|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarke 2011
10.12.2010 13:21:50   
briljantina
Ja, tudi.

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 3676
10.12.2010 13:48:14   
Putka
Saj zato sem pa šla 5x na stranišče. Ker sem mislila da lulam - pa nisem. Samo kaplja tekočina med nogami, brez barve, pa misliš da urin uhaja, pa še kar teče, tako nekako..

No, s temile krči/popadki, pa bolečinami v križu, nespanjem... Sem mislila da sem jaz čisto razštelanauser posted image , saj bo kmalu konec.

Glede poroda na rok - ta prvič sem rodila 5 dni čez, ampšak mislim da bi bilo bolje še par dni počakat, ker se nisem odpirala, porod je bil umetno sprožen, pač so mi v porodnišnici rekli, da lahko tudi rodim, ok pa gremo. V drugo je prehitela 10 dni, spet čisto zaprta, ampak je voda odtekla. Tokrat tudi ne bo na rokuser posted image user posted image .

(odgovor članu briljantina)
Neposredna povezava do sporočila: 3677
10.12.2010 15:26:24   
briljantina
Pojedla kosilo, zdaj pa počivat. user posted image Sem si zaslužila.user posted image

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 3678
10.12.2010 15:57:32   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: *miška*

Joj ta kuha, jaz tudi nimam več idej kaj kuhati, vse se zadnji trenutek spomnim user posted image

Putka, a ko voda odteka, kakšna je ta tekočina? Prozorna, krvava? Ker jaz, ko grem lulat, mi dostikrat še malo kapljic potem odteče, imam skos tanek vložek, samo to mislim, da je urin, ker mi otrok res pritiska na mehur.

Pa še eno smešno vprašanje, ko pri porodu na koncu pritiskaš, ali res pritiskaš, kot, da bi šel na blato? user posted image Ali moraš s kakimi drugimi mišicami pritiskat?

No jaz se pa te zadnje 3 tedne ne premaknem daleč. Bom kar okoli doma. Sicer me vsi tolažijo, da do roka bom sigurno, še rajše čez, ker prvi otroci se vedno v povprečju rodijo čez rok, ali pa vsaj približno okoli rokauser posted image . Kdaj ste pa ve rodile, tiste, ki že imate otroke?

Ko ti voda odteče, boš zagotovo vedela da je to to. Tekočina je prozorna ali pa zelena (če se otrok pokaka vanjo).
Je pa te vode toliko, da je ne moreš spregledati.
Če kdaj sumiš, da ti odteka voda je najbolj, da se uležeš in potem še enkrat vstaneš in če ti potem spet teče ti verjetno res voda odteka, drugače pa to ni to.

Pritiskanje - res je podobno, kot pri kakanju ampak veliko veliko močneje. Ne rabiš se s tem obremenjevat, ker te tolk tišči da ti drugega kot pritiskanje ne preostane.

Moj nasvet vsem prvorodkam bi bil, da popolnoma poslušate in ubogate babco in sestre, saj one točno vedo kako in kaj.
Daleč najbolj enostavno je, če čim manj kompliciraš in jih ubogaš.

Jaz sem sedaj drugič noseča in v prvo sem rodila točno na rok. Po vseh izračunih sem imela datum 4.6. moja ginekologinja je sicer rekla 5.6. in 4.6. ob 2.30 zjutraj se je vse skupaj začelo.

