|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
20.12.2010 12:39:31   
kiara24
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

CSD VIČ-RUDNIK so ene pravi user posted image . Ženske se že v vrsti tresejo kako bodo nadrte! Je pa odvisno od centra očitno pa delavcev not.

kara24 kje vidiš težo dojenčka na slikci od UZ?

Pri meni to piše v materinski knjižnico pot UZ ji k se jih vpisuje, pa pol še na izpisu k mi ga je dal G, ko je naredil UZ do konca.

Pa pazite nase,.... da ne boste padlae.... k ni nič fajn.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3076
20.12.2010 13:22:07   
prvičmami
Dan!

Kakk sonček je pri nas danes, prav fajn bo it po kosilu na en sprehoduser posted image
Vidim, da ste vse zaposlene z urejanjem papirjev, tudi midva morma ta teden to uredit, ampak mi je ta papirologija taka muka, da se sploh ne morem zraven spravit.
Drugač pa danes mal uživa, brez učenja, pospravljeno mam , tk da sem mal kofetkala zdj pa čakam da pride moj iz službe in grema jest.
Počutim se včasih kot da sploh nisem noseča, včasih pa komi diham pa še kak križ povrhu, čist odvisno od dneva oz noči, ker tud ponoči včasih lahk spim 9 ur v kosu, včasih se pa zbudim pa ne morem zaspat. Zaenkrat še kr nekod gre....
Razen kg - zadnjih deset dni je groza, vsak dan mam skor pol kg več, to da se ne bi redila al pa celo shujšala kot pišete ene je za mene znanstvena fantastikauser posted image Res sem zadnjue dni nekam zaprta, pa po malem otekam verjetno bo to tud razlog za dodatne kg, sam tolk???!!!! Pa nč kaj več ne jem, tolk kot sem do zdej, ampak vidim da bo treba mal pazituser posted image

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 3077
20.12.2010 13:25:58   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: KLARA 1

PilotGirl in tiste, ki imate težave s ščitnico- zanima me, glede na to, ali misliš, da dojenje vpliva na ščitnico? A je kdo to rekel? Ker meni so po prvem porodu vsi govorili, da ne vpliva, ampak sem imela hude težave, ker mi je vrednost TSH kar naprej skakala. Sem morala non stop prilagajat dozo tablet in sicer vsak mesec drugače - enkrat je blo preveč, potem spet premalo...dojit sem nehala pri 7mesecih, ampak ščitnica se mi je dokončno uredila šele 1leto po porodu. Med nosečnostjo pa je bla skoz OK, tako je tudi sedaj. Me je prav strah tega poporodnega obdobja, ker sem mela res hude simptome,..ponoči sm se zbudila in me je začelo tako zebst in trest, srce pa razbijat tako močno, da sm misla, da bom kr umrla. Vsi zdravniki pravjo, da dojenje ne vpliva na ščitnico,...., ampak res ne vem...sem pa šla tam enkrat v 5mescu k bioenergetiku po nasvet,ki mi je rekel, da naj neham dojit...potem sem res počasi ponehavala, vendar se ščitnica potem še zelo dolgo ni umirila...

Jaz mislim, da ne vpliva dojenje ampak porušeno ravnovesje v telesu po porodu. Jaz nisem nikoli imela nikakršnih težav s ščitnico, 3 mesce po porodu pa sem se zredila za 8kg. Ugotovili so, da mi ščitnica premalo (skoraj nič) ne deluje in mi rekli, da sta 2 možnosti. Ena je, da je stvar prehodna in se bo vse porihtalo v 1. letu po porodu, druga možnost pa je, da je stvar trajna. Žal se je izkazalo, da je bila 2. varianta in tako pač vsako jutro pogoltnem en euthyrox ampak vzrok je bil pa definitivno porod. Bomo vidli, kaj bo po drugem porodu. Mogoče se mi pa nazaj "popravi"user posted image

Patrisha, pokliči pa vprašaj ampak verjetno ni nič. Sploh če miga. Narava je poskrbela za otročke (pa tolk manj za mamice)

Tršica, jaz sem glih včeraj te rokavičke ven zvlekla. Mam ene HM-jeve, ki mojemu glih na palec pašejouser posted image . Drugače pa moj ni imel nič vneto ampak prvi mesec ne smemo strižt, er se nohti še držijo podnohtne kože in ga lahko raniš če strižeš. Pa še skoz majo hladne rokice in te rokavičke so res zakon.

