|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2011 - 2.del
9.12.2010 15:37:12   
tanjusi
Zanimivo. Jaz sem spraševala svojo G, kje in kako je rodila in ne boš verjela, rodila je z EA. Prav tako moja sestrična, ki je zdravnica, zagovarja porod z EA in bo šla vsekakor rodit z EA.

Sama še nisem 100%, je pa fajn slišat in prebrat različna mnenja.

Mene je ženska včeraj kar prepričala ...v bistvu je res tako kot je rekla, čisto ob vsaki bolečini si opravičen do nečesa protibolečinskega in vsak ve da lahko porod boli in stvar je toliko preizkušena, da naj bi bila varna.
Je pa tko , tudi če podpišeš te noben ne more prisilit da ea res vzameš, če pa se ti zdi da jo boš potreboval pač rečeš in ti pomagajo....Je pa tako da dajo toliko protibolečinske , da v bistvu čutiš porod in tudi popadke, je pa bolečina takšna, da se da zdržat....

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 401
9.12.2010 15:48:35   
inia
Jaz sem že razmišljala o EA. Sploh ker me je strah poroda, da groza. Moj je pa zeloooo proti. Dela pa v zdravstvu. Tako da ne vem. Če bi se odločila bi šla, ne glede na vse kaj kdo reče, ampak po drugi strani pa razmišljam boljše potrpet, kot pa da pride do kakšnih komplikacij, pa tudi če je 1% možnosti za njih.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 402
9.12.2010 16:04:13   
nina42
Jaz prvič nisem hotela EA zardai možnih zapletov in stranskih učinkov, no, pa se je pri mojem naravnem porodu tudi nabralo toliko zapletov, da sem za las, dejansko je šlo za 5 min, ušla CR... Tako da ni nujno, da se z naravnim porodom izogneš podaljšanju 2. porodne dobe in zapletom, lahko se ti zgodi isto, zraven pa še trpiš kot user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 403
9.12.2010 16:09:11   
tanjusi
Jaz prvič nisem hotela EA zardai možnih zapletov in stranskih učinkov, no, pa se je pri mojem naravnem porodu tudi nabralo toliko zapletov, da sem za las, dejansko je šlo za 5 min, ušla CR... Tako da ni nujno, da se z naravnim porodom izogneš podaljšanju 2. porodne dobe in zapletom, lahko se ti zgodi isto, zraven pa še trpiš kot 

Prav tako razmišljam jaz, zapleti so lahko povsod, tudi pri zobozdravniku, pa če gremo pač pričakujemo bolečino in pričakujemo tudi nekaj protibolečinskega, pa so znani primeri ko se je pri zobarju zakompliciralo ...Pri ea pa mislim da so možnosti za zaplet zeelo male in kolikor vem tudi nimajo usodnih posledic....

(a camus)

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 404
9.12.2010 16:13:09   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi

Jaz prvič nisem hotela EA zardai možnih zapletov in stranskih učinkov, no, pa se je pri mojem naravnem porodu tudi nabralo toliko zapletov, da sem za las, dejansko je šlo za 5 min, ušla CR... Tako da ni nujno, da se z naravnim porodom izogneš podaljšanju 2. porodne dobe in zapletom, lahko se ti zgodi isto, zraven pa še trpiš kot 

Prav tako razmišljam jaz, zapleti so lahko povsod, tudi pri zobozdravniku, pa če gremo pač pričakujemo bolečino in pričakujemo tudi nekaj protibolečinskega, pa so znani primeri ko se je pri zobarju zakompliciralo ...Pri ea pa mislim da so možnosti za zaplet zeelo male in kolikor vem tudi nimajo usodnih posledic....

Se strinjam jaz, da se lahko zgodi isto tud pri naravanem porodu, ampak sem menenja, da z EA izzivaš, da do tega pride še lažje.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 405
9.12.2010 16:17:07   
tinkapobalinka
Jaz sem za EA, kot sem že povedalauser posted image . Zapleti so lahko vedno; moja svakinja dela v zdravstvu, prav tako svak, dvakrat je rodila z EA.... Ne drži, da ničesar ne čutiš, da ne moreš sodelovati pri porodu, da se sam porod podaljša (no, mogoče če ti dajo premočno dozo). Svakinja pravi, da čutiš tudi bolečino, seveda dosti manj, ko pa je treba pritiskati, točno čutiš, pritisk, da je otrok čisto doli... Tako da mene je prepričala..

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 406
9.12.2010 16:23:05   
tanjusi
Svakinja pravi, da čutiš tudi bolečino, seveda dosti manj, ko pa je treba pritiskati, točno čutiš, pritisk, da je otrok čisto doli... Tako da mene je prepričala..

