Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 15:04:31
|
|
|
|
Tigrica86
|
mosoni, moja G in trenutna sestra se meni zdi čist ok, o sosednji se pa marsikaj govori in ravno sestra od sosednje G mi je narobe priklopla... suzy, kaj je to v naši okolici kako sevanje danes, da CTG kažejo prekinitve? mi je pa danes še sestra rekla, da nas je ogromno februark, da bo vrjetno kr gužva v P (tud termin za naslednji CTG mi je komaj izborila). glede na to, da vipercat tudi občuti gužvo, bo že nekaj na tem... js si pa tako želim, da bi bila sama v porodni sobi
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 15:09:43
|
|
|
|
aktak
|
Vipercat upam, da ti bodo tile dnevi v bolnici čim hitreje minili Patrisha upam, da bo ponedeljek tvoj dan D, bi bilo res lepo darilo za obletnico Suzy super za pregled Ne vem ali sem še koga pozabila ali ne.. Moja malenkost gre na kavč, moram malo počivat, ker sem cel dopoldan okrog "norela". Se pa moram pohvalit, da sem bila pri frizerju in imam svežo barvo in novo (beri krajšo in bolj easy) frizuro. Se beremo kasneje
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 15:09:45
|
|
|
|
Tigrica86
|
Tigrica tako medicinsko sestro sem imela jaz na prejšnjem CTGju, sicer sem potem, ko je bilo že vsega konec izvedela, da je kao ful pametna rezultati pa so temu primerni user posted image . Zato pa mi je potem moja G ko je videla CTG naredila celo paniko in še par pregledov in ponovni CTG in ko mi ga je v drugo delala babica je bilo pa vse ok. In potem se čudijo če začnemo delat paniko user posted image pa kot da je to taka znanost... sondi sta itak že na zunaj različni, tak da če ju pogledaš (na pravi strani seveda) pomoje ne morš tolk falit! še js bi znala naštimat, pa sm zdj 4x vidla kk sploh gre še dober da smo pol opazli to, da ni blo kake panike za v P, ker je moj dans službeno v NM, pa ne more tk hit nazaj bit
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 15:12:21
|
|
|
|
valek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana IZVIRNO SPOROČILO: meta21 Vprašanje za tiste, ki pričakujete vsaj 2. otroka oz. imate že enega doma. Kaj rečete sorodnikom, ko vas vprašajo, kaj naj vam prinesejo za darilo? Jaz mam toliko cot za malega (40 bodijev za prve 3 mesece ) ta veliki pa komaj premore 2-3 hlače pa kakšno trenirko-mislim, saj ima dovolj za oblečt ampak v primerjavi s tamalim tako malo, da bi najrajši rekla naj nosijo številke od 110 naprej. To je pa njbrž malo hecno, če pridejo novorojenčka pogledat, ne?! Pa kaj pošlješ poleg telegrama drugorodki, če pa ima že vse? Mene še sploh nobeden ni vprašal, kaj nam naj prinesejo. Sem res popolnoma asocialno bitje očitno. Itak pa če pridejo pogledat, da morajo tudi kaj prinesit za bratca/sestrico. A ni tako prav? Mene so že kar nekaj spraševali.....sestra mi bo kupila Sangvenic za plenice, brat mi je kupil več manjših stvari (stvari za kopanje, mazanje,alkohol,tisto raztopino za nos, dekico,copateke Pu, posodil mi je avtosedež,..)in mi že dostavil, ,mama mi bo dala denar( me je spraševala kaj bi imela jaz za rojstvo-mi je hotela ogrlico kupiti,pa js ne nosim teh stvari in sma se zmenile za denar...bom šla v šoping zase,ko pridem v linijo),za otroka pa mi bota skupaj nekaj z atom dala,samo nevem še kaj....no drugi pa še niso spraševali...no sej še imajo čas....:)
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 15:22:51
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7 Samo jaz poznam osebno dva primera, ki so čakale 14 dni eni se je zelo slabo končalo, pri drugi pa komaj rešli tamalo. Tko, da jaz se nebi upala, toliko čakat. Jaz sem pa zdele si skuhala iz vrečke juhico, fižolovo, tako se mi je zaluštala.... carsko! Sej pojedla sem jo malo, ker jem kot piščanc ker me mali tiši v želodec. tak kot so ti ze druge povedle, bzw poslusat prevec na okrog. Porod ti pomoje lahko sprozijo tudi prej ce je plodovnice malo ali je motna oz. da pocasi odmira. Ker fora kao te postlce pa tega je da ma rok trajanja.. in pri enih gre prej pri drugih kasneje.. Pac to vidi G na pregledu kako je stanje.. lahko pa se pomoje tudi kaj zmoti - samo ce je premelalo plodovnice in da ni ok, gres takoj na predcasnega al pa CR.. tak so meni danes povedali..
