|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: gorenjske mamice
27.12.2010 12:07:09   
lija30
končno spet sonček:)))))user posted image in  vožičkanje, že komaj čakam,da se škratek zbudi, potem pa pojeva, pa šibava ven na sončka,jeeeeeeeeeeeeeeeuser posted image
Še malo pa bomo v letu 2011, res gre hitro!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3076
27.12.2010 14:05:54   
Peli
Ja danes pa je končno spet sonček, mi smo šli dopoldan na en sprehod, potem pa sm z malimadvema igrala človek ne jezi se in črnega petra, mož pa je kuhal user posted image . Trenutno pa se maladva uspavata, potrem pa gremo najbrž mal do tetke pogledat.
Morm povedat da sm ful vesela, k sm danes dobila izvide iz Jesenic in naš ta večji nama več alergije na jajca user posted image , za zvečer ma oblublene ocvrte miške user posted image .

Izabelina - a greste v toplice?
Jest bi se šla tud kakšen dan kopat, pa Lj bi šla pogledat, pa na sneg bi tud lahko šli nekam... ampak tale moj "housarest" mi vsega tega ne dopušča user posted image .

trsica - kako pa to da boš mela dvojčke, si bla na Klomifenu al kej podobnga, al mate v družini že dvojčke? Tole bo kr pestro!user posted image

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 3077
27.12.2010 16:02:27   
flik
Dan,

evo, da se spet mal na forumu pofočkam :). NIna, vidim, da še vedno pridno urejaš seznamčke, superca. Lohk me dodaš na Kr. z okolico. Imamo pa fanta, oktober 2008, pa punčko, november 2010user posted image user posted image user posted image .

Se tipkamo kaj tudi tule :)!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3078
27.12.2010 21:27:33   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: Peli

trsica - kako pa to da boš mela dvojčke, si bla na Klomifenu al kej podobnga, al mate v družini že dvojčke? Tole bo kr pestro!user posted image

Hoj. Moja dva sta pa popolnoma BIO dvojčka. user posted image Nimamo jih v družini ne pri meni, ne pri možu. Pa tudi nobenih tablet nisem jemala. Niti kontracepcije. user posted image Jaz krivim vulkanski prah in človeški nagon po preživetju. user posted image (ravno takrat aprila je izbruhnil) user posted image user posted image user posted image

Sem pa včeraj dobila voziček in smo ugotovili, da ne gre skozi nobena vrata, brez da vzameš dol kolo. Za zdaj se samo smejim. Ne vem pa, kako bo, ko bom hotela ven. user posted image

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 3079
28.12.2010 13:50:27   
Nina33

user posted image

user posted image
user posted image  Zinchy, 10.2010user posted image
user posted image  Nina33, 10.2008user posted image , PDP: 13.2.2011  user posted image
user posted image BabyKitty, 12.2010 user posted image
user posted image Trsica, 1.2004 user posted image , PDP: 14.2.2011  user posted image in user posted image   user posted image
user posted image Lija30, 10.2010 user posted image
user posted image Flik, 10.2008 user posted image   in 11.2010 user posted image

user posted image

user posted image  DeVilla, 6.2004user posted image in  4.2006user posted image in  12.2010 user posted image
user posted image  Izabelina, 9.2010user posted image

user posted image

user posted image  Peli,  2.2006user posted image in 4.2008user posted image , PDP: 15.4.2011 user posted image
user posted image Jassika, 2.2010  user posted image
user posted image pikapolona2, 10.2006 user posted image in  4.2010 user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3080
28.12.2010 13:53:36   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: trsica
Moja dva sta pa popolnoma BIO dvojčka.

Ni res, hlapi od nove spalnice user posted image . Upam, de z se z vrati in vozkom kej pametnga zmente user posted image .
Peli, super za pregnano alergijo user posted image . In ocvrte miške - a nam lohk recept zaupaš? Men so kot otroku ble res dobre, jih pa nisem že ene 30 let jedla ( joj, kako se ta stavk zdej bere user posted image )
Flik, dobrodošla tut tuki user posted image ! Si nam Kranjčankam z okolico prvo punco "prnesla" user posted image .
Lep dan vsem še naprej!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3081
28.12.2010 18:48:15   
archie
no, pa se še jaz pofočkam. Doma imava eno mlado punco, staro dobre 3 mesece. Smo pa iz okolice Radovljice. Z nekaterimi sem čvekala na Gorenjske nosečke, z nekaterimi pa pri septembrkah user posted image

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3082
28.12.2010 20:19:50   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

IZVIRNO SPOROČILO: trsica
Moja dva sta pa popolnoma BIO dvojčka.

