|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski malčki 2010
3.1.2011 18:45:14   
Slavi83
No mi je kr mal lažje ko vidim da nimam samo jst težave s taščo. 100-krat na dan slišim kako ma tamala mrzle roke, tko da sm ji dans dala rokavice gor da mam mir in je rekla da sm prav naredila.
Sm mal prej skočla na wc da roke umijem predn tamalo zrihtam in je takoj iskoristla priliko in šla v sobo dvignt tamalo, sm rekla naj jo pusti da jo bom zdej previla pa nahranla pa prav da jo bo ona previla pa nism bla tih sm spet rekla da bom js pa ni zaleglo. Nimam pojma kaj narest tut če kej rečem ne pomaga sam tih sm lahk.

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 826
3.1.2011 19:52:39   
škorpijonček_
Hoj,
Pesjanarka, popolnoma isto, sam v svojo posteljico ne, al pa iz rok dol, se že dere ko jesihar. Danes sem aktivirala voziček za po stanovanju, pomaga, sam da se mu mal rit gunca, pa je srečen J
Drugače je naš fantič popolnoma zamenjal dan in noč, pa tudi čez dan bogve kaj ne spi. Zjutraj pa potegne, kot da je bil na žuru in šel ta zadnji domov J, no to ima po atiju, mami pa vstane in ima vsaj tisto uro mal miru in se vsede mal za računalnik in kaj nardi.
Danes je šla mami za dve urci mal v Spar, očke past, pa seveda v Intimissimi, ker sem obsedena s perilom. No, kupla dva kompleta za trenutne razmere, pol pa mi verjetno tak ne bodo modrci več prav. Pravjo, da ko nehaš dojit, je prava srovšna tam L Upam, da bodo vsaj take kot pred nosečnostjo.
No, seveda sem tudi za malega morala kaj kupt in imajo v Zari znižanje, pa je dobu majčke in zoknčke.
Mi tudi ne dajemo AD3, sem že slišala, da eni sploh nikol niso dal, pa imajo malega že v šoli in ni nič narobe. Jst jem še Elevit, a ve še jeste kakšne vitamine?
Drgač pa še dva dni, pa prva posvetovalnica, jupi.
Nč, alarm. Papa.

(odgovor članu Slavi83)
Neposredna povezava do sporočila: 827
3.1.2011 20:17:43   
tejci1981
Večer!

Čakam da se škrat zbudi, da se naje in gre spet spat user posted image !

Smo iz posvetovalnice - veliki 59cm, težki pa okroglih 6kg (v 1 mesecu se je poredil za 1730g user posted image user posted image user posted image ). Zdaj bomo štartali z beba 1, je manj kalorična in bo šlo počasneje gor (upam)!

Zori82 - Oleovit imamo mi ja, samo smo ga dali 2x, pa ga je popoldan nenormalno zvijalo, je pa blo to za polno luno in je soseda rekla da je mogoče od lune in ne od kapljic,.....bom še probala, pa sporočim!

Da se pohvalim user posted image danes štartala z Montignacom user posted image , pa da vidimo kako dolgo zdržim user posted image !

Lep večer!

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 828
3.1.2011 21:54:57   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: pajac

Aleksa zakaj bi se s peso basala??? Probaj s kapljicami ene par dni (pa priporočam dopoldan) in boš videla, če se bo drla, pa počakaš ziher lahko kak mesec dva in nato naprej poskusiš.. Mi smo dobili kar Plivit D3....

Jaz sem mu začela dajati po prvem pregledu, sem mu jih dajala en teden, pa ga je precej matralo. Potem sem za en teden prenehala, zdaj jih pa dobi vsak drugi dan, ker sem imela slab občutek (slabo vest user posted image ). Torej jim nič ni, če kak mesec počakamo? Jaz mu jih dajem obvezno zjutraj, tam okrog 8h, pač kak se zbudi. Čez par ur pa ga zvija, a (trkam!) ni prehudo.

Koliko kapljic pa dajete? Ena je tukaj enkrat omenila 7 kaplic, meni pa sta P in v lekarni rekli, da 2-3 na dan (Plivit). Mogoče je treba AD3 kapljice dajati malo več? user posted image  Pa koliko Sab Simplex?

