|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski malčki 2010
4.1.2011 16:59:09   
Najki
pajac nas je imel tudi alergijo na psenico, ne na gluten, prav psenico, pa je lahko jedel piro in te stare psenice ala kamut, amarant ipd., pa seveda ostala zita. Ceprav za piro nisem zihr, sem malo pozabila. Dobis moke in tudi izdelke v kalcku. Kruh bo pa brez psenice samo, ce ga sama speces... nikjer ne dobis recimo koruznega, pa da ne bi imel psenice not.

Nas mali je bil alergicen na jajca, mleko in psenico ter nekatero sadje, je bil pa v glavnem na flaski in jaz nisem imela diete. Samo pri uvajanju goste hrane smo imeli pa veliko problemov. Kruha ni jedel do enega leta, piskote smo dobili samo ksne neokusne trde. Grizljal je lahko le rizeve vaflje. Narejene kasice so imele vecinoma not jajcne testenine, mlecne izdelke in pa seveda psenico, sadne pa marelice, breskve, jagode, na katere je tudi alergicen. Res smo imeli ozek repertoar dovoljenih zivil pa klavrno torto za 1. r.d. Sira in jogurtov tudi ni povohal do enega leta. Zdej, ko lahko psenico in mleko, je neprimerno lazje, jajca in koscicastega sadja pa ne pogresamo. Samo v koncni fazi ni bilo pretezko gledat na njegovo dieto, saj stvari se ni poznal, da bi jih pogresal, mleko je dobival pa se aptamil ADC. Smo pac zaceli uvajati pri enem letu. Mogoce smo imeli sreco, ker nam nikoli ni gledal v usta in hotel isto hrano.

Srecno z dietami pri alergijah, pa da bi jih malcki cimprej prerastli. Saj se da tudi to potrpet in sploh ni tezko brat etiket z vsebino, ti kar preide v kri.

nasa beba to je pa cudno, da nimajo paste brez jajc... poslji dragega v ksno vecjo stacuno, pa naj te zalozi z njimi =].

"Na svetu je samo en najlepši otrok in vsaka mama ga ima."

(odgovor članu pikizenc)
Neposredna povezava do sporočila: 876
4.1.2011 18:54:21   
aleunam
Danes mi pa ni in ni uspelo prebrati dveh strani - do zdaj.

Ene pišete o ukinitvi konfekcijske št. 50 in 56, mi pa bi skoraj rabili že kakšen bodi 68.   V torek imava 2 posvetovalnico, me prav zanima koliko je pridobil. Računam, da ima čez 6kg, glede na to, da je bilo pred enim mesecem 5050g.

Kapico tudi jaz dajem samo po kopanju za kakšno uro in seveda na sprehodu. Vzglavnika še tudi nima. Strani pa mu menjavam vsako noč drugo, čez dan pa tudi odvisno kje spi, spi pa še vedno na boku.

IZVIRNO SPOROČILO: Renesme**
Mi bomo jutri stari 2 meseca in se že ene 14 dni smeje, joka s solzicami, se pogovarja, kakšem aggg pa usta odpira kot riba na suhem balončke dela, rokice ogleduje in oblizuje....opazuje igračke na loku, okolico, aja pa skoz bi TV gledal in se krega če ga stran obrneš

Mark je isto star, pa vidim, da približno isto počne.  Komaj čakam, da bo prijel v roko igračko, da bo mu bolj zanimivo. Pa še to. Zadnje tri dni je čist ponorel v banjici med kopanjem - brca, se odriva, šprica, prav uživa.

Tejči, da sem jedla večinoma tuno in sir je bila izjema in predvsem posledica lenobe.

No, drugače pa sem jaz tudi imela manjši prehlad, ponoči še malo švicam in me ob suhem zraku boli grlo, drugače pa se že v redu počutim.

Pajac, mislim, da so tudi barila integralli testenine (polnozrnate) brez jajc, če je tudi bela moka problem, so pa enakega okusa in drugim ne boš trebala ekstra kuhati. Kako pa boš nadomestila beli kruh? Jaz sem si v nedeljo naročila prek spleta moko za adamov kruh, ki naj bi bila brez ogljikovih hidratov. Predvidevam, da jutri dostavijo, poročam.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 877
4.1.2011 19:00:24   
naša beba

IZVIRNO SPOROČILO: nejka000

IZVIRNO SPOROČILO: naša beba

Hello bejbe!

Ste se pa razpisale danes, ni kaj, skor tako kot v starih cajtih!!!user posted image user posted image user posted image

user posted image Zaupajte mi nekaj, kje ste kupile te školjke al kaj so že za zbiranje mleka? Ne vem a sem slepa al kaj, sam nikol mi se niso trknile v nos. (res jih pa tud še nisem posebej iskala). Sam kot kaže bi blo dobro, ker ko potegne na eni strani, gre na drugi prav tolko ven in pač v blazinico.

