kaya2007
|
IZVIRNO SPOROČILO: Spark IZVIRNO SPOROČILO: pikica* To se zgodi, ko imajo otroci otroke. Ko sta se odločila za otroka, sta verjetno tudi razmislila o tem, kje boste živeli. Se vama je takrat življenje v 2-sobnem stanovanju (če sem prav razumela) s taščo in tastom zdelo ok? Zase vem, da ne bi niti v snu pomislila na to opcijo. Kako sta si predstavljala, da bosta skrbela za otroka, če nimata nobenih dohodkov? Vsaka zgodba ima dve plati. Pa ne zagovarjam tvoje tašče, ampak mislim, da tudi vidva nista ravno angelčka (gliha vkup štriha). Sploh pa ne morem razumet, kako bi lahko mama svojega otroka kar tako pustila tašči. Povej ji, da je otrok tvoj in boš sama poskrbela zanj. Pa sama kdaj kaj skuhaj - ne samo predpostavljat, da tašči itak ne bo všeč tvoja kuha. Mogoče pa ona gleda nate kot na eno nesposobno ženče, ki ne zna in noče premakniti svoje riti. In potem ti seveda vzame otroka, ker predpostavlja, da zanj itak ne boš znala poskrbeti. Dokaži ji, da to ne drži. Poskrbi za gospodinjstvo, priskoči ji na pomoč, ko kuha kosilo, razloži ji, da znaš sama lepo poskrbeti za svojega otroka. Mogoče se bo odnos spremenil. Pod to se pa podpišem. Le kako sta si predstavljala živeti, če nimata nobenih dohodkov, in kako sta mislila vzdrževati otroka? Saj ni čudno da je tašča prevzela vse niti, če pa jim je verjetno tudi morala dati večino sredstev za opremo, oblačila, ... Realno če pogledamo, če imata dva neko malo denarno pomoč, to ni zadosti za hrano in stanovanje in oblačila. Ti draga moja, pa malo drugače pristopi k vsemu temu. Dokler ste še tukaj, kar pomagaj kaj narediti. Ponudi svojo pomoč v gospodinjstvu. Otroka ji pa tudi jaz ne bi prepuščala, tukaj morajo biti neke meje. Jaz poznam par, ki je zanosil v srednji šoli in sta otroka obdržala. Šole nista naredila. Živela sta pri njegovih, ki pa sta za otroka skrbela. Ta stara sta vse financirala, hrano, oblačila za otroka, plenice,... Dojenček je velikokrat spal pri ta starih. Ampak to je mladima bilo čisto všeč. No ko pa sta se zaposlila, dobila svoj denar malo dozorela, pa se je to spremenilo. kolk ste dvolični s temi odgovori, če bi napisala, da razmišlja o splavu, ker nima pogojev za preživljanje otroka, bi ji pa vsi napisali, naj ne hodi na splav, saj bo že nekako
|