Ni res, hlapi od nove spalnice user posted image . Upam, de z se z vrati in vozkom kej pametnga zmente user posted image .

Tudi to je možno. Bosta sama povedala, ko prideta ven. user posted image
Za voziček pa tko. Menda, ko bom spet vitka kot gazela, da ne bo toliko problemov, kot zdaj s trebuhom. user posted image Bo lažje snemat dol kolo.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3083
28.12.2010 22:53:36   
Nina33

user posted image

user posted image
user posted image  Zinchy, 10.2010user posted image
user posted image  Nina33, 10.2008user posted image , PDP: 13.2.2011  user posted image
user posted image BabyKitty, 12.2010 user posted image
user posted image Trsica, 1.2004 user posted image , PDP: 14.2.2011  user posted image in user posted image   user posted image
user posted image Lija30, 10.2010 user posted image
user posted image Flik, 10.2008 user posted image   in 11.2010 user posted image

user posted image

user posted image  DeVilla, 6.2004user posted image in  4.2006user posted image in  12.2010 user posted image
user posted image  Izabelina, 9.2010user posted image

user posted image

user posted image  Peli,  2.2006user posted image in 4.2008user posted image , PDP: 15.4.2011 user posted image
user posted image Jassika, 2.2010  user posted image
user posted image pikapolona2, 10.2006 user posted image in  4.2010 user posted image

user posted image

user posted image archie, 9.2010 user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3084
28.12.2010 22:55:47   
Nina33
Archie, dobrodošla user posted image !
Saj bi pri Škofji Loki in Radovljici tut pripisala "z okolico", pa ni dost placa user posted image .
Lep večer, lepo noč in lepe sanje!

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 28.12.2010 22:56:06 >

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3085
31.12.2010 0:30:28   
DeVilla
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Oj!
DeVilla pa ni več mamica IN user posted image , je "samo" trojna mamica user posted image user posted image user posted image . user posted image
Iskrene čestitke še tuki!!!

Hvala za tole objavo. Do danes nisem imela tolk moči in časa, da bi vam sama napisala za našga fantička... user posted image  