< Sporočilo je popravil aleunam -- 3.1.2011 21:55:37 >

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 829
3.1.2011 22:19:01   
aleunam
Zori, za rokice sem se že tudi jaz spraševala. Moj jih ima velikokrat, najbolj, ko se previjava ali pa ga malo slečem, da potelovadiva. Kljub temu, da ga pokrijem. V hiši imamo drugače precej toplo in tudi malček je topel, le rokice so hladne. Pa hvala glede točk, sem jih fehtala pri tašči, na koncu pa dobila še vlažilec (baje za RD). Koliko časa ga imate prižganega čez noč? Ta ma funkcijo na 2, 4 ali 8 ur.

Sem pa razočarana nad Pikapolonico. Tam sem danes iskala električni nosni aspirator, pa jih sploh nimajo, ker jih njihov dobavitelj nima. Sem bila razkurjenauser posted image . Kupila pa bi ga pri njih, ker imam še en bon za 50€.

Škorpijonček, jaz občasno jem Central mami, je približno ista zadeva.

Tejči, z Montignacom? Super! Jaz tudi začnem en dan v bližnji prihodnosti. Danes sem jedla bolj "po njegovo", ampak res enolično. Sploh ni bilo neke volje, niti ideje - najprej zjutraj ena konzerva tune in kava z mlekom, za malico konzerva tune in sir, za kosilo meso, sveža solata in sir, vmes še ena kava in za večerjo? Tuna in sir. user posted image user posted image user posted image  Včasih pa sem kaj podobnega zgodi s skuto.

Pa še par všrašanj, ki mi hodijo po glavi, ko ponoči dojim user posted image :
- kako dolgo naj user posted image  ne bi imeli vzglavnika (mislim na tistega tankega, ki je ponavadi skupaj z odejo v kompletu)?
- jih položite enkrat na eno stran, drugič na drugo, ko gredo spat? Mennjujete položaj dnevno, na par dni ali vsako spanje na drugi strani?
- jim oblačte kapice?
- do kdaj ste povijale z eno plenico in povojem, če je user posted image  imel kolke 1a ali 1b?
- kako ste kaj? user posted image

Se več ne spomnim, včasih pa mam toliko vprašanj... Da malo primerjam... user posted image

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 830
3.1.2011 22:31:13   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: aleunam

IZVIRNO SPOROČILO: pajac

Aleksa zakaj bi se s peso basala??? Probaj s kapljicami ene par dni (pa priporočam dopoldan) in boš videla, če se bo drla, pa počakaš ziher lahko kak mesec dva in nato naprej poskusiš.. Mi smo dobili kar Plivit D3....

Jaz sem mu začela dajati po prvem pregledu, sem mu jih dajala en teden, pa ga je precej matralo. Potem sem za en teden prenehala, zdaj jih pa dobi vsak drugi dan, ker sem imela slab občutek (slabo vest user posted image ). Torej jim nič ni, če kak mesec počakamo? Jaz mu jih dajem obvezno zjutraj, tam okrog 8h, pač kak se zbudi. Čez par ur pa ga zvija, a (trkam!) ni prehudo.

Koliko kapljic pa dajete? Ena je tukaj enkrat omenila 7 kaplic, meni pa sta P in v lekarni rekli, da 2-3 na dan (Plivit). Mogoče je treba AD3 kapljice dajati malo več? user posted image  Pa koliko Sab Simplex?

no jovo na novo.. tale RR grrrrr.....

Ne sekiraj se glede AD3.. Jaz sem jih začela dajat po 4. mesecu, ko smo bili ven iz krčev, pa še to sem hiter začela dajat dozo 1x tedensko, ker sem sicer pozabila dat (tole sem delala na lastno pest, kot dajajo odraslim in me ne kopirat plizzzz)...

Jap, AD3 in Plivit D3 imata različni dozi. Prvi zdi se mi 6 ali 7 kapljic, Plivit D3 pa 2 kapljici, Sab Simplex pa se daje 15 kapljic pred vsakim hranjenjem, ker je namenjen razbijanju zračnih mehurčkov, ki nastanejo med hranjenjem in prebavo mleka v želodčku...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 831
3.1.2011 22:42:40   
pajac

Zori, za rokice sem se že tudi jaz spraševala. Moj jih ima velikokrat, najbolj, ko se previjava ali pa ga malo slečem, da potelovadiva. Kljub temu, da ga pokrijem. V hiši imamo drugače precej toplo in tudi malček je topel, le rokice so hladne. Pa hvala glede točk, sem jih fehtala pri tašči, na koncu pa dobila še vlažilec (baje za RD). Koliko časa ga imate prižganega čez noč? Ta ma funkcijo na 2, 4 ali 8 ur.

