Vijoličarka
|
Torej, jaz bi se najprej osredotočila na Leasing, ker se mi zdi ta trenutek najbolj pereč. Če imata tast in tašča ločena TRR, potem stisnite skupaj, poplačajte limit na njegovem računu in potem ga zaprite. Tast naj pa vse svoje transfere usmeri na taščin račun. (pa še pri stroških vodenja računa bosta malenkost prihranila). Če imata samo en skupen račun, potem preglejte, kakšne so možnosti, da pač odpreta drug račun, pri drugi banki, nanj usmerita transfere, starega pa zapreta (seveda pred tem poplačate limit). Vem pa ne, če bo mogoče odpreti račun, ko sta oba brez rednih dohodkov. Tako, če bog da, bo takrat, ko se Leasing hiša spomni in usede na TRR, ta že zaprt, potem naj pa lovijo svakinjo in ji vzamejo avto. Itak je tole tudi ena smotana Leasing hiša, da so zahtevali še poroka, ker bistvo Leasinga je ravno v tem, da je premičnina sama 'porok' in da se prenos lastnine ne izvrši pred poplačilom. Škoda, da je tast sploh to storil, ga. Svakinja pa res ne vem, zakaj je hotela ravno pri tej Leasing hiši vzeti avto. Glede ostalega pa: pomagajta jima. Saj gre samo za kakšno leto ali malenkost več. Sama praviš, da ti čuva otroke, torej ti pomaga. Pa tudi, onadva sta starša tvojega partnerja in če sem prav razumela, je on pač tak, da bo gate s sebe dol dal za starše v stiski. Kar je tudi prav, glede na to, da sto resna in delovna človeka, ki sta vse življenje delala, varčevala in ustvarjala, ne pa ene piš me v uš miši. Čisto možno se mi tudi zdi, da onadva zelo dobro vesta, kaj ju čaka, ko bo treba živeti samo od pomoči. Če bo treba, se znata odpovedati vsemu, samo najnujnejšemu ne, ker sta itak to vse življenje prakticirala. Občutek da si varen, ker imas nekaj lastnega, pa je meni čisto domač, ker za lastne štiri stene sem tudi sama pripravljena se odpovedati večini materialnih dobrin, kar se zdi ostalim nekaj nujnega. Tast ima po svoje srečo v nesreči. SCT je velik. Kako je bilo sicer tem barabam dovoljeno, da niso plačevali prispevkov, ko pa vsak povprečen d.o.o. na davčni trikrat obrnejo, kar se prispevkov tiče, sploh pa če sodeluješ na razpisih, potrebuješ vedno sveže potrdilo od davčne... ampak to je druga zgodba. 'Pozitivno' je vsaj to, da bo tukaj po vsej verjetnosti sledila močna skupinska tožba za plačilo zaostalih prispevkov in prispevki in plače imajo v stečajnem postopku prednost. Tako da čisto brez upanja ni treba biti. Glavni problem, ki ga žal ne moreš rešiti ti, ampak g. Mož s starši, se mi gdč. Svakinja. Nekaj njenih štorij se spomnim in vsem je skupno to, da je to en parazit. Žal se ni sama od sebe taka naredila, ampak sta k temu pripomogla tudi starša, najbrž z mislijo: da se ji ne bo treba revici tako matrat, kot nama... S tem je definitivno konec, pa četudi bi morala gdč. Svakinja med klošarje. Pika, finito. Sploh, ker se tako obnaša. Ker ju kaznuje, ker nimata več, da bi jo zalagala. Fuj! Ronja je napisala dober načrt, kar poprimi se ga, ne bo škodovalo. Ko greš mimo izložbe, si pac reci: mogoče ne morem imeti te torbice, imam pa zato zlatega moža. Mislim da je to več vredno, kot torbica.