|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2010
1.2.2011 21:30:47   
smarnca
katra55 sožalje pa user posted image user posted image , ne znam si predstavljat, kako se mama počuti ob tako žalostnem dogodku. upam, da se kmalu odločita za novo pikico.

jst sem bla pa pridna danes, pospravla po bajti kokr tok, da je tut kokr tok za videt....v petek pridejo od moža sodelavci...pozdravit Črta....pol se bodo pa počas začel obiski.....joj kaka gužva bo.pa bomo že preživeli :)

bravo Nina, tybysy živčki se samo prenesejo na otroka in potem je vse še slabše. tko, da ne se sekirat vse se bo uredilo. če po pravici povem, pa dojenje ne pomeni čist nič drugega kot to, da mora otrok jesti, pa če sm še tok čudna. fajn pa je da je, če pa Črt ne bi hotu al pa ne bi mela mleka bi pa takoj prešaltala na AM.
Mislim, da se le Črt bolj veseli, ko ga položim na postlo, pa se začnem pripravljat, da mu dam za jest zmer tako zelo vriska pa krili z rokami, da se mu morm prov nasmejat.

ah kako smo drugačni ane?!

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3401
1.2.2011 22:06:31   
Pokora
Bravo Ninauser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: tinaaleks
je prav pasalo se malo pogovarjat z odraslo osebo, ki ni moja babicauser posted image .

user posted image user posted image user posted image

2ursae  v petek mi žal ne bo zneslo, ker bomo za podaljšan vikend nekam pobegnili. Bom štimala reči za sabo, ker ko mrožek pride iz službe, samo še šibamo. Sem pa vsekakor kandidatka za naslednjič!

Filisa ne vem kake kvalitete je ta stolček, je pa v osnovi take oblike kot original. So punce pisale da so baje tisti na A nevarni da se prekucnejo. Cena pri Recinku je pa proti originalu dobrauser posted image

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 3402
1.2.2011 22:14:13   
Pokora
Sem spekla tisti kruh brez gnetenja. Vam povem da morate probat! Nisem mogla verjet svojim čutom da je to možno - je namreč lep in dooober! Pa da vas še mal podražim:

user posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 3403
2.2.2011 0:34:11   
Najki
katra55 user posted image user posted image . Ful mi je hudo zate, si sploh ne predstavljam obcutka...
Prvo M sem dobila 8m po porodu, drugo pa se isti mesec (par dni nazaj), pa dojim. Po prvem porodu sem sla po cisci na cerazette in sem kmalu dobila tudi M, samo pri teh tabletkah so zelo neredne in lahko trajajo tudi vec tednov. Po tabletkah sem pa takoj dobila po normalnem ciklusu po 8 mesecih.

JM je sel vceraj koncno v vrtec in sem celo nasla par minut, da se vam oglasim.

caroline1 jaz mislim, da je res vsaka zenska sposobna dojit, ce nima zdravstvenih problemov, samo je tudi res, da nekaterim vzame toliko truda, da ni vredno psihicnega izcrpanja in tega, da je dojencek podhranjen. Vidis, da se jaz ze par mesecev lovim s proizvodnjo, pa ko koncno prideva na zeleno vejo, pride ena malenkost, ki popolnoma podre ves trud in se moram potem spet tedne trudit, da prideva vsaj do minimalke.

Moram pa rect, da se mi zadnje dni ful vec mleka dela in lahko vedno manj dodajam, pa sploh ne vem vzroka user posted image . JM je sel v vrtec in drugi dan je bilo ze nekajkrat vec mleka... Tudi Lien rajsi vlece, dodam ji pa 2-3 obroke popoldan, ko ocenim koliko je pri meni pojedla. Danes sem dodala samo dva in se to zmanjsana. Zdaj sva ze na tem, da lahko po dojenju se nekaj nacrpam in dodam k vecerji. Sem ugotovila, da imam zelo pozen izcejalni refleks in zato mala izgubi interes vlect. Zdej si pa najprej malo pomasiram in izcrpam do refleksa, potem pa hitro dam dojit in super pije. Tudi sama je vec potrpljenja dobila za vlect na zacetku in ne rabim toliko pomagat. Poleg tega po vsakem dojenju popijem kak caj za dojenje, da pride do naslednje runde v sistem in se tudi veliko lazje izceja mleko naslednjic, tako da mala se raje vlece. Pa prejsnji teden sem bila ze sveto prepricana, da se bova do 3. meseca nehali dojit, ker bo konec proizvodnje. Zdej se mi pa celo upanje svetlika, da bom mogoce lahko flasko pospravila v omaro.
Trenutno ima okoli 5700g, tako da sva ze cez minimalko user posted image .

