|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
20.12.2010 19:37:21   
trsica
Tako bomo naredili pri nas in očka bo koristil 2x 5 dni "porodniške" oz. nege, jaz pa dopust.

A pa lahko kar kombiniraš na sredi porodniške?

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 3101
20.12.2010 19:46:18   
Jo@n

IZVIRNO SPOROČILO: trsica

Tako bomo naredili pri nas in očka bo koristil 2x 5 dni "porodniške" oz. nege, jaz pa dopust.

A pa lahko kar kombiniraš na sredi porodniške?

Jp, sredi nege, porodniško koristi mamica.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3102
20.12.2010 20:32:32   
ninchi9
Kar se tiče ŠIROKEGA POVIJANJA (4 - 5 plenic) - ga res nikjer več ne prakticirajo, razen, če so težave s kolki. V Mariboru pa moramo do prevega UZ-ja kolkov povijati FIZIOLOŠKO (2 - 3 plenice), pa tudi tega skorajda ne prakticirajo več drugje. V Mariboru je to kao obvezno, ker smo na tem območju t.i. ogrožena skupina - je baje največ težav s kolki in je tako določila neka zbornica?? al ne vem kak se reče. To so nam povedali v MŠ.

Zdaj pa ne vem - ali imam dovolj 20 tetra plenic??

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 3103
20.12.2010 20:55:28   
ninchi9
Aja, pa še nekaj mi pomagajte - koliko naj imam bodijev, mako majčk in bombažnih žabic št.56-62??

Pa v album sem dodala slikice cotk, ki sem jih danes kupila za našega škratka. Jah, sem morala izkoristit znižanja user posted image user posted image

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 3104
20.12.2010 21:39:31   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9
Faks - nič ne zavidam tistim, ki se morate zdaj učit. Jaz imam že 2 leti narjene vse izpite, samo diploma mi še fali. In niti približno nisem pripravljena, da bi se usedla dol in začela pisat user posted image Mam cajt do 2015 user posted image user posted image Bom že, hahaha.

Kaj je še katera danes tak jokasto razpoložena??

Joj ne me strašit. upam, da jo spišem naslednje leto, drugače bo kriza. Sem pa jaz tudi jokava danes. Sva se z mamo skregali, ker je vprašala, če bova prišla na božično kosilo k njej. In, ko sem rekla, da ne, ker sva se zmenila, da ne greva nikamor, ampak hvala vseeno, je bilo vse narobe. Sej ne, da sem ji mesec nazaj povedala, da ne misliva za božič in podobno okol hodit, ker bi rada bila sama. Ne pa tako kot lani, nobeden ni želel it nikamor, ampak sva bila povabljena k mojim za božično večerjo, božično kosilo sva imela pa pri njegovih. V glavnem od praznikov nisva imela nič, razen polnih riti, grdo rečeno. In sva rekla, da bi letos bila rada malo sama, predvsem ker bo zadnji božič v dvoje (pa ne, da bi bilo kaj s tem narobe), in ne razumem, kako ne more moja mami tega razumet. user posted image

Patrisha, zakaj pa jaz dobim brco v rit? user posted image Jaz sem komaj letos končala z zadnjim izpitom, potem sem pa to službo dobila in ni šlo. Sicer bi si lahko izbrala lažjo diplomo in jo napišem v dveh tednih, ampak kaj naj pol s tistim papirjem? user posted image   Hočem diplomo na katero bom ponosna ne pa nekaj šalabajzerskega. Sicer je pa vsak izgovor dober. Ko sem imela izpite, sem tudi jaz komaj čakala, da grem diplomo pisat. Zdaj bi šla pa raje še kakšen izpit. user posted image

Sem dodala slikice najine nove komode v nov album ter slikice bušija v album "buši". user posted image

< Sporočilo je popravil Teyla -- 20.12.2010 21:49:37 >

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 3105
20.12.2010 22:05:51   
trsica
Punce, katera že ima previjalno montirano na posteljico? In kje se ta previjalna kupi?

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3106
20.12.2010 22:46:55   
Nina33
Punce, katera že ima previjalno montirano na posteljico? In kje se ta previjalna kupi?

