hel32
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9 Kar se tiče ŠIROKEGA POVIJANJA (4 - 5 plenic) - ga res nikjer več ne prakticirajo, razen, če so težave s kolki. V Mariboru pa moramo do prevega UZ-ja kolkov povijati FIZIOLOŠKO (2 - 3 plenice), pa tudi tega skorajda ne prakticirajo več drugje. V Mariboru je to kao obvezno, ker smo na tem območju t.i. ogrožena skupina - je baje največ težav s kolki in je tako določila neka zbornica?? al ne vem kak se reče. To so nam povedali v MŠ. Zdaj pa ne vem - ali imam dovolj 20 tetra plenic?? Tako je, v Mariboru imamo obvezno široko povijanje do 3 mesecev, na začetku 3, potem pa 2 tetra plenici, sicer, pa je meni rekla patronažna, da lahko tudi poskusiš prakticirat tako, da povijaš široko samo ponoči, podnevi pa ne, jaz imam kr enih 50 terta plenic sicer sem jih nekaj dala "iz obtoka", da jih hranim za pupo, drugače se pa to rabi za milijon stvari, še zdaj jih uporabljamo. Tamy82 Ker vidim, da je ravno debata tudi o oblačilcih Nam je sestra v MŠ rekla, da se št. 56 skoraj ne splača kupovati (no, minimalno), ker jih že po enem tednu, dveh po porodu preraste Sicer jaz sem res večinoma kupovala št. 62, ampak se mi zdi, da vseeno rabiš kar nekaj tudi teh majhnih številk. Kakšne so vaše izkušnje? Verjetno je kar precej odvisno tudi od velikosti/teže otroka ob rojstvu ... Takole je bilo pri nas s temi malimi številkami, naš fanr se je rodil z 4 kg, in je bil kr konkreten dojenček, in, ko sem ga povila široko, nisem spravila gor niti 56št. je bil prav smešen s tistimi nategnjenimi bodiji št.56, jaz ti predlagam, da za začetek kupiš vsakih nekaj, potem pa vidiš, je veliko tudi odvisno od tega, kako velik se otrok rodi, jaz za 1x ne bom kupovala nič zraven, mala princeska dobi samo kompletek za iz bolnice in novega pajaca debelejšega, ostalo imamo vse še od prej, je pa tako ali tako nevtralne barve, tako, da nimamo neke panike. Sara, naši pupi se bolj malo kolca, v primerjavi z fantom, njemu se je kolcalo vsak dan po parkrat, baje bo otrok dober jedec, če se mu fejst kolca, pri fantu drži. Vipercat, super, da tamali spi celo noč, ja, vem kako je to, pri 1 nisem do njenega 4 leta prespala cele noči, no, je pa zdaj 2. toliko večji zaspanec, pravim, da spi od 1. dne celo noč, nikoli niti ne ponoči jedel, res zlati je za spanje Biljana, hvala za zajtrk, je pasalo , sicer sem pa jaz na kg na minusu, tako, da sem bila celo pohvaljena . Zdaj pa moram še malo pojamrat, in, sicer imamo že cela dva tedna avto na popravilo, ker je crknu nek računalnik, in so zdaj iskali tisto stvar po celi sloveniji in nemčiji, no, zdaj so končno našli in bo, baje avto gotov do četrtka, in zdaj bo treba na vse nakupe it v petek in v ponedeljek, po božiču, ker moramo kupit še nekaj stvari za otroško sobo, in me grozno skrbi, ja saj vem, nocečniški sindrom gnezdenja, da mora biti vse pravi čas doma, ampak, kaj hočemo, če pa nas hormoni ženejo