|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarke 2011
8.12.2010 13:46:38   
gaya24
01/543 81 00 To je telefonska za darovanje popkovnine krvi, kamor lahko pokličeš, poveš naslov in ti v dveh dneh pošlejo prijavnico, ki jo izpolniš in pošlješ nazaj. Simpl ko pasulj :):)

VLOŽKI: Pri nas v porodnišnici jih majo skoz na zalogi. Jaz jih nisem mela sabo, saj ko greš domov, jih tudi še v porodnišnici vzameš. Vsakodnevno ti jih nosijo v sobo,če pa zmanjka pa rečeš in dobiš.

NASTAVKI ZA DOJENJE: Jih mi tudi v P dobimo, če jih katera potrebuje...Jaz sem jih rabla pri prvem, ker so mi ful spokale. Glede bradavic za tolažbo....jaz imam tudi vdrte oz. eno bolj kot drugo, pa sem kamot dojila.

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3626
8.12.2010 13:49:04   
gaya24
IZVIRNO SPOROČILO: rdečebela

Kaj pa previjalne torbe, imate ve kupljene ali boste imele kar navadne torbe, kot npr. tiste ki pridejo zraven vozičkov?

Jaz mam isto torbo kot voziček. Sem jo zraven kupla

(odgovor članu rdečebela)
Neposredna povezava do sporočila: 3627
8.12.2010 14:16:58   
glicinija
Pozdravček babnce!

Evo kavica

user posted image

in muffin za vse....

user posted image

Kako ste kaj?? Mene vse nekak tišči; hja, zgleda, da je tako proti koncu nosečnostiuser posted image  Sem mislila, da bom zdaj, ko sem doma, fajn lahko hodila okoli, pa sploh ne morem, se komaj vlačim okoli... Še dobro, da imam nakupljeno veliko večino stvari...

darchy82, jaz bom vzela en paket vložkov za vsak slučaj; kolikor mi je znano, so v MB vložki na voljo...

agataema, jaz sem se odločila za javno banko...

talika81, na spletni strani je napisano okrog 32. tedna, ampak po moje tudi če je kasneje, ni panike... Evo linka:
http://www.ztm.si/sl/register_darovalcev_kmc/darovanje_popkovnicne_krvi/

rdečebela, jaz nastavkov za dojenje nisem kupila in jih torej tudi zraven ne bom imela; če bopotreba po njih, jih bo moj nabavil... Previjalne torbe tudi ne bom posebej imela, ampak tisto od vozička.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 3628
8.12.2010 14:23:49   
talika81
jaz sem kupila rabljen voziček, tako da nisem dobila zraven tudi torbe. tako da si bom kupila eno čisto navadno torbo, podobno previjalni - bp cenej in še čisto okej. ampak na začetku jo itak ne bom rabila. ker ne bom takoj hodila z user posted image okroig. to bom rabila kasnej, ko se bomo začeli malo vozit okrog.

jaz sem tudi že dobila obrazce. jih moram sprintat, izpolnit, dat še mojmu podpisat, pol pa poslat. če mi ne bo uspelp ta teden, pa jih bom definitno poslala naslednji teden.

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu glicinija)
Neposredna povezava do sporočila: 3629
8.12.2010 14:47:42   
*miška*
Jaz sem previjalno torbo kupila v dm-u, 20 eur je bila, pa notri še dobiš previjalno podlogo, robčke in še neke testerje...na vozičku sem pa tudi eno dobila, samo se mi fino zdi, da imam dve.

Ne morem verjet, da sem že 36. tednov!!! Vsako noč že sanjam, da sem rodila , pa še zbudim se s krči. Prav komi čakam. Je pa res, da sem bolj, ko se čas bliža, bolj sem panična in zaskrbljena, da je z otrokom vse vredu in da se bo zdrav rodil .

Sploh, ko sem zvedla, da je znanec dobil mačjo bolezen, flekce po telesu me je kr oblil, ker pred kakim slabim mesecem sem tudi jaz imela flekec na pregibu roke, ki se je luščil in se začel širit, samo ko sem ga par dni mazala s canestenom je izginil. Pozornosti pa nisem posvečala zato, ker se mi je ta flekec prvič naredil že pred leti in sem bila poslana k dermatologinji, preden sem prišla do tja mi je flek izginil. Po tistem pa se mi pojavlja vsake tolko časa, vedno na istem mestu, mi je zdravnica takrat predpisla lamisil in je vedno izginil, zdajle med nosečnostjo pa sem kar s canestenom mazala pa je bilo dobro...no me je zaskrbelo . Najbrž se ne bi par let vlekla bolezen in bi mogla imeti več flekcov po telesu? Mogla sem se izpovedat.

