|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IUI
23.1.2011 14:19:56   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: Nutry

Camino79 našla sem en članek, mogoče naješ odgovor:
http://www.aktivni.si/odnosi-in-seks/spolni-organ-prirocnik-za-lastnike/

V članku je tudi podatek, da semenčeca potrebuje 84 dni, da dozori.

Torej, če je tvojemu vročina vse pobila bodo zdravi spermiji na voljo če 84 dni... če prav razumem?

A tolk cajta al kaj? Pa to je 3 mesce.

(odgovor članu Nutry)
Neposredna povezava do sporočila: 4426
25.1.2011 12:23:28   
Nutry
tecnobica, hvala za pozitivne misli.
Torej postopek je za namo, včerja popoldne me je rahlo bolelo v matrnici in v predelu jajčnikov, danes sem že ok.
Upam, da čez 14 dni ugledam +.
V primeru, da nama tokrat ne uspe greva verjetno že naslednji mesec v postopek IVF.

Lep dan želim.

Nutry

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 4427
26.1.2011 22:40:32   
*zabica*
Drzim pesti da rata Nutry :))
Men se vse bolj dozdeva da je tale nasa borba za otrocki, del nase usode, nekaterim rata, drugim zal ne.tako si se najlazje razlozim zakaj nekaterim  uspe, spet drugim ne....Jest si iz vsega srca zelim, da nam vsem skupaj rata, po drugi strani pa se nekak tud pripravljam na to, da v najinem zivljenju ne bo otrok....Sva se tudi z mojim pogovorila o tem in sva se odlocla, da ne bova forsirala stvari do nezavesti, da pac probava tudi s pomocjo medicine, vendar ne za vsako ceno.
Sem pa dans pojedla svojo prvo tabletko, upam da bodo foliklcki lepo rasli in da nebo imela kaksnih stranskih ucinkov (me je kar zmrazilo ko sem prebrala navodila).
A morda kaksna ve, kdaj naj bi se uzivala jajca in pivo za rast celic?

(odgovor članu Nutry)
Neposredna povezava do sporočila: 4428
27.1.2011 20:28:35   
ananaska78
Hoja!
Sem čisto nova tukaj :)
Jutri grem na IUI v MB (prvič)...
Pa mi je kar malo nerodno, ker nič ne vem...ne vem kako veliki so moji folikli, niti kako debelo sluznico imam...nič skratka.

Drugače pa delam na bebiki že skoraj 4 leta user posted image .

Čeprav me (še) ne poznate držite pesti user posted image . In jaz kontra seveda.
Hvala vam.

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4429
27.1.2011 22:25:23   
*zabica*
Držim pesti, ti pa sporoci kako je slouser posted image
Te lahko vprasam kaksno stimulacijo si dobivala?

(odgovor članu ananaska78)
Neposredna povezava do sporočila: 4430
27.1.2011 23:13:02   
ananaska78
Klomifen - 2 tbl na dan.
Že prej sem ga jemala pol leta, pa nama ni nič ratalo...
Moja kolegica gre pa drug teden prvič na IUI, pa je dobivala injekcije - pozna ginekologa in ji je rekel, da je to boljše (sicer jaz ne vem zakaj).

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4431
28.1.2011 14:39:02   
Nutry
Pozdravljene!

*zabica* hvala za pesti, upam, da mi v tretje uspe.

ananaska78
Puregon (injekcije) naj bi bolje stimuliral folikle. Jaz sem bila 2x na Puregonu in sem imela postopek 11 dan ciklusa. Sedaj čakam + :) (no šelel čez 10 dni) sem jemala tablete femala in sem imela postopek 17 dan ciklusa.... folikli počasneje rastejo in manj jih je kot pri stimuliranju z npr. Puregonom.
Klomigena mislim, da v Ljubljani sploh več ne dajejo ker tanjša maternično sluznico.

Lep vikend.