Jaz user posted image . Lohk v album še enkrat pokukaš user posted image . Imajo jih pa v Pikapolonici, evo link user posted image .
Morm svoje kilce popravit user posted image : po svoji vagi sem se zredila za 1 kilco (in sem na švoh 10 plusa), po njihovi pa za 3? kg v 4 tednih user posted image (čevlji so težji vsak mesec, de o puloverjih ne govorim user posted image ) in sem na skoraj 13 plusa user posted image . Jutri grem pa v zadnje pred finalom svojga pobča pogledat - mam UZ user posted image .
Zdej pa letim Poirota gledat user posted image .
Lahko noč in lepe sanje!
Pa vsem miljon user posted image (za zdravje, proti padcem, za ocene, za učenje pa še pa še pa še) user posted image

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3107
20.12.2010 23:00:16   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: j6

Hej, kako boste pokoristile dopust 2011 tiste ki ste v  službi, glede na to da ga moraš pokoristiti 10 dni v tekočem letu, sicer ti propade? To je problem predvsem pri nas ki imamo rok začetek februarja. Kakšna ideja, kakšna luknja??Hvala

Daš očku porodniško, ti pa koristiš dopust.

IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86

Par strani nazaj je bilo govora o tem, koliko tetra plenic se potrebuje (10, 20, 30 user posted image ). Je katera že slišala da "po novem" menda ni več širokega povijanja?!user posted image To mi je rekla sestra, ki ima doma 2-mesečno štručko, rodila pa je v P Celje. Če je to res, potem je 20 pleničk pomoje več kot dovolj, je pa res, da vsepovsod pridejo prav user posted image

Jaz sem pa slišala, da v Lj ne delajo več UZ kolkov in da vsem priporočajo široko povijanjeuser posted image  Mah, bomo vidli.
Tetra plenice rabiš za pod glavo v vozičku, postelji, počivalniku, igralnem centru (ko se je Lovro začel obračat, je nonstop polival in smo mu povsod podlagali plenice), za čez ramo med podiranjem kupčka, za brisanje sline, za pod rit na previjalni, za kopanje in brisanje po njem ... Jaz bi rekla vsaj 20, ker sem jih prala na 95 in tega se mi ni glih vsak dan nabralo. Če otrok poliva, jih kar rabiš

IZVIRNO SPOROČILO: j6

Hej, kako boste pokoristile dopust 2011 tiste ki ste v  službi, glede na to da ga moraš pokoristiti 10 dni v tekočem letu, sicer ti propade? To je problem predvsem pri nas ki imamo rok začetek februarja. Kakšna ideja, kakšna luknja??Hvala

Meni bo žal propadel, saj imam bolniško do nastopa porodniške. Sicer bi pa pokorostila tako, da bi takoj ostala doma. Ne vem pa, če se da z delodajalcem kaj znenit, ker je to baje po zakonu, da moraš izkoristit 10 dni (sicer ti propade).
Jaz zase ne vem, če mi ne bo propadel celoten dopust 2011, ker bo moja porodniška trajala 15 mesecev. user posted image

10 dni manj kot cel dopust se ti prenese v leto 2012, stari dopust pa moraš pokoristit do konca junija oz. do konca avgusta v šolstvu.

IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9

Aja, pa še nekaj mi pomagajte - koliko naj imam bodijev, mako majčk in bombažnih žabic št.56-62??

Pa v album sem dodala slikice cotk, ki sem jih danes kupila za našega škratka. Jah, sem morala izkoristit znižanja user posted image user posted image

Odvisno kako boš kombinirala. Jaz sem oblekla eno majčko in en bodi in žabice. Rabiš vsaj en komplet na dan, če se ti ne polije z mlekom ali pokaka mimo plenice, tak da boljše da računaš .2. In kako pogosto boš prala ... Za začetek po 5 vsakega pol boš pa vidla.

(odgovor članu j6)
Neposredna povezava do sporočila: 3108
20.12.2010 23:21:36   
tamy82
Ker vidim, da je ravno debata tudi o oblačilcih user posted image
Nam je sestra v MŠ rekla, da se št. 56 skoraj ne splača kupovati (no, minimalno), ker jih že po enem tednu, dveh po porodu user posted image preraste user posted image Sicer jaz sem res večinoma kupovala št. 62, ampak se mi zdi, da vseeno rabiš kar nekaj tudi teh majhnih številk. Kakšne so vaše izkušnje? Verjetno je kar precej odvisno tudi od velikosti/teže otroka ob rojstvu ...