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3630
8.12.2010 14:50:12   
Lu
IZVIRNO SPOROČILO: rdečebela

Aha, evo, sem že dobila na mail obrazec in prilogo glede popkovnične krvi. Bom prebrala in izpolnila, da vidim ali sploh pridem v poštev za to. Kaj pa previjalne torbe, imate ve kupljene ali boste imele kar navadne torbe, kot npr. tiste ki pridejo zraven vozičkov?
Jooooj, to vreme, tko nas zaliva, da ni za pomolit nosu iz hišeuser posted image

pozdravček

Previjalno trobo bom imela tisto od vozička. Sem imela pa pri prejšnjih dveh od Nivee ruzak in mi je bil čisto ok.

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

Neposredna povezava do sporočila: 3631
8.12.2010 15:47:16   
Tanchi
Lep pozdrav vsemuser posted image !

Miška
, sej si bla testirana na toksoplazmozo, ne? sicer pa je baje to bolj nevarno v prvih mesecih nosečnosti. Omeni ginekologu, se boš bolje počutila. Sicer pa naši otroci so zdravi, to moramo verjet, ne? je pa res, da se tudi meni vse pogosteje dogajajo porodne sanjeuser posted image , pa čeprav vem, da bom imela CR.

Tudi jaz imam torbo iz dm-a. pa danes sem oprala tri pralne stroje zauser posted image . Se moram malo pohvalit user posted image .

Spim pa že dolgo ne več... Zdaj, ko bi lahko, ne morem, potem bo pa naravna budilka zravenuser posted image .

Glicinija, mmmmm, hvala, se bi prileglo, ja...

Še par tednov, pa bo....... Komaj čakam!

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3632
8.12.2010 16:02:15   
bim*bam
miška ti flekci so verjetno okrogle oblike,rob je malenkost svetlejši..to je microsporija-bolezen mladih muck.ni nič nevarnega,je pa neprijetna če jo dobiš na lase,oz.lasišče ker ti lasje tam odpadejo..toksoplazmozo pa itak dobiš samo z zaužitjem(nekaj okuženega preneseš v usta z roko,predmetom...)pa še testirana si ziher na tokso

(odgovor članu Tanchi)
Neposredna povezava do sporočila: 3633
8.12.2010 16:19:38   
Inčika2
Živjouser posted image !

Dobrodošle vse noveuser posted image . Kje pa ste se skrivale toliko časa?
Vidim da je Arwenko že rodilauser posted image user posted image user posted image . Vse čestitke, pa čim več crkljanja in prespanih noči.

Me je kar malo stisnilo, k sm to prebrala. Zdaj je pa res že čas da tud jaz začnem s pripravo torbe. Še prej morm pa vse oprat, še zdaj nisem, pa še par stvari nabavt, upam, da me kaj ne prehiti. Stvari za sebe bom tud jaz dala v manjši kovček na kolesih, za bebiko bo pa moj prinesel naknadno, bom pa spakirala pa kar v torbo, ki sem jo kupila zraven vozička.
A boste ve s sabo vzele tud dudico? Jaz sem rekla da bom kupla kar dve. Eni pravjo da je dobro da maš dve, da se na eno ne navadi preveč. Od Aventa sem vzela eno, drugo bom pa po mojem od Nuka.
Kako pa boste sterilizirale vse te dude pa flaške? Jaz sterilizatorja ne mislim kupovat, bom vrghla kar v lonec pa vodo zavrela. A katera ve, če je treba dat v mrzlo vodo vse skupaj pa da zavre, al moraš dat v vrelo vodo vse skup? Pa za koliko časauser posted image  Par minut da vre?

Glede streptokoka sej sem že enkrat pisala, da sem mela neko bakterijo, ki mi jo je pravočasno odkril in pozdravil. Takrat sem se 2x testirala še za druge bakterije (prav tako za streptokok)in bila sem negativna. To je blo v 29 tednu. Na zadnjemu pregledu pa sem mu rekla, da bi se po 35 tednu še enkrat testirala, da bo za ziher. Ker baje je šele takrat mirodajnouser posted image  
Ker tud jaz poznam eno punco, ki je rodila pol leta nazaj, pa se ni testirala zdaj ma pa take probleme. Tamal mora skoz met kateter, pa pr enmu letu mu bojo ledvičke operiral, pa ne vem kaj še vse.