(odgovor članu *miška*)
Neposredna povezava do sporočila: 3679
10.12.2010 17:11:13   
dramica
Miška glede papirjev za csd tam (ko si včeraj spraševala)vpišeš oba otroka če sta mlajša od 8 let,sicer pustiš prazno razpredelnico.
Putka mislim da si imala "srečo"in si naletela na najbolj nesposobnega zdr. ki bi moral že v penzijo in verjamem da je tako reagiral.Žalostno in sramotnouser posted image .Sam da se je vse o. k. končalo.
Otrdevanje trebuha,bolečine v križu in slab spanec so očitno postali naši spremljevalciuser posted image

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3680
10.12.2010 17:50:31   
agataema
Briljantina, vidim da si gor. poglej ZS:)

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 3681
10.12.2010 19:41:14   
lorch
POzdravljene!
Jaz sem s tem tednom nehala hodit v službo, mi je zaradi otrdevanja trebuha, dala g. bolniško, ker imam teh lažnih popadkov v izobilju in jih lahko še kateri odstopimuser posted image .Ampak tokrat sem opozorila, da sem imela enake težae že v 1.nosečnosti, šla v bolnico, kjer so mi dali tudi injekcije za dozorevanje pljuč, saj je bilo videt, da bom vsak čas rodila in to v 32.tednu. No, potem sem pa počivala in rodila točno na pdp. No, zdaj sem za dobra 2 tedna v bolniški, pol še 2 dni dopust in na božič nastopim porodniško.
Je pa včeraj ena znanka, ki je imela pdp isti dan kot jaz, rodila. Smo se za martinovo smejali, ker sva stopili skupaj, pa je bil moj trebuh v primerjavi z njenim ogrooooomen, in sem jaz kar iskala izgovore za svojo obilnost (Nosim bolj spredaj, pa drugič sem že noseča, pa že v prvo mi je trebušna stena popustila...). Potem se je pa izkazalo, da je njen otrok nekoliko premajhen, plodovnice pa je bilo tudi občutno premalo in so jo odpelajali v lj. porodnišnico, kjer je 3 tedne ležala, včeraj pa so ji naredili carskega, ker pogoji niso bili več dovolj dobri, da bi otrok še ostal v maternici. Zdaj sem pa takooo vesela svojega velikega trebuha!!!
Imam pa ta teden svojo 3letnico doma, ker grooozno kašlja in sva pridno inhalirale, samo so pri enih kolegih imeli težave z 8mesečnim sinčkom, je blo treba hodit večkrat na dan na inhalacije k zdravniku in smo jim posodili svoj inhalator, zdaj ga  pa vlačimo sem in tja, da še naša malo inhalira, ampak to seveda ni isto, samo, če je malček tako bogi jim ga valjda odstopim za nekaj časa. Upam, da bo naša Tajša do ponedeljka vredu, ker se v vrtcu veliko dogaja in bo zamudila same lepe stvari, če bo ravno zdaj veliko manjkala. poleg tega pa se ji že pozna, da pogreša otroško družbo, čeprav mi je v užitek, ko jo imam cel dan za sebe.

Aja! Ena je potožila glede tistih bolečin. Jaz sem prejšnjo nedeljo doživela tako močno bolečino, da mi je zmanjkalo zraka. deset minut me je močno bolelo, nekaj časa sem od bolečine težko dihala, potem pa je bilo bolje, samo malo je še bolelo na desni strani. Gibov pa kake 3 ure ni bilo, potem pa so bili bolj redki in šibki, pa sem se drug dan šla pokazat in se je izkazalo, da se mi jeuser posted image  obrnil. Ker zna bit obrat naporen, pa je očitno potem potrebovalo dete počitek. Me paše vedno na tistem delu rado bolii, ampak je g. rekla, da zato, ker se je verjetno otrok močno uprl v steno in mi to povzroča bolečine

Zdaj grem pa moji princeski rito obrisat, dokler je sedela na stranišču sem imela mir pa sem vam malo naložilauser posted image
Uživajte!

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu agataema)
Neposredna povezava do sporočila: 3682
11.12.2010 10:16:09   
Putka
Popoldne gremo pa v Šentjakobsko na eno lutkovno predstavo, pa malo okrašeno mesto pogledat! KOmaj čakam...

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 3683
11.12.2010 10:47:18   
briljantina
Sončno dobro jutro vam želim!

Danes je res prekrasen dan za kakšen sprehod, čeprav imam že par dni takšne bolečine kot pri menstruaciji, mogoče še hujše, tako da bolj kot ne počivam.

drobižek - imaš ZS

Izkoristite vikend!