Pajacka, fajn je tebi, a pol maš sam dieto na mleko. Jaz sem iz prve dobila prepoved mleka in jajc... pa tk se mi enih fajn špagetov lušta... pri nas bogu za hrbtom pa tudi še nisem našla špagetov brez jajc, edino rezance za v juho, pa še ti so čez 3 eur četrt kile... oderuštvo...

Mi tudi načeloma vsakič obrnemo na drugi bok, kdaj tudi pozabimo, ampak se ne sekiram preveč, saj nikol ne spi več kot tri urce...
Kapica pa tudi po kopanju, da se laski posušijo in za ven

Tašče... no comment.... se mi zdi, da bolj kot sem politična okol nje, bolš je... si pa večinoma oddahnem ko gre... ker pride vedno takrat ko je treba jest al pa se previjat... pol bi pa ona cartlala...

Je pa tudi pri nas od včeraj kr neko bruhcanje... pa ko se naje, pa ko podirama kupčka... pa ko jo položim... pa ko zadrema in se malo zdrami... sam je vedno tam za eno žličko... dajem krivdo na aptamil... neki more bit...

Nič, mejte se punce, grem ta malo malo animirat, da se orng zbudi in naje. Bi kr neki papcala in dremuckala.. pol pa ni konkretnega obroka, ker zmeri zaspi prehitro...

te školjke se dobijo v baby centru (tudi v spletni trgovini), so od aventa.

Komplet prsnih školjk avent:
user posted image

kpmk

THX, sem napolnila njihovo košarico še s parimi rečmi... bo treba selekcijo nardit user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 878
4.1.2011 19:04:56   
kapesanta
eno mal čudno vprašanje: zakaj dajete otročkom po kopanju kapico? Jaz ji lase posušim s fenom, preden jo do konca zrihtam je pa tud že ohlajena...

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 879
4.1.2011 19:31:03   
naša beba

IZVIRNO SPOROČILO: Najki
nasa beba to je pa cudno, da nimajo paste brez jajc... poslji dragega v ksno vecjo stacuno, pa naj te zalozi z njimi =].

Ja, bom morala res it k okulistu... nič več ne najdem v trgovinah...user posted image user posted image
najbrž zato, ker sem ves čas v mislih nekje drugje....

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 880
4.1.2011 21:28:11   
pajac
najki hvala! To pa ste imeli pestro....

Upam le da ne bo to to, čeprav nekaj opažam, da ni v redu. Alergološki testi pri tako malih ne pokažejo še pravilno in mi ne preostane drugo, kot da sama čaram z dieto...

Sem pa danes prav načrtno šla v merkator in kupila brezglutensko moko (torej je definitivno brez pšenice), da si spečem sama kruh. Itak tega jem najraje.. Pol bom pa po določenem času spet spekla belega.. Se pa dobi tudi čista koruzna moka, pa še ene druge, ampak ne vem kako rata kruh iz tega, tisti rženi vlažni pa se mi gabi že, rižev pa ni nič kaj boljši.. Sem rekla da grem na krispije, pa kaj ko hudiča imajo noter sirotko... Ah meso +polenta, meso + ajdova kaša, meso + krompir.. zelenjava? zaenkrat vem da lahko korenček pa kuhano rdečo peso...

Aleunam te integrali testenine najraje jemo, samo so iz pšenice le da je mleto celo zrno... Kakšen kruh si to naročila??

Šibam alarm...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 881
4.1.2011 21:49:01   
zori82
dober večer

madonca dans ste pa pridne

IZVIRNO SPOROČILO: aleunam

Zori, za rokice sem se že tudi jaz spraševala. Moj jih ima velikokrat, najbolj, ko se previjava ali pa ga malo slečem, da potelovadiva. Kljub temu, da ga pokrijem. V hiši imamo drugače precej toplo in tudi malček je topel, le rokice so hladne. Pa hvala glede točk, sem jih fehtala pri tašči, na koncu pa dobila še vlažilec (baje za RD). Koliko časa ga imate prižganega čez noč? Ta ma funkcijo na 2, 4 ali 8 ur.

super da si dobla vlažilec...js ga prižgem ko gre nija spat (ob 20) za 2h potem pa spet ko se zbudi za dojenje (nekje ob 1 al pa 2) za 2h...mislim da ni potrebe da ga mam celo noč, drugač morm pa kupit un vlagometer (al kk se reče) da točno preverim kako mam vlažnost v spalnici

