pika27
|
Putka jaz sem v petek v porodnišnici, 10.20 mam ultrazvok pr Blejčevi. Men pa ni še nč omenjala, da bi mi kej sprožla, sem ji zadnjič rekla, da po tem pregledu pa itak ne vem če še pridem (kot da bom šla prej rodit) pa je rekla, da se je še ne bom tok hitr znebila agataema, sem bla pa v LJ na predavanju, ampak majo zdej tko, da dobiš potrdilo, ki ti velja v vseh porodnišnicah, tko da je to verjetno povsod, da moraš bit čez 38. tednov. Ultiva je načeloma skoz na voljo v LJ, moraš bit pa res mogoče malo bolj tečen. Jaz sem prvo rodila na praznik, pa sem jo vseeno dobila. Sicer sem mogla ene 5x babci rečt, da jo hočm, pa ni bla najbolj navdušena, pa še pol k sva čakale anesteziologinjo, mi je hotla dat dolantin (ne vem če se točno tako reče, pač ta opijat, ki ti ga lahko dajo babice same), ampak če ti da to, pol Ultiva in vse ostale protibolečinske terapije odpadejo. Jaz sicer ne vem, ampak pravijo, da ma ta opijat, ki ti ga da babica zelo kratek protibolečinski učinek, na otroka deluje pa dosti bolj kot ultiva (ultiva se razgradi po 10 min, dolatin pa po 4 urah), ampak se pač uporabla že od druge svetovne vojne, ultiva pa poskusno šele 10 let in še vedno ni registrirana kot zdravilo za uporabo v porodništvu. Statistika je pa v LJ (je povedala na predavanju), da 1% porodnic rodi z EA, 2% pa z ultivo, vse ostale pa s tistim kar da babica pa smejalnim plinom. Se mi pa zdi, da jih za ultivo večina sploh ne ve, oz. se noče odločit, ker ni registrirana. Jaz mam še 4 kolegice, ki so rodile z ultivo pa pri nobenem ni bilo nobenih posledic. jmpolona sem bla tud jaz en dan pred prazniki tam, mislim da 23. ampak nism nč najdla. Mogoče bom šla pa še enkrat pogledat. Vse druge sem najdla, sam mikija ne. Itak morm v leclerc po mikija. Rdečebela mene je zadnjič v triažni vaginalno pregledala Blejčeva, pa lahko rečem, da je ful nežna proti kakšnim G. Glede frizurce je pa res po moje ne briga. Se mi zdi da je to bolj za nas. Ampak je pa res težje izvedljivo zadnje čase. Jaz se še kr sama, ker mam ful probleme s kožo po britju, depiliranju (druzga kot brivnik ne pride v poštev), sem se zadnjič čist porezala Da bi me pa moj, pa nimam potrpljenja, ker on to vse tok previdno, da tok časa traja, da prej popizdim.
|