ursah
|
OK, poskusimo, če mi tokrat uspe kaj napisat, brez da me ven vrže . GH: začenjamo z uvajanjem, gre zelo dobro. Začeli sva 1 teden nazaj (pri dopolnjenih 5 mesecih), in sicer prvi dan korenček. Je kar šlo par žličk, čeprav je delala take face zraven, da sva midva pokala od smeha. Sem pa naredila napako, da nisem korenčka čisto spasirala, ampak sem zdročkala z vilicami (ker sem prebrala, da je to kao bolje). Ampak vseeno ostanejo taki majhni koščki, tako da od nedelje naprej korenček vedno spasiram. Je tako tudi okus boljši. Nato sva v nedeljo zaradi mamine radovednosti probali še jabolko, da vidimo kako gre. In je zmazala 2x po pol jabolčka, ji je bilo zelo dobro. No, v ponedeljek sva probali jabolko in korenček spasirano skupaj, in ji je zelo teknilo (še meni je bilo zelo dobro). Sem pa naredila še eno napako, in sicer sem malo narobe razumela postopno uvanaje: sem to razumela kot da je treba po malem pri vsakem obroku, čeprav je v resnici treba začeti pri enem obroku. No, smo takoj v ponedeljek popravili to po nasvetu patronažne, je pa rekla da ker smo tako veliko začeli, da naj gremo sicer samo na 1 obrok GH, ampak da naj ji ga probam dati kar v celoti. In gre prav lepo, mala se naje pri kosilu samo GH. Dala sem ji še krompirček in eno žitno kašico od milupe. Jutri dobi cvetačko, s sadjem pa nadaljujemo čez par tednov, ko pridemo do dopoldanskega obroka, do takrat bo pa dobivala razne zelenjavne kašice za kosilo. Zobki: imamo dva zobka spodaj, gledata že ven. To pojasni, zakaj smo imeli drisko, sitnobo, slabo spanje ponoči. Sedaj, ko sta zunaj, je spet vse po starem - lepo spimo, veliko smeha in malo joka. Je pa pogruntala, kako doseže da jo takoj dvignemo v naročje in crkljamo (zelo rada se nosi in stiska): pozno po poldne/zvečer, samo da jo odložim v njen igralni center ali kam drugam, je v sekundi jok na ves glas. Samo da jo dvignem, je že smeh. To ji je ostalo iz tistega tedna rasti zobkov, ko je bila non-stop slaba volja in sva jo več nosila. Tako da Žabica13, mislim da sedaj počasi že točno vejo, kako in kaj . Cepljenje: po drugem cepljenju je dobila visoko vročino in jok celo popoldne, tako da smo šli nazaj k zdravniku. Naš pediater je rekel, da bo zato tretje cepljenje odloženo. Upam, da ni kakšne alergije... Uvajanje GH: kako hitro uvajate nove vrste hrane? Naj bi vsako vrsto kao 1 teden, ampak to je tako počasi. Jaz dajem eno vrsto 2-3x za kosilo, in če je OK, gremo na novo. Kaj pa ve? Plavanje: tudi jaz komaj čakam, da greva na plavalni tečaj, ker mala zelo uživa pri kopanju. Ampak menda da naj bi šle punčke kasneje, zaradi krajše sečnice in zato večje možnosti okužb. Moram pediatra vprašat. Vsekakor pa ne pred 6 mesecem, kar je pred koncem februarja. Ok, grem sedaj kosilo skuhat, doker mala še spi (moža sem pa v trgovino poslala ).
|