|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 III.del
1.2.2011 15:04:31   
Tigrica86
mosoni, moja G in trenutna sestra se meni zdi čist ok, o sosednji se pa marsikaj govori user posted image in ravno sestra od sosednje G mi je narobe priklopla...user posted image

suzy, kaj je to v naši okolici kako sevanje danes, da CTG kažejo prekinitve? user posted image

mi je pa danes še sestra rekla, da nas je ogromno februark, da bo vrjetno kr gužva v P (tud termin za naslednji CTG mi je komaj izborila). glede na to, da vipercat tudi občuti gužvo, bo že nekaj na tem... user posted image js si pa tako želim, da bi bila sama v porodni sobi user posted image

(odgovor članu aktak)
Neposredna povezava do sporočila: 2576
1.2.2011 15:09:43   
aktak
Vipercat upam, da ti bodo tile dnevi v bolnici čim hitreje minili
Patrisha upam, da bo ponedeljek tvoj dan D, bi bilo res lepo darilo za obletnico
Suzy super za pregled user posted image
Ne vem ali sem še koga pozabila ali ne..
Moja malenkost gre na kavč, moram malo počivat, ker sem cel dopoldan okrog "norela". Se pa moram pohvalit, da sem bila pri frizerju in imam svežo barvo in novo (beri krajšo in bolj easy) frizuro.
Se beremo kasneje user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2577
1.2.2011 15:09:45   
Tigrica86
Tigrica tako medicinsko sestro sem imela jaz na prejšnjem CTGju, sicer sem potem, ko je bilo že vsega konec izvedela, da je kao ful pametna rezultati pa so temu primerni user posted image . Zato pa mi je potem moja G ko je videla CTG naredila celo paniko in še par pregledov in ponovni CTG in ko mi ga je v drugo delala babica je bilo pa vse ok. In potem se čudijo če začnemo delat paniko user posted image

pa kot da je to taka znanost... user posted image sondi sta itak že na zunaj različni, tak da če ju pogledaš (na pravi strani seveda) pomoje ne morš tolk falit! user posted image še js bi znala naštimat, pa sm zdj 4x vidla kk sploh gre user posted image

še dober da smo pol opazli to, da ni blo kake panike za v P, ker je moj dans službeno v NM, pa ne more tk hit nazaj bit user posted image

(odgovor članu aktak)
Neposredna povezava do sporočila: 2578
1.2.2011 15:12:21   
valek
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Vprašanje za tiste, ki pričakujete vsaj 2. otroka oz. imate že enega doma. Kaj rečete sorodnikom, ko vas vprašajo, kaj naj vam prinesejo za darilo? Jaz mam toliko cot za malega (40 bodijev za prve 3 meseceuser posted image ) ta veliki pa komaj premore 2-3 hlače pa kakšno trenirko-mislim, saj ima dovolj za oblečt ampak v primerjavi s tamalim tako malo, da bi najrajši rekla naj nosijo številke od 110 naprej. To je pa njbrž malo hecno, če pridejo novorojenčka pogledat, ne?!

Pa kaj pošlješ poleg telegrama drugorodki, če pa ima že vse?

Mene še sploh nobeden ni vprašal, kaj nam naj prinesejo. user posted image user posted image Sem res popolnoma asocialno bitje očitno. user posted image
Itak pa če pridejo user posted image pogledat, da morajo tudi kaj prinesit za bratca/sestrico. A ni tako prav? user posted image

Mene so že kar nekaj spraševali.....sestra mi bo kupila Sangvenic za plenice, brat mi je kupil več manjših  stvari (stvari za kopanje, mazanje,alkohol,tisto raztopino za nos, dekico,copateke Pu, posodil mi je avtosedež,..)in  mi že dostavil, ,mama mi bo dala denar( me je spraševala kaj bi imela jaz za rojstvo-mi je hotela ogrlico kupiti,pa js ne nosim teh stvari in sma se zmenile za denar...bom šla v šoping zase,ko pridem v linijo),za otroka pa mi bota skupaj nekaj z atom dala,samo nevem še kaj....no drugi pa še niso spraševali...no sej še imajo čas....:)

Neposredna povezava do sporočila: 2579
1.2.2011 15:22:51   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Samo jaz poznam osebno dva primera, ki so čakale 14 dni eni se je zelo slabo končalo, pri drugi pa komaj rešli tamalo. Tko, da jaz se nebi upala, toliko čakat.