Pa še par všrašanj, ki mi hodijo po glavi, ko ponoči dojim :
- kako dolgo naj  ne bi imeli vzglavnika (mislim na tistega tankega, ki je ponavadi skupaj z odejo v kompletu)? baje naj ga ne bi meli do 6 leta
- jih položite enkrat na eno stran, drugič na drugo, ko gredo spat? Mennjujete položaj dnevno, na par dni ali vsako spanje na drugi strani? prej sm jo dnevno polagala, zdj jo mam pol noči na eni pol noči na drugi strani...no kok časa je je res na boku pa ne vem, ker jo itak zmer najdem na hrbtu (po novem)
- jim oblačte kapice? jap po kopanju in ko gremo ven
- do kdaj ste povijale z eno plenico in povojem, če je  imel kolke 1a ali 1b? prvi UZ ima komi 19.1. (full pozno se mi zdi) pa bomo vidli kaj bo (upam na najbolše)
- kako ste kaj?   zmatrano, drugač pa ok

rotavirus je ne boma cepla

bruhanje oz. polivanje ma js ne vem več v čem je fora, enkrat cel teden ne bruha nič spet drugič vsak dan...evo včeri pa dans je zbruhala spet vse po vsakem obroku, včasih takoj med podiranjem kupčka, včasih kasnej... mleku in mlečnim stvarem sem se odpovedala ker to sem ugotovila da zarad tega poliva (tud če je sam požirek mleka), a bi se mogla vsem kar vsebuje odpovedat Aja pa še to ponoči nikol ne poliva oz. res res redko kdaj. Se mi zdi da mogoče ravno zarad tega premalo dobi na teži, 1. posvetovalnica 3830g, danes 4500g...je to premalo Pa tud zato sem si sposodla tehtnico (dans dobla) da vidim koliko dobi od mene, no in na obrok spije 110ml kar se mi ne zdi tok mal glede na to da ziza sam 2-3min na vsaki strani. No v četrtek mamo 2. posvetovalnico pa bom mal vprašala kako je s tem.

no pa da se še malo pohvalim ...končno dobim vse svoje hlače gor, tako da sem si za nagrado vse kavbojke oprala in speglala (vseh 20) in ugotovila da od 20 imam sam 2 svetle ostalo pa temne barve No to se pravi da bo treba it mal v shoping Je pa tud res, da v primeru poplav ne bi rabla rešilnega jopiča, ker bi me moj obroč naplavu na površje

IZVIRNO SPOROČILO: Renesme**

Mi bomo jutri stari 2 meseca in se že ene 14 dni smeje, joka s solzicami, se pogovarja, kakšem aggg pa usta odpira kot riba na suhemuser posted image balončke dela, rokice ogleduje in oblizuje....opazuje igračke na loku, okolico, aja pa skoz bi TV gledaluser posted image in se krega če ga stran obrnešuser posted image

iiiii kk je šikan cukrček mali

ja Nija je tud najdla rokice ene 14 dni nazaj in če bi lahko bi si obe stišala v ustauser posted image (to je tud en razlog zaka bruha, ker si jo čist not porine). Pa na vlko se že pogovarja z vrtiljakom in mamico, pa tud krega, če se vrtiljak ustavi...je pa full dober ko jo zvečer lahk sam položim v posteljco in ji naštimam zajčka in se mal pogovorita potem pa zaspi kot top, seveda v primeru da pred tem ne zakomira na zizi user posted image ...joj ti naši sončki mali kak hitro rastejouser posted image

uhh sm pa cel roman napisalauser posted image user posted image

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 882
4.1.2011 21:52:36   
Valentina85
ječi12, moja spije 6-7 obrokov na dan pa čist različno od 90-120ml, zadnji teden smo ful zunaj in spije večinoma kar 120ml. Sem jo probala stehtat, sam mam eno čudno tehtnico in ima verjetno okol 4500g. 21.1. bo stara 2 meseca. Ponoči spi tudi od polnoči do 7h zjutraj in takrat se dere ko hudič, ker je ful lačna in z lahkoto spije 120ml. Čez dva tedna imamo pregled pa bomo vidli kolk se je zredila.

