|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 III.del
1.2.2011 12:10:54   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

O, Patrisha, je že back! Super, fajn, da si dobro opravila! user posted image To se pravi 7.2. zna biti tvoj dan D? user posted image
Pa dober tek!

vse dam za ta datum ja!! mama z mojim obletnico 5 let in bi blo super.. ce ne pa max 2 dni kasneje ( upam, da 8 nebo, francka user posted image user posted image user posted image )

tnx sem ze na jafa keksih user posted image mater zdaj je zadni tedn pred abstinenco hrane user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Patrisha -- 1.2.2011 12:12:19 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2526
1.2.2011 12:11:07   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha
vidim, da rodila nobena se ni od "tastarih" zdaj pa grem jest ker sem lacna ko user posted image user posted image user posted image

Kere pa so "tastare"?user posted image

< Sporočilo je popravil meta21 -- 1.2.2011 12:13:59 >

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 2527
1.2.2011 12:13:33   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

vidim, da rodila nobena se ni od "tastarih" zdaj pa grem jest ker sem lacna ko user posted image user posted image user posted image

Ker pa so "tastare"?user posted image

ti user posted image user posted image user posted image user posted image sicer se mas cas do 23:59 :P

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2528
1.2.2011 12:20:03   
meta21

ti user posted image user posted image user posted image user posted image sicer se mas cas do 23:59 :P

Ja, ja, sej sem zmenjena popoldne za maraton. Če ne bom rodila do večera bom pa sigurno na 24urZvečeruser posted image . Bo Muhič kakšno pametno o meni povedaluser posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 2529
   [Brisano sporočilo]
1.2.2011 12:28:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 2530
1.2.2011 12:31:40   
lola_J
Tako pa se je začel naš mesec. Me prav zanima, katera bo uradno naredila otvoritev.

Jaz sem drugače iz pregleda, imela sem CTG pri mojemu G. No moram rečt, da je danes naš mali/a imel podaljšano spanje in sem bila na CTG priklopljena skor eno uro. Kar ni in ni se zbudil. No čez čas, ko je ugotovil, da mami že križ boli od ležanja na tisti ne udobni postelji, se je pa le prebudil in začel malce bolje migati. user posted image Tako, da je zdravnik potem rekel, da je CTG ok. Drug problem pri meni pa je pritisk. Itak mi pri zdravniku naraste v višave, doma imam pa noramlnega. No sedaj imam domačo nalogo in si moram redno merit pritisk in si ga beležit.Naslednji pregled imam 10.2 (na rok) še pri mojemu G.

vipercat:
želim, da ti hitro minejo dnevi v P oziroma da čimprej dobiš svojo štručko v roke. Ker vrjamem, da zna biti smotano ležat v bolnišnici, vsi (skor vsi) že cartajo ti pa čakaš na milost in nemilost kdaj se bo kaj začelo oz. kdaj se bodo spomnili, da te odrešijo trebuščka.

Glede sitnosti: tudi jaz imam kakšen dan vsega dovolj in bi najraje kakšen dan imela čisto za sebe. Tamalga bi poslala k babici. Ampak vem, če bi to naredila, da bi mi bilo že po prvi uri grozno dolgčas, pa še slabo vest bi imela. Ah, nikol nam ni prov, še dober da imamo tokrat izgovor za nosečnostuser posted image

(odgovor članu MoSoNi)
Neposredna povezava do sporočila: 2531
1.2.2011 12:38:39   
Anonimen

Potem nisi dobro Lovrota pregovorila ;) Na žogico pa skakljat, je men sestrična v smehu enkrat rekla, če ne bo hotel moj ven ;D Povej mi, se je sedaj kaj bolj umiril?
Kako je stem, če si čez rok?

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 2532
1.2.2011 12:48:37   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Potem nisi dobro Lovrota pregovorila ;) Na žogico pa skakljat, je men sestrična v smehu enkrat rekla, če ne bo hotel moj ven ;D Povej mi, se je sedaj kaj bolj umiril?

obicajno ti dajo 10 dni po roku umetne popadke..

ej punce, kako je z nekim porodnim nacrtom.. mene nekaj sprasujejo o tem, pa blage nimam user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2533
1.2.2011 12:59:38   
trsica
Joj, punce, jaz vas ne morem več sledit. Z branjem sem končala na 76 strani, zdaj pa samo še pogledam seznam, če je katera nova rodila.

