inia
|
Evo pa še ena izkušnja (upam, da ne bo uporabnica jezna, ker sem prekopirala) "Ko nisem več čutila popadkov, ki so me prej navijali 100 na uro (beri na ene 2 ali 3 minute) je bilo super. Pač mora babica spremljat na monitorju kdaj imaš popadek, da ti pove za pritiskat. Edini problem je, da je spodaj vse otopelo in, ko rečejo pritiskat je malo čudno vse skupaj. Sem imela malo problemov. Ampak, ko je rekla, da če se ne bom malo bolj pomatrala, da bo rezala, sem se pa fajn pomatrala. Pa ena mi je na trebuh skočila, jao, še sedaj se jo spomnim. Ena bolj močna. Potem nekaj ur še ne čutiš vredu dol spodaj, itak si 3 ure v porodni, da te opazujejo. Potem pa že lahko hodiš, le pazit je treba, mene so peljale do WC-ja za vsak slučaj.Pa mehurja ne čutiš, da je poln, s katetrom ali s pritiskom na trebuh ti ga izpraznijo. Meni se je potem zato malo vnela sečnica, ampak ob drugih bolečinah, ki so naslednje dni itak ni panike.Glava me je en 2. ali 3. dan ene par ur kar fajn bolela (tipičen stranski učinek), pa ene dve uri po porodu tudi (ampak ne zelo).Punčka ni bila nič bolj zaspana kot ostali. Mali od sosede, ki je rodila isti dan je pribljižno enako spal in bil buden kot moja (ni imela e.). Ker pravijo, da so zelo zaspani po e. novorojenčki oz. bolj kot tisti katerih mame niso imele e. " Tisto o invalidnosti pa ne vem, verjetno se je že zgodilo, da je povsod omenjeno, da je možno. Moje mišljenje je takšno. So prednosti in slabosti. Meni že to ni všeč, ko zdaj malo berem, da ne veš točno kdaj pritiskat in kdaj ne. Jaz razmišljam o tem samo zato, ker je bilo prvič res hudo in zaradi vseh bolečin in dolgotrajnosti nisem mogla več sodelovat, nisem imela nobene moči, bledlo se mi je, bila sem v glavi čisto drugje kot v porodni (med nekimi medvedi, ki me lovijo). Zato sem razmišljala o EA, da sem vsaj pri sebi, da se zavedam tega trenutka. Če bi imela normalen porod verjetno ne bi niti razmišljala.
|