Jaz sem pa zdele si skuhala iz vrečke juhico, fižolovo, tako se mi je zaluštala.... carsko! Sej pojedla sem jo malo, ker jem kot piščanc ker me mali tiši v želodec.

tak kot so ti ze druge povedle, bzw poslusat prevec na okrog. Porod ti pomoje lahko sprozijo tudi prej ce je plodovnice malo ali je motna oz. da pocasi odmira. Ker fora kao te postlce pa tega je da ma rok trajanja.. in pri enih gre prej pri drugih kasneje.. Pac to vidi G na pregledu kako je stanje.. lahko pa se pomoje tudi kaj zmoti - samo ce je premelalo plodovnice in da ni ok, gres takoj na predcasnega al pa CR.. tak so meni danes povedali..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2580
1.2.2011 15:25:17   
Patrisha

IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha

ej punce, kako je z nekim porodnim nacrtom.. mene nekaj sprasujejo o tem, pa blage nimam user posted image

To priporočajo predvsem neprvorodkam, ker že bolj vejo, kaj bi rade. Napišeš na list papirja, kakšno analgezijo oz. anestezijo si želiš ali ne želiš, kakšen položaj, če želiš odvzem popkovnične krvi ipd. Tisto kar mora babica vedet med in ob porodu. Se ga pa potem držijo al pa ne. Pravijo da ga morajo včasih povozit v dobro mame in otroka ali pa da so zahteve neracionalne. Jaz sem kar mojemu naročila, kaj hočem pa naj jim tam sproti pove.user posted image

hvala za obrazlozitev...manj planiran bolse je user posted image user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2581
1.2.2011 15:33:12   
Patrisha
trsica huda organizacija!! vazno da vam je zalaufalo
atak tnx, mnja bi blo prelepo ...
hayabusa ojej, jaz tudi ko sem sla domov iz P sem podpisala da hocem domov in oni odnos, ces, daj spokaj, pa se sam znajdi.. ampak morem rect da so tut zdaj cist ok, pa mi je ista G. napisala odpustnico.. res so zabavni tile dohtarji :(
suzy user posted image user posted image sej pravim da z meto se mata cas do 23:59...

punci pa ne mi rect, da jaz ko sem 10 dni naprej se mi vec dogaja kot pr vama ko sta danasnji?? hehe

< Sporočilo je popravil Patrisha -- 1.2.2011 15:34:31 >

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 2582
1.2.2011 15:37:18   
lil_
cveke cvekaste, vedno k pridem pogledat, je tok novih strani, da sploh ne sledim

jst mam prva otrocka, tko da za kaksnega starejsega ne rabim nicesar, sam ko so me vprasal kaj bi rada in k je blo govora o cunjah, sem rekla, da naj ne nosijo cisto majhnih. no pa sem dobila trenirki za dve leti...sicer se mi zdi to se tako dalec, ampak nima veze. ja no s tem sm hotla povedat to, da po mojem mnenju komot reces, nej prinesejo hlace za starejsega. sej jih bo hitr prerastu in bo pol hlace dobu mlajsi clanuser posted image

men se zdi prov da se vprasa kaj se rabi. npr. smo dobili plenice, za katere sem jaz mislila, da res nemores nicesar zgresit-no pa smo mel takoj rdeco ritko, tko da sem mojga takoj poslala po nov paket, takih kot smo jih imeli prej. tko da se mi zdi prov, da se vprasa se za tako malenkost.

al pa me je kolegica vprasala kaj mamo in kaj nimamo...pa smo dobil cudovit igralni centeruser posted image

kar se pa tice domacih, pa pr ns ne nosijo takih reci, ampak se otroku kup neki za spomin. ksno cunjico kupijo tako in tako, ko jo vidjo, al pa potiskane plenice, kaksno igraco,... ja no, tko da sta nasi dve dobili za spomin zlatnike. jst k sm se pa matrala sm pa od svojih starsev tut dobila zlatnik in orhidejo.

kr nekej strani nazaj...lahko da ste ze odgovorile...potiskane plenice-v milerju majo pakirane po 3 in so na njih majhni lusni motivi, v pikapolonici majo pakirano po 1 in je na njej velika slikica medvedka puja in njegovih prijateljev.

kaj poslat drugorodki poleg telegrama-lahko bone, ker sigurno pridejo prav. lahko dojenckov album. sicer pa nevem zakaj sploh kej posiljat zravnuser posted image sem prvorodka in sem bila samo telegramov zelo vesela. itak pol k pridejo pogledat otrocka prnesejo kej velik bolj uporabnega kot pa so stvari zraven telegramov. tut ce si prvorodka se ti stvari hitro ponavlajo in jih imas hitro dovoljuser posted image

ps. RR se vedno nagajauser posted image

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 2583
1.2.2011 15:43:08   
lil_
trsica mate pa res fajn organiziranouser posted image sm ti kr fous k dojis. mi smo za dojit se premajhni, upam da nam cez cas tut to stece...ker crpanje mleka vzame toook prevec casa. mam obcutek, da cev dan samo previjam, hranm in crpamuser posted image no sej ni tko hudo, sam tale crpanje me res ubijauser posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2584
1.2.2011 15:45:22   
Urša
Kako sem fajn za 2 urci zadremala! user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2585
1.2.2011 16:03:31   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: Urša

se podpisem pod tole user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 2586
1.2.2011 16:04:56   
meta21

Same, sameuser posted image  Edino ne vem zakaj že nekaj časa vsak dan po kosilu, ko grem dremat tako zašvicamuser posted image . Zadnič je nina33 omenjala nekaj o spremembi temperature pred porodom pa mi ni uspela odgovorit, ko sem jo prosila za obrazložitev, ker je prej rodilauser posted image . A katera druga kaj ve o tem?

