dobila z njihovo svetovalko in sva predebatirali mojo tezavo. Skratka ce povzamem, sem pac ocitno nekdo (kot verjetno tudi ostale tukaj) ki se pocuti zelo zelo zelo odgovornega za Nea in iz tega izvirajo moje tezave. Ker je ta obcutek tako zelo mocen, zacnem pac razmisljat kaj bi bilo ce bi bilo. Ta mocan obcutek pa v bistvu izvira iz moje preteklosti - torej kako sem bila sama vzgojena. Ker je v bistvu moja vzgoja vir problema, sva potem skusali ugotovili kaj moram narediti pri sebi, da bi se razbremenila tega intenzivnega obcutka odgovornosti. Sedaj, je sicer bolje ampak ni pa da bi ta obcutek "strahu" izginil - verjetno je res tako, kot je napisala benika. Na splosno bi se pa strinjala z jazzy, skusaj se zamotit, preusmerit misli. Jaz se se vedno izogibam gledanju televizije, nasilnih filmov, branju pretresljivih zgodb itd. So pa ti obcutki izgleda res pogosti med mamicami ceprav, je kar tezka tema in se po moje od njej ne debatira prevec oz. za moje pojme cisto premalo.

soncica pa smo res cisto na istem, me zanima ce se bo jazzy kaj pohvalila user posted image user posted image user posted image  ko je tako nekaj skrivnostna.            

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 686
6.2.2011 22:11:30   
tinkatonka
Hej!

izabelina...jaz se pa pri J. ne soočam s strahovi glede smrti, ampak bolj kako če jih finančno ne bom mogla preskrbeti.user posted image Pri A. pa teh strahov ni bilo, so bili pa ti o smrti. Tak da ja...mame smo itak da nas skrbi. Samo odmislit je treba, če lahko. Oz. preusmerit misli, kot to počne Jazzy.

GH....korenček včeraj ni bil preveč povšeči Jakobu, današnja cvetača je bila pa super. Se pa zalotim,da delam fulllll prevelike količine, bo treba mal zmanjšat, da ne mečem potem stran. Sem pa skuhala cvetačo na sopari, potem zalila z vodo nad katero se je kuhala, zmečkala z vilico, dala zraven 1 merico riževih kosmičev. Pa je blo super. Jutri bo spet cvetača, jo morava porabit, pa še juhico za nas bom naredila.

Jaz sem pa v slabi koži. Ampak HB je vsaj sonce, da me malo navda z dobro energijo. Upam na boljše čase. Čimprej. Pa sej se tolažim, da važno da smo zdravi,pa da se imamo radi!!!!! Ostalo upam, da bomo že poštimal.

Zdaj pa šibam....mirno noč vsem.

LP Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 687
6.2.2011 22:33:16   
archie
NiNiBo: zakaj mu nočeš dat AM? Mogoče mu pa samo dojenje ni več dovolj.... kako se ti pa čez dan doji?

Tannya in Almera: če morata iti na GH in če vama ni všeč, a raje uvedeta GH kot AM in flašo?
Jaz še vedno čakam z GH, ker še ne požira po žlici. Isto hrano po flaši z veseljem poje, po žlici ji še ne gre. Očitni je res tisto, da tista mama, ki je sprva hotela uvajat GH po 6 mesecu, bo začela prej, kot me, ki nismo bili tolk proti hitremu uvajanju....

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 688
7.2.2011 8:47:27   
lillchy123
izabelina-enkrat sem vprašala mami, če te potem, ko so otroci tako stari, kot smo mi, in imajo že svoje otroke.. čče te takrat neha skrbeti zanje. pa je rekla, da ne. user posted image
Je pa v moji bližini kar nekaj ljudi, ki so preživeli izgubo svojega otroka. in me ima marsikdo za preveč zaščitniško mamo, er sina nisem niti za 5 sek spustila spred oči.in še moj dragi je pravil, da pretiravam (on ni imel nobenih primerov smrti v bližini).dokler ni videl najinega sina, ki se je sklanjal čez 5metrsko nezaščiteno škarpo. V tistem delčku sekunde mu je postalo jasno, kako hitro lahko pride do nesreče. in od takrat tudi on ne spusti oči z najinega neustrašnega sina user posted image
Drugače pa, ko mi misli zaplavajo v črne vode, jih prelisičim in začnem razmišljati nekaj, kar imam blazno rada. Načrtovanje sob, okolice, širitev hiške... Ker nobenmu ne koristi napsihirana mami. Kadar pa ne gre, pa stisnem moja sončka k sebi in se zahvalim nekomu tam gori, da jih imam.