Sem pa razočarana nad Pikapolonico. Tam sem danes iskala električni nosni aspirator, pa jih sploh nimajo, ker jih njihov dobavitelj nima. Sem bila razkurjenauser posted image . Kupila pa bi ga pri njih, ker imam še en bon za 50€.

Škorpijonček, jaz občasno jem Central mami, je približno ista zadeva.

Tejči, z Montignacom? Super! Jaz tudi začnem en dan v bližnji prihodnosti. Danes sem jedla bolj "po njegovo", ampak res enolično. Sploh ni bilo neke volje, niti ideje - najprej zjutraj ena konzerva tune in kava z mlekom, za malico konzerva tune in sir, za kosilo meso, sveža solata in sir, vmes še ena kava in za večerjo? Tuna in sir. user posted image user posted image user posted image  Včasih pa sem kaj podobnega zgodi s skuto.

- kako dolgo naj user posted image  ne bi imeli vzglavnika (mislim na tistega tankega, ki je ponavadi skupaj z odejo v kompletu)?
- jih položite enkrat na eno stran, drugič na drugo, ko gredo spat? Mennjujete položaj dnevno, na par dni ali vsako spanje na drugi strani?
- jim oblačte kapice?
- do kdaj ste povijale z eno plenico in povojem, če je user posted image  imel kolke 1a ali 1b?

Se več ne spomnim, včasih pa mam toliko vprašanj... Da malo primerjam... user posted image

user posted image

Pa še par všrašanj, ki mi hodijo po glavi, ko ponoči dojim : - a ne bi ti raje dremala??? user posted image user posted image
- kako dolgo naj  ne bi imeli vzglavnika (mislim na tistega tankega, ki je ponavadi skupaj z odejo v kompletu)?

ne bi vedela, Ani sem ga dala je pa oni čisto tenki, pa še to samo zato, ker sem pozabila dat nepremočljivo podlago v posteljico, pa da ne bo šlo na jogi če kaj polije ali plenica spusti. .Ko bom preoblekla, gre povšter stran. Petru pa sem ga kupila prvič z novo posteljo torej, ko je bil star 2.5 leta.

trudim se vsako spanje drugi bok.. včasih se zmotim, ampak tole je pri meni kot z dojenjem. user posted image Sem si na majico dala kar sponko za lase in jo menjujem levo desno, da vem katera dojka je naslednja.. če ne pozabim zamenjat seveda user posted image user posted image
- jim oblačte kapice?

pol ure po kopanju je kot vaterpolist (pa še to ker je zima in potem drugače razmišljam) pa seveda za zunaj..
- do kdaj ste povijale z eno plenico in povojem, če je  imel kolke 1a ali 1b?

??? pamperska pa prvih 14 dni še povijalna preko bodija, da je kaj v roke prejet.. Saj itak pravijo, da je široko povijanje kar nekaj in da je boljše da čim bolj neovirano brca. Če pa je kaj narobe, potem itak na pomaga in so potrebne šince...
- kako ste kaj?

Noro in nepozabno user posted image posebej od danes, ko sta oba doma .. Kako pa ti??

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 832
3.1.2011 23:05:28   
Renesme**

čim dalj, razen če poliva, prehlad...Tinkara ga je dobila pri ca 3 letih, ko si je začela plišastega medveda pod glavo dajat...oz. se je spravila v tak položaj, da je na igračah imela glavo...- jih položite enkrat na eno stran, drugič na drugo, ko gredo spat?

Mennjujete položaj dnevno, na par dni ali vsako spanje na drugi strani?
na začetku ja, zdaj spi na hrbtu, ni šanse da bi bil na boku- jim oblačte kapice?
po kopšanju 20min in za ven

jaz sem do 6 tedna, ko sva imela UZ in mi je P rekla, da bi bilo bolje če nebi...user posted image

jutri imam pregled pri G- hitro, ni kaj....spet se me loteva neko vnetje spodaj...mislim, da se še tisto od ATB ni čisto pozdravilo in bom rabila kar kaj močnejšega od svečk..user posted image , tudi user posted image mislim da sem že imela...tam po 6tednih, ampak samo 2 dni rahlouser posted image aja SabSimplex- če je hranjen s flaško je po obroku- ne pred- 15 kaplic- ne vem v čem je razlikauser posted image

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 833
3.1.2011 23:10:06   
Renesme**

IZVIRNO SPOROČILO: tejci1981

Večer!

Čakam da se škrat zbudi, da se naje in gre spet spat user posted image !