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Punce, a za urejanje očetovstva mora moj it zraven na CSD, ali ni potrebno? Obrazec verjetno ne obstaja? user posted image

Objemček za vse, ki ste v bolečinah in za vaše male bolne prince/princese tudi. user posted image user posted image

¸

Pri nas obvezno oba, zato je tudi smotano po porodu to urejat, ker gresta oba težko hkrati od doma. Sicer pa smo ugotovile, da vsak CSD dela drugače. Obrazca ni, tam naredijo zapisnik, ki ga podpišeta.

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3078
20.12.2010 13:39:06   
lil_
rokavicke mam jst tut ze pripravljene

scitnica se strinjam z meto, da je poruseno ravnovesje po porodu. ko sem zanosila sem mogla jemat po 6! tablet dnevno, zdej se mi je scitnica uredila ne potrebujem tablet, so mi pa ze rekli, da bo stanje po porodu katastrofalno. ampak bomo ze. da ma pa kej veze z dojenjem, pa ni nihce omenu.

baby vac a to lahko narocim samo preko spleta? al se d akje kupit?

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3079
20.12.2010 13:57:03   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9
Kaj je še katera danes tak jokasto razpoložena??

Ne samo danes ... Mene bo pobralo, če ne bo še konec teh mojih emocij, moj pa tudi ne vem, kolk še lahko prenese. Pa še on ima neko krizno obdobje, kar se mu v 10 letih še ni zgodilo. Ponavadi sem bila jaz sem pa tja malo zmedena, zdaj je pa on. Strah ga je 2. otroka, novo službo ima, jaz mu morim ... Se mi zdi, da je v nekakšni "krizi mladih let". Ugotavlja, da je foter, mož, zaposlen ... še ne dolgo nazaj je pa žural na polno. Upam, da mi je ne popiha kam user posted image

Glede CSD-ja jaz tudi nimam slabih izkušenj. V Grosuplju so vse ful prijazne. Očetovstvo sva prvič zrihtala v parih minutah. Je imela zapisnik že narjen, samo imena je vnesla in sprintala. Zdaj sem bila v treh pisarnah (paket, porodniška, otroški  dodatek in očetovski dopust) pa je Lovro povsod dobil bonbon, igrače majo povsod za igrat se, pripravljene majo listke z odgovori na najpogostejša vprašanja (dobila sem spisek birokratskih opravil, ki naju z možem čakajo po porodu-hm, kje ga pa mamuser posted image ). Nimam pripomb, samo pohvale.

PilotGirl, zakaj pa ti vse na Viču urejaš? A nisi z našega konca?

IZVIRNO SPOROČILO: lil_

Majo tud v BC

< Sporočilo je popravil meta21 -- 20.12.2010 13:58:22 >

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3080
20.12.2010 14:00:01   
meta21
Danes dedi kuha in grem zdaj malo počivat. Zvečer pa na drink s sodelavkami, jutri pa tudi nekaj podobnegauser posted image . V sredo mamo pa v službi dedka Mrazauser posted image . Spet bizi teden.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3081
20.12.2010 14:03:03   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9
Kaj je še katera danes tak jokasto razpoložena??