tybysy Lien se tudi ne razburja dosti, ce ne dobi dovolj. Malo zacmevka, ko jo odstavim, dokler podre kupcek je pa ze zadovoljna. Pa lahko sploh nicesar ni popila. Potem bo kazala znake lakote sele ob naslednji rundi. Jaz si tudi tezko predstavljam, da bi lahko zadovoljila njene potrebe po mleku na obrok. Ko sem za prvega crpala, sem na obrok brez tezav nacrpala 200ml, zdaj pa mleka kar ni. Dodajam ji pa trenutno okoli 400ml ali manj na dan. Danes sem dodala samo 200ml. Od dodajanja naprej se kar lepo redi, prej ji je pa teza prav stagnirala. Par dni nazaj je tudi izgledalo, da bo hotela samo se flasko, pa ni res. Kakor hitro se mi je mleko in izcejanje izboljsalo, je bila spet zadovoljna z dojenjem in ni zahtevala flaske. Pa se to je res, ko zacnes dodajat, je to ena psihicna razbremenitev, ker se ne stalno sprasujes, ce je dete lacno, ce imas dovolj mleka, ker itak z AM kompenziras. Potem se tudi bolj sprostis za dojenje in se lahko celo izboljsa.

JM je v sredo dopolnil 2 leti, v nedeljo smo praznovali. Spekla sem svojo prvo torto, skutino z ananasom in brez jajc. Za prvi poskus je dobro uspela in vsem je bila vsec razen meni user posted image . Se JM jo je jedel, pa ponavadi ni zainteresiran za take stvari.

Dobila sem ze drugo menstro ta mesec in se grd nahod zraven, tako da se obupno pocutim in sva z malo prespali pol dneva, tudi ona smrka in spet kaslja. Pokurimo vec kot liter FR na dan, tako da sem jo zacela kuhat. V sbota sva sla z malim v LGL na predstavo in mu je bilo ful vsec, potem pa pes cez mesto do Name in na bus, je ful uzival user posted image . To je tudi vse, kar sem bila zunaj v enem tednu, na sprehod nismo sli, ker je bil doma z nama in vsaj eden ali vsi bolani, zunaj pa mraz. Jutri moram v soping skompenzirat user posted image . Ko mala se malo neha smrkat, pa koncno na sprehod.

Ok grem spat, mi bo kmalu sinuse razneslo. Lahko noc!

"Na svetu je samo en najlepši otrok in vsaka mama ga ima."

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 3404
2.2.2011 2:47:19   
majabar
Najki, me veseli, da Lien zdaj boljse napreduje!
Jaz sem pa izmerila Luciana Maia, torej, pri treh mesecih ima 5700g (porodna 2900g) in 58cm (porodna cca 48cm). user posted image Sem pa danes pisala na med.over.net in vprasala glede polivanja, moje kolicine redkega mleka na zacetku in uradne izmerjene dolzine ob rojstvu (44cm). Bomo videli, kaksen bo odgovor.
Jutri spet trening, popoldne pa moram pocivati, danes sem zelo utrujena. Moj dragi je kot trener zelo zahteven, no kot partner tudi vcasihuser posted image . Ampak doma lahko recem NE, na treningu pa ne gre:). Saj ni hudega, bom ze prisla v formo!