Smo iz posvetovalnice - veliki 59cm, težki pa okroglih 6kg (v 1 mesecu se je poredil za 1730g user posted image user posted image user posted image ). Zdaj bomo štartali z beba 1, je manj kalorična in bo šlo počasneje gor (upam)!

katero mleko ste pa do zdaj imeli??
Sej naš ma tudi nekaj takega....pa ima samo 1-2 obroka AM na dan...drugo vse moje...

Zori82 - Oleovit imamo mi ja, samo smo ga dali 2x, pa ga je popoldan nenormalno zvijalo, je pa blo to za polno luno in je soseda rekla da je mogoče od lune in ne od kapljic,.....bom še probala, pa sporočim!

Kapljice bom jaz začela dajat, ko ga neha zvijat...

Da se pohvalim user posted image danes štartala z Montignacom user posted image , pa da vidimo kako dolgo zdržim user posted image !

Lep večer!

(odgovor članu tejci1981)
Neposredna povezava do sporočila: 834
3.1.2011 23:16:12   
pajac
sem šla prav pogledat navodila in tole je iz SMPCja:

Novorojenčki in po steklenički hranjeni dojenčki:
Vsaki mali steklenički se doda 15 kapljic (0,6 ml) zdravila SAB Simplex. Zdravilo SAB
Simplex se zlahka meša z drugimi tekočinami, npr. z mlekom.

Majhni otroci:
Majhni otroci dobijo 15 kapljic (0,6 ml) med obroki ali po obrokih.
Če je potrebno, se lahko dodatnih 15 kapljic uporabi pred spanjem.
Šolski otroci in odrasli:
Šolski otroci: 20 – 30 kapljic (0,8 – 1,2 ml)
Odrasli: 30 – 45 kapljic (1,2 – 1,8 ml)
Odmerek je treba vzeti na 4 – 6 ur; če je potrebno, se ga lahko poveča.

Zdravilo SAB Simplex je mogoče dati tudi dojenim novorojenčkom, in sicer 15 kapljic z majhno žličko nekoliko pred vsakim dojenjem.

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 835
3.1.2011 23:21:14   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: Renesme**

IZVIRNO SPOROČILO: tejci1981

katero mleko ste pa do zdaj imeli??
Sej naš ma tudi nekaj takega....pa ima samo 1-2 obroka AM na dan...drugo vse moje...

Hja... Ana je samo dojena in je dobila v 5 tednih 1880 g tako da ni panike, je pa pri "zalivančkih" treba pazit, da ne vzhajajo preveč...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 836
4.1.2011 0:25:14   
Najki

skorpijoncek pri enem mesecu se krcki zacnejo pojavljati. pa mislim da je tudi en poskok rasti, mogoce je dodatno lacen.

bucka sozalje user posted image . jaz sem tudi 2010 izgubila eno babico. prvo pa 2 leti nazaj med prvo nosecnostjo. je zelo hudo in velikokrat se bos spomnila nanjo, samo ne bo tako bolelo, samo pogresala jo bos.

aleunam nasa je imela par tednov nazaj probleme s kakanjem. ni kakala 3 dni, pa tretji dan jo je ze ful bolelo. smo dali zelo sladko vodo po zlicki, ksne 20ml, pa se je lepo pokakala se isti vecer. a vec kot 8ur ne mores pustit vlazilca uzganega?
-nas dveletnik se zdaj ne uporablja vzglavnika. ga sicer ima, samo obicajno ne lezi na njem.
-tamali menjava stran lezanja vsako noc, cez dan ni veliko v posteljici in je v random polozajih.
-kapico samo po banjici.
-kolke je imela 2a in nismo povijali na siroko. celo odsvetovali so nam. pri 1m so bili kolki ze 1A.

emma na nasi temi si komentirala nase pridobivanje teze. nasa je dobila 1kg v dveh mesecih, v prvem 700g, zdaj pa samo 300 (tehtana je bila v petek), pa bo imela 2m v cetrtek. Zato me skrbi. No zdej sva na strogem rezimu gnezdenja, dojenja non stop, pitja vsega moznega za mleko. Upam da bo teza drugacna v petek na pregledu, samo sva imeli samo teden dni za uvest spremembe.
Sicer je pa rojena s 55cm in 3900g, v prvem mesecu pa je zrasla pol cm user posted image (ce je to sploh mozno al so njihove bozje tehtnice fuc). Zdej smo na konfekciji 62 do 68, odvisno od modela, ce ji namerijo manj od 60cm v petek, bom rekla naj naju posljejo v all inclusive bolnico za kronicno podhranjene dojencke na ksn tropski otok, ker ocitno stagnira user posted image . Dejansko je vsak dan bolj okrogla, tezja, zadovoljna, skos se smeji in polni plenice.