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 883
4.1.2011 22:44:20   
Renesme**
rota virus- jaz bom cepila. tinkare nisem in je takoj ko je šla v vrtec zbolela za rotav. potem pa še vsi doma za njo...ona jo je vbistvu še dobro odnesla, jaz sem pa tako zanič bolnik in bi skoraj dehidrirala, pa še shujšala sem v 3 dneh skoraj 6kg....no ne vem, bom zdaj raje cepila- jaz nebi še 1x imela tegale rotauser posted image
No sej vem da se ga dobi tudi drugjeuser posted image

Drugače so me pa obvestili iz KCja o izvidih urina (1 mesec nazaj ko sem imela vnetje ledvic), da so mi dali malo prešvoh antibiotik za mojo bakterijo in zdaj moram it dat še 1x urin za kulturo, da vidijo, če sem se pozdravila, drugače pa novi antibiotikiuser posted image

(odgovor članu Valentina85)
Neposredna povezava do sporočila: 884
4.1.2011 23:11:57   
Najki
Renesme na zalost ti ne bos zascitena pred rota. Otrok ga bo se vedno prinesel, samo simptomi ga ne bojo doleteli oziroma v zelo blagi obliki, lahko pa se vedno cela familija fase. Jaz sem ga parkrat v nosecnosti in je bilo obupno, sploh ker sem cel teden bruhala, pa je sel samo zolc ven bljak. Fantek pa niti driskice ni imel. Je pa moja cela familija dobila zadevo, samo mene je zaradi user posted image se toliko bolj prizadelo. Zato bom tudi tamalo cepila, ker ji ne privoscim tega.

Moja pupa je imela v petek 4900kg, samo se je z 3900 rodila in je dobila 300g v 25 dneh. Od takrat gnezdiva, s tem da sem ji dala 100ml po flaski na dan, da ne bi ravno stradala, dokler se mi mleko obnovi in danes sva prvic prisli brez dodatka skozi dan in celo ni me spraznila za vecerjo user posted image . Upam, da bova v petek na kontroli presegli ali vsaj dosegli minimalko za pridobitev teze na mesec.

"Na svetu je samo en najlepši otrok in vsaka mama ga ima."

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 885
4.1.2011 23:44:55   
naša beba
To sem si za sebe našla... prepovedana in dovoljena živila za dieto pri alergiji na mleko in jajca:

DOVOLJENA ŽIVILA
a.) nadomestek mleka, ki ga predpiše zdravnik
riževo mleko z dodatkom Ca in Mg
sojino mleko (če je otrok star>2 leti)
puding Kolinska Royal-vanilija (prah)
b.) maščobe: Gea margarina brez mleka v prahu in lecitina-oljarica Slov.Bistrica, Vitaquell margarina, 100% sončnično olje, repično olje, oljčno olje
c.) sadje in marmelade: zrelo neoporečno sadje - v začetku sadje prekuhamo v kompotih ali čežana,
marmelada domača
mešana marmelada brez konzervansov (jabolko, sliva KOLINSKA ali ETA Kamnik)
d.) zelenjava: neoporečna zelenjava dušena ali sveža doma vložena zelenjava brez konzervansov naravno kisana repa
e.) meso in izdelki: konjsko meso, govedina, teletina, puran, piščanec, zajec, ovčetina, kozletina
mesni izdelek - naravno prekajena puranja prsa mnesarstvo Flerin, Ljubljana
sveže morske ribe in postrvi - po dogovoru z alergologom
f.) kruh - žitni izdelki in peciva: kruh iz polbele ali črne pšenične moke (martinov polbeli in beli Žito, jelenov, krjavlov), ajdov, ovseni, rženi, doma pečen kruh iz pšenične bele ali druge moke, brez dodatka mleka
domača priprava peciva brez mleka in masla
Žito Natura prosena kaša, ješprenj, ovsena moka, ovseni kosmiči, ječmenovi kosmiči, ajdovi kosmiči, riževi kosmiči, riževi otrobi, rženi polnozrnati kosmiči
Žito pšen.zdrob, navadna polenta, koruzna moka, leča, ajdovi žganci, kus kus
Droga Portorož polenta, koruzna moka, pšen.zdrob, kus kus, prosena kaša, ajd.žganci
Lima čisti corn flakes, riževa moka, kamut moka
neoluščen polnozrnat riž
BARILLA, ŽITO testenine in jušne zakuhe brez jajc

