Arwenko
|
Ojla punce, nas so včeraj končno spustili domov, tako da smo vsi skupaj presrečni in imamo za sabo že prvo skupno noč. Tamala je fuuul pridna, mičkeno jo šraufa, ampak nič hujšega. Drugače porod je bil kr hiter. Drugače se sicer nekaj poskušamo dojit, oziroma kombiniramo dojenje z mojim izčrpanim, tamala je za sesanje namreč bolj lena in v porodnišnici sploh ni šlo, ker je zaspala na dojki v 5 sekundah in ni vlekla nič. Sicer pa nas je vse fuuul presenetilo. Kot sem napisala, sva bila z mojim pri starših v Mariboru. In ponoči se jaz pač zbudim, ker me pritisne lulat, nekje okrog 3.30. In ko se obrnem, se mi je zdelo, da mi je ena kaplja ušla, pa mi je bilo čudno. In se vstanem in mi poleg postelje filmsko pljuskne na tla več kot liter vode z malo krvi. In pol letim pod tuš in še en vsaj tak močen plusk in za pest velika krvava kepa. Potem se samo stuširam in vležem v kopalnici kr na tla in še kr teče in teče in k sreči prozorno, tako da sem bila pomirjena, da ni nič "narobe". V tem moj kliče ali me naj kr sam pripelje ali naj kliče rešilca in pravi babica, da naj kr sama prideva in se spakirava v porodnišnico. No, ko pridem noter, me pregledajo, bila sem 2 cm odprta, popadka pa nobenega nikjer. No, pa smo šli kr v porodno in me pustijo, sva bila z mojim ful dobre volje, pol so se pa čez kakšni dve uri začeli počasi popadki, to je tam okrog 6h in na začetku je šlo ful počasi, tam do 3 in 4 cm in je zgledalo da bo kr trajalo. Pol sem pa prosila, da mi dajo epiduralno in babica je poklicala anestezistko, ko sem bila 4 cm odprta. Je pa kr nekaj časa trajalo da je prišla in se je kr namatrala, da mi je našla pravi "prostor". No, od tu naprej pa je šlo tak ekspresno, ko je bila EA nastavljena, sem bila odprta 5 cm in anestezistka mi je dala ta malo dozo, ker so mislili, da se bom dalje odpirala 1 cm na uro. Je pa bilo naenkrat 7 cm in naenkrat kr na polno, vse skupaj v manj kot uri in komaj so mi uspeli dodajat dozo EA. Skratka, vsi so bili začudeni, ker sem imela tako močne popadke, večini prvorodnic z EA namreč dodajajo umetne. EA je sicer prijela, mislim mi je dokazala anestezistka vmes med popadki, ampak vam povem, da mene so popadki vseeno boleli ko hudič, čutiš vse normalno skratka in normalno lahko pritiskaš. No, skratka, ob 10.57 sem pol dočakal našo princesko. Rezana nisem bila, imam en lepotni šivček, nič hujšega. Sem bila pa pol ure po porodu že kot rožica, kot da se nič ne bi zgodilo, sva se z mojim smejala, pošiljala sms-je, itd. Tamalo so namreč odpeljali in je bila prvih 24 ur v topli posteljici. Potem se je pa začela kalvarija z najino zlatenico in hranjenjem, o tem pa kdaj drugič kaj več.
|