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3109
21.12.2010 0:24:10   
little*miss
Tia ni imela kolkov 1A, tako da sem jo mogla prvih par mesecev ''široko'' povijat. Povijala pa sem samo z eno tetra plenico (so rekli da je dovolj) in pampersko.
Jaz sem imela 4-5 bodijev (na preklop) št 56, in ene 3 št. 62, potem pa je mogel moj it po bodije št 50, ker se je mala rodila velika 47cm. Žabic sem pa imela tudi 4-5. Majčki pa sem imela samo 2, ker jih nisem veliko uporabljala. Sem pa jo v bodi in žabice oblačila za doma, če pa smo kam šli pa sem še imela 2,3 kompletke.

Je pa imela št 50 vsaj en mesec, 56 tudi kakšen mesec, mesec in pol, na št. 62 pa je ostala kar 3-4 mesecev. S tem, da je imela dva bambusova bodija, ki sta rastla z njo, tako da je imela 50 še takrat oblečeno, ko je imela že vse ostalo 62. Tudi žabice je dolgo imela, ker se raztegnejo. Čisto odvisno od blaga..včasih niti vidla nisem, da ji je premalo, ker je enostavno rastlo z njo. Ko pa se je vstavilo, pa smo šli po nove cote user posted image No..ponavadi so cotike njo čakale, ker sem vedno nekaj lepega vidla in sem mogla kupit user posted image

Mali brca 100 na uro, danes sem se po dolgem času v avto vsedla in sem skužla, da ne morem več vozit, ker nemorem sedet normalno user posted image

Z maličko smo bili pri pediatrinji, uhice so hvalabogu ok, ma pa še malo antibiotika in ga mora do konca pojest. V ponedeljek gre v vrtec, potem pa bomo vidli, če bo tam ostala, ali bo po dveh dneh spet doma.

Moja dva že spita, jaz pa bom tudi verjetno šla, če bo še nerojeni član to dopustil user posted image

Lahko noč

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3110
21.12.2010 6:59:09   
vipercat
dobro jutro

naš ati je včeraj prej zaključil službo user posted image  in takoj prišel, sva se oblekla šla po malega v vrtec in v lj. malega k babici midva pa v šoping. no samo v leclerka sva nameravala iti, ker sva imela na kartici 23€ za potrošit, pa sva malo nabavla. jest moram priznati da sem bila zelo razočarana, nič dobre izbire. na koncu sva šla še čez cesto v tavelikega mercatorja, da sva vsaj legokocke za malega dobila - malo več izbire. v glavnem tuš in špar sta mi še vedno zakon.

naš mali je prespal celo noč user posted image user posted image . kar ne morem verjet, da nisem niti enkrat vstala, še na wc nisem šla ponoči user posted image user posted image

patrisha - joj boga. mene je tagavedno strah. po moje če tolče ni nič narobe, lahko pa vseeno pokličeš, ravno toliko da boš bol mirna. kakšne piškote si pa pekla??? jaz bom za božič delala kar pijane neveste, ker jih imamo vsi tako radi ( malo manj ruma dam, pa jih še mali je kot zmešan)user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3111
21.12.2010 7:03:03   
vipercat
IZVIRNO SPOROČILO: hel32

Vipercat, oh, še ena ki se prička z možem zaradi denarja, saj, verjamem, da je hudič, sam, kaj češ, tudi to moremo prebrodit, ste uživali v MB, mi smo tudi neki razmišljali, da gremo po božičnih nakupih še v McDonalsa, mala dva obožujeta njihove "dobrote"user posted image

ah saj bo samo komunikacija je potrebna - to je vedno bilo moje mnenje... samo saj več tempo življenja in majhen otrok ti ne dopuščata več toliko časa za te zadeve. kar se tiče dobrot, pa naš mali ni tak pristaš. bili smo sedaj 2x, pa poje malo pomfrija in sladoleda (cool pita user posted image ) aja pa igračko pobere, to pa je tudi vse. hamburger  mogoče enkrat ugrizne, tako da gremo bol samo da se malo poigra in ker je bilo ravno pri roki

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 3112
21.12.2010 7:15:17   
vipercat
IZVIRNO SPOROČILO: kiara24

Pa še nekaj me zanima kolk vam kaj otrdeva trebuh?