Nutry

Neposredna povezava do sporočila: 4432
28.1.2011 19:44:08   
ananaska78
No, in je za mano prvi IUI.
Katastrofa!!!!!!!!
Taka katastrofa, da sem morala že kar tam na stolu izpustiti par solzic (sem se jih sicer trudila skriti).
No takole...ko se vležem doktor vame potisne t.i. račko (tisto železno zadevo, da "raztegne nožnico") in ugotovi da je prekratka. Sestra pove, da je danes malo gužve in da ni druge. No potem vzame neke druge železne palce, da me "raztegne"...in nekaj ordinirira. Potem vame da seme, ampak bolj štorasto, ker sem takoj začutika kako mi je sperma pritekla ven...
Potem pa mi je še povedal, da je bilo sem menj primerno, ker semenčece niso bile dovolj gibljive user posted image .
Že takoj sem vedela, da iz tega ne bo nič.
Sestra mi je sicer poskušala vliti nekaj optimizma...

In sedaj čakati 14.dni....

Aja, pa še to. Rekli so mi, da feb ne smem iti še na eno IUI, ampak moram 1 mesec imeti pavze user posted image .

Nutry hvala za obrazložitev! Kolikor vidim moram komiflen drugič zavrniti, glede na to da sem ga jedla že prej več kot pol leta.

Eh nič ženske, držim pesti za vas in zase. Danes bom po dolgem času en oče naš zmolila pred spanjem user posted image .

(odgovor članu Nutry)
Neposredna povezava do sporočila: 4433
28.1.2011 20:33:06   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: ananaska78

No, in je za mano prvi IUI.
Katastrofa!!!!!!!!
Taka katastrofa, da sem morala že kar tam na stolu izpustiti par solzic (sem se jih sicer trudila skriti).
No takole...ko se vležem doktor vame potisne t.i. račko (tisto železno zadevo, da "raztegne nožnico") in ugotovi da je prekratka. Sestra pove, da je danes malo gužve in da ni druge. No potem vzame neke druge železne palce, da me "raztegne"...in nekaj ordinirira. Potem vame da seme, ampak bolj štorasto, ker sem takoj začutika kako mi je sperma pritekla ven...
Potem pa mi je še povedal, da je bilo sem menj primerno, ker semenčece niso bile dovolj gibljive user posted image .
Že takoj sem vedela, da iz tega ne bo nič.
Sestra mi je sicer poskušala vliti nekaj optimizma...

In sedaj čakati 14.dni....

Aja, pa še to. Rekli so mi, da feb ne smem iti še na eno IUI, ampak moram 1 mesec imeti pavze user posted image .

Nutry hvala za obrazložitev! Kolikor vidim moram komiflen drugič zavrniti, glede na to da sem ga jedla že prej več kot pol leta.

Eh nič ženske, držim pesti za vas in zase. Danes bom po dolgem času en oče naš zmolila pred spanjem user posted image .

Živjo še od mene. Žal mi je za tvojo dogodivščino. A to je v Mariboru? A to da je seme slabše so ti povedali šele po postopku?

Tudi jaz držim pesti zate. Upam, da ti rata v prvo. Včasih se zgodijo tudi čudeži.

Glede Klomifena... jaz sem brala, da naj se ga ne bi jedlo več kot pol leta. Ne vem pa, zakaj naj bi počakala en ciklus vmes, če ne bi ratalo. Jaz sem imela dva zaporedna IUIja. Sicer sem imela stimulacijo z Letrozolom (to je isto kot Femara) tabletami. Če bi imela pa injekcije, potem pa je treba počakat ja.

Neposredna povezava do sporočila: 4434
28.1.2011 21:06:12   
ananaska78
Ja, bila sem v MB.
Da je seme slabo so mi povedali po postopku. V bistvu mi je zdravnik odgovoril na moje vprašanje kakšno je bilo seme (ker ima fant s tem probleme). Sam od sebe verjetno ne bi nič rekel...