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 15:25:17
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha ej punce, kako je z nekim porodnim nacrtom.. mene nekaj sprasujejo o tem, pa blage nimam To priporočajo predvsem neprvorodkam, ker že bolj vejo, kaj bi rade. Napišeš na list papirja, kakšno analgezijo oz. anestezijo si želiš ali ne želiš, kakšen položaj, če želiš odvzem popkovnične krvi ipd. Tisto kar mora babica vedet med in ob porodu. Se ga pa potem držijo al pa ne. Pravijo da ga morajo včasih povozit v dobro mame in otroka ali pa da so zahteve neracionalne. Jaz sem kar mojemu naročila, kaj hočem pa naj jim tam sproti pove. hvala za obrazlozitev...manj planiran bolse je
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 15:33:12
|
|
|
|
Patrisha
|
trsica huda organizacija!! vazno da vam je zalaufalo atak tnx, mnja bi blo prelepo ... hayabusa ojej, jaz tudi ko sem sla domov iz P sem podpisala da hocem domov in oni odnos, ces, daj spokaj, pa se sam znajdi.. ampak morem rect da so tut zdaj cist ok, pa mi je ista G. napisala odpustnico.. res so zabavni tile dohtarji :( suzy sej pravim da z meto se mata cas do 23:59... punci pa ne mi rect, da jaz ko sem 10 dni naprej se mi vec dogaja kot pr vama ko sta danasnji?? hehe
< Sporočilo je popravil Patrisha -- 1.2.2011 15:34:31 >
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 15:37:18
|
|
|
|
lil_
|
cveke cvekaste, vedno k pridem pogledat, je tok novih strani, da sploh ne sledim jst mam prva otrocka, tko da za kaksnega starejsega ne rabim nicesar, sam ko so me vprasal kaj bi rada in k je blo govora o cunjah, sem rekla, da naj ne nosijo cisto majhnih. no pa sem dobila trenirki za dve leti...sicer se mi zdi to se tako dalec, ampak nima veze. ja no s tem sm hotla povedat to, da po mojem mnenju komot reces, nej prinesejo hlace za starejsega. sej jih bo hitr prerastu in bo pol hlace dobu mlajsi clan men se zdi prov da se vprasa kaj se rabi. npr. smo dobili plenice, za katere sem jaz mislila, da res nemores nicesar zgresit-no pa smo mel takoj rdeco ritko, tko da sem mojga takoj poslala po nov paket, takih kot smo jih imeli prej. tko da se mi zdi prov, da se vprasa se za tako malenkost. al pa me je kolegica vprasala kaj mamo in kaj nimamo...pa smo dobil cudovit igralni center kar se pa tice domacih, pa pr ns ne nosijo takih reci, ampak se otroku kup neki za spomin. ksno cunjico kupijo tako in tako, ko jo vidjo, al pa potiskane plenice, kaksno igraco,... ja no, tko da sta nasi dve dobili za spomin zlatnike. jst k sm se pa matrala sm pa od svojih starsev tut dobila zlatnik in orhidejo. kr nekej strani nazaj...lahko da ste ze odgovorile...potiskane plenice-v milerju majo pakirane po 3 in so na njih majhni lusni motivi, v pikapolonici majo pakirano po 1 in je na njej velika slikica medvedka puja in njegovih prijateljev. kaj poslat drugorodki poleg telegrama-lahko bone, ker sigurno pridejo prav. lahko dojenckov album. sicer pa nevem zakaj sploh kej posiljat zravn sem prvorodka in sem bila samo telegramov zelo vesela. itak pol k pridejo pogledat otrocka prnesejo kej velik bolj uporabnega kot pa so stvari zraven telegramov. tut ce si prvorodka se ti stvari hitro ponavlajo in jih imas hitro dovolj ps. RR se vedno nagaja
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 15:43:08
|
|
|
|
lil_
|