PREPOVEDANA ŽIVILA
a.) kravje in kozje mleko, siri, skute, smetana, sirni namazi, pudingi na mleku, jogurt, kefir, kislo mleko, sirotka, izdelki, ki vsebujejo mleko v prahu ali kazeinat ali sirotko
b.) maslo,
vsa ostala margarina (beccel, letta, rama)
rastlinsko olje, arašidovo olje
mast za cvrtje (frivita, frivisa)
c.) jagode, breskve, citrično sadje, kiwi
lupinasto sadje: arašidi, mandeljni, lešniki, orehi
industrijsko pripravljene marmelade in kompoti s konzervansi
multivitaminski sokovi in drugi sokovi s konzervansi
med
d.) sušena mleta sladka ali ostra paprika
sveža paprika in paradižnik
industrijsko pripravljena zelenjava
zelje
e.) svinjina
morski sadeži, rakci, školjke, lignji, ribje palčke
vsi mesni izdelki - salame, klobase, paštete, hrenovke, mesni sir, suhe salame, pršut, šunke
JAJCA IN IZDELKI IZ JAJC (majoneza, kreme ...)
f.) beli kruh in pekovsko pecivo, ker je lahko dodano mleko v prahu in lecitin, (tudi žemlje, bobmetke, kajzerice)
vsa industrijsko pripravljena peciva, piškoti, torte, z mlekom ali kremo, ki vsebuje maslo, jajca in druge skrite alergene v obliki številnih dodatkov,
testenine in jušne zakuhe z jajci
Dodala bom samo opozorilo za LECITIN: uporablja se v živilski industriji kot emulgator - predvsem v slaščičarski industriji. Lecitin je lahko jajčni ali sojin. Ima oznako E 322 - ISTA ZA OBE VRSTI LECITINA. zato ga otroci, preobčutljivi na jajca oz. sojo ne smejo uživati.
Dieta je podobna kot tista pri alergiji na mleko, dodana so torej še jajca in izdelki.

Se pa priporočam za kako idejo kaj in kako pripravit, ker je pri meni isto kot pri pajaci: meso+krompir, meso+riž, meso+kus kus, meso+krompir...... za tiste, ki imate še tako smolo... nas je kar nekaj, a ne... smola...

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 886
5.1.2011 7:32:01   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: pajac
Aleunam te integrali testenine najraje jemo, samo so iz pšenice le da je mleto celo zrno... Kakšen kruh si to naročila??

Tudi meni so najboljše. user posted image  Vem, da je noter pšenica, sem mislila, da zamenjuješ samo belo moko, zdaj pa vidim, da tudi za pšenico nisi ziher.

Adamov kruh - http://www.adamovkruh.si/kruh/ . Vsebuje pa tudi pšenico.

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 887
5.1.2011 7:51:22   
aleunam
U, to pa je res oskubljen seznam. Upam, da vama ne presede preveč enolično (jaz ne jem sadja, pa se mi že zdi, da je vse eno in isto). user posted image user posted image user posted image  za Našo bebo in pajaco, pa tudi ostale, ki morate biti na tej dieti. Kako je s sladkorjem in 100% čokolado v prahu?

Evo, meni všečna jed, ki mi je prišla slučajno na misel in bo za večerjo, ampak brez čokolade (ker je nimam). Porridge "po moje": naravne ovsene kosmiče prekuham v vodi, da se jed zgosti. Dodam malo fruktoze in 100% čokolade v prahu. Lahko se dela tudi z mlekom, a ne v vajinem primeru, pajaca najbrž niti ovsenih kosmičev ne sme. Enkrat sem naredila malo bolj gosto maso, jo podevala po kupčkih na pekač in spekla. Meni je bilo dobro, naši pa so vihali nos. user posted image    
Zori, super za hlače. user posted image  Meni so kile prvi mesec prav zginle, takoj po porodu je šlo vseh 11 kg, pridobljenih v user posted image  in še mojih dodatnih 9. Je res, da prvih nekaj dni po CR ni blo apetita, pa potem doma še vročina, pa spet v bolnišnico... Zdaj pa bom morala kar pogledati kaj pojem. Trenutno sem od user posted image  skupno na - 24kg, pa še bo treba. Sem pa že kar nekaj časa pridna na sobnem kolesu, vsak dan od 30-60 minut, odvisno od volje in user posted image . user posted image  Največji "problem" mi predstavlja nekoliko povešen trebušček in obloge za hude dni okrog njega. user posted image

A ste bile kaj na razprodajah? Mene niti malo ne mika, da bi šla v gužvo. Kar se cotk tiče, jih imava dovolj še v naslednji številki (68), dokupim edino dvoje žabice, tri bodije in zoknčke. Je ful dobil za božička. Najbolj všeč sta mi dva kompletka iz H&M, ki je imel fajn znižane cotke, kavbojke na naramnice so bile iz 15€ znižane na 5€, pa srajčke po 5€ (to je dobil od babice), očka pa je kupil ene kariraste hlače in zelen pleten jošič, ful frajersko, tudi znižano. Se mi zdi, da se jim splača kupiti, ko so znižanja, itak prerasejo - V ENEM MESECU. user posted image  

Greva pa danes do BC, da mu kupim električni aspirator za nosek, jaz mu z tistim na vdih več nič ne potegnem ven. user posted image  Pa bo šlo spet 40€. Namesto, da bi ga že prvič kupila, bi še tistih 10€ "prišparala", ki sem jih dala za navadnega.

