Renesme**
|
IZVIRNO SPOROČILO: anju IZVIRNO SPOROČILO: M&A IZVIRNO SPOROČILO: tybysy Ura osem zvečer pa hranjenje s flaško še ni uspelo. Danes se je nekajkrat dojila, ampak to je po nekaj požirkov na polno, potem pa konec. Vleče in vleče pa ni nič za pogoltnit. Nina, tako se dela mleko! IZVIRNO SPOROČILO: tybysy Da jo čisto preneham dojit in si začnem črpati mleko. Groza me je, ko pomislim na to. Rada jo dojim, bučko malo. Eni taki posebni trenutki so to - samo najini. Črpanje pa prav sovražim. Ampak če bo treba.... tybysy, ne tega... To so res posebni trenutki, ki jih pogrešaš, ko odstaviš otroka, pa ni važno, koliko časa se je dojil. Poskušaj dat Nini nekaj dni brez flaške, da si poveča zalogo mleka. Če je zadovoljna, lepo spi in je normalno dejavna, potem ne more bit lačna - ne verjamem, da bi dojenček sam sebe stradal, saj imajo močan samoohranitveni nagon. Napisala se njene mere pri 3 mesecih - daleč od tega, da bi bila punca podhranjena! Prosi zdravnika, da ti napiše recept za Tametil. Predvsem pa zaupaj vase in v svoje telo! Za boljše živce zabriši tehtnico v kot (BTW - naši dojenčki bojo vsak mesec pridobivali manj na teži - kakšni bi bili, če bi šli gor po 800-1000g?). e, to sama sem pisala in brisala, pa nisem znala nič prav povedat. poskusi se umirit. vem da je težko, si vsakič rečem, da svojega ne bom silila, če se mi bo drl, ko ga pristavim, pa ga še, tudi danes sem ga silila. in se jezila, da se ne grem več, naj bo lačen, če noče.... poskusi en dan brez siljenja s flaško, mogoče pa bo mleka se sama strinjam z vsem kar ste napisale, razen s tistim kar sem odebelila. Taki stavki dajejo mamicam, ki se soočajo s težavami ob dojenju občutek nesposobnosti in da bo otroku kaj manjkalo zato ker ne doji...ja, narava res poskrbi za vse...eno vprašanje- ste vse rodile naravno, se je porod začel spontano, brez umetnih popadkov, brez CR, brez kakršnekoli pomoči? Le kako bi se končalo v tem primeru? Ženske, predvsem nehajte se sekirat a dojite, a si črpate ali je otrok na AM, najbolj važen je tukaj otrok! Potem je pa vseeno, katero mleko pije in kako ga dobi. Vem pa, kako lep je občutek, ko dojiš otroka in si tudi sama želim, da bi se z malim dojila več kot 1 mesec, nažalost je bila pri nas taka situacija, da jaz otroka 1 teden nisem mogla tudi držat ne, komaj sem si sčrpala mleko, zato da je ostalo....kaj naj rečem, tako kot je ena naša novembrka napisala: Moj otrok je srečen na flaški... tybysy- če si želiš dojiti še naprej, ker mala tako ne mara flaške ( ampak vseeno ve, da tam bolj samo teče in potem se na joški krega), potem se predvsem umiri, res si vzami čas samo za vaju dve in jo skoz pristavljaj, to tudi traja ene par dni, saj jih je že več imelo ta problem in še vedno samo dojijo...če pa ne bo šlo, se pa nehaj sekirat, srečna mami- srečen otrok