trsica mate pa res fajn organizirano sm ti kr fous k dojis. mi smo za dojit se premajhni, upam da nam cez cas tut to stece...ker crpanje mleka vzame toook prevec casa. mam obcutek, da cev dan samo previjam, hranm in crpam no sej ni tko hudo, sam tale crpanje me res ubija
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 15:45:22
|
|
|
|
Urša
|
Kako sem fajn za 2 urci zadremala!
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 16:03:31
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urša Kako sem fajn za 2 urci zadremala! se podpisem pod tole
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 16:04:56
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urša Kako sem fajn za 2 urci zadremala! Same, same Edino ne vem zakaj že nekaj časa vsak dan po kosilu, ko grem dremat tako zašvicam . Zadnič je nina33 omenjala nekaj o spremembi temperature pred porodom pa mi ni uspela odgovorit, ko sem jo prosila za obrazložitev, ker je prej rodila . A katera druga kaj ve o tem? Nič, grem Lovra zbudit in na "maraton"
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 16:21:23
|
|
|
|
little*miss
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 Sem pa zdaj pojedla rižoto za kosilo, pospravla, dala malega spat zdaj sem si pa na kavč prinesla eno ogromno slastno kremšnito pol pa počivat . Neprecenljivo! tolko si me zrajcala, da sem mogla it kremšnite delat se že hladijo Punce, ki imate manjše punčke - imam plašček iz Zare, št. 74, ki je naši premali mi ga je ful škoda, ker ga niti en mesec ni imela oblečenega, ker ga je prerastla (kar naenkrat se je spotegnila ) tak zgleda Če bi ga katera imela naj pove (ali pa če poznate koga, ki ima manjšo punčko povprašajte) Kupila sem ga za 40 €, pa bi ga za 20 prodala..Res je bil ful malo nošen, pa škoda mi ga je
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 16:28:13
|
|
|
|
valek
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 IZVIRNO SPOROČILO: Urša Kako sem fajn za 2 urci zadremala! Same, same Edino ne vem zakaj že nekaj časa vsak dan po kosilu, ko grem dremat tako zašvicam . Zadnič je nina33 omenjala nekaj o spremembi temperature pred porodom pa mi ni uspela odgovorit, ko sem jo prosila za obrazložitev, ker je prej rodila . A katera druga kaj ve o tem? Nič, grem Lovra zbudit in na "maraton" Meta tudi meni se to dogaja....da ko se zbudim imam kar mokro pod lasmi na vratu ali še kje...oz. tudi nasplošno sem v času nosečnosti bolj vročekrvna,,,..me nikol ne zebe....če bi mene kdo vprašal bi najraje kar v spodnjem perilu po hiši hodila (pa sicer sodim bolj med zmrzljive tipe ljudi)
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 16:30:17
|
|
|
|
Patrisha
|
aaaaaaaaaaaaaaa kremsniteeeeeeeeeeeeeee nam nam nam packa ni samo meta ki luste dela, si se tut ti little*miss jazzzzzzzz bi tudiiiiiiii sam za danes sem overdose z sladkim, tak da ju3
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 16:37:02
|
|
|
|
valek
|
