meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: KLARA 1 PilotGirl in tiste, ki imate težave s ščitnico- zanima me, glede na to, ali misliš, da dojenje vpliva na ščitnico? A je kdo to rekel? Ker meni so po prvem porodu vsi govorili, da ne vpliva, ampak sem imela hude težave, ker mi je vrednost TSH kar naprej skakala. Sem morala non stop prilagajat dozo tablet in sicer vsak mesec drugače - enkrat je blo preveč, potem spet premalo...dojit sem nehala pri 7mesecih, ampak ščitnica se mi je dokončno uredila šele 1leto po porodu. Med nosečnostjo pa je bla skoz OK, tako je tudi sedaj. Me je prav strah tega poporodnega obdobja, ker sem mela res hude simptome,..ponoči sm se zbudila in me je začelo tako zebst in trest, srce pa razbijat tako močno, da sm misla, da bom kr umrla. Vsi zdravniki pravjo, da dojenje ne vpliva na ščitnico,...., ampak res ne vem...sem pa šla tam enkrat v 5mescu k bioenergetiku po nasvet,ki mi je rekel, da naj neham dojit...potem sem res počasi ponehavala, vendar se ščitnica potem še zelo dolgo ni umirila... Jaz mislim, da ne vpliva dojenje ampak porušeno ravnovesje v telesu po porodu. Jaz nisem nikoli imela nikakršnih težav s ščitnico, 3 mesce po porodu pa sem se zredila za 8kg. Ugotovili so, da mi ščitnica premalo (skoraj nič) ne deluje in mi rekli, da sta 2 možnosti. Ena je, da je stvar prehodna in se bo vse porihtalo v 1. letu po porodu, druga možnost pa je, da je stvar trajna. Žal se je izkazalo, da je bila 2. varianta in tako pač vsako jutro pogoltnem en euthyrox ampak vzrok je bil pa definitivno porod. Bomo vidli, kaj bo po drugem porodu. Mogoče se mi pa nazaj "popravi" Patrisha, pokliči pa vprašaj ampak verjetno ni nič. Sploh če miga. Narava je poskrbela za otročke (pa tolk manj za mamice) Tršica, jaz sem glih včeraj te rokavičke ven zvlekla. Mam ene HM-jeve, ki mojemu glih na palec pašejo . Drugače pa moj ni imel nič vneto ampak prvi mesec ne smemo strižt, er se nohti še držijo podnohtne kože in ga lahko raniš če strižeš. Pa še skoz majo hladne rokice in te rokavičke so res zakon. IZVIRNO SPOROČILO: Teyla Punce, a za urejanje očetovstva mora moj it zraven na CSD, ali ni potrebno? Obrazec verjetno ne obstaja? Objemček za vse, ki ste v bolečinah in za vaše male bolne prince/princese tudi. ¸ Pri nas obvezno oba, zato je tudi smotano po porodu to urejat, ker gresta oba težko hkrati od doma. Sicer pa smo ugotovile, da vsak CSD dela drugače. Obrazca ni, tam naredijo zapisnik, ki ga podpišeta.
|