Meni je G rekel, da ni nobene potrebe in da dajejo sam tiste ki so sumljiveuser posted image  Zdaj pa res ne vem več kaj naj naredim, ker mi tud samoplačniško noče brisa vzet. Ta smrdeč "bel tok" mam pa še vedno, sam s to razliko, da ni več rdeče vmes.

No saj zdaj se bom pa tud jaz več oglašala, ker sem končala s službo za eno leto.

Aja pa še to, kdaj ste se ve tretjič testirale za toksoplazmozo?

Uživajte pa pazite na svoje bušije.

(odgovor članu Tanchi)
Neposredna povezava do sporočila: 3634
8.12.2010 19:14:27   
*miška*
čer vsem januarkam!

No je že malo bolje, me je ta depresija malo zapustila zaradi fleka. Sicer sama bolj mislim, da imam glivice, ki mi vsake tolk časa na roki ven udarijo, strah me je bilo pa, če imam slučajno mikrosporijo, da je nevarna za plod user posted image , pa sem dobila odgovor od dermatologa, da ne vpliva na plod.

Pa tudi bim*bam je to omenila. Od kje pa to veš bim*bam, da ni nevarno za plod?

Drugače pa se samo psihiramo zarad vseh teh bakterij, glivice, mikrosporija, streptokok, toksoplazma.....kje ne bom depresivna, če samo pomislim na to in vse hočemo imeti pod nadzorom...No moram se mal sprostit in zaupat.

Inčika2, meni je zadnji, tretji test za toksopolazmo delala v 29. tednu, pravijo pa, da kasneje v nosečnosti ni tako nevarno, če dobiš, ker je otrok že razvit, ne vem pa ne.

No komi čakam, da rodim, da bo teh skrbi konec pa, da vidim zdravo pikico...

(odgovor članu Inčika2)
Neposredna povezava do sporočila: 3635
8.12.2010 19:21:46   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: agataema

A za darovanje popkovnične krvi v javno banko ste se kaj odločile? Jaz ravno zdaj izpolnjujem obrazec, ki so mi ga poslali iz zavoda za transfuzijo.
Imam papirje na pultu, pa jih še nisem izpolnila, nekako ne utegnemuser posted image Je pa mož prebral, se je strinjal, moram samo izpolnit, pa poslat...

Danes sem bila na dekompresiji, srečala tam sonosečko s katero sva v koloniji daljnega leta 198? delili šotor. Ima rok 15.1., si mogoče na RR? In sva naslednjič skupaj naročeni...

Bom pa od tega parkiranja bankrotirala, je tako grdo vreme, da potem v tej gužvi v parkirno hišo dam avto. Sem imela danes namen kja dalj parkirat in peš, pa tale dežuser posted image . popoldne pa še preveza na polikliniki z Vesno, spet gužva, ponovi zgodbo... Pa pregled, pa dekompresija (fajn je bilo, drugače...)... Moram najti en fajn bus, ki ne bo v tej gužvi okoli klinik 3 ure rabil..

(odgovor članu agataema)
Neposredna povezava do sporočila: 3636
8.12.2010 19:22:38   
*miška*
pa še en članek od Pušenjaka glede streptokoka:

"trditev, da se Streptokok agalactiae dobi v mlečnih izdelkih je neumnost. To je za odrasle povsem nenevarna bakterija, ki jo v sebi in na sebi nosi skoraj 1/5 prebivalstva, ženske pa pogosto tudi v nožnici. V bistvu je prisotna skoraj povsod v naši okolici, zagotovo pa ne v hrani, ki je industrijsko pridelana! Za novorojenca je ta bakterija lahko žal smrtno nevarna, saj povzroča (lahko, ni nujno) konatalno (ob rojstvu) sepso, zaradi katere lahko dojenček tudi umre. Pri ženkah, ki jim grozi prezgodnji porod to bakterijo iščemo ciljano, pri sicer zdravih nosečnicah pa manj pogosto. Vzrok za to je tudi v tem, da niti zdravljenje, ki je sicer precej preprosto, saj zadostuje običajen penicillin, te bakterije ne prežene za vedno temveč se pogosto po nekaj dneh lai tednih ponovno naseli v isto osebo. Kljub pogosti prisotnosti te bakterije v rodilih žensk se vseeno sepsa pri novorojncu zgodi precej redko. V Lj. porodnišnici smo, če se ne motim lansko leto imeli menda 3 ali 4 take primere, in to pri skoraj 5000 porodih. Bakterija je lahko sodelovala tudi pri prej pričetem porodu vendar pri 36 tednih v pravem pomenu besede ne govorimo več o prezgodnjem porodu. Formalno sicer še, ker je meja še vedno pri 37 tednih, vendar tak otrok samo zaradi poroda praviloma ni več resno ogrožen."

