Nika v službi
|
Pety, čudovito! Ostajam brez besed, jelenček je carski! In to zadevščino bo bejba trogala v Nassfeld?! Hudo! Mi nimamo prav veliko ustvarjalnih igrač, ker Nika (in mami ) ni kaj preveč nadarjena za te zadeve, niti nima posebnega veselja. Potem je umazana (že pri gnetenju testa za pizzo si hitro naveliča, ker jo moti moka na rokah ) in to ji ni nič kaj všeč. Nekega packanja res ne mara, umazane roke jo pa sploh motijo - to ima očitno po meni. Se spomnim, ko smo na team buildingu pekli kruh (ki je bil na koncu odličen!), pa me je kar treslo, ko sem morala z rokami broditi po tistem testu, potem ko sem vanj vlila vodo. Bljak, kar dlake mi gredo pokonci. So me punce prav čudno gledale, njim je bil to taaaak užitek. Ne, hvala. Torej, tovrstne ustvarjalne igrače odpadejo, Nika pač ta del ustvarjanja pokrije z aktivnostmi v vrtcu. Ima pa rada pliškote, barbike, winxice, lepe zvezke, pisala, nalepke,.... teh se ne naveliča. Seveda pa so "in" tudi razno razne igre, čeprav največkrat igramo prav dobri, stari Človek, ne jezi se, pa Spomin, karte (Črni peter, enka), Lotti karotti, zdaj je malo bolj z veseljem začela sestavljati tudi puzzle. Pogosto se igra tudi z blagajno, pa z avtomobilčki, zdaj nama že tedne prebija, da moramo postaviti progo F1, da bo potem Vida povabila na vožnjo. Mi smo imeli včeraj DM - najprej luštna igrica Deklica Marta in Sanja mož, na koncu še obdaritev. Je bilo pa letos veliko manj otrok in tudi darila mnogo skromnejša. Očitno se res pozna kriza na vseh področjih. Me pa zanima, ali so dejansko povabili manj otrok ali se jih preprosto veliko ni udeležilo. Ker lani je velika dvorana v OŠ pokala po šivih, letos pa je bilo kar nekaj sedežev praznih. Nobene gužve. Itak je pa lepo, da tovrstne zadeve sploh še ohranjajo in da najdejo nekaj denarja za to. Sofinancira MOL oz. ZPM Lj - Šiška. Sanja se mi ne, po kakšnem ključu nas vabijo; lani smo dobili vabilo prvič. Poimensko na Niko. Res zanimivo. V službi sem te dni gostila poslovnega partnerja iz Amerike, danes pa obisk uradno zaključujemo. Smo včeraj preživeli prijetno kosilo pri Lectarju v Radovljici - Robert je bil nad 500 let staro gostilno čisto prevzet. Za Američane je itak vse, kar je staro več kot 100 let, čista ZF. Čisto padejo dol. Potem pa je nakupil še srca iz lecta za ženo in hčerko, za sabo (v hotel, ne v Ameriko!) dobil še košček domačega štrudla in je bil čisto happy. Zvečer pa imam službeni party pri Janežiču. Juhej, pestri dnevi.