Nič, grem Lovra zbudit in na "maraton"user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 2587
1.2.2011 16:21:23   
little*miss

Sem pa zdaj pojedla rižoto za kosilo, pospravla, dala malega spat zdaj sem si pa na kavč prinesla eno ogromno slastno kremšnito pol pa počivatuser posted image . Neprecenljivo!

tolko si me zrajcala, da sem mogla it kremšnite delat user posted image se že hladijo user posted image

Punce, ki imate manjše punčke - imam plašček iz Zare, št. 74, ki je naši premali user posted image mi ga je ful škoda, ker ga niti en mesec ni imela oblečenega, ker ga je prerastla (kar naenkrat se je spotegnila user posted image )

tak zgleda

user posted image

Če bi ga katera imela naj pove (ali pa če poznate koga, ki ima manjšo punčko povprašajte) Kupila sem ga za 40 €, pa bi ga za 20 prodala..Res je bil ful malo nošen, pa škoda mi ga je user posted image

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2588
1.2.2011 16:28:13   
valek

Same, sameuser posted image  Edino ne vem zakaj že nekaj časa vsak dan po kosilu, ko grem dremat tako zašvicamuser posted image . Zadnič je nina33 omenjala nekaj o spremembi temperature pred porodom pa mi ni uspela odgovorit, ko sem jo prosila za obrazložitev, ker je prej rodilauser posted image . A katera druga kaj ve o tem?

Meta tudi meni se to dogaja....da ko se zbudim imam kar mokro pod lasmi na vratu ali še kje...oz. tudi nasplošno sem v času nosečnosti bolj vročekrvna,,,..me nikol ne zebe....če bi mene kdo vprašal bi najraje kar v spodnjem perilu po hiši hodilauser posted image user posted image user posted image (pa sicer sodim bolj med zmrzljive tipe ljudi)

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2589
1.2.2011 16:30:17   
Patrisha
aaaaaaaaaaaaaaa kremsniteeeeeeeeeeeeeee nam nam nam user posted image
packa ni samo meta ki luste dela, si se tut ti little*miss jazzzzzzzz bi tudiiiiiiii user posted image
sam za danes sem overdose z sladkim, tak da ju3 user posted image

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 2590
1.2.2011 16:37:02   
valek
Punce...ste pa bile danes kar pridne...sm dopoldan že brala kot nora...pol pa sm se po kosilu spet spravla..in nisem uspela do konca,,,,sm morala narediti pavzi-sprehod.......no zdaj sm s sprehoda nazaj....no in sedaj pišem....ko vse neki dremate....user posted image user posted image user posted image
meni pa sploh ni do dremanja,....prej sm imela neko akcijo po kuhinji,....še pečice sem se generalno lotila....zdaj se pa sveti vse kot zloščeno:)
zdaj pa spet razmišljam kaj dalje,.,...verjetno bom šla likat in posušene obleke pozložit.....
Porodni načrt: porodni načrt je po mojem čisto brezveze...sej tako lahko poveš kaj želiš sproti....pa tudi babice navadno točno vejo kako in kaj...in speljejo zadeve...še predn se zaveš da bi moral kaj posebej predlagati...vsaj tako so imele moje kolegice izkušnje.....tak da ni panike....
js sam vem da bom imela klasičen porod-na Ptuju sem že čula kako bi naj izgledalo-navadno dajo spazmex , pa še kaj čisto ne preveč močnega ,tako da nisi zadet ,pa toplo brisačko vzadaj na križ,pa babica navadno masira in pomaga...ali še partner, če se njim zdi...js sploh ne računam na neke posebne procedure.....

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 2591
1.2.2011 16:38:36   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: valek

Meta tudi meni se to dogaja....da ko se zbudim imam kar mokro pod lasmi na vratu ali še kje...oz. tudi nasplošno sem v času nosečnosti bolj vročekrvna,,,..me nikol ne zebe....če bi mene kdo vprašal bi najraje kar v spodnjem perilu po hiši hodilauser posted image user posted image user posted image (pa sicer sodim bolj med zmrzljive tipe ljudi)

a ni to kao da se ti v user posted image cca za eno stopinjo dvigne temperatura? meni je itaq konstantno vroce... zdrzim na max 20.5, vec ze norim user posted image ... sicer zdaj pa bomo vidli kako bo ko bo user posted image bo treba vrjetno kako stopinjo pojacat..