(odgovor članu *miška*)
Neposredna povezava do sporočila: 3637
8.12.2010 19:28:37   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: agataema

A za darovanje popkovnične krvi v javno banko ste se kaj odločile? Jaz ravno zdaj izpolnjujem obrazec, ki so mi ga poslali iz zavoda za transfuzijo.

Jaz sem se odločila in sem tudi že izpolnila potrebne papirje.
Priporočeno je nekje v 34. tednu, čeprav tudi kasneje ne komplicirajo.
Je pa tako, da tudi če izpolniš papirje se lahko potem premisliš in ti nihče ne teži, ker je tako tudi napisano v dokumentih.

Do kdaj se pa lahko testiraš za streptokok B? Jaz imam naslednji pregled čez 14 dni in takrat bom skoraj v 35 tednu.

Nastavki za dojenje - jaz sem prejšnjič kupila small in normal in so normal ful velike. Jaz mislim, da imam čist povprečne bradavice in so mi bile small super. Nikoli še nisem slišala za katero, ki bi ji bili normal prav, vse so uporabljale small - to velja za Aventove nastavke, za druge pa ne vem.

Leto nazaj sem se pogovarjala s prijateljico, ki je bila noseča in sem ji omenila testiranje streptokoka B in se je potem, ko je malo prebrala po netu odločila, da se testira in test je bil pozitiven, tako da je pred porodom povedala in je dobila antibiotik.
Ne bom rekla, da bi se zagotovo prenesel na otroka, saj se streptokok seli po telesu in ni nujno, da bo ob času poroda v nožnici, samo vseeno sem pa mnenja, da mamica lažje prenese en antibiotik, kot pa boga mala štručka, ki je že tako ali tako popolnoma izčrpana, ker je morala čez ozek tunel.

Tudi jaz ne želim pametovati, vseeno se bom pa testirala, že zato da bom mirnejša.

(odgovor članu agataema)
Neposredna povezava do sporočila: 3638
8.12.2010 19:42:45   
Putka
No, še strokovni (mikrobiološki) komentar: razen ob porodu (zato je fajn, da se teh vaginalnih klic znebimo prejuser posted image ) je največ nevarnosti za okužbe in poškodbe ploda v prvem trimesečju (ker so posledice takrat najhujše, vodenoglavost, možg. poškodbe...). Zdrava nosečka ima res malo možnosti za okužbe, problem so tiste z boleznimi imunskega sistema, ker so sicer vsi ti streptokoki na zdravih prisotni normalno (torej jih imam ravno zdaj miljone pod nohtiuser posted image ).. Pa narkomanke so zelo tvegane, kar me nismo..

In ker smo večinoma zdrave, pa pametno jemo, higiena je zadostna, res ni potrebe skrbeti. Če se želiš testirat itak ne škodi, pa meni se tudi ne zdi škoda denarja za te reči dajat. Raje kot dve majčki večuser posted image .

Zdaj pa k powerpointu, se že pol dneva lomimuser posted image , ker nazadnje sem ga par let nazaj za prezentacijo uporabljala, zdaj imamo pa ta novega 2010 in je tolk enih možnosti, da sem čisto izgubljena..

Aha, me je Pušenjak prehiteluser posted image . Dobro je napisal, tudi jaz se z njegovim pogledom (zmernost) strinjam.

< Sporočilo je popravil Putka -- 8.12.2010 19:45:20 >

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 3639
8.12.2010 22:55:41   
gaya24
IZVIRNO SPOROČILO: Janci F

Do kdaj se pa lahko testiraš za streptokok B? Jaz imam naslednji pregled čez 14 dni in takrat bom skoraj v 35 tednu.

Janci F....mislim, da si narobe napisala al pa si narobe tedne šteješ.... PDP imaš 3 dni za mano in jaz sem že zdaj noseča 34t1d...to pomeni, da sem že v 35t, ti pa boš čez 3 dni že v 35t in ne čez 14. Testirajo pa mislim da tam do 37t.