LP

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 3684
11.12.2010 12:47:24   
baby1978
Pozdravljene...Aha vidim, da se pri enih že kr dogaja, ma počasi se nam bo vsem začelo dogajat. Mene še vedno peče zgaga, po vsem kar pojem in spijem.
Sem kr non-stop na donatu in rennie tabletah, včeraj me je še grlo začelo bolet, tako, da ......ni mi lahko.
glicinija- feldbach stana 400€ na dan, tako, da približno 3-4 dni si noter, te pqa si izračunaj. Jaz sem sae odločila, zaradi bazena za njih in predvsem odnosa, pa še Miglar je moj ginekolog.

Nič, grem se malo spočit, ker potem ga pičimo v Graz- gremo malo na božični sejem, pa kaki schoping center.
Pa lepo se imejte in lep vikend.

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 3685
11.12.2010 19:52:53   
pika27
Da se še jaz na hitro javim... Nč posebnega, ful sem začela zatekat, ostale nosečniske težavice tud še kar držijo... no ja še kakšen mesec al pa mesec pa pol pa bo konecuser posted image Še ene pet tednov nej kr lepo počaka pol pa lahko pride!

Pr nas ma pa dec neznan virus s sumom na plučnico... tko da sem čist fuč te dni k morm vse sama narest. Ampak pol vsaj spim k ubita.

Cunce sem mislila ta teden začet prat, pa bom zdej počakala, da bo mož OK, sicer virus verjetno ne preživi tok dolgo, ampak ziher je ziher. Ne bi mela že od začetka kakšnih zdravstvenih težav.

Tiste k mate pralne kroglice - kaj dajete v perilo da ne smrdi po pranju? Sem jih probala, pa se mi zdi, da perilo tako smrdi, da tole ne bo šlo.

Končno dobila odločbo od CSDja, tko da vem, da je tud to ok in zrihtano. Zdej pa sam še čakamo nakazila, pa da vidmo, če bo v službi kakšna božičnica... Tale bolniška se kr pozna.

Uživajte pa se beremo.

Neposredna povezava do sporočila: 3686
12.12.2010 0:07:39   
br27
briljantina tvoje bolečine so nekam sumljiveuser posted image  A boš ti naslednja za Arwenko
pika27 ti se pa raje pazi, če ma mož virus, da ne boš ti kaj staknilauser posted image  Cunjice boš pa že oprala, pa pripravila vse, nekaj časa še maš.
Jaz sem pa danes adijo, zjutri sem bla polna enrgije, moje punce so pršle na kavouser posted image in čvek, je blo prav super in tiste 4ure so minile ful hitro. Po kosilu sem pa ratala ful sitna in tečna, tk da sama sebe nisem mogla prenašatuser posted image , je šou mož rajš ven mal, js sem šla pa na kavč poležavat in sem se zbudila po 3urah. Zdaj pa spat ne morem, pa še mali se mi premetava v trebuhu, no ta del mi je všeč, sploh ker se vidi po trebuhu kako gre nogica sem in tjauser posted image . Grem še film do konca pogledat, pol pa mogoče spat.
Lahko noč

(odgovor članu pika27)
Neposredna povezava do sporočila: 3687
12.12.2010 9:06:18   
darchy82
Jst sem pa dons spet grozno slabo spala, za kar pa sploh ni kriva user posted image . Prvi del noči nisem mogla spat, ker sem čakala da se moj user posted image vrne iz potepanja po drugem koncu Slovenije, drugi del noči pa nisem spala zato, ker je prišel domov mal pod gasom in sva imela potem kot ponavadi ful dolge filozofske pogovore. Skratka, počutim se kot da bi me nekaj povozilo. Bo treba it mal nazaj spat.

Sicer so pa tud mene začel ponoči krči matrat. Čez dan mi samo user posted image precej dol pritiska, ponoči me pa potem krči matrajo. Januar bo res vsak čas tukaj user posted image .

