Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 19:52:24
|
|
|
|
kkb81
|
IZVIRNO SPOROČILO: trsica Jaz komaj čakam, da se začnem gibat, ker imam poln kufer tega ležanja. Samo ne vem, kako bo to z dvema na telovadbi. Za vrtec pa upam, da v KR ne bo toliko težav glede vpisa med letom. Hihi, ja z dvema zna biti res zanimivo na telovadbi ;) Saj ni povsod tako z vrtci! Držim pa pesti, da ga dobite takoj!
< Sporočilo je popravil kkb81 -- 25.1.2011 19:55:56 >
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 19:59:06
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: valek A je že ktera kaj se zanimala za vlogo za v vrtec..kako je z nepremičninami in ostalimi stvarmi, ki jih je treba vnesti v vlogo....hm...sm razmišljala, kaj ti pomeni hiša,če pa so dohodki mali...a naj potem hišo prodamo ali kaj????!! Sej če ni dohovdkov dobrih da bi lahko plačeval večji znesek,ti nič ne hasne nepremičnina-jao totalno zgrešen sistem Upam da se z vlogo za znižanje da kaj narest.... Namreč js imam namen kmalu po rojstvu oddat vlogo za vrtec...da bom čimprej dobila...ker je tuki pri nas dokaj gužva....Dobiš pa lahko najprej ko je otrok star 11.mesecev. Prosim za kak nasvet. . . . Nikjer ne jemljejo preden je otrok star 11 mesecev, ker imaš do takrat porodniško. Moj Lovro je bil rojen septembra in ker jemljejo pri nas samo septembra je že 2x izpolnjeval vse pogoje-prvo leto smo bili na 99. mestu, drugo pa na 26. Letos verjetno bomo dobili, ker smo bili že 2x zvrnjeni (dodatne točke) in ker bomo imeli še enega člana. Drugače pa je pri nas vsako leto okrog 500-600 prosilcev, sprejmejo jih pa 170-180 . Vidiš, to je gužva Vlogo za znižanje pa mislim, da daš šele potem, ko že dobiš vrtec.
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 19:59:41
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: trsica Evo, to pa meni ni logično in pošteno. A zdaj naj pa planiram otroka na september al kaj? Vmes naj pa plačujem privat varstvo, pa če imam denar al pa ne. Pri nas v Grosuplju je isto. Kolegica je imela rok v začetku oktobra in je skor maratone tekla, da bi rodila septembra pa ji žal ni uspelo. Rodila je 4.11. in bo tako mali najhitreje sprejet, ko bo star 1 leto, 10 mesecev in 27 dni. Super, ne?
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 20:01:36
|
|
|
|
meta21
|
Jaz bom najprej poskusila uskladit spalni ritem 28-mesečnika in novorojenčka z vozičkanjem potem bom pa razmišljala o telovadbi. Trenutno si pa itak ne predstavljam, da bi šla 2x zaporedoma po stopnicah
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 20:04:53
|
|
|
|
meta21
|
Tolk mi je hecno k sta mi zdravnik in sestra že prejšnjič in danes rekla, se vidimo naslednji teden ... mogoče . Pol pa rečem ginekologu, jah prvi je bil čez rok, najbrž bo ta tudi, ne? in on: najbrž res ja Oh, danes sem tolk sitna k se še nič ne dogaja. Se vidi po številu postov, ne
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 20:12:44
|
|
|
|
tamy82
|
meta21 najprej sem stavila na datum 25.1., potem na 1.2., zdej mam že 11.2. Upam, da ne bom še čez ta tretji datum šla Ma če si bom po porodu vsak dan privoščila eno uro intenzivnega sprehoda z vozičkom bo po mojem čisto dovolj poleg vseh ostalih stvari ... bom verjetno še vesela, če mi bo to uspelo
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 20:16:01
|
|
|
|
petrap
|