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 2592
1.2.2011 16:40:56   
Patrisha
valek se strinjam! jaz tudi nic nocem komplicirat... so pa kolegice presenecene ker one bi pa sale pa kape ocitno rade zraven delale user posted image .. ok, mogoce kak smejalni, al pa protibolceinska ce bo nevzdrzno.. drugace pa nimam neke posebne zelje - no mam jo, cimprej naj bo konc user posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 2593
1.2.2011 16:43:57   
valek

IZVIRNO SPOROČILO: valek

Patrisha, kar se tiče stopinj v bivalnem prostoru in dojenčkom, je nam babica predlagala, da naj imamo čisto normalno temperaturo 20-21 stopinj celzija...nič več....le ko otroka kopamo ,previjamo,oblačimo....tam pa si vklopimo kar kalorifer prej da malo zagrejemo na kakih 23 stopinj in to je to.....

a ni to kao da se ti v user posted image cca za eno stopinjo dvigne temperatura? meni je itaq konstantno vroce... zdrzim na max 20.5, vec ze norim user posted image ... sicer zdaj pa bomo vidli kako bo ko bo user posted image bo treba vrjetno kako stopinjo pojacat..

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 2594
1.2.2011 16:49:35   
Patrisha
jaja kopalnica ja, samo me tisti prehod malo skrbi iz 23 na 20 user posted image , sej vrjetno ga lepo zavijes potem pa pocasi navajas nazaj oz. odkrivas.. ker pomoje je to najlazji nacin da se sprehladi.. to se morem malo pogruntat kak pa kaj.. oz. mame bi to lahko malo bolj natancno obrazlozle user posted image

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 2595
1.2.2011 16:53:18   
Patrisha
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image me je kr ven zabrisalo user posted image

eno vprasanje...

pri pikapolonici imam un vrednostni listek oz. bonus od lanskega leta. Zdaj me pa muci, ker potece konc meseca kaj nabavit?? ker dejansko nic ne rabim user posted image , vrjetno je najbolse bone vzet, ki dlje drzijo ? kaj pravite?

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 2596
   [Brisano sporočilo]
1.2.2011 16:54:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Patrisha)
  Neposredna povezava do sporočila: 2597
1.2.2011 16:55:46   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

Joj, sem že vse napisala, pa me je ven vrglo. user posted image  user posted image  user posted image

Grem mali rito obrisat, pa pridem nazaj. user posted image

CTR + C  ahahahah kak sem pametna user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2598
1.2.2011 16:57:32   
valek

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image me je kr ven zabrisalo user posted image

eno vprasanje...

pri pikapolonici imam un vrednostni listek oz. bonus od lanskega leta. Zdaj me pa muci, ker potece konc meseca kaj nabavit?? ker dejansko nic ne rabim user posted image , vrjetno je najbolse bone vzet, ki dlje drzijo ? kaj pravite?

Js sm za ta dobropis nabavila nakupovalno košaro za novi quinny vozek,ki pa je ni imel zraven...in sm jo zato dokupila sedaj....

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 2599
1.2.2011 16:59:58   
maurica
ojla,

jaz sem šla pa danes k osebni zdravnici po antibiotike in po syntocinon (posepešuje izločanje mleka). počutje je tako tako, še kar mi je al ful vroče ali pa me ful zebe. vročina pade, pa spet naraste, pa spet pade ... upam, da čim prej mine vse skupaj.

hvala za vse nasvete. si stiskam mleko na vsake 3 ure, pa vroče obkladke dajem gor, pa masiram ... je pa patronažna res super! mi je rekla naj se nič ne sekiram, da tudi če ne bom dojila ne bo konec sveta. meni je tudi brez veze, da mi dojenje predstavlja muko, da me boli, da sem živčna zraven (ker mali ne potegne). raje si izbrizgam in mu dam po flaški in sva oba srečna, pa še očka ga lahko nahrani user posted image . tako da se ne bom sekirala, če bom dojila bom, če ne pa ne.

mi je patronažna povedala za en primer, ko so v bolnici rekli mamici, da je slaba mama ker ne doji in je v tako depresijo padla, da ko je prišla domov, da je spila domestos (čistilo). še dobro, da je bila njena mama doma, da je hitro poklicala rešilca in da so rešli.

hel32; user posted image , povej tvojemu, da smo vse nosečnice tečne. jaz si proti koncu nosečnosti sploh ne predstavljam, da bi imela še enega doma user posted image

tršica; dobro mate to poštimano user posted image

suzy; ti kr še malo počakaj user posted image

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 2600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?