Ne samo danes ... Mene bo pobralo, če ne bo še konec teh mojih emocij, moj pa tudi ne vem, kolk še lahko prenese. Pa še on ima neko krizno obdobje, kar se mu v 10 letih še ni zgodilo. Ponavadi sem bila jaz sem pa tja malo zmedena, zdaj je pa on. Strah ga je 2. otroka, novo službo ima, jaz mu morim ... Se mi zdi, da je v nekakšni "krizi mladih let". Ugotavlja, da je foter, mož, zaposlen ... še ne dolgo nazaj je pa žural na polno. Upam, da mi je ne popiha kam user posted image

Glede CSD-ja jaz tudi nimam slabih izkušenj. V Grosuplju so vse ful prijazne. Očetovstvo sva prvič zrihtala v parih minutah. Je imela zapisnik že narjen, samo imena je vnesla in sprintala. Zdaj sem bila v treh pisarnah (paket, porodniška, otroški  dodatek in očetovski dopust) pa je Lovro povsod dobil bonbon, igrače majo povsod za igrat se, pripravljene majo listke z odgovori na najpogostejša vprašanja (dobila sem spisek birokratskih opravil, ki naju z možem čakajo po porodu-hm, kje ga pa mamuser posted image ). Nimam pripomb, samo pohvale.

PilotGirl, zakaj pa ti vse na Viču urejaš? A nisi z našega konca?

IZVIRNO SPOROČILO: lil_

Majo tud v BC

no mam jaz eno vprasanje... kaj tisto ko more dedc ( no pr nama je on zaposlen ) nest v sluzbo da napisejo in potrdijo za placo.. a to se steje za tale otroski dodatek? al je to spet kaj druga? jaz nimam pojma o teh zadevah :/

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3082
20.12.2010 14:17:11   
KLARA 1
meta, lil in ostale, ki imate probleme s ščitnico...upam, da nam ščitnica po porodu čim manj nagaja in da bomo lahko uspešno dojile...ja men so tud rekli, da dojenje ne vpliva na ščitnico, še na Polikliniki so mi tako rekli, sam sem bila pa porodu že tako obupana, da sm šla celo k bioenergetiku, ki je trdil drugače...a ste ve tud mele take hude simptome po porodu? čimbolj umirjeno moramo živet in čimmanj se sekirat, pa se bodo tudi hormoni prej uravnovesli nazaj...

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3083
20.12.2010 14:23:33   
meta21
Jaz sem še kar tukaj ...

Patrisha-Tisto potrdilo (S1) o plači rabita oba (ne vem, kako je pri brezposelnih). Mama za obračun porodniške, ata za obračun očetovskega dopusta. Za otroški dodatek pa urejaš v roku 90 dni po porodu in rabiš kopiji obeh dohodnin. Me je pa zadnjič na CSD-ju opozorila, da imamo fajn termin poroda, ker do marca zbirajo podatke od leta 2009, potem pa od leta 2010 in ker mamo 90 dni po porodu čas urejat otroški dodatek, si lahko same zberemo, katere podatke jim bomo nesle (itak, da za tisto leto, ko mamo manj dohodka).

Pred porodom urejaš dohodek tistega, ki bo na porodniški (rabiš potrdilo o plači in izpolnjen obrazec), očetovstvo (če nista poročena-rabiš dokumente in oba prisotna) in paket oz. denar (že na obrazcu za porodniško),
ob porodu očetovski dopust (potrdilo o plači in obrazec),
po porodu pa občinsko pomoč (urejaš na občini), otroški dodatek (CSD v 90 dneh po porodu-rabiš kopije dohodnin), zdravstveno zavarovanje otroka (z rojstnim listom v službi enega od staršev).

Mislim, da je to vseuser posted image , drugače je pa v vsaki drugi reviji mama ali malček kakšen članek o dokumentih, ki jih je treba uredit za otroka.

< Sporočilo je popravil meta21 -- 20.12.2010 14:30:17 >

(odgovor članu KLARA 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3084
20.12.2010 14:28:13   
sara1986
Tudi meni so rekli, da ščitnica ne vpliva na dojenje... jaz jemljem euthyrox in to je samo naravni hormon. Tako da ni nobene potrebe da bi se sekirala, da ne bi mogla dojiti.
Patrisha bodi previdna in vse ostale punce. Tole vreme nam res ni naklonjeno glih najbol, zato je treba še tok bol pazit. 
Mene tudi hrbet boli od sedenja, pa medenica.. user posted image mah sej bomo zdržal, men je važno da je in bo z mojim miškom vse ok. 

(odgovor članu KLARA 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3085
20.12.2010 14:30:39   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Jaz sem še kar tukaj ...