Mi smo ok. Malce se še lovimo s hranjenjem. Oba dojim in dodajam. najprej na eni podojim enega, ta čas mož pripravi mleko, potem zamenjava in na drugi podojim drugega in mož nato nafutra še drugega. Potem še previjeva vsak svojega. A smo dobro organizirani?user posted image user posted image user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 2534
   [Brisano sporočilo]
1.2.2011 13:05:23   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Patrisha)
  Neposredna povezava do sporočila: 2535
   [Brisano sporočilo]
1.2.2011 13:06:16   
Brisani uporabnik

(odgovor članu trsica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2536
   [Brisano sporočilo]
1.2.2011 13:07:36   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2537
1.2.2011 13:09:05   
little*miss

IZVIRNO SPOROČILO: hel32

Litlee miss, blagor tebi, ko lahko v miru zajtrkuješ, jaz po navadi jem, ko gre mali spat.

Tamala je v vrtcu, zato lahko v miru jem. No, ko pa je doma pa itak skupaj zajtrkujema..ona HB že sama je, tako da imam mir tudi jaz jest.

Pa en velik objemček zate user posted image Saj bo boljše user posted image

Kiara ja čist so zmešani s tem. Samo ob slabo voljo spravljajo. Prejšnič mi je res taki luksuz bil, ker so mi rok prestavili na 16.9 (jaz sem se držala originalnega 2.9), potem pa nihče ni pričakoval, da bom že avgusta rodila in so mi dali mir. Zdaj pa če še me misli kdo klicat zato ga samo pošljem v kraje, kjer sonček nikoli ne posije user posted image user posted image

vipercat, to pa ni fajn user posted image Upam da ti ta dva dneva hitro mineta user posted image

MoSoNi to pa imaš velikega fanta user posted image Meni ga je nazadnje zmeril pred 3-4 tedni, takrat je bil težek 2400, zdaj pa pojma nimam koliko je. user posted image

Pa o se mi je že prvič zgodilo. 7 dni za mano je imela prijateljica rok in je rodila na moj rok, zdaj pa soseda isto. Mater sem fovš!user posted image

user posted image user posted image

Mene še sploh nobeden ni vprašal, kaj nam naj prinesejo. user posted image user posted image Sem res popolnoma asocialno bitje očitno. user posted image
Itak pa če pridejo user posted image pogledat, da morajo tudi kaj prinesit za bratca/sestrico. A ni tako prav? user posted image

se strinjam..koliko pa bo res pa bomo videli user posted image Pa najprej bodo mogli tamalo pozdravit, potem komaj dojenčka. No, pa saj ko pogledaš njen obrazek ne moreš it mimo njega user posted image user posted image

trsica super sistem imate user posted image Priden možek, da ti tako lepo pomaga user posted image

Danes, ko je uradno začetek našega meseca pa nobena nebo šla rodit user posted image

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 2538
1.2.2011 13:17:34   
meta21

Meta21, kakšne vrste maraton pa to? user posted image user posted image

Hm, glede na to, da je sosed dobil hčerko se bom najbrž mogla kar ta najbolj dolgočasnega poslužit. Sicer sem mal v dvomih, ker moj najbrž ne bo 100% priseben v poznih večernih urah (ne za maraton ampak za vožnjo in porod). No, do pošte se bom vsekakor sprehodila, da telegram pošljemuser posted image

Sem pa zdaj pojedla rižoto za kosilo, pospravla, dala malega spat zdaj sem si pa na kavč prinesla eno ogromno slastno kremšnito pol pa počivatuser posted image . Neprecenljivo!

Neposredna povezava do sporočila: 2539
1.2.2011 13:19:54   
kiara24
IZVIRNO SPOROČILO: little*miss

Kiara ja čist so zmešani s tem. Samo ob slabo voljo spravljajo. Prejšnič mi je res taki luksuz bil, ker so mi rok prestavili na 16.9 (jaz sem se držala originalnega 2.9), potem pa nihče ni pričakoval, da bom že avgusta rodila in so mi dali mir. Zdaj pa če še me misli kdo klicat zato ga samo pošljem v kraje, kjer sonček nikoli ne posije user posted image user posted image

Ja pri nas še mojga morijo na šiht, ker sem jaz tudi včasih tam dellala dokler me niso ven fliknel....

Pri nas je pa danes tako da je šel moj v CE službeneo in nič ne ve kdaj se vrne, jaz pa sem se odločila da poberem klaro in greva kar lepo do mojih staršev se mal crkljat.

Depilacija uspešno narejena in zaključenauser posted image je bilo pa zeloooo težavnouser posted image user posted image user posted image .

Meta- super za maraton samo ne pretiravaj s hitrostjouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Trsica- organizacija je super, si ne predstavljam dva takole pedenat, no saj se najbrž navadiš.

No za danes je dovolj in grem lepo na kavč mal, ker imam malo zatečene nogice pa ni glih kul še nisem nič ležala danes, skoz nekaj prčkam.....

