Najki
|
katra55 . Ful mi je hudo zate, si sploh ne predstavljam obcutka... Prvo M sem dobila 8m po porodu, drugo pa se isti mesec (par dni nazaj), pa dojim. Po prvem porodu sem sla po cisci na cerazette in sem kmalu dobila tudi M, samo pri teh tabletkah so zelo neredne in lahko trajajo tudi vec tednov. Po tabletkah sem pa takoj dobila po normalnem ciklusu po 8 mesecih. JM je sel vceraj koncno v vrtec in sem celo nasla par minut, da se vam oglasim. caroline1 jaz mislim, da je res vsaka zenska sposobna dojit, ce nima zdravstvenih problemov, samo je tudi res, da nekaterim vzame toliko truda, da ni vredno psihicnega izcrpanja in tega, da je dojencek podhranjen. Vidis, da se jaz ze par mesecev lovim s proizvodnjo, pa ko koncno prideva na zeleno vejo, pride ena malenkost, ki popolnoma podre ves trud in se moram potem spet tedne trudit, da prideva vsaj do minimalke. Moram pa rect, da se mi zadnje dni ful vec mleka dela in lahko vedno manj dodajam, pa sploh ne vem vzroka . JM je sel v vrtec in drugi dan je bilo ze nekajkrat vec mleka... Tudi Lien rajsi vlece, dodam ji pa 2-3 obroke popoldan, ko ocenim koliko je pri meni pojedla. Danes sem dodala samo dva in se to zmanjsana. Zdaj sva ze na tem, da lahko po dojenju se nekaj nacrpam in dodam k vecerji. Sem ugotovila, da imam zelo pozen izcejalni refleks in zato mala izgubi interes vlect. Zdej si pa najprej malo pomasiram in izcrpam do refleksa, potem pa hitro dam dojit in super pije. Tudi sama je vec potrpljenja dobila za vlect na zacetku in ne rabim toliko pomagat. Poleg tega po vsakem dojenju popijem kak caj za dojenje, da pride do naslednje runde v sistem in se tudi veliko lazje izceja mleko naslednjic, tako da mala se raje vlece. Pa prejsnji teden sem bila ze sveto prepricana, da se bova do 3. meseca nehali dojit, ker bo konec proizvodnje. Zdej se mi pa celo upanje svetlika, da bom mogoce lahko flasko pospravila v omaro. Trenutno ima okoli 5700g, tako da sva ze cez minimalko . tybysy Lien se tudi ne razburja dosti, ce ne dobi dovolj. Malo zacmevka, ko jo odstavim, dokler podre kupcek je pa ze zadovoljna. Pa lahko sploh nicesar ni popila. Potem bo kazala znake lakote sele ob naslednji rundi. Jaz si tudi tezko predstavljam, da bi lahko zadovoljila njene potrebe po mleku na obrok. Ko sem za prvega crpala, sem na obrok brez tezav nacrpala 200ml, zdaj pa mleka kar ni. Dodajam ji pa trenutno okoli 400ml ali manj na dan. Danes sem dodala samo 200ml. Od dodajanja naprej se kar lepo redi, prej ji je pa teza prav stagnirala. Par dni nazaj je tudi izgledalo, da bo hotela samo se flasko, pa ni res. Kakor hitro se mi je mleko in izcejanje izboljsalo, je bila spet zadovoljna z dojenjem in ni zahtevala flaske. Pa se to je res, ko zacnes dodajat, je to ena psihicna razbremenitev, ker se ne stalno sprasujes, ce je dete lacno, ce imas dovolj mleka, ker itak z AM kompenziras. Potem se tudi bolj sprostis za dojenje in se lahko celo izboljsa. JM je v sredo dopolnil 2 leti, v nedeljo smo praznovali. Spekla sem svojo prvo torto, skutino z ananasom in brez jajc. Za prvi poskus je dobro uspela in vsem je bila vsec razen meni . Se JM jo je jedel, pa ponavadi ni zainteresiran za take stvari. Dobila sem ze drugo menstro ta mesec in se grd nahod zraven, tako da se obupno pocutim in sva z malo prespali pol dneva, tudi ona smrka in spet kaslja. Pokurimo vec kot liter FR na dan, tako da sem jo zacela kuhat. V sbota sva sla z malim v LGL na predstavo in mu je bilo ful vsec, potem pa pes cez mesto do Name in na bus, je ful uzival . To je tudi vse, kar sem bila zunaj v enem tednu, na sprehod nismo sli, ker je bil doma z nama in vsaj eden ali vsi bolani, zunaj pa mraz. Jutri moram v soping skompenzirat . Ko mala se malo neha smrkat, pa koncno na sprehod. Ok grem spat, mi bo kmalu sinuse razneslo. Lahko noc!