Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 10.12.2010 22:06:11
|
|
|
|
ledenka
|
lejkica ma pa zanimiv zapis na FB o zarečenem kruhu le kaj to pomeni? ?
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 10.12.2010 22:13:31
|
|
|
|
šivilja
|
IZVIRNO SPOROČILO: ledenka lejkica ma pa zanimiv zapis na FB o zarečenem kruhu le kaj to pomeni? ? mene tudi firbec matra - sem pa nekaj podobnega pomislila
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 10.12.2010 22:14:13
|
|
|
|
šivilja
|
Ledenka - a pol niste šli na morje?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 10.12.2010 23:24:17
|
|
|
|
Tanja_
|
Ja, ta lejka nas sam draži Sem tud jaz na to pomislila, sploh glede na to, da je še prejšnji teden govorila, da še ni za imet še enega
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 11.12.2010 7:36:15
|
|
|
|
nikolet
|
IZVIRNO SPOROČILO: živa25 Dec me je glih kar spomnu, da če jst kašljam, da se čist slučajno zna zgodit, da bi mi materina dušica pomagala kura sm Maja uživaj kamorkoli že greš... Nisem zasledila kam jo pihaš Na kuhanca bomo šle pa ko prideš nazaj Nikolet jst nisem nikoli sama doma Zadnjič, ko sem Ž pustila v LJ prespat sem bla sama, pa še takrat sem jokala kot dež No ampak je bla ura 9 zvečer ko sem prišla domov in naslednji dan sem bla ob 7ih že na polikliniki... Ubistvu sem domov prišla samo prespat Kaj je zdej s tem kuhančkom res?? jutro ja sej to je tud velik, če si sam doma, jz delam en teden dopoldne in en teden popoldne in tist teden k delam popoldne lahko dopoldne vse pospravim k so otroc v vrtcu pol popoldne k pa prideta otroka iz vrtca je pa v petih minutah k da bi bomba padla no drugače pa smo ustali ob pol sedmih, zdej pa pijemo kavo, vsaj jaz pol pa grem na vas k moram it v trgovino... l.p.
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 11.12.2010 8:15:46
|
|
|
|
Dudica1
|
dobro jutro! moram it naštimat zajtrk,imam dva lačna Še 14 dni pa dopuuuuust...juhu...
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 11.12.2010 9:32:35
|
|
|
|
nikolet
|
jz grem pa šele čez 14 dni delat no sm bla v trgovini, mi e zmankal mesa... no in je bil dec z mano... seveda brez pera ne gre... pa je spet šel cel premoženje zdej pa moram it mal k tastu k je naša N. mal tečna prav da hoče it " goj k dedu"
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 11.12.2010 9:38:15
|
|
|
|
majana79
|
Jutro! Ni dober dan... gremo na Metelkovo, ko se zbudi, je zakuhal, še bolj kašlja in čudno diha. Očitno je pobral v vrtcu neki a bronhiolitis razsaja? neki se mi zdi da sem z enim ušesom zasledila?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 11.12.2010 9:58:37
|
|
|
|
ledenka
|
jutro smo kar doma... včeraj bili na ORL kliniki, je mel M čuden izcedek iz ušesa. nič hudega, sluhovod si je z nečim popraskal. majana za J. jep, respiratorni infekti so na pohodu... gremo danes k bratu na kosilo
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 11.12.2010 10:11:22
|
|
|
|
Dudica1
|
Sonček je za vse ki jih potrebujete! Sm hotla it v trgovino pa očitno še ne morem it moram mojga počakat da pride in grem pol sama!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 11.12.2010 10:31:52
|
|
|
|
betty.ford
|
majana, res nekaj razsaja. zmajček je že ves teden "doma" zaradi kašlja, prvi se mu bo očitno naslednji teden pridružil.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 11.12.2010 12:54:44
|
|
|
|
eelyy
|