(odgovor članu br27)
Neposredna povezava do sporočila: 3688
12.12.2010 10:51:41   
briljantina
Na, pa se mi je vse spet izbrisalo (se še nisem navadila kopiranja). user posted image

V glavnem;

darchy - v tem obdobju si verjetno še toliko bolj občutljiva, pa še zadnji mesec je, zato bi bilo res fajn, če bi imela user posted image pri sebi, se pa tudi on najbrž kdaj z veseljem "sprosti" - poskušaj ga razumet. Vse bo še ok!

br27 - svojemu jamram zaradi bolečin, on bi me pa kar v P že peljal, tako da sem sedaj sklenila, da bom poskusila obdržat zase, da ne bo tako paničen. user posted image   Sem ravno te dni ponoči študirala, da psihično še nisem pripravljena na porod (ta teden me čaka še materinska šola), tako da če bi mi odtekla voda, sploh ne vem, če bi dojela. user posted image

Danes spet eno lepo jutro/dopoldan, izkoristite ga za prijeten sprehod...user posted image

papa

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3689
12.12.2010 11:12:06   
talika81
pozdravljene souser posted image !

no, meni je tudi začel otrdevati trebuh in to največkrat v zgornjem delu. imam sploh zvečer čisto trdega. nekaj je tudi od tega, ker mi user posted image nogice pritiska proti rebram, da me zelo, zelo boli.
sinoči, ko sem šla spat, je user posted image ležal čisto na desni strani in se je potem tolk raztegoval, da sem mislila, da bom zjutraj imela 2x večji trebuh kot včeraj. ampak potem si je HB mislil, da me to pa že malo boli in je nehal in se lepo namestil na sredino.
drugače pa so se tudi meni v petek začeli neki krči, kot bi pričakovala menstro. pa sem mislila, da menda se ja ni že začelo. sej še nimam vse perajt.
no, pa sem potem včeraj spet pila magnezij (mi ga je prej zmanjkalo) in moram reči, da so se ti krči malo umirili.

sicer pa bomo videli, če se je mogoče pri nas ze že kaj začelo v sredo, ko imam prvi CTG. pa v petek, ko imam pri moji G pregled.
nič, moje drage januarke, zlgeda, da se bo tudi pri nas začelo. ni kaj, naši PDP-ji s nazadržno bližajo.

nič, mejte lep  preostanek dneva.

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

Neposredna povezava do sporočila: 3690
12.12.2010 12:09:01   
briljantina
talika81 - kot bi sebe poslušala... meni prav tako leži na desni, včasih je prav hecno in me suva v rebra, kar me zelo boli in peče...

Ja, še malo, pa bodo tukaj.user posted image

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3691
12.12.2010 13:32:40   
br27
briljantina js sem tud mojmu mal jamrala, pa sploh ponoč ko je blo tk hudo se je zbudu in me že mislal kr paljatuser posted image . V petek ko sem mela ctg, bi me najrajši kar tam pustiluser posted image . A ti maš ta teden MŠ, a v Trbovlah? No če maš potem se pa vidimo jutri user posted image .
Jaz sem pa zdej kosilo pojedla, pa bi šla mal zadremat, se mi tok lušta, sam grema moževi stari mami, da ji mal okrasim hišo za praznike, sama si tk nič nočeuser posted image .
Lep sončen dan je, zato vse ven na sončeka in sprehod - pa ne pretiravite, da ne bo preveč januarčkov pokukalo na svet že decembrauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3692
12.12.2010 15:05:29   
drobižek
Očitno bomo jutri vse tri na materinski šoli v Trbovljah - ali pa še kakšna zraven.

Se vidimo br27, briljantina!

