|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2011 - 2.del
9.12.2010 9:09:17   
tanjusi
Dobro jutro..., skoraj dobesedno user posted image Najprej sem bedela ob 5.30, da sem spravila v šolo ta večjega, grem nazaj spat ... me kliče da ni kombija, se jaz začnem oblačit da ga peljem na avtobus, no potem končno kombi pride, malo ležim še do pol sedmih, koje treba spravit ta malega v šolo ... no ob sedmih potem končno zaspim in se zbudim ob 8.30, pa še bi , samo mam malo slabo vest da bi tako dolgo spalauser posted image

Eno vprašanje punce ...ali katera razmišlja že o porodu in epiduralni...Mi smo imeli včeraj predavanje in je bilo zeeelo zanimivo , zelo dobra predavateljica in sem podpisala, itak je tako da če ne rabiš ti ne dajo, če pa je hudo je pa fajn met nekaj , ko ti lahko olajša.
Kaj pa ve mislite?

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 376
9.12.2010 9:35:09   
slama
IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi
Eno vprašanje punce ...ali katera razmišlja že o porodu in epiduralni...Mi smo imeli včeraj predavanje in je bilo zeeelo zanimivo , zelo dobra predavateljica in sem podpisala, itak je tako da če ne rabiš ti ne dajo, če pa je hudo je pa fajn met nekaj , ko ti lahko olajša.
Kaj pa ve mislite?

No, glede na mojo situacijo in če se bo nadaljevalo v tej smeri, sploh ne bom vidla porodne, ampak me bodo kar pod nož dal ... user posted image  Upam, na najboljše.
Čeprav, kolikor se brala, še vedno raje na CR, kot pa da se situacija popravi na minimum, pa pride potem do komplikacij ...

Včeraj me je mož presenetil. Ni mogel zdržat, ker sem bla vsa žalostna zaradi posteljice. V ponedeljek grem na 4D user posted image . Komaj čakam, da vidim malega vesoljčka v mojem bušiju. Zjutraj mam še cukr test, tako da bo verjetno ves naspidiran in ne bo ravno pri miru user posted image

Zdaj sem v službi, pa da povem, da me letos ne bo več, potem moram pa še k osebni zdravnici jutri ...

Pa tudi jaz moram k frizerju. Sem se odločila za novo podobo in bom od dolgolaske prestopla med srednjelaske.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 377
9.12.2010 9:39:11   
tanjusi
user posted image

< Sporočilo je popravil tanjusi -- 9.12.2010 9:40:37 >

(a camus)

(odgovor članu slama)
Neposredna povezava do sporočila: 378
9.12.2010 9:40:05   
tanjusi
http://med.over.net/forum5/read.php?19,6620806,6620806#msg-6620806

Slama nekaj za tolažbo

< Sporočilo je popravil tanjusi -- 9.12.2010 9:45:31 >

(a camus)

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 379
9.12.2010 10:03:17   
slama

http://med.over.net/forum5/read.php?19,6620806,6620806#msg-6620806

Slama nekaj za tolažbo

hvala. upam,da bo  pri meni tak majhen čudež, glede ena to, da se je v zadnjih 4 tednih premaknila za 2cm navzdol namesto navzgor ...

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 380
9.12.2010 10:45:08   
tinkapobalinka
Ojla!

Akilene, njami zajtrk...

SaMaa, danes bo za kosilo omaka bolognese in testenine. Zraven pa ali zelena solata ali pa kar rdeča pesa.

*Ninočka*, ja, Tommee Tippie ima obliko prsi, pa še meni so same flaške ful lepe na pogleduser posted image PA brez BFA...

tanjusi, jaz bom definitivno vzela EA. Imelo jo je kar nekaj kolegic, pa vse res samo hvalijo; niti ene slabe izkušnje nisem slišala....

slama, pošiljam ti en objemuser posted image . Bodi optimistka...

Mene sicer ne špika v nožnici, me pa boli trtica???

lp

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 381
9.12.2010 11:10:52   
Heilie
Jutroo..

Zajtrk za mano...danes sem si privoščila malo več spanja in je prav pasalo user posted image

Zdaj pa pomojem malo čistit po hiši, ker ven tako ni za iti. Pol pa počivanje user posted image

Pa še nekaj zanimivega na temo matičnih celic:
http://www.siol.net/Slovenija/Rubrikon/MnenjeMeter/2010/12/TeranKosir_MnenjeMeter_Shranjevanje_maticnih_celic.aspx

(odgovor članu tinkapobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 382
9.12.2010 11:23:08   
SaMaa

Kaj pa ve mislite?