Punce...ste pa bile danes kar pridne...sm dopoldan že brala kot nora...pol pa sm se po kosilu spet spravla..in nisem uspela do konca,,,,sm morala narediti pavzi-sprehod.......no zdaj sm s sprehoda nazaj....no in sedaj pišem....ko vse neki dremate.... meni pa sploh ni do dremanja,....prej sm imela neko akcijo po kuhinji,....še pečice sem se generalno lotila....zdaj se pa sveti vse kot zloščeno:) zdaj pa spet razmišljam kaj dalje,.,...verjetno bom šla likat in posušene obleke pozložit..... Porodni načrt: porodni načrt je po mojem čisto brezveze...sej tako lahko poveš kaj želiš sproti....pa tudi babice navadno točno vejo kako in kaj...in speljejo zadeve...še predn se zaveš da bi moral kaj posebej predlagati...vsaj tako so imele moje kolegice izkušnje.....tak da ni panike.... js sam vem da bom imela klasičen porod-na Ptuju sem že čula kako bi naj izgledalo-navadno dajo spazmex , pa še kaj čisto ne preveč močnega ,tako da nisi zadet ,pa toplo brisačko vzadaj na križ,pa babica navadno masira in pomaga...ali še partner, če se njim zdi...js sploh ne računam na neke posebne procedure.....
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 16:38:36
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: valek IZVIRNO SPOROČILO: meta21 IZVIRNO SPOROČILO: Urša Kako sem fajn za 2 urci zadremala! Same, same Edino ne vem zakaj že nekaj časa vsak dan po kosilu, ko grem dremat tako zašvicam . Zadnič je nina33 omenjala nekaj o spremembi temperature pred porodom pa mi ni uspela odgovorit, ko sem jo prosila za obrazložitev, ker je prej rodila . A katera druga kaj ve o tem? Nič, grem Lovra zbudit in na "maraton" Meta tudi meni se to dogaja....da ko se zbudim imam kar mokro pod lasmi na vratu ali še kje...oz. tudi nasplošno sem v času nosečnosti bolj vročekrvna,,,..me nikol ne zebe....če bi mene kdo vprašal bi najraje kar v spodnjem perilu po hiši hodila (pa sicer sodim bolj med zmrzljive tipe ljudi) a ni to kao da se ti v cca za eno stopinjo dvigne temperatura? meni je itaq konstantno vroce... zdrzim na max 20.5, vec ze norim ... sicer zdaj pa bomo vidli kako bo ko bo bo treba vrjetno kako stopinjo pojacat..
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 16:40:56
|
|
|
|
Patrisha
|
valek se strinjam! jaz tudi nic nocem komplicirat... so pa kolegice presenecene ker one bi pa sale pa kape ocitno rade zraven delale .. ok, mogoce kak smejalni, al pa protibolceinska ce bo nevzdrzno.. drugace pa nimam neke posebne zelje - no mam jo, cimprej naj bo konc
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 16:43:57
|
|
|
|
valek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha IZVIRNO SPOROČILO: valek IZVIRNO SPOROČILO: meta21 IZVIRNO SPOROČILO: Urša Kako sem fajn za 2 urci zadremala! Same, same Edino ne vem zakaj že nekaj časa vsak dan po kosilu, ko grem dremat tako zašvicam . Zadnič je nina33 omenjala nekaj o spremembi temperature pred porodom pa mi ni uspela odgovorit, ko sem jo prosila za obrazložitev, ker je prej rodila . A katera druga kaj ve o tem? Nič, grem Lovra zbudit in na "maraton" Meta tudi meni se to dogaja....da ko se zbudim imam kar mokro pod lasmi na vratu ali še kje...oz. tudi nasplošno sem v času nosečnosti bolj vročekrvna,,,..me nikol ne zebe....če bi mene kdo vprašal bi najraje kar v spodnjem perilu po hiši hodila (pa sicer sodim bolj med zmrzljive tipe ljudi) Patrisha, kar se tiče stopinj v bivalnem prostoru in dojenčkom, je nam babica predlagala, da naj imamo čisto normalno temperaturo 20-21 stopinj celzija...nič več....le ko otroka kopamo ,previjamo,oblačimo....tam pa si vklopimo kar kalorifer prej da malo zagrejemo na kakih 23 stopinj in to je to..... a ni to kao da se ti v cca za eno stopinjo dvigne temperatura? meni je itaq konstantno vroce... zdrzim na max 20.5, vec ze norim ... sicer zdaj pa bomo vidli kako bo ko bo bo treba vrjetno kako stopinjo pojacat..