Naj na kratko opišem mojo tretjo porodno izkušnjo. Ker se je že tadruga punca rodila v relativno kratkem času, sem vedela, da bo v tretje skoraj gotovo šlo še hitreje. Dan mojega PDPja sem preživela relativno mirno, brez kakšnih znakov, da se kaj dogaja. Popoldne sem bila na pregledu pri mojem G in je ugotovil, da sem še vedno odprta samo 2 cm, enako kot pred tednom dni. Po tel. pogovoru z mojo babco sva sklenili, da se vidiva na kontrolnem pregledu čez 2 dni v LJ P. Potem me je moj dragi gnal še malo peške po mestu, da sva obredla pošto in pa nakupila še nekaj drobnarij za Dedka Mraza.
Proti večeru sem postala nemirna, vendar me ni nič špikalo. Obesila sem oprano perilo, tamalima prebrala pravljico in ju spravila spat. Z dragim sva pogledala še en film, nakar sem se okoli pol polnoči spravila spat.
Ob 1:20 me je zbudil močan pritisk na mehur. Po vrnitvi v posteljo me je čez 15 minut spet zvil enak filing. Takrat me je prešinilo, da je prišel čas in da gremo. Zbudila sem mojega dragega, poklical je taščo, da je prišla k nam popazit na taveliki dve. Povem vam, da se mi tistih pet minut, ko sva jo čakala da pride čez teraso iz spodnjega nadstropja še nikoli ni tako vleklo. Ko je končno prišla, sem jaz že predihavala prvi resnejši popadek. Proti Lj sva štartala 1:50 s popadki na cca. 10 minut. Na srečo sva imela prazno cesto, tako da je dragi izživel svojo akcijsko plat, ko je malo bolj pritisnil na plin in izkoristil nekaj rdečih luči na praznih križiščih. user posted image   Pred porodnišnico sva prišla s popadki na cca. 6-7 minut okoli 2:15 ure, takoj sem šla v triažo. Medicinka me je pregledala, odprta sem bila 7 cm, na CTGju je bil otročkov utrip ok, popadki pa so tudi že veselo pojačevali svojo moč. Po popisu vseh potrebnih papirjev, so me končno ob 2:45 spravili na porodni oddelek, počakala sem v čakalnici, da se je spraznila porodna soba, za klistir pa ni bilo več časa. Popadki so se zgostili na 3-4 minute. Tako smo praznjenje mehurja in osnovne lepotne opravke naredili kar na porodni mizi, proti bolečinam so me zadevali z "gas-masko", tempo je naraščal... In končno se je ob 3:32 rodil naš fantiček! user posted image
Od samega poroda vem bolj malo, menda je tudi moj dragi pomagal "potiskati" malega iz trebuha, ko so se porodila ramenca in sem jaz nehala potiskati. Z naslednjim potiskom pa je bil mali rojen. Takoj so mi ga dali na trebuh, jaz nisem mogla verjet, da imamo fantička! Ful lep občutek je bil in mogoče tudi malo šoka. user posted image  Nato je dragi prerezal popkovino, malega so odnesli na umivanje, ven so dobili še posteljico (sem si jo ogledala, ker sem bila firbčna user posted image ), potem pa so nas vse tri pustili, da smo se malce crkljali, pofotkali in poljubčkali... Malega so sestre dale pod lučko, da se je malce umiril, mi2 pa sva baredila manjši telefonijado novopečenim babicam in dedkom. Ne moreš verjet, kakšno veselje zna naredit droben fantiček!
No, da skrajšam - dragi je čez pol ure odšel domov, da je zjutraj spravil otroke v vrtec in šolo. Naju pa so okoli pol sedmih prepeljali v sobo, da sva še malce podremala. Čas v porodnišnici je minil hitro, ker sva za družbo imela punčico, 3 minute mlajšo od našga fantička. Z njeno mamico sva se odlično razumeli in upam, da bova ohranili stike. Domov so naju spustili že v soboto za Božič, če zdaj premislim, mogoče vseeno kakšen dan prezgodaj. user posted image   Po prvih ogledih novega družinskega člana ožjih družinskih članov, sem bila v ponedeljek čist  uničena, bolele so me trebušne mišice, pa še ravno naval mleka se je pričel.
Zdaj po enem tednu lahko rečem, da je mali ful priden. Zbuja se na cca. 3 ure, ponoči lahko spi tudi po 4 ure v kosu, dojiva se zelo lepo, prav tako mu prebava laufa kot treba. Pri porodu je imel nalomljeno levo ključnico, meni so zato povedali šele na dan odpusta. user posted image  Mali je podzavestno levo rokico stiskal k sebi, vendar se je kostka do sedaj že zacelila - mali pa še vedno pazljivo premika rokico.  Po nosku ima nekaj belih mozoljčkov, pa učke ima še malce krvave - menda naj bi to v 14 dneh izginilo. Popek je odpadel po 6h dneh. Jaz imam na srečo mleka dovolj, za redne tople obroke se moram zahvaliti tašči, ki je nase prevzela kuhanje kosil. Taveliki dve imata počitnice polne dogodivščin, saj jih razvaja cela žlahta, da jima ni dolgčas. Malega sta sprejeli zelo dobro, predvsem tamala ga hodi non stop božat in ga hoče držat v naročju. Najbolj jo navdušuje dijenje, čudež da mami iz svoje dojke proizvaja hrano za dojenčka. Ful je dobra. Vidim, da sva z dragim dobro poučila sestrici o nosečnosti, rojstvu in dojenju, ker se jima ne zdi nič čudnega.

Ok, dost sem napisala.... Upam, da mi bo RR sprejel tale roman.  Lahko nočko mamice in nosečke!

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3086
31.12.2010 0:54:35   
Nina33
OOO, DeVilla, res lepa porodna (no, razen to s ključnico in učkom, samo, da ni hujšga user posted image ) pa lepo "pripravljeni" punci user posted image . Jaz bi tut tko hitr porod, samo rajš čez dan, nimam nobenga 5 minut stran, de bi malega prišel čuvat . Moj sine je pa še tako "majhen" (in se je tako dolgo dojil user posted image ), da mi je sam od sebe "povedal" (s svojimi besedami, sevede user posted image ), de bo njegov bratec pil pri meni tako kot je on user posted image . Pa trebuhu hodi knjige brat in igračke kazat pa lupčke dajat, sevede user posted image . Upam, da si poj ne bo ornk premislil user posted image .
Oh, zdej sem pa čist raznežnena user posted image , bom res sladko spala (upam).