< Sporočilo je popravil aleunam -- 5.1.2011 8:09:04 >

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 888
5.1.2011 8:10:37   
aleunam
...

Pismo, levonja. user posted image  Sem mislila popraviti napake v zgornjem postu, pa sem citirala. user posted image

Phelps, kje se potikaš?

< Sporočilo je popravil aleunam -- 5.1.2011 8:11:53 >

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 889
5.1.2011 8:13:54   
november2010
Jutro!

Se moran potožit - pri nas smo očitno dobili prvi prehlad - zabasan nos, kihanje (zaenkrat). Jaz sem prepirčana da je to zato ker nisva hodila dovolj ven, ampak pri nas je mrzlo ko pes, pa še na taki lokaciji živimo da imamo skoraj vedno veter....
Skratka smo celo noč se zbujal pa nos pucal, ampak nama nikakor ne uspe vsega ven spravt,,,, imamo tisto za čistit na dih in zdaj se že sprašujem če ne bi še unga elektronskega kupila. Ga katera ima?

Kile.... uf, jaz sem bila to nosečnost zelo slaba kar se tega tiče, in bom mogla bit zelo pridna da jih dol spravm. sem začela že s telovadbo, pa ko se čist pozdravim s tekom, moj cilj pa je, da bom do junija že tolk v formi da bom šla na dm tek za ženske.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 890
5.1.2011 8:23:29   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: november2010

Jutro!

Se moran potožit - pri nas smo očitno dobili prvi prehlad - zabasan nos, kihanje (zaenkrat). Jaz sem prepirčana da je to zato ker nisva hodila dovolj ven, ampak pri nas je mrzlo ko pes, pa še na taki lokaciji živimo da imamo skoraj vedno veter....
Skratka smo celo noč se zbujal pa nos pucal, ampak nama nikakor ne uspe vsega ven spravt,,,, imamo tisto za čistit na dih in zdaj se že sprašujem če ne bi še unga elektronskega kupila. Ga katera ima?

Kile.... uf, jaz sem bila to nosečnost zelo slaba kar se tega tiče, in bom mogla bit zelo pridna da jih dol spravm. sem začela že s telovadbo, pa ko se čist pozdravim s tekom, moj cilj pa je, da bom do junija že tolk v formi da bom šla na dm tek za ženske.

Sem ravno zgoraj dopisala v postu. Tudi jaz nabavim elektronskega, ker mu več nič ven ne potegnem. Je pa pri nas enako, zamašen nos, kihanje tu pa tam... Zdaj imava tudi vlažilec zraka in upam, da bo boljše. Elektronskega nabavim danes. Drugače pa midva greva ven tudi v tem vremenu, zadnje dni 2x po 15 minut, ker mene zazebe v nos, je blo res mrzlo. Se pa začnejo temperature višati, če lahko verjamemo vremenoslovcem, a naj bi bilo nekaj dežja. Upam, da neha vsaj kakšno uro na dan. user posted image

Konec pavze. user posted image

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 891
5.1.2011 8:53:24   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta

eno mal čudno vprašanje: zakaj dajete otročkom po kopanju kapico? Jaz ji lase posušim s fenom, preden jo do konca zrihtam je pa tud že ohlajena...

čisto iz neznanega razloga user posted image Je patronažna to rekla in kar počnem... Pri Petru nisem, ampak je on bil poletni pa mi ni niti padlo na pamet..

sicer dobro jutro!user posted image

No mi smo ponoči spet imeli tako zeleno-sluzasto blato s krvavimi nitkamiuser posted image user posted image user posted image Jaz se ne grem več...user posted image user posted image

Najki po koliko časa se je pri vas stanje izboljšalo?

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 892
5.1.2011 8:57:37   
november2010

IZVIRNO SPOROČILO: aleunam

IZVIRNO SPOROČILO: november2010

Jutro!

Sem ravno zgoraj dopisala v postu. Tudi jaz nabavim elektronskega, ker mu več nič ven ne potegnem. Je pa pri nas enako, zamašen nos, kihanje tu pa tam... Zdaj imava tudi vlažilec zraka in upam, da bo boljše. Elektronskega nabavim danes. Drugače pa midva greva ven tudi v tem vremenu, zadnje dni 2x po 15 minut, ker mene zazebe v nos, je blo res mrzlo. Se pa začnejo temperature višati, če lahko verjamemo vremenoslovcem, a naj bi bilo nekaj dežja. Upam, da neha vsaj kakšno uro na dan. user posted image

Konec pavze. user posted image

Kot bi sebe brala, tud jaz obžalujem da ga nisem že v prvo kupila.... poročaj če bo kaj bolje. Itak bom pa jaz tud najbrž kmal v bc letela :)

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 893
5.1.2011 8:59:26   
pajac
A mislita da bo z električnim šlo kaj bolj ven? Saj preveč ne sme vlečt, tako da si ne predstavljam da bi kaj bolj vleklo.. Raje več fiziološke noter nalijta preden čistita..Koliko je sploh data not? 

