flik
|
Živjo, po dolgem času se spet malo javim in vas lepo pozdravljam vse skupaj . Manca bo v soboto stara že 2 meseca! Čas res takooo beži, da ni res. Je pridna punca, čez dan in ponoči čisto neproblematična, edino zvečer ga mal ''''''''biksa''''''''. Hec je v tem, da ji morm že skor od začetka zvečer dodat mal aptamila (ene 60 ml zdej), da lahko zaspi. Očitno imam vseen mal premal mleka za njene potrebe zvečer – pač pravilo ponudbe in povpraševanja neki ne štima . Zdej jo imam pa na sumu,da se je zvečer razvadla s tole flaško, ker pr men noče lih zmer jest :/. Enostavn se ji ne da vlečt in ma rajš, da ji skor v želodček pade mlek brez matranja. To pomen, da tut če imam mleko, sploh noče potegnit in se dere ko jesihar (glas ma pa tut tolk močen, da hvala bogu, da nismo mel kakih krčkov al pa kej podobnega, da bi se par ur skupaj jokala, ker bi pomoje jest oglušela zraven ). Če pa počrpam in dobi po flaški, je pa seveda super srečna. Če ima katera kak predlog, nasvet, kako otročka prepričat, da v takem primeru je pri tebi…povejte, bom vesela. Brez aptamila zvečer ne gre, ker mi res skor vsak dan zmanjka, ne bi pa rada povečevala doze al pa števila tako dodanih obrokov. Huh, dojenje je znanost, kakorkoli že obrneš. Pa tut če maš že izkušnje od prej . Je pa res, da se moji otroci dojijo, da potešijo lakoto in ne da bi se crkljali. Že pr tamalem je blo tako. Manco pa sedaj nafutram tut v 10-15 min – ko je lečna, vleče na polno, potem pa se na hitro odklopi…nič crkljanja pač. Pa še to, kar se tiče dojenja – tut men ful šprica iz druge dojke, ko mala papa na eni. Skos sm bla čist mokra, blaznince so sam mal vpile mleko, itak pa je šlo vse čez, tko da sem se mogla velikrat prav preooblečt po dojenju. Pol sm si pa kupla tole: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=121867 In je super – pred podojem dam lepo gor in vse mleko ostane notri. Kter blažen občutek suhosti . Manca je mela zdele 3 tedne tut ful obupno kožo – polno rdečih pikic po obrazu, za ušeski, pod vratom. Pa zelo suho in hrapovo kožo, zgledal je že prav grdo. Ker me je resno začel skrbet, če gre za kako alergijo, sm klicala pediatra, ki je rekel, da gre po vsej verjetnosti res sam za čiščenje kože (in naj počakam do naslednjeg apregleda, pol bomo pa videli). Pol sm pa slučajn dobila en testerček kremice: http://www.lekarnar.com/izdelki/a-derma-exomega-krema Po 2 dneh mazanja 2x na dan je imela skoraj čisto normalno kožo! Je še suha, izginila pa je hrapavost in pikice. Ok, lahko je minilo samo po sebi, ampak mislim, da je vseen tale krema ful pomagala pri tem "vložek" za zapiranje modrčka mi je pri tamalem ful prav prišel, dobra pogruntavščina, saj ti zarad povečanega obsega ni treba kupovat novih modrcev. No zdej v tadrugo ga pa ne rabim… "Dieta" proti krčem ipd. Prvič sem ful pazla, kaj sem jedla, ker je tamalga takoj šraufal, sam da je blo kej mičkeno bolj delikatnega, zdej Manca je pa čist druga, veliko boljšo prebavo ima oz. nič je ne napenja in niš se ne zvija, prdec spusti brez problema, če je treba J. Pr tamalem vem, da sem pila ful čaja iz janeža in kumine, mu je kar pomagal…drugač pa pazit, kaj ješ…. Druge pomoje ni.. tut razne kapljice in to..kaj pa vem, pomoje bl mal pomagajo. Tolk za enkrat, se bom potrudla se večkrat oglasit. Imejte se lepo, uživajte s svojimi sončki! p.s. tale ringaraja mi pa še zmer ful nagaja - a vam tut?? Cela znanost, da objaviš en post
< Sporočilo je popravil flik -- 13.1.2011 9:09:17 >
|