nina42
|
IZVIRNO SPOROČILO: SaMaa IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi Eno vprašanje punce ...ali katera razmišlja že o porodu in epiduralni...Mi smo imeli včeraj predavanje in je bilo zeeelo zanimivo , zelo dobra predavateljica in sem podpisala, itak je tako da če ne rabiš ti ne dajo, če pa je hudo je pa fajn met nekaj , ko ti lahko olajša. Kaj pa ve mislite? Živjo, kje si to podpisala? V MŠ ali kje? Ali katera kaj ve ali je potrebno iti na kakšno predavanje o EA? Jaz se še odločam, ampak je pa tako, da baje v LJ skoraj ni na voljo anasteziologa (ker so vedno vsi na polno zasedeni in smo nosečnice zadnje v vrsti), v KR pa nimam pojma, ampak kot se spomnim je nina42 pisala nekaj strani nazaj, da niso prav navdušeni nad EA in ultivo. Mogoče bo znala katera kaj več povedat kako je kje. Drugače pa čakam, da se malo dež umiri, da šibam domov počivat. Danes me je mali ob 3h zjutraj zbudil, ker je na polno brcal. Ne vem, na kakšni zabavi je bil Hrana: danes bo ričet. Mnjamiiiii. Glede epiduralne in ultive v kranju imajo oboje na voljo 24 ur na dan, enkrat na teden imajo pogovor z anesteziologom, da se odločiš in naročiš. Ne vem točno kateri dan, piše na njihovi spletni strani. Do sem se mi zdi vse ok. Pisala pa sem, da sem razmišljala o tem, da bi si v naprej izbrala babico, kar za doplačilo tudi ponujajo. Fino se mi zdi, da se lahko v naprej dogovoriš in pogovoriš o vsem ter da babici predstaviš svoj porodni načrt in ko greš rodit jo pokličeš in pride. Zadeva stane 200 eur, glede na to, da je pri porodu skoraj vse bolj ali manj odvisno od babice, se mi je zdela dobra varianta. Ko sem bila na ogledu, pa so mi rekli, da je v bistvu samo ena babica, ki pri njih to izvaja, ker je bila ravno v službi se mi je prišla na hitro predstavit. No, ta pa je pričakovala da želim rodit naravno, rekla sem, da še ne vem, da bi verjetno vzela epiduralno, ker imam za sabo že en naravni porod in vem, da to ni hec. Nakar ni bila najbolj navdušena in mi je priporočala, da naj se raje dobro pripravim na bolečino Skratka, ogled porodnišnice in vse ostalo se mi je zdelo super, presenetil me je odnos te babice, in če ta zagovarja naravne porode, zakaj imajo potem samo eno babico na izbiro??? Ker to dejansko ni izbira! Se pravi, da po njihovem ostale, ki bi rade lajšanje bolečine pravzaprav ne rabimo podpore babic ali kaj??? Ker jaz bi rada oboje, razumevajočo babico in epiduralno/ultivo Navsezadnje je to njihova služba, vse to pa še dodatno doplačaš.
|