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 894
5.1.2011 9:11:34   
november2010
hranjenje - naš mali veliki jedec je do nedavnega običajno pojedel med 130-150ml, s tem da smo na milumilu ki je za odojenčke, ki ne pridobivajo na teži in ta tiste, ki se težko nasitijo.... mi ni treba posebej poudarjat,, da je adam pravi mišelinko.... sem se na trenutke že fajn sekirala, ampak otroka pa tud ne morem pustit da je lačen.... isto je bilo pri prvem, sam je bil po slikah sodeč še večji mišelinko kot adam...
ampak zadnji teden se je pa mali očitno odločil da gre na dieto - poje v povprečju 90ml na obrok (zdele je pojedel recimo 80), razmik med obroki ime 3-4 ure čez dan, ponoči pa v enem kosu običajno 6ur, potem pa še enkrat čez 3 ure.

Neposredna povezava do sporočila: 895
5.1.2011 9:14:37   
november2010

IZVIRNO SPOROČILO: pajac

A mislita da bo z električnim šlo kaj bolj ven? Saj preveč ne sme vlečt, tako da si ne predstavljam da bi kaj bolj vleklo.. Raje več fiziološke noter nalijta preden čistita..Koliko je sploh data not? 

jaz eno niveino ampulco zlijem v tisti aspiratorček za 2evra in mu potem špricnem v nosnice da fino na drugi strani ven priteče. Če vidim, da je še za sčistit, mu dam še malo. A je to premalo/preveč?

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 896
5.1.2011 9:19:21   
pajac
ne vem koliko je not samo  če gre na drugi strani ven je ok... saj če je prehlajen je lahko tudi otekla sluznica pa ni fajn preveč vlečt ven, ker lahko še dodatno oteče... raje fajn sprat, pa potegnit tisto malo kar ostane...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 897
5.1.2011 10:06:48   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: naša beba

To sem si za sebe našla... prepovedana in dovoljena živila za dieto pri alergiji na mleko in jajca:

DOVOLJENA ŽIVILA
a.) nadomestek mleka, ki ga predpiše zdravnik
riževo mleko z dodatkom Ca in Mg
sojino mleko (če je otrok star>2 leti)
puding Kolinska Royal-vanilija (prah)
b.) maščobe: Gea margarina brez mleka v prahu in lecitina-oljarica Slov.Bistrica, Vitaquell margarina, 100% sončnično olje, repično olje, oljčno olje
c.) sadje in marmelade: zrelo neoporečno sadje - v začetku sadje prekuhamo v kompotih ali čežana,
marmelada domača
mešana marmelada brez konzervansov (jabolko, sliva KOLINSKA ali ETA Kamnik)
d.) zelenjava: neoporečna zelenjava dušena ali sveža doma vložena zelenjava brez konzervansov naravno kisana repa
e.) meso in izdelki: konjsko meso, govedina, teletina, puran, piščanec, zajec, ovčetina, kozletina
mesni izdelek - naravno prekajena puranja prsa mnesarstvo Flerin, Ljubljana
sveže morske ribe in postrvi - po dogovoru z alergologom
f.) kruh - žitni izdelki in peciva: kruh iz polbele ali črne pšenične moke (martinov polbeli in beli Žito, jelenov, krjavlov), ajdov, ovseni, rženi, doma pečen kruh iz pšenične bele ali druge moke, brez dodatka mleka
domača priprava peciva brez mleka in masla
Žito Natura prosena kaša, ješprenj, ovsena moka, ovseni kosmiči, ječmenovi kosmiči, ajdovi kosmiči, riževi kosmiči, riževi otrobi, rženi polnozrnati kosmiči
Žito pšen.zdrob, navadna polenta, koruzna moka, leča, ajdovi žganci, kus kus
Droga Portorož polenta, koruzna moka, pšen.zdrob, kus kus, prosena kaša, ajd.žganci
Lima čisti corn flakes, riževa moka, kamut moka
neoluščen polnozrnat riž
BARILLA, ŽITO testenine in jušne zakuhe brez jajc