aleksa jaz ji dam oleovit D3 in ni problemov. dam ji pa 2 kapljici.

slavi ce zivis s tasco si naje*. ce nimata poslihtanih odnosov, te bo najbrz gladko ignorirala. jaz sem svojo mamo in tasco takoj soocila z dejstvom, da sta onidve imeli otroke 30 let nazaj in da nimata pojma o danajsnjih doktrinah (to je bila cela komedija, ko sta poskusile tamalega previjat) in da trenutno midva z dragim vec veva kot one. No sem jima pac lepo povedala, ne grdo. pa se to sem dodala, da sem zdaj jaz mama, onidve sta oddelali to vlogo in imata zdaj vlogo babice, to pomeni oni razvajata, jaz pa vzgajam. Ce bom rabila nasvet, ga bom vprasala. Saj je bilo veliko tega, da bi one skos previjale pa futrale pa to, samo kdaj se bom potem jaz strenirala biti mama? Tudi napake moramo kdaj delati a ne? V glavnem tamalega sta rihtale pod mojimi navodili in dovoljenji in ni bilo problemov. Je pa vazno, da dosezes njihovo spostovanje do tebe kot mame, sicer ti bosta za hrbtom delali vse mogoce neumnosti, ko bo otrok v varstvu. Oziroma ce ne bos zaupala, ne bos nikoli dala v varstvo. Pa dragi mora bit 100% na tvoji strani pri tasci.

"Na svetu je samo en najlepši otrok in vsaka mama ga ima."

(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 837
4.1.2011 8:23:18   
emma83
Dobro jutro,

ena orng user posted image za vse jutranjike. Mali se mi vsako jutro zbudi tm okol 6h, 6.30h, jst bi pa spalaaaaaaa. Zdaj pozajtrkuje pa upam, da bo malo nazaj zaspal. Včeraj sva lutala okoli do 2h in mi je cel čas spal in v lupinici v avtu in v vozičku, ko sva okoli hodila. Sinoči je pa imel blazno hude krče, ko so minili je pojedel in zaspal, ga odložim v posteljico in grem pod tuš in kr naenkrat tak hud jok, zgleda da je nekaj sanjal ali pa seje prestrašil. Moj ga sploh ni mogel umiriti, komaj sem ga pomirila, kr hlipal je vmes, na koncu je celo noč spal z mano.

najki glih zato, ker ti kot mama vidiš, da je otrok zadovoljen, da se redi in raste vidiš po cunjicah. Nemogoče se mi zdi, da bi punčka dobila samo 300g v 3 tednih, pol bi ti cel čas jokala zaradi lakote, ti pa praviš, da ti tudi celo noč prespi, da je ful zadovoljna punčka. Moje mnenje je, da tehtnica v ZD ni v redu, itak pa ni bila tehtana pod istimi pogoji kot prvič. Daj se še ti doma z njo na svoji vagi stehtaj pa boš videla a je realno al ne.

aleksa mi imamo Plivit D3 kapljice pa ga nič ne zvija, dobi vsak dan 2 kapljici.

slavi otroka tašči kr iz rok vzemi, če ne upošteva besede, saj je hudiča ja tvoj otrok ne njen. Preberi si tole temo, predvsem Ronjin komentar, se mi zdi, da je zadela žebljico na glavico. Kar se tiče rokavičk, sem nekje prebrala, da naj se ne bi dajale gor, ker se otrok tako ne more raziskovati in spoznavati svoje telo.

Pa še par všrašanj, ki mi hodijo po glavi, ko ponoči dojim :
- kako dolgo naj  ne bi imeli vzglavnika (mislim na tistega tankega, ki je ponavadi skupaj z odejo v kompletu)? nimam pojma
- jih položite enkrat na eno stran, drugič na drugo, ko gredo spat? Mennjujete položaj dnevno, na par dni ali vsako spanje na drugi strani? na začetku ja, zdaj je pa itak skoz na hrbtu (se sam obrne)
- jim oblačte kapice? po kopanju 15 minut in ko gremo ven ofkors
- do kdaj ste povijale z eno plenico in povojem, če je  imel kolke 1a ali 1b? nisem široko povijala
- kako ste kaj?   trenutno zelo zaspana, drugače pa OK
Se več ne spomnim, včasih pa mam toliko vprašanj... Da malo primerjam...

