ronja
|
.če bi pa kar koli rekla, bi blo pa vse narobe,bi bla pa jst tista ta grda... to boš itak, če ji ne boš hotela dat svoje hčerke. Ni fajn, se je pa najboljše čimprej sprijaznit. Čez par mesecev takole se ti zna že sfecljat... Kaj če bi potuhtala, da se začasno preselita k tvojim, k bratu/sestri, če ju imaš, magari h kaki prijateljici? Za mamo je precej nevzdržno, če ji nekdo otroka jemlje, zato ne vem, če se splača tole prenašat še par mesecev... . Za 250 € na mesec, kolikor sedaj plačujeta tašči, se pa da dobiti v najem manjše stanovanje in boste imeli ljubi mir, ki je za mlado družino zelo pomemben. Podpis. S tem vaju drži, kar je blesavo, saj s tem denarjem lahko komot živita na svojem. sam kaj k bi blo vse narobe če bi povedala svoje mnenje... Pa naj bo narobe! A zdaj je pa prav, da se ti zdi, da lahko kaj bistveno pokvariš? Ne moreš! pa pride ona v sobo in mi jo vzame Poznam to in vem, kako neumno se počutiš, ko vidiš, da bi se morala za svojega otroka dobesedno ruvat. Vendar točno to moraš naredit. Enostavno NE DAT otroka. Ja, bo ogenj v hiši, ja, boš grda. Ampak boš pa imela svojega otroka. IN ti garantiram, da ti bo ta otrok nekoč za to hvaležen . ker bo imel mamo, na katero lahko računa, mamo ki se postavi zanj. Če reče, da delaš vse po svoje in je ne upoštevaš, pač povej, da si ti njena mami in seveda delaš tako, kot se tebi zdi najbolj prav. Če bi sama poslušala vse dobronamerne nasvete, bi bili že vsi 4je v Polju. Saj nisi ena zafiksana neodgovorna mama, ki pušča svojega otroka samega, pa se zadeva v kotu, zaboga! Mej malo spoštovanja do sebe. In res je, da bo ona hodila po tebi točno tako dolgo, dokler ji boš pustila. POtem bo še poizkušala, ampak če boš ti trdna, ne bo več, ker ne bo mogla. Sem bila v sicer precej manj drastični, vendar še vedno precej podobni situaciji in tudi nisem razumela, ko so mi rekli,d a imam vajeti v svojih rokah, ker se definitivno nisem tako počutila. Ampak je res tako! Zdaj imam isto taščo, pa blažen mir! Je trajalo, ja, pa nismo skupaj živeli, kar stvari definitivno zelo olajša, ampak vseeno: ti si čisto ok punca ins e ti ni treba za vsako figo zagovarjat. Imaš pravico, da si s svojim otrokom in nihče ti te pravice ne sme vzet. Mej to v glavi, ko bo naslednjič prišla v sobo in hotela dvignit tamalo. primi malo in reči, da je ne daš. ČIsto enostavno: ko jo bo zgrabila še ona, je pač ne spusti: primitivno do amena, ja, ampak kadar se drugi tako obnašajo, nimaš kaj dosti za naredit, ker če si takrat olikan, oni to spretno izkoristijo (trust me, I know! preverjeno!) .sam moj bi ja pa kje bomo pa dnar dubli kako bi pa živeli... Ja, teh 250€ boste dali za najemnino, ostalo bo pa za hrano, saj verjetno zasluži več kot to, ne? Pa ti dobiš porodniško in dodatke, ne? Ma, veš, da rajši vsak dan špagete s paradižnikom tolčem, kot pa da mi to delajo! Torej: najprej se usedi s partnerjem in se pogovorita: poveš mu, da nima veze, kako boste potem živeli, ti tu ne moreš več bit. Ali gre z vama ali pa ostane tu - naj se sam odloči. Če vaju ima res rad, bolj kot mamico, bo šel zraven, brez skrbi. NImaš kaj izgubit. Potem najdete eno stanovanjce za 250€, saj če ni glih v LJ, ga že dobiš za ta denar, včasih so celo stroški vključeni. sj sm se odločla da po novmu letu ko on izpit nardi...poberemo vse in gremo...ker sm že prov bovna od vsega tega....vem da ne znam rečt ne in to je moja slabost....tko da moja novoletna zaobljuba je, da se začnem zase pa za malo postavlat al pa da gremo na svoje..če ne bo kr oboje :) pa hvala za nasvete Pametno, punca. Jaz sem se tudi to lani zaobljubila in letos smo vsi 4je neprimerno bolj srečni . Edino, kar bi spremenila pri tvoji zaobljubi je, da bi ALI spremenila v IN. Torej: da se začneš zase postavljat IN da greste na svoje - oboje!