|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IUI
10.1.2011 10:59:11   
camino79
Nutry, kako lepo!

Bova držali pesti druga za drugo!
Kako pa veš, da 19.?
Jaz rečem prvi UZ za tisti pregled, preden začnem jemat klomifen. In je odvisen od tečke.

Imaš vse tak ziher datumsko, da točno veš kdaj, kaj? Srečnica.

In prvič jutri manjkam v službi zaradi tega, cel dan...me niso mogli naročit drugače kot ob 10h (operativni dan). Edino popoldne grem na komferenco.

(odgovor članu Nutry)
Neposredna povezava do sporočila: 4401
10.1.2011 14:57:28   
Nutry
Jaz imam 12. dan cikla UZ, ker je tako določeno s terapijo. Pred jemanjem tablet nimam nobenega UZ.

Camino79 ali ti klomifen kaj tanša maternično sluznico? Meni klomifena niso predpisali ravno zaradi tega saj z vsemi tableti in injekcijami ravno dosežem minimum debeline.

Lp NUtry

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4402
10.1.2011 18:10:19   
camino79
Aha.user posted image

No, jaz sem prejšnjič imela klomifen (z meritvami tudi endometrija) prvič...je bilo pa dokaj ok...dovolj. Zdaj je drugič...upam, da klomifen ne bo preveč vplival.
V tretje pa grem, če bo treba, z injekcijami.

Jao, so se me v praznikih lotevale takšne misli...da morda pa nama ni otrok namenjen...da nisva za otroka...da nisem materinski tip...da mi gredo pravzaprav na živce...in skozi sem se spraševala, če bova znala biti srečna brez njih. Je bilo mojemu tako hudo ob teh dvomih...samo morala sem se preizprašati...user posted image user posted image user posted image user posted image

No, zdaj, ko pa se dogaja, pa je spet vse v starih tirnicah.

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4403
10.1.2011 18:10:52   
camino79
Saj sem te morda že vprašala - od kod si? In kam hodiš - mb, lj ali po?

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4404
10.1.2011 20:10:18   
zaljubljena23
Punce, vsem pošiljam objemčke in vam želim, da bodo nadaljni postopki uspešnejši..Želim vam, da kmalu tudi ve postanete nosečke

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4405
10.1.2011 20:13:58   
Nutry
Sem iz Ljubljane in hodim na GK Ljubljana.

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4406
11.1.2011 12:00:48   
Storžica 81
ao, so se me v praznikih lotevale takšne misli...da morda pa nama ni otrok namenjen...da nisva za otroka...da nisem materinski tip...da mi gredo pravzaprav na živce...in skozi sem se spraševala, če bova znala biti srečna brez njih. Je bilo mojemu tako hudo ob teh dvomih...samo morala sem se preizprašati...user posted image user posted image user posted image user posted image

Comino 79  mislim, da so te tvoje negativne misli povezane z jemanjem tablet, ki občano zelo slabo vplivajo na razpoloženje. Tudi meni se je to dogajalo. Pa srečno!

(odgovor članu Nutry)
Neposredna povezava do sporočila: 4407
12.1.2011 9:05:00   
camino79
Hoj!
Včeraj sem opravila UZ. Vse BP!
Ni več ciste, sluznica je 5,5 - že zdaj, kar pomeni, da se bo še zdebelila, ker ma čas... Prejšnjič sem imela 6 4. ali 5. dan klomifena.
Vpliv mace? Morda.

Folikli pa tudi so, več v desnem jajčniku. Največji 11x9, tako da sem včeraj vzela prvič klomifen. Ampak, koza, opoldne...potem pa me je na službenem sestanku cel popoldne kar mučilo....oblivanje, vrtoglavica, slabost. Nič nisem bila prava.

V petek imam že drugi UZ. To je 4. dan klomifena...
Upam, da bo vse OK.

LP in držim pesti tudi za vas.
Danes bom spila eno pivo. In pojedla kak jajček.
Ah, držimo

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4408
12.1.2011 14:23:33   
Nutry
Živjo!

Camino79 kateri dan ciklusa si? Se spomnim, ko sem bila nazadnje na pregledu in so mi čisto slučajno še UZ naredili je bila 12 dan ciklusa sluznica debela 5,5 (pretanka, izven povprečja).