valek - kolikor jaz vem, na ceno vrtca vplivajo predvsem dohodki. razen če imaš ne vem koliko nepremičnin, zemlje in 5 avtov...potem se upošteva tudi to. drugače je pa nek limit do katerega so nepremičnine in ostalo premoženje pač nujne za preživetje...vsaj kakor vem jaz, popravte me, če ni res...je pa brez veze razpravljanje o pravičnosti naše države in podpiranje družine... vpis v vrtec - pri nas je tako, da obstaja rok za oddajo vloge, mislim da je to konec marca...če je otrok rojen kasneje, žal ne moreš več oddat vloge kasneje. tako da nimaš nobene možnosti za vpis otroka v vrtec do septembra naslednje leto. ni ravno pravično, samo pač tak sistem je... telovadba po porodu - se meni osebno zdi super , jaz bi takoj hodila, če bi se kak program odvijal blizu našega kraja, pa se žal ne. na telovadbo za mamice in dojenčke pa si ne bi upala iti sama z dvema, no vsaj zdaj sem takega mnenja , mogoče se bom prav lepo znajdla vipercat - mislim, da to ni vnetje, ker sedaj je že cel dan normalno tam doli...saj ni bil ravno izcedek, bolj je zgledalo k ena kepica sluzi...izcedek imam drugače že vso nosečnost enak... no jaz sem pa tamalo spat dala, zdaj imam pa čas za računalnik, tv, križanke, knjigo...ne vem kaj bi . mojga itak še ne bo, ker ima ogromno dela, tako da imam res par uric zase . upam, da bo tako tudi po rojstvu dvojčkov . po moje bom kar kakšno igrico odigrala, pa še enkrat si bom za lahko noč skuhala čajček zdaj ko ga mam
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 20:16:18
|
|
|
|
kkb81
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 Tolk mi je hecno k sta mi zdravnik in sestra že prejšnjič in danes rekla, se vidimo naslednji teden ... mogoče . Pol pa rečem ginekologu, jah prvi je bil čez rok, najbrž bo ta tudi, ne? in on: najbrž res ja Oh, danes sem tolk sitna k se še nič ne dogaja. Se vidi po številu postov, ne Ta neučakanost, jaz sem bila pri prvem čisto na trnih, komaj sem čakala da grem rodit in se je zavleklo en teden čez... pa še poleti pri tisti vročini.... Še tolk težje mi je bilo, ker sem mela že vse pripravljeno že dva meseca prej in se mi je potem vleklo to čakanje... zdaj me pa kar čas prehiteva. Nslednji teden v ponedeljek nastopim porodniško pa še vedno nisem utegnila it na CSD, doma še nič pripravljeno.... pa en mesec do roka... Medve mava pa obe poletne fantke 2008 ;)
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 20:19:48
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: kkb81 Medve mava pa obe poletne fantke 2008 ;) Moj je za las ujel poletje, ker je sredi septembra.
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 20:20:03
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 meta21 najprej sem stavila na datum 25.1., potem na 1.2., zdej mam že 11.2. Upam, da ne bom še čez ta tretji datum šla Ma če si bom po porodu vsak dan privoščila eno uro intenzivnega sprehoda z vozičkom bo po mojem čisto dovolj poleg vseh ostalih stvari ... bom verjetno še vesela, če mi bo to uspelo Ja, pol pa bolj malo spiš pa brez energije si in ješ, ješ, ješ ... in se sprašuješ, kako da si čisto izmučen, kile grejo pa gor.
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 20:26:55
|
|
|
|
kkb81
|
A mogoče katera ve, ali moraš vlogo za porodniško oddati osebno, a jo lahko mož namesto mene?
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 20:40:23
|
|
|
|
trsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: kkb81 A mogoče katera ve, ali moraš vlogo za porodniško oddati osebno, a jo lahko mož namesto mene? Prinese jo lahko kdorkoli.
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 20:46:24
|
|
|
|
Teyla
|
vipercat sem šla poiskat CDje, pa jih nisem našla. Našla sem samo 6. in 7. sezono SG-1 in 1. in 2. sezono Stargate Atlantisa. Zna bit, da so doma, tako da grem jutri tja pogledat, ampak če jih ne najdem, se ti že naprej opravičujem. Morda sem pa samo zmedena in sem samo mislila, da sem jih posnela, čeprav imam v glavi, da imam Cdje vsaj do ene 8.sezone SG-1. Upam, da se mi ne bo strgalo. Ti sporočim jutri. Če jih najdem, katera ura ti pa ustreza?