Kaj mi svetujete naj jemljem - Letrozolom, femala ali injekcije Puregon?

JIm bom drugi teden poklicala in se probala naročit za feb. V primeru, da dobim user posted image  seveda.

Tečnobica hvala za pesti user posted image .

Sedaj pa grem iskat po netu kaj naj kuham mojemu, da bodo semenčece bolj živahne in da jih bo več user posted image ...

Neposredna povezava do sporočila: 4435
28.1.2011 21:20:30   
tecnobica
Če imaš na izbiro, potem puregon. Samo v LJ ga ne dajo več. Mogoče v MB še.

Neposredna povezava do sporočila: 4436
29.1.2011 11:07:37   
sandra74
Punce pomagajte mi...user posted image .
V petek 21.1. na 17 dan sem imela inseminacijo, zdaj me pa zanima kdaj lahko delam test user posted image ??????
Postopek je potekal brez bolečinuser posted image , prve tri dni me je zelo držalo v jajčnikih, sedaj pa malo manj še najbolj proti večeru, drugače me pa zelo napihujeuser posted image , upam da so to pozitivni znakiuser posted image
Lep dan še naprej, jaz pa šibam v službo.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4437
29.1.2011 16:14:18   
ananaska78
Sandra74, jaz nimam pojma. Verjetno ti bo katera druga znala pomagati.

Sama sebi že grem na živce. Mojega ni doma, TV se nama je pokvaril 10 dni nazaj, pospravljat se mi ne da...in bluzim po netu.

No imate link malo za nasmejat:
http://www.youtube.com/watch?v=opS_DMV30jQ&feature=player_embedded
Naš že ni tak, a ne!

Uživajte :))

(odgovor članu sandra74)
Neposredna povezava do sporočila: 4438
29.1.2011 19:33:30   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: sandra74

V petek 21.1. na 17 dan sem imela inseminacijo, zdaj me pa zanima kdaj lahko delam test user posted image ??????
Postopek je potekal brez bolečinuser posted image , prve tri dni me je zelo držalo v jajčnikih, sedaj pa malo manj še najbolj proti večeru, drugače me pa zelo napihujeuser posted image , upam da so to pozitivni znakiuser posted image

meni so rekli, da če 17. dan po IUI ne bo še mentruacije, da naj pridem na krvni test. 1. dan se kao šteje dan IUI. Tako da 14 dni po IUI naj bi test že pokazal vsaj rahlo črtico. Meni jo na žalost ni.

(odgovor članu sandra74)
Neposredna povezava do sporočila: 4439
30.1.2011 22:39:33   
Nutry
Živjo!

ananaska78, res katastrofa kar se ti je zgodilo. Jaz bi se verjetno pritožila vodstvu UKCMB, ali pa vsaj glavnemu ginekološke klinike. Itak, da ne bi nič pomagalo, mogoče pa bi malo razmislili kako bi se lahko v bodoče izboljšali.
Glede na to, da ima tvoj slabo seme ne vem zakaj si v IUI postopku. Predlagati bi ti morali najmanj za IVF postopek (moje mnenje) ne pa, da čas izgubljaš z nekimi postoki, ki imajo očitno na tvojo situacijo minimalen rezultat.
Jaz sem že 2x zanosila in splavila, oba s partnerjem sva zdrava in sem sedaj v 3 postopku IUI, še dober teden in upam, da ugledam + :)

Sandar74
, 17 dan greš na krvni test... če prilezeš do krvnega testa bo super, ker si verjetno noseča.
Nazadnje sem točno na 14 dan postopka dobila tečko, torej 14 dan po ovulaciji.

Lp Nutry

Neposredna povezava do sporočila: 4440
30.1.2011 23:26:44   
ananaska78
Ja, saj sem na čakalni listi za IVF (od sept 2010).
Da pa do takrat, ko pridem na vrsto, ne sedimo križem rok, je dr. rekel da bomo probai še z IUI.
Ker pa v Mb ginekologijo prenavljajo, bom baje prišla šele v začetku poletja na vrsto za IVF...
Kako dolgo se čaka v LJ?