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 3405
2.2.2011 7:40:19   
M&A
katra55user posted image   ob strašni izgubi

Pokora - nisem na FB

Renesme**, caroline1
- nisem hotela nikogar prizadeti niti nisem pisala hvalospevov dojenju, le povzela sem misel tybysy, ker sem ji želela dati malo spodbude za nadaljevanje dojenja

tybysy - vsaka mama je za svojega otroka najboljša mama, in ne, nisi sebična

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3406
2.2.2011 8:21:58   
anju
dobro jutro

večjega smo odpravili v vrtec, a sem še v dilemi, še vedno smrka in kašlja, nagaja pa na polno. nič, ma nič ne sliši, še več kot vse je ne... kazni sploh ne zaležejo. včeraj mu je moj pospravil darilo od dedka mraza, kar ga niti ni hudo prizadelo. čisto preveč energije ima. sem ga vprašala zakaj nagaja, da zato ker bi rad divjal.

mali se je ponoči spet kregal preden se je sploh priklopil, res ne vem kaj je to. sigurno pa najino dojenje ni nekaj najlepšega med otrokom in mamo. večji se je med dojenjem vedno popolnoma sprostil, umiril, rokice so se segrele, ta pa brca, se zvija in po tistem ko se krega, kar traja do izcejalnega refleksa, itak ker me vrže z mesta. sem se pa že tudi navadila na to, manjša kreganja so čisto pričakovana in se mi ne zdijo nič posebnega, a verjetno vseeno stres, ki se ga ne direkt zavedam... ne vem kaj bom.

Najki te pa res ni bilo en čas, sem večkrat pomislila na vas.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3407
2.2.2011 8:36:50   
3x mami
anju, probaj energijo prevsmerit v kaj drugega. nas je tudi tak, ko se loti, bi unicil vse, sam zaradi dolgcasa.al pa probaj tekanje okoli mize, pa stejete, koliko krogov je pretekel v koliko casu, al pa si izmislis kak mali poligon, pa zraven navijate... tudi nasa jeza je ena vrsta pozornosti, ki jo dobi...

vceraj sem velikokrat pomislila na katro55 user posted image
glede samega ciklusa pa, dojenje ali ne, nekaj casa je kar zmesnjava s hormoni, tako da mislim, da prvo leto se znajo mal neredne stvari dogajat. mogoce pisi pusnjaku na forum, pa ga vprasaj - da ti vsaj namigne, kdaj bi bilo pametno se it kaj pokazat, al pa je to v mejah pricakovanega.

zjutraj sem po radiu slisala tole in me je kar mal stisnilo: druzina haliti

user posted image ce se ne motim, je bilo pred meseci govora o falafelih. ta vikend smo doma za foro probali pripravit - sem kupila ze pripravljeno mesanico (neko bio...). in je slo kar v promet, tako da bi rada stvar naslednjic cisto sama pripravila. se priporocam za preizkusen recept user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3408
2.2.2011 9:06:35   
tybysy
Meni se je pa ravnokar najavila patronažna user posted image Kaj hudiča bi spet rada ta ženska??? Tako se matramo s tem hranjenjem (danes zjutraj je pridno pila iz flaše), zdaj mi bo prišla pa še ta pamet solit. Že tako jo krivim za težave z dojenjem ("ne napreduje dovolj, v bolnico boste šli, sem vas že naročila pri P, da vam da napotnico...", Nina je takrat pridobivala okoli 20 na dan; ne premalo, 30 bi morala, zbujajte, dodajajte...).
Joj, mi je dvignila pritisk. Se moram prav psihično pripravit do petka.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3409
2.2.2011 9:06:44   
snežakinja
Pozdravljene,

Katra55 najprej iskreno sožalje. Tvoje bolečine si niti predstavljati ne morem. Pomembno je, da je otroček v tistem dnevu, ko je živel, bil ljubljen in občutil tvojo ljubezen in z njo v srčku zaspal. user posted image user posted image user posted image user posted image

Pri nas je še kar kriza. Matic noče pit ADC-ja, niti ni rečeno, da je alergija. Možno je, da je viroza. Včeraj sva s P spet govorili. Zdaj mu dajem navadno formulo + kapljice Coliprev. Sicer sem mu te že enkrat poskusila dati in je po njih bruhal. Zdaj pa je zaenkrat ok. Bom videla kako bo. Drugače sva zmenjeni, da se spet slišiva. V ponedeljek pa imava tako posvetovalnico in se bomo zmenili naprej.