Lp

(odgovor članu br27)
Neposredna povezava do sporočila: 3693
12.12.2010 15:22:02   
agataema
Očitno vse nekaj špika. Jaz tudi danes nisem mogla spat, ker me je tako bolela sramna kost, saj mi je mali direktno tja pritiskal, prav na jok mi je šlo. Pa še sine je zbolel ravno na svoj rojstni dan, da sem mogla že na vsezgodaj moževo žlahto (ki skoraj nikoli ne pride) obveščat, da vse skup odpade. Tako, da smo praznovali sami trije v intimi, je bilo pa malo bolj romantično.

Lep preostanek vikenda vam želim

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 3694
12.12.2010 16:12:09   
briljantina
br27 - a ti si iz naših koncev al kako? Jst bom sicer hodila v Zagorje v materinsko, ker imam tam tudi G. Drugače se bi lahko zmenili za kakšno kavico, če si za.

agataema - čestitke malemu , včasih pa tudi paše malo romantičnega vzdušja v družinici, kajneda.

(odgovor članu agataema)
Neposredna povezava do sporočila: 3695
12.12.2010 19:13:09   
Putka
Evo, glavnina magisterija za mano, predstavitev končana, samo naučit se je trebauser posted image Pa starši in sestra so mi danes pomagali (jaz samo diktirala) in smo precej pohištva razstavili, pospravili sobice, tako da še detajli in malarija čaka..user posted image Otroci z možem pri babici, bodo presenečeni ko domov pridejo..

Tako da naslednji teden sem pa za veseljem za kakšno kavico, če je kera ljubljančanka in seveda ostale za!

Neposredna povezava do sporočila: 3696
12.12.2010 21:11:27   
dramica
ojla mamice
ja, očitno se bo res začelo dogajat, men tudi otrduje trebuh me dol tišči ampak to itak že nekaj časa.Ja,januar bo kmalu tleuser posted image .Pan danes smo imeli koline in sem čist hin,Bog ne daj da bi se dans začelo kaj presenetljivegauser posted image .
Putka čestitke za tvoje podvigeuser posted image !

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 3697
12.12.2010 21:12:31   
dramica
aja in poročajte kako je bilo na ctg!Pa srečnouser posted image

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 3698
12.12.2010 22:47:06   
br27
drobižek jutri se nam začneuser posted image , pa zadnji čas, ker drugače bi blo to malo prepozno, glede na to da se že nekaj dogaja.
briljantina v bistvu nisem glih iz trbovelj, moram čez hrib (Prebold), hodim pa G v trbovlje sedaj že 9-leto in ne grem nikoli več stranuser posted image . Glede na to kolikokrat sem zadnje čase v vaših koncih bi se tudi za kavico lahko zmenle, pa drobižek ti tudi vabljena, no pa še katera druga, saj po besedah ministra, Trbovlje niso daleč od (primer) LJ, tako da vabljeneuser posted image
Putka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za magisterij - no če si prišla tako daleč, ne dvomim v to, da ti ne bi uspelouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

dramica ctg sem mela prvič v petek, sem zadremalauser posted image , drgač pa vse ok, se nekaj dogaja, tako da kontrolo imam ta petek - po resnici, js bi še mal počakala, vsaj čez praznike bi bla še domauser posted image , pa tudi ne vem če sem že pripravljena na porod - kot da imam kaj izbireuser posted image

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 3699
13.12.2010 11:07:57   
eminna
Pozdravljene!

sem se odločila da vam spet kaj napišem in da se pridružim k seznamu :) PDP imam 18.1 :) jutri imam pregled ker mi otrdeva trebuh, tiščanje navzdol pa ščipanje v križu.. zadnja 2 dni me tudi naenkrat grozno začne tiščati na vodo ampak polulam pa skoraj nič.. user posted image
ko sem videla da je Arwenko že rodila smo tudi pri nas začeli pospešeno pripravljati torbo za v bolnišnico pa še zadnje malenkosti za dojenčka :)

zanima pa me ali je boljše imeti kombinezonček za odhod iz bolnišnice ali kar vrečo za dojenčka?

(odgovor članu br27)
Neposredna povezava do sporočila: 3700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?