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3640
8.12.2010 23:46:02   
bim*bam
miška...pred leti je to imela moja sestra...sicer ni bila noseča,ampak seveda poguglaš vse v zvezi s tem...

glede testiranja tokse...meni je dala napotnico za zadnji laboratorij v 33.tednu, samo tokse meni ne testirajo ker sem bila pozitivna že pred nosečnostjo..bi mi jo pa verjetno tudi zdaj če nebi bila +.

(odgovor članu *miška*)
Neposredna povezava do sporočila: 3641
9.12.2010 7:11:51   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: gaya24

IZVIRNO SPOROČILO: Janci F

Janci F....mislim, da si narobe napisala al pa si narobe tedne šteješ.... PDP imaš 3 dni za mano in jaz sem že zdaj noseča 34t1d...to pomeni, da sem že v 35t, ti pa boš čez 3 dni že v 35t in ne čez 14. Testirajo pa mislim da tam do 37t.

gaya24, hvala za popravek. Čist prehitro mi čas beži in teli tedni so mi že pol nosečnosti pravo ugibanje.
V prvi nosečnosti sem vsak dan točno vedela koliko sem noseča, sedaj pa nekaj približno zračunam in kot kaže se velikokrat zmotim. Sedaj imam res en kup stvari in imam kar malo slabo vest, ker tako zanemarja user posted image  v trebuhu - bom pa vse noter prinesla, ko se bo rodil in se bova cele dneve skupaj crkljala. user posted image

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3642
9.12.2010 10:19:18   
dramica
Jaz sem že čist zmedena glede tega stereptokoka v prejšnji nosečnosti tega sploh nihče ni  omenjaluser posted image .
Mi lahko nekaj poveste prosim.Moj PDP je19.01.2010 zanima me s katerim dnem se mi prične porodniška?Jaz sem misila da s 23.12 odločbo za bolniško sem dobila podaljšano do 21.12.2010.Bom potem podaljševala posebaj za2 dni?user posted image

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3643
9.12.2010 10:23:11   
darchy82
Jst imam PDP 21.01. pa mi na odločbi piše da s porodniško začnem 24.12. Se pravi, da bi po tej logiki ti porodniško nastopila 22.12. Če se ti 21.12. konča bolniška, naslednji dan lepo začneš s porodniško, pa se vse lepo izide

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 3644
9.12.2010 10:31:50   
jmpolona
Glede porodniške Dramica - najbolje, da vpišeš v obrazec v CSD Šiška - tule je link - sem pa vtipkala tvoj PDP in se ti začne porodniška 22.12.2010 - tako, da je vse OK.
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Se ti pa pridružujem pri mnenju glede streptokoka - sem tudi zmedena, bi pa ne bi - lani v 1. nosečnosti, ni to skor noben omenju. Kot bi se to letos razvilouser posted image

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3645
9.12.2010 10:40:06   
talika81
dramica, če se ti porodniška začne 28 dni pred PDP, enostavno od PDP odšteješ 28 dni.
torej, če imaš PDP 19.1.2011, se bi ti naj porodniška začela 22.12.2010, to pomeni naslednji dan, ko zaključiš z bolniško. tako da je to čisto vredu.

meni se pa začne naslednji teden, 15.12..

a vešega user posted image pogosto kolca? jaz vsak dan čutim kolcanje, včasih tudi 2x na dan. je prav smešen občuztek, ko tkole čutiš, kako boščga kolca. moj se je zadnjič prav smejal zraven, ko je dal roko na trebuh in čutil, kako kolca.
mislim pa tudi, da se je user posted image obrnil nazaj na glavico, ker kolcanje čutim v spodnjem delu trebuha. juhej, če je tako in super. kar naj tako ostane naprej. user posted image

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu jmpolona)
Neposredna povezava do sporočila: 3646
9.12.2010 10:58:24   
baby1978
Pozdravljene januarke..
Pridno vas berem, napišem pa nič. Mi smo ok, otročiček je lepo živahen, brca mamico, predvsem v rebra user posted image . Zgaga me še vedno peče, ma po skoraj vsem kaj pojem ali popijem. Za streptokok sem se dala testirat, saj to naredijo pri nas obvezno, zaradi vse večjega pojavljanja le teh bakterij. Popokovnično kri, bova shranila v javno banko, dobila sem obrazec, ki ga prinesem zraven ko pridemo rodit. CTG imam šele 03.01.2011, malo pozno, pa upam, da dovolj hitro.