Ta mesec sem čisto na izi in se nočem preveč obremenjevati z nosečnostjo.... včeraj sem bila celo tako na izi, da bi skoraj pozabila vzeti tablete. Kar bo bo.

19. imam prvi UZ, postopek IUI pričakujem okrog datuma 23.1.

Lep dan,

Nutry

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4409
12.1.2011 14:57:19   
tecnobica
Živjo!

Že dolgo nisem nič napisala. Berem pa... user posted image

Jaz sem zaradi bolezni morala prestavit posvet pri dr. Sem dobila že drugi datum. 3.2. Do takrat pa sploh nič ne razmišljam o nosečnosti.

Držim pa pesti za vas.

(odgovor članu Nutry)
Neposredna povezava do sporočila: 4410
12.1.2011 15:52:03   
camino79
Nutry, kaj imaš to neke tablete?

Ha, ha...tudi jaz sem danes zgrešila čas za klomifen. Je bilo pa malo kasneje.

Skušam odmisliti in raje uživava v user posted image . Že dolgo ne tako.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4411
12.1.2011 17:19:36   
Nutry
Živjo!

Trenutno jemljen po 2x tableto femara (3-7 dan ciklusa). Finančni ukrepi na GK LJ - za postopek IUI je Puregon (injekcije) predrag, žal je tako. Sem pa bila opozorjena, da so tablete femara slabše od Puregona glede same učinkovitosti. Itak čakam na odobritev konzilija za IVF mogoče pa nama v tretje uspe brez nadaljnih postopkov. Boljši občutek, da vsaj nekaj delaš kot pa da samo čakaš pošto...

lp Nutry

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4412
12.1.2011 17:24:03   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: Nutry

Živjo!

Trenutno jemljen po 2x tableto femara (3-7 dan ciklusa). Finančni ukrepi na GK LJ - za postopek IUI je Puregon (injekcije) predrag, žal je tako. Sem pa bila opozorjena, da so tablete femara slabše od Puregona glede same učinkovitosti. Itak čakam na odobritev konzilija za IVF mogoče pa nama v tretje uspe brez nadaljnih postopkov. Boljši občutek, da vsaj nekaj delaš kot pa da samo čakaš pošto...

lp Nutry

Tudi če so slabše, še vedno so boljše od Klomifena. Vsaj kar se počutja tiče.

Pa jemlješ obe nakmal, al v razmaku? Ker meni niso dali navodil, pa sem obe zvečer pojedla.

(odgovor članu Nutry)
Neposredna povezava do sporočila: 4413
12.1.2011 17:33:49   
Nutry
tecnobica Klomifena nisem nikoli jemala tako, da ne vem kakšno je počutje... za femalo niti ne vem, da jo jemljem do danes :)

Tudi jaz obe tableti na 1x pojem, predno grem spat.

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 4414
17.1.2011 11:49:54   
camino79
No, da se še malo oglasim. V petek je bil deveti dan ciklusa. Endometrij 9 mm user posted image user posted image user posted image , največji folikelček pa 17x16, tako da sem si sinoči (prvič sama!!) dala Ovitrelle injekcijo, jutri pa imam IUI, drugič.

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4415
17.1.2011 14:03:26   
Nutry
camino79 bravo za 9mm endometrij user posted image user posted image user posted image
Mene prav zanima koliko mm bo imel moj endometrij v sredo 12 dan cikla.
Za jutri držim pesti, da bo vse ok potekalo. Javi kako je bilo.

Lep soncen dan,

Nutry

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4416
18.1.2011 20:09:37   
camino79
IUI je padel v vodo. V ejakulatu je bila samo ena semenčica. Pa še ta negibljiva.
Posledica moževe decembrske bolezni (klopni meningitis - obravnavan tri tedne prepozno).

Počakati morava dva do tri mesece.

Ne sprašujte nič...po glavi mi samo roji - ni pošteno. Občutek, da mi priložnosti druga za drugo polzijo iz rok, sem pa vedno starejša.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4417
18.1.2011 20:15:29   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: camino79

IUI je padel v vodo. V ejakulatu je bila samo ena semenčica. Pa še ta negibljiva.
Posledica moževe decembrske bolezni (klopni meningitis - obravnavan tri tedne prepozno).