Moje dete ima tudi vedno mrzle rokice, kaj naj, če noče biti pokrit po rokah.

pajac pri kom imata posvetovalnico? Mi imamo Breznika, pa ga prvič ni bilo, ga je nadomeščala Kunaverjeva. Osebnega pediatra pa tudi še nimam izbranega, sploh ne vem kdo še sprejema nove paciente in kdo je razen Novaka OK.

Mislim, da je tole moj najdaljši post do zdaj, upam da mi ne bo RR zamoril z vi ar sori.

Lep dan, danes je sončni mrk pri nas.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 838
4.1.2011 8:35:02   
pajac
jutrouser posted image

Emma Ana ima posvetovalnico pri Novaku, katerega ima tudi Peter... Kakšni so drugi ne vem... No iz stikov mi je Novak najbolj pri srcu....

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 839
4.1.2011 8:44:25   
emma83
pajac hvala za odgovor.

Sem pozabila prej napisati, da je včeraj ena moja kolegica rodila punčko točno na rok. Je bila pa ful boga, 2 tedna prej je bila že odprta 3cm, ene parkrat so za brezveze leteli v porodnišnico pa ni bilo nič, včeraj pa končno. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 840
4.1.2011 8:57:35   
bejo2010
jutro,

že nekaj časa se nisem javila, praznikiuser posted image .

Drugače smo vredu, Ajša lepo raste, v petek imamo posvetovalnico - že je stara 2 mesecauser posted image , kar hitro gre čas. Jaz sem tudi imela občutek, da jo AD3 matrajo, pa sem malo prekinila, v petek sem ji pa spet dala 5 kaplijic, pa je bilo ok, tak da ji zdaj dajem redno po 5 kapljic zjutraj pri prvem obroku. Tudi zvečer je boljše, ni več tak jokava, sicer ni imela krčev, je pa bila zvečer bolj razdražljiva. Edino kar še moramo "porihtat"je odhod spat, da bo vsaj malo prej šla spat, ker mi pred deseto nikakor ne zaspi.
Vzglavnika ji še ne dajem.

Če še katera rabi točke za Spar mi lahko javi, pa pošljem, jih imam zelo veliko.

Lep dan

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 841
4.1.2011 8:58:17   
majabar
Midva sva vceraj prisla skozi z mojim mlekom, kljub temu, da je grozno polival. Tudi obrok ob dveh ponoci je sel ves ven, ob petih je ostal noter, zdaj ta ob sedmih je sel spet ves ven. Prav grozno je. Ocitno ne prenese niti kozjega mleka. Se mi zdi nemogoce, da bi bila tako huda reakcija zaradi nekaj gramov kravjega sira, ki sem ga pojedla. Res prav strasno izgleda, ko v loku vrze ven ogromno kolicino mleka:(. Sem ga pa cez noc, kljub 3 hranjenjem, nabrala se cca 180ml za rezervo:). Zdravilo mu je kar pomagalo, da je manj polival, a zdaj vrze ven takoj, ko poje in nimam niti casa, da bi mu dala zdravilo:(. Zdaj sem mu dala 50ml mojega mleka po flaski in spet pridno spi. Je neverjetno priden dojencek. Joka samo in izkljucno, ko je lacen, ponoci spi, cez dan opazuje, se 'pogovarja'. Res sem presrecna, da ni nobenih tezav, razen to polivanje, za katerega sem pa ocitno sama kriva. Torej nobenega zivalskega mleka. Bom probala z rizevim in sojinim.

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 842
4.1.2011 9:38:44   
nejka000
IZVIRNO SPOROČILO: Slavi83

Nejka000 in kaj potem narediš s tem mlekom, a ga vržeš proč???
Hvala za odgovor.

Mleko ko ga zbiram in ko ga je tam 120 - 130 ml ga spakiram v Aventove lončke in ga dam v zmrzovalnik. Ko me ni in je Zoja v varstvu, se mleko pogreje in ga dobi po flaški.

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

(odgovor članu Slavi83)
Neposredna povezava do sporočila: 843
4.1.2011 9:44:10   
nejka000
aleunam vzglavnika nimamo, mamo privzdignjeno vzglavje, jo pa dajem spat enkrast na en bok drugič na druega ampak se vedno obrne na hrbet.
kapico ji dam gor po kopanju (tanko bombažno) tolk da se ji laski posušijo (kakih 10 minut) Za ven obvezno kapico debelejšo in pol ma čez še kapuco ko je na pajacku
Zoja je v P imela kole 1b in na prvi posvetovalnici je pediatrinja rekla da lahko dama stran une plenice.
Mi smo vreedu-glede na gnilo vreme. Pa vi?