meni hvala bogu še nič. kar me, me zadnje čase zelo boli kost, pa križ ko dolgo stojim ampak to imam že od prvega poroda, ko sem bila preveč pogumna, pa so mi vsi rekli da bom boga če ne bom počivala po carskem rezu, jaz pa seveda pospravit, kaj skuhat, malega cartat, na kratek sprehod iti... potem so se mi pa šivi vneli... samo ni bilo panike, sem hitro šla v posteljo, preležala 14 dni pa je bilo ok, samo bolečine v križu in posledično v nogah pa ostanejo user posted image

ninchi9 - to mora biti pa kar hudo. jaz namreč ne vem kako je prositi za denar (no mamo že). imam srečo, da je proračun moj, prav tako kartice in on samo ve koliko ima na bankomatu ko kaj dvigne, ostalo vse preko klika delam jaz. nikoli ni bil kaj prida pri plačevanju položnic, jaz pa te stvari kar dobro obračam. prav tako vsak mesec kaj poskusim dati na stran, da lahko velike izdatke (registracije, plin) plačam z gotovino in zato dobimo malo nižji račun. hvala bogu da mu ni treba rečt za evre, ker potem bi se mi pa zmešalo. držim pesti, da ti čim prej uspe dobiti lastni črni fond

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 3113
21.12.2010 7:28:53   
vipercat
da jih ne bomo samo kritizirale, bom jaz tele naše organe malo pohvalila - vsaj trebanjske. ko sem se 4 leta nazaj selila iz ljubljane sem bila navajena mrkih babnic za šalterji, dolgih vrst in dopusta ko je bilo treba kaj urediti. tukaj pa je zgodba čisto drugačna (moja mami se vedno čudi ko gre kdaj z mano kaj urejat). vse "ustanove" so v isti ulici. v eni urici opraviš vse. če verjamete sem s.p. odprla v enem dnevu vključno z poslovnim računom in davčno. prav tako so zelo, zelo prijazne, pa še če niso uradne ure vseeno potrkaš pa lahko vprašaš kar te zanima pa te nobena ne nadere. res so zakon user posted image

tigrica- v nm porodnišnici naredijo otroku uz kolkov in glede na rezultat potem široko povijaš. par mesecev (mislim da 2 ali 3) kasneje, pa pe en uz kolkov če je sedaj ok. mi smo morali malega povijati široko - ima pa vsaka porodnišnica svojo politiko

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 3114
21.12.2010 7:55:26   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

Glede širokega povijanja pa ni enotnega mnenja. Pri nas so ravno prejšnji teden v MŠ toplo priporočali široko povijanje, tudi če je s kolki že od začetka vse ok. Tako da to je večinoma prepuščeno presoji vsake mame posebej. Škodit pa verjetno ne more ... user posted image

pa glede na to da se bo "zima" in mraz jaz tut mislim, da nebo skodlo, pa se otrocku bo fajn toplo v rito user posted image , poleti se mi zdi da so te zadeve kr malo neznosne..

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3115
21.12.2010 7:59:00   
Patrisha
patrisha - joj boga. mene je tagavedno strah. po moje če tolče ni nič narobe, lahko pa vseeno pokličeš, ravno toliko da boš bol mirna. kakšne piškote si pa pekla??? jaz bom za božič delala kar pijane neveste, ker jih imamo vsi tako radi ( malo manj ruma dam, pa jih še mali je kot zmešan)
IZVIRNO SPOROČILO: vipercat

ma medenjake pa ene "linske oci" sam da so bozicni motivi.. ma pozabla sem slikat :/, sem imela obisk do 11 zvecer in blaaaah, ce ne prej cez vikend nalozim! ej pri nas je NORO!! mi2 mama ze uro doloceno ob 4 smo budni! tamala skace, ruka ko zmesana.. jaz pa valda uro nastavleno ob 6 ih in ni pogojev, da nazaj zaspim.. nvem vec kaj naj nardim.. ker tole je ze malo utrujajoce :S

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 3116
21.12.2010 8:31:59   
sara1986
Mi pa kolcamo vsaj 2 krat na dan po 5 min  user posted image  

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3117
21.12.2010 8:39:47   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: sara1986

Mi pa kolcamo vsaj 2 krat na dan po 5 min  user posted image  

ehehe, daj opisi ti ta filing prosim... ker jaz se tega nisem zasledila..