PREPOVEDANA ŽIVILA
a.) kravje in kozje mleko, siri, skute, smetana, sirni namazi, pudingi na mleku, jogurt, kefir, kislo mleko, sirotka, izdelki, ki vsebujejo mleko v prahu ali kazeinat ali sirotko
b.) maslo,
vsa ostala margarina (beccel, letta, rama)
rastlinsko olje, arašidovo olje
mast za cvrtje (frivita, frivisa)
c.) jagode, breskve, citrično sadje, kiwi
lupinasto sadje: arašidi, mandeljni, lešniki, orehi
industrijsko pripravljene marmelade in kompoti s konzervansi
multivitaminski sokovi in drugi sokovi s konzervansi
med
d.) sušena mleta sladka ali ostra paprika
sveža paprika in paradižnik
industrijsko pripravljena zelenjava
zelje
e.) svinjina
morski sadeži, rakci, školjke, lignji, ribje palčke
vsi mesni izdelki - salame, klobase, paštete, hrenovke, mesni sir, suhe salame, pršut, šunke
JAJCA IN IZDELKI IZ JAJC (majoneza, kreme ...)
f.) beli kruh in pekovsko pecivo, ker je lahko dodano mleko v prahu in lecitin, (tudi žemlje, bobmetke, kajzerice)
vsa industrijsko pripravljena peciva, piškoti, torte, z mlekom ali kremo, ki vsebuje maslo, jajca in druge skrite alergene v obliki številnih dodatkov,
testenine in jušne zakuhe z jajci
Dodala bom samo opozorilo za LECITIN: uporablja se v živilski industriji kot emulgator - predvsem v slaščičarski industriji. Lecitin je lahko jajčni ali sojin. Ima oznako E 322 - ISTA ZA OBE VRSTI LECITINA. zato ga otroci, preobčutljivi na jajca oz. sojo ne smejo uživati.
Dieta je podobna kot tista pri alergiji na mleko, dodana so torej še jajca in izdelki.

Se pa priporočam za kako idejo kaj in kako pripravit, ker je pri meni isto kot pri pajaci: meso+krompir, meso+riž, meso+kus kus, meso+krompir...... za tiste, ki imate še tako smolo... nas je kar nekaj, a ne... smola...

hvala!

Tole se mi zdi da znam zrecitirati sredi noči že....

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 898
5.1.2011 10:31:51   
naša beba
Zdele grem na stopnišče, da poberem pošto, in kaj vidim... ENA BARABA NAM JE ZLOMILA VOZIČEK!!!!!!
ZA POP*****.....
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Bom en fajn vljuden list napisala in ga nalepila na oglasno desko.... preklete riti!!!

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 899
5.1.2011 10:43:36   
emma83
Dober dan,

jaz sem pokonci že od 6h, sem avto na servis peljala in pol itak preden sebe in malega zrihtam traja.

Jaz imam za nos kr Baby Vac, najprej mu z brizgo orng našopam fiziološko, malo počakam in ven potegnem s sesalcem.

Hranjenje: Liam je star 2,5 meseca in po tisti tabeli na embalaži od AM naj bi pojedel tam okoli 150 ml na obrok, japajade. Jaz mu vsakič pripravim 120 ml, zelo redko se zgodi, da vse spije, ponavadi tam okoli 100 ml poje, je pa tam na slabe 3 ure, ponoči je ponavadi prva runda 4 ure, pol pa na 3 vse ostalo. Imava pa Hipp.

Včeraj sem sms-ala z lottyko. Vse je OK, se bo kmalu tudi sama oglasila in kaj več povedala.

Prehlad: no moja tašča je očitno raztrosila svoje bacile v soboto, ker se mi je narisala na obisk prehlajena. Mene nekaj grlo žgečka, pa malo me glava boli, upam, da ni mali še kaj pokasiral.

November2010 midva greva pa kr vsak dan ven, razen, če je fejst megla ali pa kakšen naliv. Če je sneg na cesti, da ni nič spucano, natovorim malega v Sleepyja in greva malo okoli, z vozičkom pa naredim ponavadi turo od Duplice čez ta novi most, ob Kamniški Bistrici, pri Titanu čez most, mimo Mercatorja in nazaj domov. Mi pa ponavadi vzame slabo urico, komaj čakam toplejše vreme in pomlad, da bomo lahko zunaj še pa još.

Najki bravo, mislim, da vama bo ratalo, v petek pa le poročaj kaj in kako.

naša beba katastrofa, kako je ta folk nesramen. Jaz tudi ponavadi puščam ogrodje na vhodu pri nabiralnikih, mi je najlažje tako, ko greva ven.

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

krst in verouk
googica

ali boste krstili svoje otročke, bodo hodili tudi k verouku? prosila bi tudi za kometar, zakaj tako... hvala, lp :)

da, oboje (41%)

samo krst, potem bomo videli (19%)

samo krst (4%)

ko bo starejši se bo sam odločil (14%)

ne (22%)

Število vseh glasov: 1229

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!