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 21:08:15
|
|
|
|
valek
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrap valek - kolikor jaz vem, na ceno vrtca vplivajo predvsem dohodki. razen če imaš ne vem koliko nepremičnin, zemlje in 5 avtov...potem se upošteva tudi to. drugače je pa nek limit do katerega so nepremičnine in ostalo premoženje pač nujne za preživetje...vsaj kakor vem jaz, popravte me, če ni res...je pa brez veze razpravljanje o pravičnosti naše države in podpiranje družine... vpis v vrtec - pri nas je tako, da obstaja rok za oddajo vloge, mislim da je to konec marca...če je otrok rojen kasneje, žal ne moreš več oddat vloge kasneje. tako da nimaš nobene možnosti za vpis otroka v vrtec do septembra naslednje leto. ni ravno pravično, samo pač tak sistem je... telovadba po porodu - se meni osebno zdi super , jaz bi takoj hodila, če bi se kak program odvijal blizu našega kraja, pa se žal ne. na telovadbo za mamice in dojenčke pa si ne bi upala iti sama z dvema, no vsaj zdaj sem takega mnenja , mogoče se bom prav lepo znajdla vipercat - mislim, da to ni vnetje, ker sedaj je že cel dan normalno tam doli...saj ni bil ravno izcedek, bolj je zgledalo k ena kepica sluzi...izcedek imam drugače že vso nosečnost enak... no jaz sem pa tamalo spat dala, zdaj imam pa čas za računalnik, tv, križanke, knjigo...ne vem kaj bi . mojga itak še ne bo, ker ima ogromno dela, tako da imam res par uric zase . upam, da bo tako tudi po rojstvu dvojčkov . po moje bom kar kakšno igrico odigrala, pa še enkrat si bom za lahko noč skuhala čajček zdaj ko ga mam Petra , super če je tako....sej sm našla na strani "otročarije" eno stran kjer se da izračunato ceno...pa n i taka panika...izgleda da se res bolj dohodek upošteva....tak da fajn....vse bomo uštimali....
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 21:25:30
|
|
|
|
meta21
|
Pa kaj je danes z mano? Počutim se kot da mam navadno in trebušno gripo skupaj, sicer blago ampak vseeno. Ude mam take kot da sem pijana, glava me hoče bolet, slabo mi je ... pa še neka tečna sem.
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 22:07:50
|
|
|
|
meta21
|
Ja, kaj ste šle vse rodit al kaj? ... al ? Tiste, ki prehitevate februar in ste svoje trebuščke že položile v zibko, dajte nam zaupat, koliko ste "shujšale" med bivanjem v porodnišnici...
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 22:12:48
|
|
|
|
Jo@n
|
Še moje poročilo z današnjega pregleda... Voda OK, na CTGju v P gneča, kot da bi kaj zastonj delili , pred mano jih je bilo 10-20 , cel kup za sprejem, in še vse ostale v vrsti za patološko ambulanto pred mano... Je potem sestra 2 kar nagnala v 4 štuk na CTG in seveda sem bila takoj gor... Popadkov še nobenih, še vedno prehiter utrip , ker tudi moje zdravstveno stanje še ni rožnato, sestra v 4. nadstropju slabe volje, ker se ji s prehladi sprehajamo gor in dol po bajti (kot da je to zrastlo na mojem zeljniku , oni imajo pa prepoved obiskov...) Ja ne vem, če pridem prehlajena rodit, a me bodo kar na Šlajmerjevi zunaj pustili, da jim česa noter ne prinesem? LOL... K sreči se je duhamorno čakanje v P potem nekoliko hitreje odvrtelo, naredila mi je še UZ, plodovnice je dovolj, na UZju ni bilo sledi o prehitrem utripu (pol se pa pejt?), ocenjena teža pa 2800g. Ja, inzulin dela svoje in ne rastemo več tako hitro.... V ponedeljek me čaka PDC, kjer bomo dorekli kako in kaj, pa srčno upam, da bo sitna sestra vzela ustrezna zdravila za boljšo voljo, da ne bo takšna kot je bila danes... Patrisha, me veseli da imaš še teden dni all inklusiv doma, sem se spomnila nate, če morda že dihaš, pa se je potem začelo prehitro odvijat, da bi utegnila SMS spisat... Grem entrat za nov del..