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3087
31.12.2010 0:56:46   
Nina33
Verjetno me letos ne bo več sem gor, zato:

Recept za prihajajoče leto   

Vzemite 12 mesecev, prav skrbno jih očistite zagrenjenosti, strahu, laži in pohlepa. Vsak mesec razdelite na 30 ali 31 dni, tako da bo zaloga zadoščala natanko za eno leto. Potem pripravite vsak dan posebej - iz enega dela dela in iz dveh delov veselja. Dodajte tri zvrhane žlice optimizma, čajno žličko potrpežljivosti in zrnce razumevanja. Nato dodobra prelijte vso maso z ljubeznijo. Pripravljeno jed okrasite s šopkom majhnih pozornosti in jo vsak dan servirajte z nasmeškom.

Iskrenih nasmehov, toplih objemov, prijaznih besed, vedrih pogledov,zdravja, sreče, veselja ter veliko uspehov vam v prihajajočem letu 2011 želim!!!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3088
31.12.2010 10:01:04   
Izabelina
dan!!

Midve sva nazaj na gorenjskem user posted image včeri zvečer sva iz celja pršli... sm pa tko zmatrana, da ne vem kaj bo z današnjim novim letom.... mende ga bom kr prespala user posted image

Devila lepa porodna zgodba!! Lepo, da sta tavelki dve tko sprejeli malega bratca user posted image

zdej grem pa mal štimat, razpakirat punkle in tko...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3089
1.1.2011 18:42:36   
pikapolona2
Lepo in uspešno novo leto 2011!

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 3090
3.1.2011 11:43:05   
Peli
De villa - tole pa je blo potem kr ekspresno hitro! Super da sta sestrici tako lepo sprejeli bratca, s ključnico pa upam da bo čimprej v redu in se zaceli tako kot je treba! Potem ste že imeli polno obiskov?

Prazniki so kar hitro minili, maldva sta v vrtcu, sm msnla da bo kaj problemov, pa se je sploh ta malmu zjutraj ornk mudil, mu je blo zgleda mal dolgčas. Drugače maladva spet kašlata, sploh ta mlajši, je v petek spet imel mal vročine, ampak samo dopoldanuser posted image , kašlu pa itak ni konca...

Mene tud zanima kako bota maladva gledala na dojenje, no sej nobenga nism vseskup nč dojila, ampak se spomnem, da je ta starejši dobil kr eno manijo na prsi in je vse moje kolegice preveru če jih majo, pa če majo mleka, vse prešlatal...user posted image , ko je videl da sm mlajšega dojila. Zdaj pa lepo maljšega bratca vsake tolko kaj poduči, vprašanj pa tud nikol ne zmanjka, od tega kje dojenček vn pride, pa do tega kako pride v trebuh...user posted image

(odgovor članu pikapolona2)
Neposredna povezava do sporočila: 3091
3.1.2011 11:52:15   
Izabelina
zgleda da je neki v zraku, ker midve z Evo tut obe kašljava, smrkava... mam občutek, da ji bom nosnice razširla tokrat ji morm z aspiratorjem nos čistit, da sploh lahko diha...

upam, da se vsi skupi čimprej pozdravmo user posted image peli tut za vaše kašljavčke user posted image

kot mu je usojeno!

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 3092
4.1.2011 1:54:29   
Nina33
Čer!

EN'GA SREČN'GA PA ZDRAV'GA VSEM!!!

Upam, de se prehladi poštimajo, tale kašelj je to sezono baje prav zoprn - suh, dražeč in, na žalost, dolgotrajen. Pr nas je šlo (trkam, trkam) HB lepo skoz, jaz sicer še občasno (suho user posted image ) pokašljam pa nos imam še malo zamašen, mališ je pa samo malo smrkal par dni, zdej je pa čist OK.
Lahko noč in lepe sanje vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 3093
4.1.2011 7:11:38   
archie
Srečno novo leto vsem!! user posted image veliko zdravja in sreče, vse ostalo pa že samo pride!