Nutry, držim pesti da rata v tretje. Tri je idealna številka za ratat :)
Verjetn pa je težko čakat teh 14 dni...

papa

(odgovor članu Nutry)
Neposredna povezava do sporočila: 4441
31.1.2011 15:02:13   
Storžica 81

Mislim, da je bolje, da počakaš 17. dan in potem greš na krvni test. Če si si dala stop injekcijo in delaš test prej ti mogoče pokaže lažen rezultat. Napihnjenost je mogoče vpliv hiperstimulacije v primeru, da jo spremlja še bolečina ti predlagam, da se greš pokazat ginekologu ( mene je doletela in ni prijetna )

Srečnouser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4442
31.1.2011 19:22:35   
sandra74
Hvala vam punce za odgovore, super ste, tukaj zveš vse kaj mi rabimo, ko smo bolj nove...user posted image
Sicer sem malo bolje, ampak za vsako ko me kaj špikne upam da mora tako bit..user posted image , lulala pa bom sigurno  v soboto ali pa v nedeljo,
če se mi prej ne ulijeuser posted image .
Držim pesti za vse ki ste že v postopku in ko čakate na user posted image  da lahko začnete in veeeeelllliiiiikooooo +....user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu Storžica 81)
Neposredna povezava do sporočila: 4443
2.2.2011 22:28:46   
ananaska78
Hojla!

Kakšno je sedaj stanje...katera vse čaka, da NE dobi user posted image ?

Moj 14.dan po IUI je šele čez 9 dni...uff kje je še to...

Veliko user posted image .

(odgovor članu sandra74)
Neposredna povezava do sporočila: 4444
3.2.2011 17:44:28   
tecnobica
Živjo punce? Kako gre "čakalkam"?

Jaz se bom pa na tej temi poslovila. Dohtar pravi, da je blo dvakrat IUI zadosti. Zdaj grem pa na IVF. Se grem kar tja pofočkat.

Bom pa sevede še zmeraj navijala za vas.

Neposredna povezava do sporočila: 4445
3.2.2011 18:12:07   
~Biba~
tecnobica, srečnica...je bolje čim prej iz IUI prešaltat, na kaj bolj obetavnega...boš videla, da te ta korak, vodi še bližje tvojemu cilju!

Neposredna povezava do sporočila: 4446
3.2.2011 18:12:58   
~Biba~
tecnobicva, smem vprašati, kaj je botrovalo k temu, da si je dr premislil, oz. šel naprej? 

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 4447
3.2.2011 19:32:31   
Nutry
Pozdravljene!

Jaz sem danes 11. dan po postopku. Danes teden bo že vse jasno, upam seveda na en velik, debel +.
V kolikor nama tudi v tretje ne uspe imam že vse odobreno za IVF z naslednjo menstruacijo.

Lp Nutry

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 4448
3.2.2011 19:37:32   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: ~Biba~

tecnobicva, smem vprašati, kaj je botrovalo k temu, da si je dr premislil, oz. šel naprej? 

Pravi, da ko so odobrili injekcije za stimulacijo pri IUI, da so dali do 4x na IUI. Zdaj ko lahko samo tablete, da po drugem neuspešnem dajo kar na IVF.

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 4449
3.2.2011 22:20:19   
ananaska78
Nutry, a boš zdržala še cel teden preden boš test delala?
MOčno držim pesti za velik +.
Da daš nam potem prostor za IVF user posted image .

Veliko user posted image  vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 4450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Jutranja tabletka: izhod v sili
Kaj storiti, ko ste imeli spolni odnos, pa niste bili zaščiteni pred nosečnostjo oziroma menite, da je vaša redna zaščit...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?