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 16:49:35
|
|
|
|
Patrisha
|
jaja kopalnica ja, samo me tisti prehod malo skrbi iz 23 na 20 , sej vrjetno ga lepo zavijes potem pa pocasi navajas nazaj oz. odkrivas.. ker pomoje je to najlazji nacin da se sprehladi.. to se morem malo pogruntat kak pa kaj.. oz. mame bi to lahko malo bolj natancno obrazlozle
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 16:53:18
|
|
|
|
Patrisha
|
me je kr ven zabrisalo eno vprasanje... pri pikapolonici imam un vrednostni listek oz. bonus od lanskega leta. Zdaj me pa muci, ker potece konc meseca kaj nabavit?? ker dejansko nic ne rabim , vrjetno je najbolse bone vzet, ki dlje drzijo ? kaj pravite?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 1.2.2011 16:54:53
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 16:55:46
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana Joj, sem že vse napisala, pa me je ven vrglo. Grem mali rito obrisat, pa pridem nazaj. CTR + C ahahahah kak sem pametna
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 16:57:32
|
|
|
|
valek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha me je kr ven zabrisalo eno vprasanje... pri pikapolonici imam un vrednostni listek oz. bonus od lanskega leta. Zdaj me pa muci, ker potece konc meseca kaj nabavit?? ker dejansko nic ne rabim , vrjetno je najbolse bone vzet, ki dlje drzijo ? kaj pravite? Js sm za ta dobropis nabavila nakupovalno košaro za novi quinny vozek,ki pa je ni imel zraven...in sm jo zato dokupila sedaj....
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 1.2.2011 16:59:58
|
|
|
|
maurica
|
ojla, jaz sem šla pa danes k osebni zdravnici po antibiotike in po syntocinon (posepešuje izločanje mleka). počutje je tako tako, še kar mi je al ful vroče ali pa me ful zebe. vročina pade, pa spet naraste, pa spet pade ... upam, da čim prej mine vse skupaj. hvala za vse nasvete. si stiskam mleko na vsake 3 ure, pa vroče obkladke dajem gor, pa masiram ... je pa patronažna res super! mi je rekla naj se nič ne sekiram, da tudi če ne bom dojila ne bo konec sveta. meni je tudi brez veze, da mi dojenje predstavlja muko, da me boli, da sem živčna zraven (ker mali ne potegne). raje si izbrizgam in mu dam po flaški in sva oba srečna, pa še očka ga lahko nahrani . tako da se ne bom sekirala, če bom dojila bom, če ne pa ne. mi je patronažna povedala za en primer, ko so v bolnici rekli mamici, da je slaba mama ker ne doji in je v tako depresijo padla, da ko je prišla domov, da je spila domestos (čistilo). še dobro, da je bila njena mama doma, da je hitro poklicala rešilca in da so rešli. hel32; , povej tvojemu, da smo vse nosečnice tečne. jaz si proti koncu nosečnosti sploh ne predstavljam, da bi imela še enega doma tršica; dobro mate to poštimano suzy; ti kr še malo počakaj
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?