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 844
4.1.2011 10:21:00   
Renesme**
Evo, jaz že nazaj s pregleda...takle čas- no malo prej- ponavadi vstanevauser posted image , no zajtrk in kavica je ob istem času danes

Vse vredu po porodu, sem jo vprašala zakaj je spodaj vse tako čudno...da prej ni bilo tako- sem dobila odgovor, da je po vsakem porodu malo drugače izgled potemuser posted image user posted image ja hvala....pa še UZ mi je naredila in je vse ok....tista krvavitev pa kao ni bila še menstruacija....zaščite trenutno še nimamo....zaradi mojega pritiska po porodu, ki je trenutno super 120/70...v poštev pride edino navaden obroček, katerega slaba stran so daljše menstruacije in vnetjauser posted image ...torej smo trenutno na kondomih in pazi metodi...pa sestra je pripomnila naj kakšen CB vsaka 2 meseca naredimuser posted image - najprej sem jo tolk čudno pogledala....user posted image

Bastian spi, je jedel ob 3:00, pa sem ga ob 7ih zbudila, da bi mu dala za jest, pojedel je 20ml, se začel kregat in spal naprej, do 8ih ko sem ga previla in zbudila, da je le pojedel...pismo gledal me je kot da kaj ga motim ko spi....user posted image

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 845
4.1.2011 11:03:37   
aleksa83
Pozdravljene,..
Uš, je mrzlo zunaj, pri nas je -7.
Sma mislili na sprehod, pa sva kar raje na toplem ostali,..

Hvala za odgovore in vaša mnenja o Ad3 kapljicah,...

A vašim bebicam že tečejo solzice, moji pupi so ravno ob starosti 1 mesec prvič pritekle, danes zjutraj pa sem ji že s kamilicami umivala oči, ker je imela gnojne, pa noseka redno čistima,...
Se je včeraj zelo jokala na posvetovalnici, pa je bilo pol toliko hladno zunaj, pa čeravno sem imela deko preko jajčke, je imela zjutraj eno okico vneto,...

A ve jih boste cepile proti rotavirusu? Kako ste se odločile? Midva jo verjetno bova. Koliko pa stane to pri vas? Pri nas je cena za enkrat 70 Eur, pa pol za drugo rundo še enkrat 70 eur. Saj če pomaga pol ni problem. Če ppa ne, pa je malo kriza,... Ne morem verjeti, da pri otrocih, ki so nas največji zaklad tako služijo,...

Sedaj ajčka in čakam, da bo alarm za lakoto,...

Kako vam ajčkajo ponoči? meni spi tam na 3 ali 4 ure ponoči, podnevi pa papca na 3 ure,...

KRČI: jaz uporabljam Antiflat iz Avstrije in je vredu, sedaj mi ajčka, prej pa mi ponoči po 3 ure sploh ni spala,...
Pa verjetno bom še vetrovne kapljice koroških lekarn naročila, 4,87+poštnina , ni tako drago,...
Danes sem ji prvič dala malo kamiličnega čaja za spit, sem kamilice skuhala, če pa mi onega komarčkovega noče piti, pa ravno vidim, da jo mantra žeja,...

Pozdravček, pa lep dan želim,..
pa še sončni mrk je baje danes :))

Ljubezen se rodi iz veselja, s katerim gledata drug drugega, hrani se s potrebo, da spet vidita drug drugega, in se zaokrožita, ko se ne moreta več ločiti! (Jose Marti)

Aleksa

Neposredna povezava do sporočila: 846
4.1.2011 11:03:59   
Valentina85
Živjo!

Midve smo danes kar malo dlje spale, sedaj gremo pa ven na sončka. Tiste ki dajete user posted image samo AM, koliko ml spijejo?

- jaz jo položim ob vsakem spanju na drugo stran, mogoče se tudi kdaj zmotim
- kapico ji dam samo takrat ko jo skopam, pustim jo da jo ima na sebi dokler se ne zbudi, pa za ven itak
- jaz že od začetka povijam samo s pampersko, v naši porodnišnici ne prakticirajo več širokega povijanja

Kako smo kaj? Mislila sem, da je že konc izcedkov in tega, pa se mi pojavlja spet takšno rjavo. V ponedeljek imam pregled pri G. Sem pa mal žalostna ker sem si v včerajšnem celem dnevu izčrpala bogih 30 ml... NIČ OD NIČ user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 847
4.1.2011 11:26:13   
majabar
aleksa, mi bomo dali cepiti, je pa zastonj v Kolumbiji. Karta do tja stane nekaj, to ti pa podarijo:). Moj je pred nekaj dnevi prvic pil kamilice. Je kar slo, ni imel nobenih posledic, torej vse OK:). Spi pa ponoci po 4 ure, cez dan skoraj nic. Danes bi rekla, da vecinoma spi, se zbudi, zajoka, ker je lacen, poje par ml, izbruha:( in spet zaspi. V 3 dneh je izgubil 50g zaradi polivanja, a verjamem, da bo kmalu boljse.