Z vsakim novorojenim otrokom se svet začne na novo...
Moj sonček... 26.9.2010

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3410
2.2.2011 9:12:57   
missD
tybysy pri meni je šla patronažna v obratno smer: dojit dojit dojit, otroka porinla v joško. in ko sem bla sama nisem mela srca tko na silo ga prtisnt gor, otrok je joku jaz ratala živčna nakonc je jedu po flaši jaz pa fasala mastitis.
TKO DA NIKAR!!!! naj ti ne pride do živega, kar se tiče dojenja in hranjenja ti samo kimaj. pa tudi če ji mirno rečeš, da jo maš samo na flaši, ker dojenje ni steklo-da bo tiho pa naj pametuje o drugih stvareh.

(odgovor članu snežakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 3411
2.2.2011 9:14:54   
snežakinja
IZVIRNO SPOROČILO: tybysy

Meni se je pa ravnokar najavila patronažna user posted image Kaj hudiča bi spet rada ta ženska??? Tako se matramo s tem hranjenjem (danes zjutraj je pridno pila iz flaše), zdaj mi bo prišla pa še ta pamet solit. Že tako jo krivim za težave z dojenjem ("ne napreduje dovolj, v bolnico boste šli, sem vas že naročila pri P, da vam da napotnico...", Nina je takrat pridobivala okoli 20 na dan; ne premalo, 30 bi morala, zbujajte, dodajajte...).
Joj, mi je dvignila pritisk. Se moram prav psihično pripravit do petka.

Tybysy takole so tudi mene spravile ob mleko. Isto mi je grozila z bolnico, pa zbujat, pa dodajat pa ne vem kirega user posted image še. Če bi lahko zasukala čas nazaj, danes te ženske sploh skozi vrata ne bi spustila. Še zdaj se žrem, da sem njo poslušala ne pa sebe. Ne pusti se ji. Ti najbolje veš kaj je dobro za tvojega otroka.

Moj sonček... 26.9.2010

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 3412
2.2.2011 9:45:49   
M&A
user posted image Kako ste zadovoljne s Sleepy Wrap? Razmišljam, da bi ga nabavila, ker me boli hrbet kot user posted image . Moj Ellaroo trak je mal kompliciran, ker ga moram skoz sproti vezat in razvezat. Sleepy pa ostane OK, ko daješ otročka ven in not?   

Neposredna povezava do sporočila: 3413
2.2.2011 9:58:01   
3x mami
tybysy, sem imela podobno sreco s patronaznimi. jaz imela polno mleka, a me prepricevale, da nimam dovolj in mi prodajale am. zdaj v tretje je sploh nisem spustila domov, sem ji gladko rekla, da ne rabim. v prvo sem se pa tako sekirala, da sem od samih zivcev res skoraj zgubila mleko. nisem brala, kar se ti zadnje case dogaja, ampak sam en nasvet: odklopi cisto vse okoli sebe, in prisluhni cisto in samo otroku in sebi. zaupaj vase, v svoje obcutke, instinkte, glej, kako je otrok zivahen, kdaj in kako se kaj pritozuje. se mi zdi, da veliko preveckrat preslisimo stvari, ki bi nam v resnici lahko pomagale.
in patronazna ni bog in ji komot lahko reces, ne hvala. dolg nos gor al dol, njena stvar. si vidla, kaj je govorila pred meseci - verjetno ti bo isto govorila tudi zdaj. se ti zdi vredno zgubljat cas in zivce zaradi tega? odkloni, pika.

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 3414
2.2.2011 10:28:18   
anju
M&A moj noče v sleepyju bit. sem že razmišljala da ga prodam... kdaj se jih lahko začne nosit v pokončnem položaju, ko sedijo? samo to še čakam, če bi mu tako blo všeč, da bi bili naši sprehodi tudi po travnikih malo za večjega.

3x mami hvala za ideje!

patronažne in drugi - težko drugi pozna situacijo, če ne vidi vsak dan dogajanja. jaz bi jo težko zavrnila, ker nisem tak človek, da tako odločno to izpeljem, si pa ob takih ugotovitvah, kot jih imaš od začetka (tybysy) njenih besed ne bi jemala k srcu.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3415
2.2.2011 10:29:09   
caroline1
M&A- sej vem, da je bilo dobronamerno...ampak take besede pogosto dosežejo kontra učinek. Mislim, da se nobena izmed nas ni zavestno odločila, da ne bo dojila. In že tako smoi vse po vrsti žalostne ali pa prikrajšane in kot sem napisala, ko me je sestra napadla zato, ker je njej pri njenih otrocih to šlo...bi najraje zajokala...