Dann! Evo takole se vam na hitro javim...danes in jutri sem do popudne samohranilka je T. skos na nogah in samo zanjim hodim in poberam stvari,ko je kosilo da negovorim vso hrano meče po tleh in to kar vmes,ko jemo.... Danes je sonček je pa zjutraj zelo mrzlo,tako da sem bila kar notri zaradi L. drugače gremo ven ko moj pride vsaj kakšen krog z vozičkom. Danes bom naredila piščančjo rižoto z solatko za sladico bo kompot. Moj možek drugače zna lepo porihtati malega brez da bi mu kej govorila in pisala kakšen načrt,tudi pospravi lepo in skuha(ampak kuha samo ob nedeljah)mu pomagam vmes. živa; Imaš dobrega moža ti veliko pomaga.Zdej je to obdobje( je T. minilo),ko je samo vpil po stanovanju,za brezveze se drl kot zmešan...se včasih še,ampak redko kdaj.Zadnji mesec v nosečnosti je naporen(sej se ti nič neda in komaj kaj narediš). Kar se tiče kuhanja pa vsak dan zdej,ko sem doma toplo kuham vedno včasih tudi po dvakrat na dan..kako bo ko bom začela delati pa nevem? Aha še eno vprašanje; Če bi delala 4 urni delavnik(ali je to stvar delodajalca,če mi odobrijo ali bi mi morali po zakonu glede na prošnjo,ker bi se mi edino izšlo,če bi delala samo zjutraj,tukaj nevem ali sami določijo urnik ali vpoštevajo mojega??)
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 11.12.2010 12:56:25
|
|
|
|
eelyy
|
bolančki: pošiljamo vam z L. in T. velikooo
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 11.12.2010 14:27:29
|
|
|
|
majana79
|
mi smo zaenkrat ok, kaže samo na nekaj virusnega... se gremo v ponedeljek spet pokazat eelyy, delodajalec ti je dolžan omogočit koriščenje skrajšanega delovnega časa, vendar pa ti lahko določi da delaš npr. samo popoldne (nisi pa dolžna delat nočnih in pa nadur)
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 11.12.2010 16:56:33
|
|
|
|
tubby
|
Hej jaz obležala z vročino kašljem in bolečinami v celem telesu in to že 3 dni in lih zdaj k je treba v službi se tok naučit pa se dokazovat, k serči je tudi šef bolan Kaj dogaja? kera noseča? kuhančka bi ja, sm da se pozdravim
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 11.12.2010 18:34:53
|
|
|
|
majana79
|
tubby, pikepoke! J. še vedno kuha, mu ne pade pod 38,5 tudi s svečkami... hb je vseeno ful aktiven, sploh ni da bi ležal...
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 11.12.2010 19:11:08
|
|
|
|
betty.ford
|
a je bila danes sobota? sem prav čudna, že ves dan. kot da bi imela prazno glavo (kot da je že kdaj bilo kaj v njej ) - se mi kolca po morju. in za povrh me še mali sprašuje, kdaj bomo šli spet na morje... jest bi toplo, skoraj vroče poletje! pa shujšala bi rada. tubby, pozdravi se! čimprej! da nimaš ti slučajno "nosečniške" gripe? meni je mali danes rekel, da bi imel še enega bratca. sestrice ne, ker s puncami se ni fajn igrat "mami, a ga boš mogla ti rodit? ali ga lahko druga mamica?" "no, ja... če hočeš bratca ga bom mogla jaz rodit," da ne bom glih razbijala družine pa pošiljala očka h kakšni drugi se mi meša... saj pravim, da imam prazno glavo! pa žmiljon rdečih hroškov, da se bolančki pozdravite!!!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 11.12.2010 19:27:29
|
|
|
|
Dudica1
|
tubby pikepoke! Tud jaz sm čudno danes,glava me je bolela dopoldne da sm mislila da mi jo bo odprlo! ...pa še Maj je nekaj čuden ne vem kaj bo...in še sama sem bla!!! Oh da neham jamrat... Zdej sm si prvoščla en radler Pa za J. pikepokice! Namakala sem se v relaxu od justa tko da sm zrelaksirana zdej