Živjo,

kje si to podpisala? V MŠ ali kje? Ali katera kaj ve ali je potrebno iti na kakšno predavanje o EA? Jaz se še odločam, ampak je pa tako, da baje v LJ skoraj ni na voljo anasteziologa (ker so vedno vsi na polno zasedeni in smo nosečnice zadnje v vrsti), v KR pa nimam pojma, ampak kot se spomnim je nina42 pisala nekaj strani nazaj, da niso prav navdušeni nad EA in ultivo. Mogoče bo znala katera kaj več povedat kako je kje.

Drugače pa čakam, da se malo dež umiri, da šibam domov počivat. Danes me je mali ob 3h zjutraj zbudil, ker je na polno brcal. Ne vem, na kakšni zabavi je bil user posted image

Hrana: danes bo ričet. Mnjamiiiii.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 383
9.12.2010 11:28:35   
Akilene
S tanjusi sva podpisali včeraj v materinski šoli, po predavanjih anesteziologa. V Slovenj Gradcu je EA na voljo 24 ur, kar je res super. Sicer sama prej nisem razmišljala o EA oziroma sem bila bolj za naravni porod. Je pa res, da nikoli ne veš, kdaj pride prav. Če bo treba, se bom vsekakor odločila za EA.

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 384
9.12.2010 11:28:58   
tanjusi
Živjo,

kje si to podpisala? V MŠ ali kje? Ali katera kaj ve ali je potrebno iti na kakšno predavanje o EA? Jaz se še odločam, ampak je pa tako, da baje v LJ skoraj ni na voljo anasteziologa (ker so vedno vsi na polno zasedeni in smo nosečnice zadnje v vrsti), v KR pa nimam pojma, ampak kot se spomnim je nina42 pisala nekaj strani nazaj, da niso prav navdušeni nad EA in ultivo. Mogoče bo znala katera kaj več povedat kako je kje.

v materinski šoli smo imeli predavanje ja, pa smo lahko kar podpisali, drugače pa menda moreš it podpisat v porodnišnico ...Je pa to v Sg in se menda kar da dobit ea, kolikor sem razumela , je pa ženska razložila cel postopek in je blo res zanimivo poslušat...

(a camus)

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 385
9.12.2010 11:31:58   
Akilene
Primer tedenskega jedilnika za nosečnice:

http://www.healthy-baby.org/Samplemenus.pdf

meni se zdi, da pol manj jem, kile pa kar letijo gor....

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 386
9.12.2010 12:11:31   
nelikaa
Če kera želi epiduralno, naj gre v Postojno. Tam baje ni problema.

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 387
9.12.2010 13:01:05   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: nelikaa

Ja, res je, jo pa tudi plačaš 110 eur. Tudi na Jesenicah ni problema za epiduralno, pa še zastonj je!

Jst.

(odgovor članu nelikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 388
9.12.2010 13:38:08   
tanjusi
IZVIRNO SPOROČILO: nelikaa

Ja, res je, jo pa tudi plačaš 110 eur. Tudi na Jesenicah ni problema za epiduralno, pa še zastonj je!

No tudi v Sg je zastonj, pa ni problema za dobit jo..

(a camus)

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 389
9.12.2010 13:47:26   
njoko
Pozdravljene user posted image

jst morem pa neki priznatuser posted image bl k grem prot koncu bl me zanima kako bo vse skup potekal...in seveda pol gledam filmčkeuser posted image ampak, men kr solze tečejo user posted image Očitno se je mojim hormonom do konca zmešal. Nikol nism bla tip človeka da bi jokala kej velik. Zj pa sam oooooooooooooooooo pa solzne oči.user posted image user posted image

Iiiiiiiiii pa jst sm bla tud na 3d/4d. Res fajn izkušnja (malce draga) Sm dala na fb video.

zj morem it pa na šiht. Kok mi te popoldanske ne dišijo. Dopoldne prehitr mine, k pridem dam je pa že pol devetih. Kaj čm pol kolkr da grem sam spat še.

Dost jamranja, eno čokolado za malco pa gasa delatuser posted image

lepo se mejte!user posted image

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 390
9.12.2010 13:47:47   
emilija2008
Oj... vidim da ste že pri porodih!  POnekod imate pa res srečo glede lajšanja bolečin.