Patrisha-Tisto potrdilo (S1) o plači rabita oba (ne vem, kako je pri brezposelnih). Mama za obračun porodniške, ata za obračun očetovskega dopusta. Za otroški dodatek pa urejaš v roku 90 dni po porodu in rabiš kopiji obeh dohodnin. Me je pa zadnjič na CSD-ju opozorila, da imamo fajn termin poroda, ker do marca zbirajo podatke od leta 2009, potem pa od leta 2010 in ker mamo 90 dni po porodu čas urejat otroški dodatek, si lahko same zberemo, katere podatke jim bomo nesle (itak, da za tisto leto, ko mamo manj dohodka).

ej ful ti hvala!! no pomoje bo letosnje leto oz. 2010 pri nas bolj znosno user posted image , lani smo meli davka polno za placat ze zaradi prodaje skladov in nakupa fleta.. oz. pustmo se presenetit :) no sej 90 dni je 3 mesce potem ze padez cisto v 2010 no odvisno, cehitro rihtas se v 2009.  Hvala za obrazlozitev..

No S1 ce si student nimas kaj nosit nikamor.. lahko bi kam, da bi kaj dali, ampak ne. Sam zaposleni nesejo.. mi studenti izpolnimo S1 pa tam damo student ( ma sem corava - sem pozabla user posted image  ). Ma zdaj se morem to poiskat... user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3086
20.12.2010 14:33:01   
Patrisha
meta daj to februarja se enkrat vse napisi user posted image  
kaj je z to obcinsko pomocjo?? nekaj sem slisala, ampak ni ne vem.. jaz sem misla,da je to paket pa octino ni user posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3087
20.12.2010 14:40:57   
tamy82
patrisha to z občinsko pomočjo je v vsaki občini drugače - večinoma dajo keš, nekje tudi neke pakete. To se moraš pozanimat na občini, v kateri imaš stalno bivališče in v kateri bo tudi otrok prijavljen. V nekaterih občinah pa tega niti nimajo oz. majo samo za socialno ogrožeen družine. Tako da najboljše da se sama pozanimaš.

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3088
20.12.2010 14:45:57   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

patrisha to z občinsko pomočjo je v vsaki občini drugače - večinoma dajo keš, nekje tudi neke pakete. To se moraš pozanimat na občini, v kateri imaš stalno bivališče in v kateri bo tudi otrok prijavljen. V nekaterih občinah pa tega niti nimajo oz. majo samo za socialno ogrožeen družine. Tako da najboljše da se sama pozanimaš.

no jaz sem mislila, da so to tile zavitki ko jih izpolnjujes na CSD pa valda je druga! CSD pa ibcina je razlika! morem se vrect malo v papirje not.. ker mi marsikaj ni jasno

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3089
20.12.2010 14:51:09   
little*miss
Ninchi mi smo ravno zaradi tega vrtec dobli, ker so eno maličko mogli izpisat zaradi bolezni, ker je od septembra, pa do konca oktobra sploh ni bilo v vrtec. Zdaj pa smo skoraj na istem.

lil_ super za otroško sobico in novo kuhinjo user posted image

vipercat saj bo user posted image Kako bi nam bilo lepše, če se nebi vse okrog denarja vrtelo ne? Drugače pa je mala danes boljša, vročine nima ampak še je vseeno nisem v vrtec peljala. Grema popoldan k pediatrinji, pa bom vidla, kaj bo rekla.

Vsem bolnim (velikim in majhnim) tudi jaz pošiljam user posted image user posted image , da se pozdravite user posted image

Patrisha user posted image Po moje je ok, če lepo miga in brca, ampak bi na tvojem mestu rajši šla k G. Ziher je ziher. user posted image Pa super za 9-keuser posted image

Pilotgirl, ne se sekirat, da neboš znala dojit. To vse pride spontano. Jaz sem se par dni matrala, potem pa je super steklo. Boš vidla, da bo vse ok (no, drugo je če mleka ni)..