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 2540
1.2.2011 13:20:03   
Anonimen

obicajno ti dajo 10 dni po roku umetne popadke..

ej punce, kako je z nekim porodnim nacrtom.. mene nekaj sprasujejo o tem, pa blage nimam user posted image

Sam te morjo obvezno, kontrolirati ta čas. Pol si vsak drug dan vrjetno v porodnišnici?

Jaz porodnega načrta nimam, ker sem v MŠ slišala, da prvorodke smo zahtevne in pač da kar nekaj pričakujemo kar ni mogoče. Drugje bereš po forumu, da čisto brezveze pisati ker določene porodnišnice še pogledajo ga ne. Potem pa vedi.

Na teh straneh piše o porodnem načrtu in muštru, nisem pa nič prebrala. Jaz bom verjetno kar rekla jim, želim, da bi hodila, če bom sposobna pa da grem na boke pa se premetavam iz enega na drugega. Ostalo pa tako ne vem kako gre, zato se pač bom prilagajala, če bo po naravni če ne bo CR.

http://www.naravniporod.si/naravni-porod/porodni-nacrt/vzorec-porodnega-nacrta

http://www.naravniporod.si/naravni-porod/porodni-nacrt/ali-naj-napisem-porodni-nacrt

http://www.naravniporod.si/naravni-porod/porodni-nacrt/kako-napisati-porodni-nacrt

Sicer zame je ta primer porodnega načrta celi roman, nevem kako bodo babice imele čas to brati user posted image

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 1.2.2011 13:22:52 >

(odgovor članu Patrisha)
  Neposredna povezava do sporočila: 2541
1.2.2011 13:20:17   
hel32

IZVIRNO SPOROČILO: hel32

jaMeta, tega pa nisem vedela, glede teh blazinic za dojenje, no, zdaj mi jje pa jasno, zakaj sem dobila mastitis, prav zaradi tehuser posted image user posted image , no, bom zdaj bolj pazilauser posted image user posted image user posted image
Še glede PDP-jev, z sem imela 3UZ-je, in čist na vsakem drugi datum, glede velikosti otroka, od 9.2.pa do 15.2.upam, da se tu nekje rodi, ker če misli it čez rok,se mi zmeša.

Sicer, pa punce, tako je začel se je februar, in, zdaj lahko začnete rojevat po vrstiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Nekaj vam moram pojamrat, a je katera tudi tako grozno naveličana vsega kot jaz, tako mi gre vse na živce, no, naj povem, da sem za gospodinjstvo čist sama, tako tudi za pospravljanje, in tamlajši ni v vrtcu, in se mi kak dan še z njim ne da ukvarjat, kaj, da bi kaj druga nardila, in sem potem posledično tečna, in mi gre vse na živce, še ven se mi ne ljubi hodit, ker se je treba oblečtuser posted image  in malega, in nimam žive duše da bi mi kaj pomagala dopoldanuser posted image , včeraj sem komaj kosilo spacala, ker sem kopalnico pucala in sem bila totalno utrujena, da ne omenjam spanja, ki je nikakvo, če že jaz kolk tolk spim, se mali zbuja, pa po 3x hodim na wc, mah, res, mi je že dojadilo vse skupaj, res, komaj čakam, da rodim, da ne bom imela več tega ogromnega trebuha, ker, vsakokrat, ko se sklonim se mi zdi, da se mi bo kaj pretrgalouser posted image user posted image dosti je jamranja.

Sicer me za po porodu ni tako strah, zdaj vem, da sem taka zaradi hormonov, in okornosti in zveličanosti, ker sem bila pri 2 ista, sam, da rodim, pa bo boljše ko bom imela svojo malo štručko pri sebi, in bom, končno lahko Lukasa normalno pocartala.

Glej, ne vem, koliko je res na teh blazinicah ampak jaz ga zagotovo nisem dobila od preveč mleka, ker je bil moj rekord 7ml na obeh joškah na obrokuser posted image . Jaz sem potem, če jih že nisem zamenjala zelo pazljivo na robovih jih prijemala, da ja ne bi kaj okužla pa še roke sem si razkuževala, ker nam je v MŠ tolk zatežila s tem, da ne bomo čišče prenesle na prsi.

Hvala za dovoljenje, da rojevamo po vrsti!user posted image  Torej punce, da mi zdaj nobena več ne rodi pred mano!user posted image user posted image user posted image

Glede naveličanosti in tečnosti si me kar dobro opisala.user posted image  Sicer moram rečt, da imam precej nezahtevnega otroka ampak vseeno moram 100x na dan vstat in mu kaj pomagat, narisat, rito obrisat, sok dat. Koliko je pa tvoj star?

Meta, moj je star 17 mesecev, in kr zahteven !