Kaj pa se da sploh dobiti v Celju? A sploh kaj nudijo? Jaz sem pred tremi leti omenjala EA, pa so samo mutle, da bi se mogla prej zmenit in bla, bla, bla...user posted image

A se v Celju dobi tole ultivo? In kako se zanjo sploh zmeniš, če mogoče katera ve?

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 391
9.12.2010 13:48:37   
tanjusi
Jaz sem pa začela nekaj razmišljat...v nedeljo imamo krst nečakinje, pa sem danes začela razmišljat kaj bom oblekla.V bistvu imam dvojne kavbojke in ene žametne hlače pa ene dve nosečniške bluzeuser posted image ..Potem sem pa oblekla en še kar lep puli in eno jopco z kratkimi rokavi in izgleda prav fajn, samo kaj pa spodaj , najraje bi imela krilo , samo kje jo dobit in kako user posted image ...mogoče mi pa lahko date kak modni nasvetuser posted image

(a camus)

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 392
9.12.2010 14:25:07   
nina42
IZVIRNO SPOROČILO: SaMaa

Kaj pa ve mislite?

Živjo,

Drugače pa čakam, da se malo dež umiri, da šibam domov počivat. Danes me je mali ob 3h zjutraj zbudil, ker je na polno brcal. Ne vem, na kakšni zabavi je bil user posted image

Hrana: danes bo ričet. Mnjamiiiii.

Glede epiduralne in ultive v kranju imajo oboje na voljo 24 ur na dan, enkrat na teden imajo pogovor z anesteziologom, da se odločiš in naročiš. Ne vem točno kateri dan, piše na njihovi spletni strani. Do sem se mi zdi vse ok. user posted image

Pisala pa sem, da sem razmišljala o tem, da bi si v naprej izbrala babico, kar za doplačilo tudi ponujajo. Fino se mi zdi, da se lahko v naprej dogovoriš in pogovoriš o vsem ter da babici predstaviš svoj porodni načrt in ko greš rodit jo pokličeš in pride. Zadeva stane 200 eur, glede na to, da je pri porodu skoraj vse bolj ali manj odvisno od babice, se mi je zdela dobra varianta. Ko sem bila na ogledu, pa so mi rekli, da je v bistvu samo ena babica, ki pri njih to izvaja, ker je bila ravno v službi se mi je prišla na hitro predstavit. No, ta pa je pričakovala da želim rodit naravno, rekla sem, da še ne vem, da bi verjetno vzela epiduralno, ker imam za sabo že en naravni porod in vem, da to ni hec. Nakar ni bila najbolj navdušena in mi je priporočala, da naj se raje dobro pripravim na bolečino user posted image user posted image user posted image
Skratka, ogled porodnišnice in vse ostalo se mi je zdelo super, presenetil me je odnos te babice, in če ta zagovarja naravne porode, zakaj imajo potem samo eno babico na izbiro??? Ker to dejansko ni izbira! Se pravi, da po njihovem ostale, ki bi rade lajšanje bolečine pravzaprav ne rabimo podpore babic ali kaj???
Ker jaz bi rada oboje, razumevajočo babico in epiduralno/ultivo user posted image Navsezadnje je to njihova služba, vse to pa še dodatno doplačaš.

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 393
9.12.2010 14:29:31   
nina42

Jaz sem pa začela nekaj razmišljat...v nedeljo imamo krst nečakinje, pa sem danes začela razmišljat kaj bom oblekla.V bistvu imam dvojne kavbojke in ene žametne hlače pa ene dve nosečniške bluzeuser posted image ..Potem sem pa oblekla en še kar lep puli in eno jopco z kratkimi rokavi in izgleda prav fajn, samo kaj pa spodaj , najraje bi imela krilo , samo kje jo dobit in kako user posted image ...mogoče mi pa lahko date kak modni nasvetuser posted image

Jaz sem si nabavila eno ful lepo krilo v Lavie, je pa tako da ga lahko tudi po porodu nosiš, sicer je bilo 45 eur, ampak mi itak nič drugega zdaj ni prav, nekaj pa moram oblečtuser posted image

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 394
9.12.2010 14:30:27   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: emilija2008

Kaj pa se da sploh dobiti v Celju? A sploh kaj nudijo? Jaz sem pred tremi leti omenjala EA, pa so samo mutle, da bi se mogla prej zmenit in bla, bla, bla...user posted image

A se v Celju dobi tole ultivo? In kako se zanjo sploh zmeniš, če mogoče katera ve?