Kiara24 super za mere user posted image Meni trebuh otrdeva vsak dan, parkrat na dan. Sploh zvečer, če se podnevi veliko gibljem ( to pa se itak vsak dan, ker imam 15 mesečenga otroka doma user posted image )

Glede očetovstva sem prvič šla urejat po porodu. Po tednu dni sem na dom dobila rojstni list, kjer sem bila samo jaz vpisana, pa sma šla čez par dni (ko sma imela čas) na matični urad, tam sem dala 'stari' rojstni list, je moj podpisal neke papirje in je že sprintala novega. Res pa je, da živimo z taščo in tastom in sta takrat maličko pazila.

Na naši občini dajo 200 €, na nekaterih celo več.

Če sem kaj čudno napisala se opravičujem, pišem ta post že od 10 zjutraj user posted image
Zdaj grema počasi s tamalo k zdravniku. Mali pa mi razbija po trebuhu, brca me tak, da na vseh straneh nekaj ven pokuka. Se mi zdi, da mi komolec ven tišči user posted image . Če preveč sključeno sedim pa me začne tako pod rebra brcat, da se morem takoj ali vstat ali pa zelo zravnat in tako sedet. user posted image

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3090
20.12.2010 15:05:06   
Patrisha
no meni tole dojenje tudi ni najbolj jasno! to se pravi otrok ko se porodi ga direkt prklopis na dojko al kako?? joj me prvic se bomo kr malo pomatrale se mi zdi :) ampak za otrocke use!

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 3091
   [Brisano sporočilo]
20.12.2010 15:13:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Patrisha)
  Neposredna povezava do sporočila: 3092
20.12.2010 15:18:20   
tanjusi
Otroka naj bi ti položili k prsim takoj po porodu oziroma čimprej. Midve sva se pocartale medtem, ko so mene servisirali. 

Meni ga je dala babica takoj k prsim in je tudi takoj potegnil , je menda fajn da se maternica lažje krči ...

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3093
20.12.2010 17:18:13   
j6
Hej, kako boste pokoristile dopust 2011 tiste ki ste v  službi, glede na to da ga moraš pokoristiti 10 dni v tekočem letu, sicer ti propade? To je problem predvsem pri nas ki imamo rok začetek februarja. Kakšna ideja, kakšna luknja??Hvala

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3094
20.12.2010 18:08:28   
Tigrica86
Par strani nazaj je bilo govora o tem, koliko tetra plenic se potrebuje (10, 20, 30 user posted image ). Je katera že slišala da "po novem" menda ni več širokega povijanja?!user posted image To mi je rekla sestra, ki ima doma 2-mesečno štručko, rodila pa je v P Celje. Če je to res, potem je 20 pleničk pomoje več kot dovolj, je pa res, da vsepovsod pridejo prav user posted image

(odgovor članu j6)
Neposredna povezava do sporočila: 3095
20.12.2010 18:45:30   
tamy82
Glede širokega povijanja pa ni enotnega mnenja. Pri nas so ravno prejšnji teden v MŠ toplo priporočali široko povijanje, tudi če je s kolki že od začetka vse ok. Tako da to je večinoma prepuščeno presoji vsake mame posebej. Škodit pa verjetno ne more ... user posted image

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3096
20.12.2010 18:53:11   
Jo@n

IZVIRNO SPOROČILO: j6

Hej, kako boste pokoristile dopust 2011 tiste ki ste v  službi, glede na to da ga moraš pokoristiti 10 dni v tekočem letu, sicer ti propade? To je problem predvsem pri nas ki imamo rok začetek februarja. Kakšna ideja, kakšna luknja??Hvala

Pokoristiš ga do začetka porodniške v januarju 2011, če ti to ne znese (rok začetek februarja, ali pa zaradi bolniških), je možnost tudi, da 10 dni (ki jih moraš koristiti v letu 2011, drugače zapadejo) izrabiš med preostankom 260 dni dopusta za nego, tistih 10 dni pa gre na nego očka. Ampak moraš to že v vlogo za nego napisat.

Tako bomo naredili pri nas in očka bo koristil 2x 5 dni "porodniške" oz. nege, jaz pa dopust.