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 22:14:24
|
|
|
|
Jo@n
|
IZVIRNO SPOROČILO: kkb81 Medve mava pa obe poletne fantke 2008 ;) Naš je pa pomladanček, isti letnik
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 22:14:28
|
|
|
|
Jo@n
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 glava me hoče bolet, slabo mi je ... pa še neka tečna sem. Bi rekla, da boš mogoče dobila tardečo, ampak je mal izven konteksta
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 22:15:21
|
|
|
|
Tigrica86
|
js se počutim čedalje huje... glavo mi bo razneslo, trobim kot slon, tečna sem sama seb... špika me v križu, vse me boli. najraje bi šla kr rodit, pa čeprav mam še 14 dni do PDP morm mal pojamrat... sm že mojmu pa se mi zdi, da me sploh ne posluša grem spat, mogoče bo nocoj kaj bolje. sinoči sem 3/4 noči prebedela zaradi prehlada
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 22:24:09
|
|
|
|
valek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86 js se počutim čedalje huje... glavo mi bo razneslo, trobim kot slon, tečna sem sama seb... špika me v križu, vse me boli. najraje bi šla kr rodit, pa čeprav mam še 14 dni do PDP morm mal pojamrat... sm že mojmu pa se mi zdi, da me sploh ne posluša grem spat, mogoče bo nocoj kaj bolje. sinoči sem 3/4 noči prebedela zaradi prehlada Tigrica drži se.... js imam še dobre tri tedne do pdp, pa se mi zdi danes tako teže tale moj trebuh, me hrbet celo večer že boli...pa kljub temu če sem v ležečem položaju....hm.....v glavnem še danes sm se čudila kak se fajn počutim...očitno sm prehitro rekla....al pa mogoče je pa dan sam tako..in bo jutri bolje:)) če vrjamemo...haha
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 22:29:14
|
|
|
|
Jo@n
|
Tigrica, tele viroze in prehladi v so Vzemi kakšen lekadol, C vitamin in pod kovter spat! Pa s slano vodo nos spirat, da gredo vsi bacili ven. Ja, lahko sem sedaj pametna, ko "kurativo" izvajam že dober teden, pa še nisem ok...
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 22:36:43
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jo@n IZVIRNO SPOROČILO: meta21 glava me hoče bolet, slabo mi je ... pa še neka tečna sem. Bi rekla, da boš mogoče dobila tardečo, ampak je mal izven konteksta Malo ...
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 22:37:20
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86 morm mal pojamrat... sm že mojmu pa se mi zdi, da me sploh ne posluša Saj poslušajo sam pojma nimajo, kaj naj rečejo . Mu moraš ene 2x povedat, da naj te samo k sebi stisne, mal pocrklja in, če si med bolj zahtevnimi, malo pogospodinji namesto tebe pa se bo sčasoma bolj znašel v takih situacijah . Aja, in pol svizec zavije čokolado v folijo ... Drugač pa upam, da se dobro naspiš in da boš jutri že dosti bolje. Danes že dan ni tak kot bi moral bit
|
RE: Februarke 2011 III.del 25.1.2011 22:58:08
|
|
|
|
little*miss
|
se definitivno strinjam da danes ni dan, tak kot bi moral bit Tamala je danes bila doma zaradi včerajšnje vročine, cel dan je bila tečna kot driska, popoldanski spanec, ki bi moral biti okrog pol 12, 12 je bil komaj ob 4 popoldan, spala je slabo uro in se zbudila v histeričnem joku. Potem smo nekak skužli, da ji gre zobek ven in jo boli..po enournem histeričnem jokanju sem obupala in ji dala Daleron. No, potem smo končno ob 10 šli spat (jaz sem celo zaspala lahko, potem veste da je bil naporen dan), v spanju je mala začela kašljat in je najprej zbruhnila ven sluz, nato pa še vso mleko, ki ga je spila. In sem že bila v akciji in preoblačila posteljo, in umivala tla. Zdaj samo upam, da nebo bruhala spet, ker je še malo čaja zdaj pila - namreč je nepremočljiva prevleka v pranje šla. Niti ne upam it spat nazaj, da če jo slišim kašljat da jo lahko samo hitro ven iz posteljice dam. Jogija mi ni za ribat potem. Za konec pa še je moj celi bogi, rekel je da ga vse boli. Pa on ni tak kot večina moških, da ima 37 vročine, pa umira (saj sem že enkrat pisala da niti vem ne kdaj je bolan )..Samo upam da ni gripa, če pa že je pa upam da še je nene Tia dobi. Pa potem še more čmrlj v trebuščku malo počakat da pride ven.
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?