Hja, Celje je pa zgodba zase, no, saj ni važno, v glavnem, jaz se celjske porodnišnice izogibam kot kuge, moji imajo navodila, če me slučajno prime rodit, ko bom pri mami, imajo da me peljejo v Ljubljano. V končni fazi je samo 15 min dlje se za peljat.
Epiduralna je v Celju bolj znanstvena fantastika, od kolega žena dela na ginekološki, pa pravi, da jo je skor nemogoče dobit, ultivo pa tudi, ker imajo baje samo enega anestezista usposobljenega za to in je loterija ali je tam ali ga ni.. zdaj ne vem, morda se je od lani, ko smo se o tem pogovarjali, že kaj spremenilo... po moje najbolje, da pokličeš pa vprašaš, kaj je s tem.user posted image

Jst.

(odgovor članu emilija2008)
Neposredna povezava do sporočila: 395
9.12.2010 14:43:58   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82

No in jaz je ne bom, ker sem proti EA user posted image ...

Sem bla 4h pr frizerju, mi je zacolal 70 €, sem pa rekla možu, da sej zdej tko 7 mesecev nikamor nam šla user posted image ....

Sšpet jem... čokolado user posted image

5ra - a sem čorava, al te dones še nisem zasledila?

slama - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 396
9.12.2010 14:50:45   
tanjusi
No in jaz je ne bom, ker sem proti EA ...

Zakaj pa ? Je fajn več mnenj slišatuser posted image

(a camus)

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 397
9.12.2010 15:03:52   
SaMaa
IZVIRNO SPOROČILO: naja17

IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82

No in jaz je ne bom, ker sem proti EA user posted image ...

Sem bla 4h pr frizerju, mi je zacolal 70 €, sem pa rekla možu, da sej zdej tko 7 mesecev nikamor nam šla user posted image ....

Sšpet jem... čokolado user posted image

5ra - a sem čorava, al te dones še nisem zasledila?

slama - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mene tudi zanima zakaj si proti???

Glede frizerja pa ja saj pride potem samo 10 EUR na mesec, tolk je pa tudi moško striženje user posted image user posted image user posted image

Nina42 hvala za info. Se imam tako ali tako namen enkrat oglasiti v Kr in iti na ogled same porodnišnice. Ti si bila na tem ogledu, kajne? Meni se v Kr dopade tudi to, da si lahko za doplačilo sam v sobi, tega v Lj ni.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 398
9.12.2010 15:07:28   
naja17

No in jaz je ne bom, ker sem proti EA ...

Zakaj pa ? Je fajn več mnenj slišatuser posted image

Enkrat je že bilo govora o tem, pa zato nisem pisala, da ne bi izpadlo, da kej pametujem...

Moji razlogi za proti:

- ne zaupam, da me špikajo v hrbtenico
- z EA izzivaš
- z EA se vse podaljša
- z EA večja možnost vakumskega in kleščenega poroda
- EA ti lahko prime nekam drugam
- še nobene zdravstvene delavke nisem srečala, da bi rodila z EA
- kar nekaj slišanega na EA, ampak ena zgodba mi je samo potrdila mišljenje in sicer ene mamice, ki je rodila 3 otroke po naravni poti in zadnjega z EA. Ker ni nič čutila, so zadnji trenutek ugotovili, da ji je otrok zlezel nazaj in da ima samo še 20% kisika in da sta oba z otrokom ogrožena, da so ju zadnji trenutek rešili. To izkušnjo je delila z nami v ginekološki čakalnici, ko je ugotovila, da je meni pritisk narasel, ko mi je ena gladko rekla, da moram it na EA user posted image  Jaz ne vsiljujem svojega mnenja nikomur, mislim da je EA odločitev vsake posameznice posebej, zato prčakujem, da ttud men noben ne vsiljuje, sem pa proti, če me kdo vpraša user posted image ...

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 399
9.12.2010 15:13:23   
SaMaa
Zanimivo. Jaz sem spraševala svojo G, kje in kako je rodila in ne boš verjela, rodila je z EA. Prav tako moja sestrična, ki je zdravnica, zagovarja porod z EA in bo šla vsekakor rodit z EA.

Sama še nisem 100%, je pa fajn slišat in prebrat različna mnenja.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?