jao, cel roman user posted image

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 689
7.2.2011 10:31:47   
benika
Isto hrano po flaši z veseljem poje, po žlici ji še ne gre.

Tole sem že enkrat komentirala, pa bom še enkrat. GH se po flaši NE daje, lepo te prosim. Če ne sprejme žličke, potem je ne sili in počakaj, da bo pripravljena. Ne moreš ji pa pireja dat po flaši.

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 690
7.2.2011 10:34:46   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Isto hrano po flaši z veseljem poje, po žlici ji še ne gre.

Tole sem že enkrat komentirala, pa bom še enkrat. GH se po flaši NE daje, lepo te prosim. Če ne sprejme žličke, potem je ne sili in počakaj, da bo pripravljena. Ne moreš ji pa pireja dat po flaši.

jaz ti pa še 1x odgovorim. Tega ji NE dajem. Dala sem jim samo 1x, da sem ugotovila, ali je problem v žlici ali v sami hrani (okusu). In ker jo je po flaši sprejela, je problem v žlici. In zato ji zaenkrat GH še ne dajem. Na vsake toliko probam, ampak še kar ne sprejema žlice.
user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 691
7.2.2011 10:36:42   
benika
Sori no, sem mislila, da ji daješ, ker si napisala, da po flaši lepo poje GH. Maj mistejk in se oproščam.

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 692
7.2.2011 10:42:36   
archie
ah, ne, ne, ni se treba opravičevat user posted image . Saj sem jaz tudi napisala v sedanjiku ("isto hrano po flaši z veseljem poje"), namesto, da bi napisala v pretekliku ("da jo je pojedla"). Saj zato sem pa napisala na začetku, da jaz še kar čakam z GH. Ker kašice po flaški so zame tudi GH. Saj do 6 meseca bo že sprejela žlico user posted image user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 693
7.2.2011 10:48:19   
Izabelina
gutmorning lejdis user posted image

mi gremo zdele, ko se Evič user posted image zbudi mal plezat tle na Kamnitnik... samo prečke, ker nimava pasov in štrikov ampak začetek je... user posted image

Kar se tiče goste hrane je pri nas kr vredu, vsak dan neki poje. Par dni ji dajem isto stvar pol pa mal pokombiniram. Tko je zadnjič 2 dni jedla samo pire potem je pa še brokoli zravn dobila. Pa kr lepo ustka odpira. Jeziček ji res mal nagaja, ampak učeri, ko je pa dobila kupljeno kašico (od 4. mesecev naprej) ji pa tut jeziček ni delu težav. Zgleda, da je bolšga okusa kokr stvari, k jih js skuham user posted image user posted image sam še vedno pa dobi tok mal te GH, da poje še celo flaško. In zde mene zanima kako bom js vedla, da ne rab flaške? Verjetn jo bo sama odklonila ja... user posted image pač mam probleme user posted image

ok, grem se prštimat za prečke user posted image user posted image user posted image

kot mu je usojeno!