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 3118
21.12.2010 8:50:57   
sara1986
Po mehurju čutim vsake 2 sekundi kot močnejši utrip, ki traja približno par minutk, do 5min user posted image Če se takrat vležem na hrbet in dam roko pod popek, se tudi čutiuser posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3119
21.12.2010 8:56:04   
kiara24
Širokega povijanja mi nismo imeli, nič. Mislim pa da je res tako da ga skoraj nikjer več ne prakticirajo jaz sem imela in jih bom tudi sedaj imela tam nekje 20 tetra pleničk.

Danes moram v šoping, mmi je pleničk zmanjkalo, pa kar nekaj stvari moram še nabavit v Mullerju....

Kar se pa tiče kolcanja, je pa to čisto enakomerno premikanje v trbuhu, vedno na istem mestu, presledki so pa res enaki.

Grem na zajtrk, mi že pošteno kruli v želodcu.....

Vagnje- kar se tega tiče mi je res smešno da se moraš z vagat z vsemi cunjami pa čevlji, k si pol še težji....

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3120
21.12.2010 9:25:34   
Tisia

dobro jutrouser posted image

user posted image
evo bomo zajtrkovale malo bolj zdravo....ker nam kile tako lepo šibajo gor, jaz sem že pridobila 13 kguser posted image  sem zelo pridnauser posted image ...kaj šele ko se vagam pri ginek. s tole zimsko opremouser posted image ....če gledam v materinsko pri prvi pupi sem šla za 20 kg gor pri drugi 13kg...sedaj pa bo ravno nekje vmes...user posted image
kolcanje pri nas tudi občasno,2 pupa je imela pa dnevno rituale kolcanja je bilo kar hecnouser posted image
široko povijanje bomo prakticiral ampak eno pelenico in eno povijalno pa pampers vsaj na začetku,ker mi je tudi lažje otroka prijet.

ljubljančankeuser posted image  a mogoče katera ve če je btc odprt v nedeljo 26..do 17h???
nam nikakor ne znese po nakupih, ker moj tako dela in imava edino čas v nedeljouser posted image ...

< Sporočilo je popravil biljana l -- 21.12.2010 9:27:41 >

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 3121
21.12.2010 9:41:31   
Teyla
BTC je ob nedeljah odprt samo do 15.ure, in kot kaže je tisti dan vse odprto. user posted image
http://www.btc-city.com/info.php

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 3122
   [Brisano sporočilo]
21.12.2010 9:58:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Teyla)
  Neposredna povezava do sporočila: 3123
21.12.2010 10:04:29   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

Jaz A. nisem nikoli široko povijala, sploh nimam kaj dosti pojma, kako se to sploh prav naredi. user posted image Vlažnih robčkov nisem uporabljala, ampak kar tetra krpico in vodo, natur je le natur.
Zdaj sem pa že spet pozabila, o čem ste še kaj debatirale. user posted image user posted image

To se tudi meni dogaja. user posted image   Potem pa se mi ne vsega še enkrat brat, pa izpade kot da samo podzravim in rečem "čao". user posted image

Danes sem doma, pa jutri tudi, tako da pasem dolgčas. čeprav imam še par stvari za narest, ampak bom "kasneje".

A je katero že zagrablo božično razpoloženje? mene rpav nič, letos ga tako primanjkuje, da ne vem kaj je narobe. Sem včeraj cel dan jamrala "no christmas spirit...", pa sem si potem zvečer vse možne božične pesmice zavrtela, ampak ni nič boljše. Ima katera kakšen recept? user posted image

Mogoče bo danes zvečer boljše, ko bova smrekico postavila, pa je potem čisto drugačen občutek. Če ne bom pa vse možne sveče prižgala, skuhala božični čaj, prižgala cimetove palčke in vrtela božične pesmice, sosedi bodo pa najprej gasilce, potem pa še policijo klical. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3124
   [Brisano sporočilo]
21.12.2010 10:09:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Teyla)
  Neposredna povezava do sporočila: 3125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Plenička
Ines_L

Kdaj ste žačele odvajati svoje malčke od pleničke?

pred 1. letom (15%)

med 12. in 18, mesecem (21%)

po 18 mesecu (64%)

Število vseh glasov: 39

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!