(odgovor članu j6)
Neposredna povezava do sporočila: 3097
20.12.2010 19:05:36   
valek
IZVIRNO SPOROČILO: KLARA 1

dobro jutro punce!
Tudi jaz sem ena tistih, ki vas redno berem, za pisat pa zmanjka časa. No, mogoče ga bo zdaj kaj več, ko sm doma. Moj prvi otrok je bil zadnji mesec kr naprej nekaj bolan, dvakrat je bil na antibiotikih, potem pa je še rota virus fasal. Za znoret. Pri meni je drugače vse OK, tudi jaz non stop čutim nekebolečine spodaj, včasih imam občutek, da bo otrokkr ven padel.

PilotGirl in tiste, ki imate težave s ščitnico- zanima me, glede na to, ali misliš, da dojenje vpliva na ščitnico? A je kdo to rekel? Ker meni so po prvem porodu vsi govorili, da ne vpliva, ampak sem imela hude težave, ker mi je vrednost TSH kar naprej skakala. Sem morala non stop prilagajat dozo tablet in sicer vsak mesec drugače - enkrat je blo preveč, potem spet premalo...dojit sem nehala pri 7mesecih, ampak ščitnica se mi je dokončno uredila šele 1leto po porodu. Med nosečnostjo pa je bla skoz OK, tako je tudi sedaj. Me je prav strah tega poporodnega obdobja, ker sem mela res hude simptome,..ponoči sm se zbudila in me je začelo tako zebst in trest, srce pa razbijat tako močno, da sm misla, da bom kr umrla. Vsi zdravniki pravjo, da dojenje ne vpliva na ščitnico,...., ampak res ne vem...sem pa šla tam enkrat v 5mescu k bioenergetiku po nasvet,ki mi je rekel, da naj neham dojit...potem sem res počasi ponehavala, vendar se ščitnica potem še zelo dolgo ni umirila...
punce, mejte se skrajno lepo, izkoristite še te zadnje dni s svojim trebuščkom in čim manj nosečniških težav :)

Klara, kar se tiče ščitnice, glede dojenja sploh ni problema....meni je tirolog rekel da bom lahko komot dojila....
je pa res da glede na to da prihaja do močnih  hormonskih sprememb v telesu tako pred,med in po nosečnosti, prihaja do nihanj, se lahko seveda tudi dokaj poslabša stanje pri nekaterih v delovanju ščitnice....tako pač je....
so pa tudi primeri,kjer ženska nima nobenih problemov, pa šele po porodu dobi probleme v delovanju ščitnice....in ji vse ponori....
v vsakem primeru boš morala kontrolirati vse skupaj in iti na kak pregled v tem celem obdobju še....
lp

(odgovor članu KLARA 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3098
20.12.2010 19:33:43   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: j6

Meni bo žal propadel, saj imam bolniško do nastopa porodniške. Sicer bi pa pokorostila tako, da bi takoj ostala doma. Ne vem pa, če se da z delodajalcem kaj znenit, ker je to baje po zakonu, da moraš izkoristit 10 dni (sicer ti propade).
Jaz zase ne vem, če mi ne bo propadel celoten dopust 2011, ker bo moja porodniška trajala 15 mesecev. user posted image

(odgovor članu j6)
Neposredna povezava do sporočila: 3099
20.12.2010 19:35:35   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86

Par strani nazaj je bilo govora o tem, koliko tetra plenic se potrebuje (10, 20, 30 user posted image ). Je katera že slišala da "po novem" menda ni več širokega povijanja?!user posted image To mi je rekla sestra, ki ima doma 2-mesečno štručko, rodila pa je v P Celje. Če je to res, potem je 20 pleničk pomoje več kot dovolj, je pa res, da vsepovsod pridejo prav user posted image

V KR že leta 2004 niso široko povijali, če so bili kolki 1A.

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

ANA JULIJA
lana10

KAKO VAM JE VŠEČ IME ANA JULIJA

ZELO (11%)

SREDNJE (35%)

NI MI VŠEČ (38%)

GROZNO SE SLIŠI (16%)

Število vseh glasov: 339

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!