Jaz sem vse cunjice že zdavnja oprala in zlikala in hvala bogu, saj zdaj se mi več nič ne da. SEm pa zelo leteča, vsak dopoldan letim z kakšno prijateljico na kavico ali malo po trgovinah. Včeraj sva se dobila stolček za hranjenje od chiccota, ki se lahko na začetku uporablja kot ležalnik- supper zadeva.
Dudice- v porodnišnico ne bom jemala. jo pediatrinje zelo odsvteujejo prve 2 -3 mesece.Bomo nekkao poskušali brez- upam da nama rata.
V soboto še letimo v Graz po pleničke in kozmetiko za otrokeca in še malo pokukamo na Božični sejem.
Zanima me, al bo katera rodila v Feldbachu?
Lep pozdravček iz deževnega Maribora.

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3647
9.12.2010 11:02:41   
Inčika2
Dramica jaz začnem s porodniško 23.12. PDP imam pa 20.1. Tako, da teb se glih izide.
Jaz sem pa včeraj dobila odločbo za podaljšanje porodniške imam pa samo do 20.12. Po njihovem zgleda, da bom mogla it delat za 2 dni (21 in 22.12)user posted image  Morm danes poklicat svojo zdravnico, da vidim če so se zmotil v datumu. Po moje bo mogla kakšen dopis nazaj na komisijo poslat, ker drugače za 2 dni bremenim firmo to pa glih ni vredu.

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3648
9.12.2010 11:48:16   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: talika81

a vešega pogosto kolca? jaz vsak dan čutim kolcanje, včasih tudi 2x na dan. je prav smešen občuztek, ko tkole čutiš, kako boščga kolca. moj se je zadnjič prav smejal zraven, ko je dal roko na trebuh in čutil, kako kolca.
mislim pa tudi, da se je obrnil nazaj na glavico, ker kolcanje čutim v spodnjem delu trebuha. juhej, če je tako in super. kar naj tako ostane naprej.

Hihuser posted image i!! Katja je v trebuhu ful kolcala, čeprav zdaj zelo redko, očitno ni povezave. V prejšnji nosečnosti res dnevno, tudi večkrat na sporedu, da se je cel trebuh premikal. Tale pa bolj redko, tako da zadnjič sploh nisem pogruntala, da je to to...

Moj je pa končno priden, beli otroško sobo, če mene vprašate sicer en mesec prepozno, pa kaj čmouser posted image Sem pa že par stvari v predalnike zložila, ti so v tej isti sobi (se pohištvo krožno premika, ker nimamo kam dat), upam da se bo fajn zluftalo..

Sedim na riti že tri ure, pa prezentacijo za magisterij delam. Matr, z enimi trapastimi puščicami, pa slikcami se zezam..user posted image . Traja tolk za traparije...

(odgovor članu Inčika2)
Neposredna povezava do sporočila: 3649
9.12.2010 12:22:08   
*miška*
Janci F, lahko se testiraš kadarkoli, najbolj čim pozneje seveda, men bo test naredila naslednji teden v 37. tednu! Prepozno pa najbrž tudi ne, ker tačas že rodiš user posted image . Tudi mene malo skrbi, kaj če prej rodim, preden dobim izvide. Sem pa tudi jaz čist zmedena zarad te streptokoke, če ne bi tolk brala o vseh teh stvareh, se ne bi sekirala, tako pa vem za njo in sem bolj za ziher, tako, da bom zdaj kar naredila test, ker bi se potem zelo sekirala, če bi jo mela.

Drugače pa je tako, pred leti nazaj tudi niso govorili toliko o toksoplazmi, pa je zdaj to glavna tema....pomoje bo vse več informacij o tem in onem, samo dejstvo je, da se za vse ne bomo mogli testirat!

Počutje pa je bolj slabo, vsak dan si rečem, da sem lahko srečna, ker imam vse oprano in poštimano, ker se mi res ne da nič več...sam še kakšna user posted image in pa mogoče, če sem pri volji malo šopinga. Krči me vsake tolko časa napadajo, kakšno noč je obupno in samo čakam, če bo treba že šteti, pa se potem vedno umiri.
Premike pa se mi zdi, da čutim bolj drugače, ne več tolko brc, ampak bolj premikanje, kot bi imela kačo v trebuhu user posted image , no kakšno brco v rebro al pa z rokico v mehur še dobim, pa kolcanje je tudi na sporedu.

Lep zaenkrat še deževen dan vsem user posted image in njihovim user posted image .

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 3650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?