(odgovor članu aleksa83)
Neposredna povezava do sporočila: 848
4.1.2011 11:37:06   
D0aisy
Srečno leto vam želim vsem, predvsem zdravja naših dojenčkov!!!

Majabar-dobrodošla v Slo! Vidim, da načeloma lepo napredujeta. Vsake toliko pa je potrebno imeti tudi kakšen slab dan, da se znamo veseliti dobrih. Sploh pa 2 kg v dveh mesecih je super. Najina Mila se je prvi mesec zredila le 600 g, sedaj pa ne vem, čakam na posvetovalnico čez 14 dni.

Kakanje-Mila ima skoraj ob vsakem previjanju polno pleničko.
Čaj- ko sem ji ga pred 14 dnevi ponudila, ga ni hotela, sedaj ga pa spije deci na dan.
Široko povijanje- tukaj v MB ga priporočajo, zato jaz še vedno vztrajam
D3- jemljemo Plivit D3 vsak dan 3 kapljice, so pa izredno grenke, se mi kar smili ko jih ji dajem

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 849
4.1.2011 11:41:17   
ječi12
IZVIRNO SPOROČILO: Slavi83

No mi je kr mal lažje ko vidim da nimam samo jst težave s taščo. 100-krat na dan slišim kako ma tamala mrzle roke, tko da sm ji dans dala rokavice gor da mam mir in je rekla da sm prav naredila.
Sm mal prej skočla na wc da roke umijem predn tamalo zrihtam in je takoj iskoristla priliko in šla v sobo dvignt tamalo, sm rekla naj jo pusti da jo bom zdej previla pa nahranla pa prav da jo bo ona previla pa nism bla tih sm spet rekla da bom js pa ni zaleglo. Nimam pojma kaj narest tut če kej rečem ne pomaga sam tih sm lahk.

mi kr vroče rata ko berem kok so ene T butaste ej! noooorooo! sicer mam eno podobnega kalibra doma,samo že prvič ko je mela ful nasvetov sm bla al modro tiho,al pa povedala(ampak vedno lepo) svojo teorijo,no zdj ta drugič je še vedno vsa brihtna,ampak veliko manjjjj....hvalabogu ker bi jo nekam poslala.
tole z rokavicami je res škoda,si ji samo dala vedt da jo upoštevaš in ti bo še bolj težila-ne rabi rokavic-dojenčki majo skor vedno mrzle rokice ker še nimajo urejene temperature tko kot mi in v ude najkasneje pride kri in so rokice mrzle,tut če je ful toplo(ampak ne prevroče) majo mrzle rokice. tko da drugič ji povej da je to pri dojenčku normalno....sploh tako malemu.
drugače pa bi js enostavno povedala enkrat za vselej da nej se ne vtika-če prime otroka kljub temu da rečeš ne je to že orng presežek,tega si res nima kej dovolit! al jo pa lepo ignorirej in k da nasvet bodi samo modro tiho.

js sm šla prvo sezono med zimo naši dokazovat da moj otrok ne rabi šala čez usta.stara je bla 9 mesecev in je skos težila ko jo peljem ven da ji dam šal čez usta....in sm ji pokazala kaj pravijo pediatri. pa ona bi najraje vidla da majo otroci kapo od spetembra do aprila user posted image

sj človk ve da dobro hoče..ampak kar je preveč je preveč.

js sm bla prvič stara 21 ko sm rodila,oz 22 prec po rojstvu,in sm še nakak povezovala s mojo mladostjo da zato tok teži,no zdj mamo prvo punči že skor tri leta staro,js pa 24 in je res čisto mimo da mi spet teži-ampak more,samo veliko manj.....ti si pa še starejša tri leta od mene,torej nisi "smrkla" kot sm bla js,tko da res noro kaj si dovoli!

(odgovor članu Slavi83)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

čokolafda
bibica1

kakšno čokolado najraj jeste??????????????'

milka (80%)

gorenjka (14%)

dorina (4%)

figaro (2%)

Število vseh glasov: 207

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!