Kako ste kaj? Mi smo ok, Teja raste (no, bolj v širino user posted image ), čeprav ugotavljam, da bomo šli počasi na 68 obleke user posted image . Trenutno je zdrava (trkaaaaaam) in uživamo 100 na uro!

DaVilla, čestitke za fantka!!

< Sporočilo je popravil archie -- 4.1.2011 7:12:24 >

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3094
5.1.2011 0:33:31   
Nina33
Čer!
Archie, lepo de raste, pa magari če bl v širino user posted image . Že na 68 user posted image ? Sliši se veliko, se spomnim, kako se je meni v prvo zdelo, de ko bo pa 68 nosil, bo pa že skor hodu user posted image . Zdej so mi pa tako majhne za videt, no, 68 niti ne več, ampak 56 in 62. Kako rastejo, no, skor za zjokat. Eh, moji hormoni. Pa super, da ste zdravi! Trkam, da pr nas tut tko ostane user posted image . Uživajte še naprej1
Kje ste pa ostale kaj?
Lahko noč in lepe sanje!

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3095
5.1.2011 9:10:10   
Izabelina
Kje ste pa ostale kaj?

zdravimo se, sesamo noska, brišemo bruhanje itd. user posted image grozn sva obe prehlajeni...

kot mu je usojeno!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3096
5.1.2011 10:40:19   
Peli
Ojla!

Mi smo se pa zdej pozdravl, mam pa ta teden mal več pospravljanja, pa morm rečt, da sm taka zsapanka da sm včerej dopoldan kr 2x uspela zadremat user posted image . anes ponoči sm se zbudila čisto polomljena pa vidm da ta mal leži v sredini in me je lepo brcal v glavo user posted image , seveda je med "selitvijo" pustil vsa vrata odprta, da je blo kr fino mraz...no recmo da je bla kriva luna - oz.mlaj user posted image .

archie - nej raste v širino, sploh bodi vesela če rada je! A veš kok je težko ga gledat ko nč vase ne sprav, pa je skos ko en "špičmoh".

izabelina - pozdravte se!

Punce kolk kej vn hodte z otroci v tem mrazu? Mene dopoldan nč vn ne vleče, ko je zunej - , popoldan pa ko maladva prideta iz vrtca je pa ura tri, pa gre skor že sonce zad in smo tud rajš kr na toplem user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3097
5.1.2011 10:48:42   
Izabelina
Punce kolk kej vn hodte z otroci v tem mrazu? Mene dopoldan nč vn ne vleče, ko je zunej - , popoldan pa ko maladva prideta iz vrtca je pa ura tri, pa gre skor že sonce zad in smo tud rajš kr na toplem user posted image .

js sm tut raj na toplem... sicer vem, da bi Evi koristl it vn, sam ko je tkoo mrzlo... brrr... tko, da pol za vikend jo moj vn pelje, če je lepo vreme... user posted image lenoba sm sej vem... ko bo pomlad bova vse nadoknadle, prsežm!!!

kot mu je usojeno!

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 3098
5.1.2011 13:45:13   
archie
Mi se trudimo, da gremo vsak dan ven vsaj za eno uro. Bunda + deka + zimska vreča in Teja spi kot polhek. Izkoristimo sončen del dneva, ven pa gremo če ni bolj mraz kot -5 stopinj. Saj ponavadi kmalu zaspi v vozičku.

Mi smo pa bili danes na masaži dojenčkov v Kr. Na začetku smo se pogovarjali, potem zmasirali noge, potem smo imeli lekcijo obračanja, dvigovanje, spuščanja, "letenja" (to je bilo Teji fuuuuuuuuul všeč!!). Po eni ur in pol sva jo dala v lupinico in je zaspala v trenutku. Tudi prvi obisk v Meku je prespala... in spi še vedno meni je to tako čudno, ker je nisem navajena da tolk spi . Očitno jo je drugo okolje in opazovanje drugih dojenčkov čist dotolko. Nama z možem je bila masaža res všeč in komaj čakam druge ure.

Upam, da boste kmalu vse premagale bolezni in začeli uživat na polno!!

Neposredna povezava do sporočila: 3099
5.1.2011 13:52:19   
Mišyka
No, da se še tle pofočkam...
Doma mam 3-letnega korenjaka Iana, v trebušku pa raste ena punčka, ki naj bi se nam pridružila 22.2.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?