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2542
1.2.2011 13:24:20   
hel32
IZVIRNO SPOROČILO: hayabusa

trebuh mi pa še vedno tja gor med joške štrliuser posted image

Meni pa pri kolenih binglja, da komaj hodim, ma otrok glavo že v porodnem kanalu in tud ni fajn. Madona, ko bi ble vsaj s čim zadovoljneuser posted image

hel32 - no, kako si lahko taka, user posted image brezveze, jaz sem istaaaaaaaaaaaauser posted image kak dan sem sicer bolje ampak drugače pa je moja "zgodba" identična!

Ja, no, da le nisem edina, ker moj mož misli, da sem samo jaz tako tečna nosečnica, in, da so vse druge boljše, in nič ne jamrajo in tečnarijo,....bla, bla, bla, in, pravi, da se mu bo zmešalo počasi, včeraj je kr vrata zaprl od sobe, in od takrat tudi nisva nič govorila, pika.
Pa ja saj nisem vsaki dan taka, sam večina dni, pa že sami mi preseda, ah, ja, bo žeeeeeeeeeee.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 2543
1.2.2011 13:27:29   
meta21

Miren je že kakšne 14 dni samo vsake par dni se mu malo odpelje in panično udriha po mojih notranjih organih. Po mojem res izhoda ne najdeuser posted image . Preglede mam zdaj na 2 dni, včeraj, jutri ... do 7 dni čez rok pol pa mislim, da v porodnišnici

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2544
1.2.2011 13:27:40   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: trsica

Joj, punce, jaz vas ne morem več sledit. Z branjem sem končala na 76 strani, zdaj pa samo še pogledam seznam, če je katera nova rodila.

Mi smo ok. Malce se še lovimo s hranjenjem. Oba dojim in dodajam. najprej na eni podojim enega, ta čas mož pripravi mleko, potem zamenjava in na drugi podojim drugega in mož nato nafutra še drugega. Potem še previjeva vsak svojega. A smo dobro organizirani?user posted image user posted image user posted image

Odlično! Kaj pa ko bo šel mož v službo? A za dvojčke dobi 30 dni dopusta?user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2545
1.2.2011 13:27:51   
meta21

To priporočajo predvsem neprvorodkam, ker že bolj vejo, kaj bi rade. Napišeš na list papirja, kakšno analgezijo oz. anestezijo si želiš ali ne želiš, kakšen položaj, če želiš odvzem popkovnične krvi ipd. Tisto kar mora babica vedet med in ob porodu. Se ga pa potem držijo al pa ne. Pravijo da ga morajo včasih povozit v dobro mame in otroka ali pa da so zahteve neracionalne. Jaz sem kar mojemu naročila, kaj hočem pa naj jim tam sproti pove.user posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 2546
1.2.2011 13:28:03   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: little*miss

Danes, ko je uradno začetek našega meseca pa nobena nebo šla rodit user posted image

Zanalašč ne!user posted image  Sploh pa sej razen mene in suzy sploh nobena ne sme ituser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 2547
1.2.2011 13:28:40   
Anonimen
Samo jaz poznam osebno dva primera, ki so čakale 14 dni eni se je zelo slabo končalo, pri drugi pa komaj rešli tamalo. Tko, da jaz se nebi upala, toliko čakat.

Jaz sem pa zdele si skuhala iz vrečke juhico, fižolovo, tako se mi je zaluštala.... carsko! Sej pojedla sem jo malo, ker jem kot piščanc ker me mali tiši v želodec.

(odgovor članu hel32)
  Neposredna povezava do sporočila: 2548
1.2.2011 13:29:59   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: kiara24

Meta- super za maraton samo ne pretiravaj s hitrostjouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Mene bolj dolžina skrbi ... Da ne bo kje 14 dni trajaluser posted image

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 2549
1.2.2011 13:32:26   
Anonimen

To priporočajo predvsem neprvorodkam, ker že bolj vejo, kaj bi rade. Napišeš na list papirja, kakšno analgezijo oz. anestezijo si želiš ali ne želiš, kakšen položaj, če želiš odvzem popkovnične krvi ipd. Tisto kar mora babica vedet med in ob porodu. Se ga pa potem držijo al pa ne. Pravijo da ga morajo včasih povozit v dobro mame in otroka ali pa da so zahteve neracionalne. Jaz sem kar mojemu naročila, kaj hočem pa naj jim tam sproti pove.user posted image

Ja jaz sem tudi mojemu naročila, ma da se on namesto mene dere, pa zahteva, če mu bom rekla, da bi kak heft pa mi ne bodo dale al pa kaj želela npr. na bok. :D Mene tko nebi slišale, moj pa, ko trobentaška pljuča odpre mislim, da ga bojo v zgorni štuk slišal user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 2550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?