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 11.12.2010 19:34:53
|
|
|
|
nikolet
|
eelyy: tak e kot ti je že ena napisala, ti po zakonu lahko delaš po 4 ure do tretega leta prvorojenega, če pa imaš dva ali ki nista stara tri leta lahko delaš po 4 ure do 6 leta najmlajšega otroka, tak je zakon in pri nas jo tudi upoštevajo! greš pa sam na socialo in se z njimi zmeniš, pol greš pa k delodojalcu in mu pač poveš da bi delala po 4 ure. je pa res stvar delodajalca kako boš delala, lahko te zajebe in te da dealat sam popoldne, pri nas vem da dela ena punca skoraj skojz popoldne, k jo pač takrat rabi , je pa frej sobote, nedelje, preznike, nadur... razen če jo res rabi v soboto je potem en dan v tednu frej no upam da sem ti kaj pomagala! no zdej grem pa tavelzga napodit vn iz bane, k je not že pol ure, N. spi.. mož pa spi na kavču, spet nočko
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 11.12.2010 19:50:15
|
|
|
|
majana79
|
delodajalcu je potrebno dat pisno zahtevo, ker se potem sklene aneks k pogodbi o zaposlitvi ni pa potrebno delat samo 4 ure, lahko karkoli med 4 in 8 (nekaterim ustreza 5, 6, 7...) odvisno je spet od narave dela in potreb posameznika
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 11.12.2010 19:58:38
|
|
|
|
lake
|
No. no punce, danebo zmede, nisem noseča, tega kruha še ne bom pojedla . Sm včeri pol razmišljala da bo zihr kdo kej tazga pomislu. Ubistvu sm to napisala, ker sm pred nosečnostjo marsikej rekla da moj otrok ne do delal, in predvsem jedel, Kot so kokakola, Mc Donalds..., pa zadnje tri dni vanjo spravim večalmanj samo kokakolo . Je namreč spet mal zakuhala. Drugače pa sva bla dons v Avstriji v shopingu, in v Ikei. Je blo kar uspešno. Leela Jst sm delala pet mesecev po 5 ur. To ti pripada do otrokovega tretjega leta. Lahko se odločiš za delavnik od 4-8 ur. Napišeš kot neko prošnjo, ki jo oddaš delodajalcu, in ti more odobrit delavnik. Kar se pa urnika tiče pa se tudi lahko sama odločiš kako boš delala. Jst sm vseeno delala tudi popoldan po pet ur. Edino kar ne moreš sama določit, je od kdaj do kdaj bi delala. Lahko te da delat od sedmih po štiri ure, ali pa šele npr. od enajstih.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 11.12.2010 20:00:46
|
|
|
|
nikolet
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 delodajalcu je potrebno dat pisno zahtevo, ker se potem sklene aneks k pogodbi o zaposlitvi ni pa potrebno delat samo 4 ure, lahko karkoli med 4 in 8 (nekaterim ustreza 5, 6, 7...) odvisno je spet od narave dela in potreb posameznika aja , k pri nas sam zrihtaš na sociali in pol nešeš ene papirje k delodajalcu... ja tudi to, sam da je manj kot 40 ur na teden pa se šteje kot zmajšan delovnik....
< Sporočilo je popravil nikolet -- 11.12.2010 20:02:47 >
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 11.12.2010 20:02:45
|
|
|
|
Dudica1
|
a lake potem ne bo nič?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 11.12.2010 20:04:52
|
|
|
|
lake
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 a lake potem ne bo nič? Ne še
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 3.del 11.12.2010 20:07:59
|
|
|
|
Dudica1
|
jah pol pa nič no Tale BB pa je ej
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zanimivosti o januarčkihZačetek novega leta prinese mesec januar. Našli smo 5 lastnosti, ki so skupne otrokom, rojenim v mesecu januarju.
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......