Najki- vsaj mi vse dojimo...količine pa ne spraviš....verjemi ker delam salte zraven. Vsak obrok jo pristavljam na obe strani po 2x. Vleče od prvega dne brez problemov. Še nikoli ni zavrnila dojke. Ampak količine pa ni. Pa imam samo njo za se ukvarjat. Njene potrebe ne bom dohajala. Tebi mogoče zmanjka en obrok 50,70 ali 100...meni pa vsak obrok 100, kar je 600 ali več...a naj spijem 30l tekočine, da bom dosegla to? user posted image ne gre. In točno to sem mislila, da ja, 99% mater je sposobno dojiti, le vprašanje je s kako količino in koliko časa... rekla bom samo to, da sem vesela, da vztrajava, čeprav včasih se mi zdi, da bi blo lažje narest flaško, pa konec. Vsako noč se samo dojiva, kar traja tudi po celo uro...in na trenutke se mi zdi sebično, da se tako zmatra da zaspi...lačna! Ampak ji ne rinem flaške, se pač čez dve uri spet eno uro doji...in ja zavidam vam vsem, ki vam to gre brez težav...dejstvo pa je, da če bi polno dojila in bi samo posumila, da je otrok lačen, bi brez pomisleka prešaltala na AM...ne bi ga matrala niti en dan...

sem se vsak dan sproti spraševala kaj delam narobe, da ne gre...pri P so mi rekli, da čudežna tabletka ne obstaja, da bi dosegla njene potrebe...in tako pač je!

dejstvo pa je, da ima vsaka svoje mnenje. in prav je tako...če bi se vsi z vsem strinjali, kam pa pridemo? user posted image user posted image user posted image

patronažna- naša je k sreči super...čez kak mesec jo bomo poklicali, da pride povedat kaj jest user posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3416
2.2.2011 10:44:17   
katra55
Hvala punce za vse user posted image in odgovore.

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 3417
2.2.2011 12:57:44   
Pokora
3x mami jaz falafle naredim po tem receptu:

Sestavine za 4 osebe
200 g suhe čičerke
1–2 mladi čebulici ali 1 majhna navadna čebula
1 strok česna
šopek peteršilja
2–3 vejice koriandra (se ga ful težko dobi)
1 žlička mletega kumina (kumin, ne kumina)
1 žlička mletega koriandra
1 žlička pecilnega praška ali sode (lahko brez, samo so zbiti)
sol in poper po okusu

Čičeriko čez noč namočim, zjutraj zamenjam vodo. Dovolj je sicer čez noč, samo jaz jo imam v vodi dokler je ne rabim. Potem pa vse sestavine zmiksaš (čičerike se ne kuha prej!!). Če je presuho dodaš malo vode da se vse poveže. Narediš kroglice in ocvreš.

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 3418
2.2.2011 13:36:27   
Najki
Tybysy ne se sekirat zarad patronazne, moja je racunala, da mora pridobiti 25g na dan, ne 30, ko je pa dobivala 15g na dan, je bil pa P prav zadovoljen z napredkom, tako da res vsak po svoje gleda... Pri prvem sem tudi jaz prehitro presla na flasko, ker so me napsihirali, ceprav zdaj vem, da bi bi se mali lahko hitro naucil pravilno dojiti, ce bi mi le dali prave informacije.

caroline1 jaz imam prva dva obroka nekaj cez 100, popoldan pa 50-70 na obrok, tako da kar precej zmanjka, ce je na flasko sposobna popit 180 na obrok. Se pa tolazim s tem, da je moje mleko drugace kaloricno in verjetno kompenzira. Sicer pa ko enkrat preides na flasko, navadis otroka na vecje obroke, ki jih naravno z dojenjem najbrz ne bi imel, tako da so res male sanse, da to nadomestis z dojenjem. Kar ji lahko ponudis, je super, tudi ce samo en obrok tvojega mleka, sploh ce rada vlece pri tebi.

Lien bo kmalu dopolnila 3m, pa sem kar malo v soku, da je ze skoraj zrela za GH, pa saj sem jo sele rodila user posted image . Cisto prehitro... Na sreco se po petem mesecu malo bolj vlece in bomo do konca porodniske dozivele se veliko lepih trenutkov z nasimi struckami user posted image .