Počakati morava dva do tri mesece.

Ne sprašujte nič...po glavi mi samo roji - ni pošteno. Občutek, da mi priložnosti druga za drugo polzijo iz rok, sem pa vedno starejša.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4418
19.1.2011 8:51:43   
Nutry
oooouser posted image user posted image camino79 nimam besed, kar stisnilo me je v želodcu.... ne vem zakaj klinike ne razmišljajo tudi o takšnih primerih in bi lahko imeli za rezervo seme partnerja tudi v semenski banki. Res škoda. Kaj dela usoda...

Jaz sem imela danes UZ na 12. dan cikla. Endometrij 6mm, na levi strani folikli 14+ in 10, na desni strani nič pametnega.
V petek imam ponovno UZ, postopek pa bo verjetno v nedeljo ali v ponedeljek.

lep dan,

Nutry

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 4419
19.1.2011 9:17:32   
camino79
Nutry, držim pesti!
Saj bo...endometrij ima še čas, folikli pa bodo še tudi zrastli. Pivo, pa kak jajček. Jaz verjamem, da pomaga.

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4420
21.1.2011 9:52:16   
Nutry
Živjo punce!

Za mano je drugi UZ. Folikli so zrasli levo na 17mm, desno na 16 mm.
Endometrij pa je za malenkost tanjši 5,6 kot dva dni nazaj, ko je bil 6. Ni mi jasno zakaj do tega pride.
Jutri imam ponovno UZ, saj čakamo, da se sluznica vsaj še malo zadebeli.

Lep dan vam želim,

Nutry

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4421
21.1.2011 11:01:36   
camino79
Tudi meni ni jasno. Folikli pa so lepi. Meni se zdi, da mi je rpi sluznici pomagala Maca. Res. verjamem, ker je bila prejšnjič sama revščina, zdaj pa super.
Ne vem, krvomočnica? Poskusi, vredno je, škodit pa ne more.

Pa še nekaj: vem, da si boste mislila, da sem tontika, samo vseeno.
Če ima moj lubi v sebi zdaj same "mrtece" zaradi tiste vročine...ali drži, da prej ko jih spravi ven, prej bodo začeli nastajat novi, lepi, zdravi? Je tu kakšna logika? ve katera kaj o tem procesu? jaz nikjer nič ne najdem.
Ker potem bi mi začeli takoj zdaj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Čeprav resno sprašujem.

(odgovor članu Nutry)
Neposredna povezava do sporočila: 4422
22.1.2011 13:51:34   
Nutry
Živjo!

Danes sem bila ponovno na UZ, endometrij je hvala bogu dosegel 7mm, folikel na levi strani pa 20mm, danes si dam stopko v ponedeljek imam postopek.. Upam, da gre v tretje rado in čez 18 dni ugledam +

Camino79 po moje tvoja teorija glede sperme drži. Sem pa nekaj časa nazaj raziskovala kako in kje nastaja sperma pa kakšnega pametnega podatka žal nisem zasledila. Del tekočine, ki je pri izlivu prispeva baje tudi prostata, kje nastajajo sami plavalci pa nimam pojma. Če najdeš podatek, mi javi .

Lep sončen dan želim,

Nutry

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4423
22.1.2011 14:16:48   
Nutry
Camino79 našla sem en članek, mogoče naješ odgovor:
http://www.aktivni.si/odnosi-in-seks/spolni-organ-prirocnik-za-lastnike/

V članku je tudi podatek, da semenčeca potrebuje 84 dni, da dozori.

Torej, če je tvojemu vročina vse pobila bodo zdravi spermiji na voljo če 84 dni... če prav razumem?

(odgovor članu Nutry)
Neposredna povezava do sporočila: 4424
23.1.2011 14:17:05   
tecnobica
Nutry, držim pesti zate jutri. Dajmo, da boš prva nosečka med nami letos.

< Sporočilo je popravil tecnobica -- 23.1.2011 14:18:49 >

(odgovor članu Nutry)
Neposredna povezava do sporočila: 4425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?