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 694
7.2.2011 11:31:07   
bambinca
user posted image user posted image user posted image joj, sem že vse napisala, pa mi je ta mal ugasnil računalnik

skratka, vesela sem, ko vidim, da ste mislile na Zojo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...spet ima vročino, zgleda se je nalezla od ta velikih dveh

črne misli - pri vsakem otroku jih je več in hujše so, pa tudi zdi se mi, da sem že kar preveč zaščitniška; so pa prisotne take kot pri Izabelini, Tinkatonki,pa še kaj...

tannya - upam, da vama to z blatom uspe; uf, kako mi je to znano, ko greš s strahom previjat, pa tud tista pesem " bog ne daj, d bi crknu pralni stroj"
Zoji pa zdaj blato tooooolk zlo smrdi, pa neprebavljena zelenjava je vmes in me skrbi, ker pri prvih dveh ni bilo tako...ima mogoče katera podobne izkušnje?

pa naj bo že konec teh viroz in podobnega sranja, ker jaz že hočem mal uživat s ta malimi!

moje poslanstvo so moji otroci

Neposredna povezava do sporočila: 695
7.2.2011 17:10:43   
nenka7
oooj bambinca!! kako ste kaj, razen stalnih bolančkov?? upam, da je princeska bolje in da si se tudi ti sestavila, smo pa veliko mislile nate!!

jaz GH še ne uvajam, sem mu dala včerej sicer pire, pa mu je blo še kar ok, ampak ga je fuuul zvečer zvijalo, mislite da od tega?

soncica, sem ti mail poslala na zs, pa nisem dobila nobenih receptov, se to še da dobiti? si sploh dobila zs?

kaj smo lep dan preživeli, 2 uri in pol na sončku, mali je drnjohal celi 2 uri, midva na kafetku po zelo zelo dolgem času, ampak je takoooo pasalo kot že dolgo ne in zelo sem zadovolna, da je moj dragi delil dan z nama... jutri gre pa spet mal smučkat, pa bova spet sama. ampak ni problem, če je lepo vreme, pičiš ven, bolj mi predstavlja problem dež...

črne misli - tudi pri meni zelo prisotne, kot tudi depresija trenutno, ampak ko je sonček je vse lepše in tudi moje počutje je precej boljše, se pa izogibam temu, da bi bila sama, tako da si moram plan tudi za jutri narediti, da kam pičim, da ne bo prehudo!

29. 9. 2010 nama je spremenil življenje najin bučko Blaž

23. 11.2011 se je naši družini pridružil Tevž

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 696
7.2.2011 18:51:11   
NiNiBo
archie nocem dati GH/AM, ker sem prepricana, da imam dovolj mleka. Cez dan jemo cisto normalno to je na 2.5 do 3 ure in lepo popapca nikoli se ne pritozuje - tako, da jaz mislim da dobi dovolj. Je bilo pa danes ponoci zanimivo, jedili smo ob 22.30, potem ob 01. 30, ob 3. 30 torej vse super, potem se je pa zbudil ob 4. 30 in sem mojemu rekla, naj ga on potolazi in sta ste zrihtala v 10 min, Neo je nazaj zaspal in dojila sem sele ob 7.30. Morda, pa ce ga bo moj skusal potolazit najprej, da bo videl da ni Gostilne pri Joski odprte in bo zaspal nazaj. Jaz ga z dudo nisem mogla potolazit v prejsnih dneh, morda bo pa mojemu to uspelo - tako, da se daj bo ta taktika. Nabavla sem tudi caj, ter rizeve kosmice za zgostitev mojega mleka tako da bomo malo eksperimentirali v naslednjih dneh.

Kako ste kaj? Almera je v KG a ne, imajo pa ful lepo vreme. Izabelina  pridna si se ze plezat spravila, ti prvi soncni dnevi so vedno tako lepi za plezat. Moj bo pa jutri delal doma polovico dneva, drugo plovico gremo pa mal v Strnunjan, se nikoli nisem bila tam, pa gremo mal poset_at.

Uzivajte!!

(odgovor članu nenka7)
Neposredna povezava do sporočila: 697
   [Brisano sporočilo]
7.2.2011 20:54:01   
Brisani uporabnik

(odgovor članu archie)
  Neposredna povezava do sporočila: 698
   [Brisano sporočilo]
7.2.2011 21:10:24   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 699
   [Brisano sporočilo]
8.2.2011 0:39:15   
Brisani uporabnik

(odgovor članu NiNiBo)
  Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.