Brala sem zanimivo teorijo neke LLL svetovalke. Da so generacije nasih mam pozabile, kako dojiti, ker se je takrat zacelo reklamirat mleka v prahu, kako so prakticna ipd. in je res veliko mam futralo po flaski. LLLjevka pravi, da se je izgubil instinkt za dojenje in se vecinoma ni prenesel na nase generacije. Zato nasi starsi tudi hitro predlagajo flaske, nimajo pa veliko nasvetov o dojenju. Ko se je zacelo spet bolj dojenje reklamirat, smo sli pa po vzorcu flaske. Torej futranje na 3 ure naj bi prislo iz sistema flaske, pridobivanje teze pa tudi. Tako da se vcasih sprasujem, kaj je pravzaprav naravno pricakovano pridobivanje teze.

Pokora sline mi cedis, ciceriko pa celo imam user posted image . Zdejle grem sicer beljakovinski obrok skuhat, potem pa piciva v stacuno in v vrtec po bratca. Ce najdem kumin, bo pa mogoce jutri falafel njamsi!

"Na svetu je samo en najlepši otrok in vsaka mama ga ima."

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 3419
2.2.2011 19:25:33   
majabar
Se tudi meni sline cedijo:). Morda bom pa spekla kaj, sem ravnokar pojedla zadnji koscek Gorenjke. Zdaj pa nekaj mesecev nic:(. Sem iz SLO prinesla mlete orehe, ker tu stanejo celo premozenje, zdaj pa iscem navdih in idejo za peko.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 3420
2.2.2011 19:44:24   
majabar
3xmami, vi ze dajete gosto hrano?

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3421
2.2.2011 19:56:17   
lija30
kdaj boste pričele z gosto hrano?Jaz že mal razmišljam, da bi počasi začeli,saj bo 13.2 star 4mesece, pa že tko smo samo na umetnem mleku, tako da po moje  bi blo čisto vseeno, če počasi začnemo. Pa itak ima naš škrat že 7.700  kg, pa 66,5 cm je velik tko ,da bo počasi rabil še kaj več.Čeprav že sedaj ne je ne vem kako veliko 5 obrokov na dan po 160 ml.Ali se vam zdi,da je to premalo?
Koliko kaj pojejo vaši sončki, tisti ki niso dojeni in tako vidite koliko mleka daste otroku?

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3422
2.2.2011 20:17:20   
snežakinja
lija30 midva sva kar začela z GH zaradi te driske, ki ga matra (vedno bolj verjamem, da je virus, ker je banes tudi mene začel svinjsko želodec bolet). Mi je P rekla naj mu kar probam dat kaj drugega. Tako, da sem mu včeraj in danes kuhala rižek. Jutri pa se nameravam opogumiti in mu dati korenček. Itak sem mu te dni dajala Hipp ORS v katerem sta riževa sluz in korenček in ni bilo problemov.
Drugače mi pa poje 5 obrokov po 190 ml, danes je enega celo zmazal 200 ml. Sem mu probala dat 200, ker se po 190 včasih še joka.

Moj sonček... 26.9.2010

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 3423
2.2.2011 20:26:14   
missD
jaz sem jima danes že 3. dan dala skuhano in zmiksano jabolko, samo par žličk, za okusit.
1. dan sta oba sodelovala, drugi dan je Sofia pridno odpirala usta Jakob jih je pa pridno zapiral.
Danes pa obratno. Kakata normalno, obnašata se normalno.

Drugače jima pa delam obroke po 120ml(vode)+prašek in jesta nekje 5-6x na dan.
Danes pa recimo pri dveh obrokih nista hoteli pojesti celih 120.
Včasih pa se zgodi, da moram še dodatno pripravit.

Neposredna povezava do sporočila: 3424
2.2.2011 20:38:08   
majabar
Moj dragi mu je dal pred nekaj dnevi zlico, ki jo je namocil v zelenjavvno juho, za okusiti. Je stegoval jezicek, se oblizoval, brez tezav. A bom vseeno se pocakala, ima sele 3 mesece. No, jaz sem pri dveh mesecih in pol ze pojedla 12 tortelinov:).

< Sporočilo je popravil majabar -- 2.2.2011 20:44:48 >

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 3425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?