Ja tako nekako je blo včeraj razloženo, čutiš bolečino tako kot da te malo boli glava, pa si siten , tablete pa še ni nujno vzet, lahko pa se menda porod celo skrajša z ea, da včasih celo babice predlagajo ea....Samo zakaj se pa skrajša pa ne vem ker vsega si pa nisem zapomnilauser posted image

(a camus)

(odgovor članu tinkapobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 407
9.12.2010 20:09:23   
inia
Pomanjkljivosti EA naj bi bile:

- manjši krvni pritisk: zaradi tega lahko dobi dojenček manj kisika, kar bi lahko povzročilo, da manj dobro sesajo (traja približno dva dneva). Obstaja pa infuzija s tekočino proti padcu pritiska.
- Mama lahko dobi vročino, infekcijo mehurja in sečil in glavobol (to pa po vseh vrstah anestezij)
- Dojenček lahko potrebuje kisik ali ima lahko Apgar pod 7, to so pa majhni odstotki

Nekje sem brala tudi, da je možnost, da otroku krajši čas srce bije počasneje ali nekaj v tem smislu.

Meni če nekdo zagotovi, da bo brez vseh posledic vzamem takoj. Tako pa nimam pojma. Bi pa ne bi. user posted image  

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 408
9.12.2010 20:16:26   
inia
Je pa zanimiva informacija da v ZDA rodi 80% žensk z EA.

Zdaj ste mi dale misliti. Mene tako mika, ampak ne vem, ne vem. user posted image

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 409
9.12.2010 20:38:36   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: inia

- manjši krvni pritisk: zaradi tega lahko dobi dojenček manj kisika, kar bi lahko povzročilo, da manj dobro sesajo (traja približno dva dneva). Obstaja pa infuzija s tekočino proti padcu pritiska.
- Mama lahko dobi vročino, infekcijo mehurja in sečil in glavobol (to pa po vseh vrstah anestezij)
- Dojenček lahko potrebuje kisik ali ima lahko Apgar pod 7, to so pa majhni odstotki

Nekje sem brala tudi, da je možnost, da otroku krajši čas srce bije počasneje ali nekaj v tem smislu.

Meni če nekdo zagotovi, da bo brez vseh posledic vzamem takoj. Tako pa nimam pojma. Bi pa ne bi. user posted image  

Pa to, da lahko ostaneš invalid, če te napačno špiknejo user posted image

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 410
9.12.2010 20:40:15   
tanjusi

Meni če nekdo zagotovi, da bo brez vseh posledic vzamem takoj. Tako pa nimam pojma. Bi pa ne bi.  

Pa to, da lahko ostaneš invalid, če te napačno špiknejo

TO pa ne vem če se je že zgodilo...

(a camus)

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 411
9.12.2010 20:48:50   
tanjusi
Tako je ... tu se pogovarjamo, vsaka pove kaj ve in kakšne ima izkušnje, nobena nobene ne prepričuje , da bi kaj mogla ....Jaz sem prvič zelo lahko rodila in če bo drugič tako ne rabim nič, drugi porod je bil zeeelo težek in če bo zdaj tako bom zelo hvaležna , če mi bo kaj lahko olajšalo bolečino ...

(a camus)

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 412
9.12.2010 20:51:15   
inia
Evo pa še ena izkušnja (upam, da ne bo uporabnica jezna, ker sem prekopirala)

"Ko nisem več čutila popadkov, ki so me prej navijali 100 na uro (beri na ene 2 ali 3 minute) je bilo super. Pač mora babica spremljat na monitorju kdaj imaš popadek, da ti pove za pritiskat. Edini problem je, da je spodaj vse otopelo in, ko rečejo pritiskat je malo čudno vse skupaj. Sem imela malo problemov. Ampak, ko je rekla, da če se ne bom malo bolj pomatrala, da bo rezala, sem se pa fajn pomatrala. user posted image  Pa ena mi je na trebuh skočila, jao, še sedaj se jo spomnim. Ena bolj močna.
Potem nekaj ur še ne čutiš vredu dol spodaj, itak si 3 ure v porodni, da te opazujejo. Potem pa že lahko hodiš, le pazit je treba, mene so peljale do WC-ja za vsak slučaj.Pa mehurja ne čutiš, da je poln, s katetrom ali s pritiskom na trebuh ti ga izpraznijo. Meni se je potem zato malo vnela sečnica, ampak ob drugih bolečinah, ki so naslednje dni itak ni panike.Glava me je en 2. ali 3. dan ene par ur kar fajn bolela (tipičen stranski učinek), pa ene dve uri po porodu tudi (ampak ne zelo).Punčka ni bila nič bolj zaspana kot ostali. Mali od sosede, ki je rodila isti dan je pribljižno enako spal in bil buden kot moja (ni imela e.). Ker pravijo, da so zelo zaspani po e. novorojenčki oz. bolj kot tisti katerih mame niso imele e. " Tisto o invalidnosti pa ne vem, verjetno se je že zgodilo, da je povsod omenjeno, da je možno.  Moje mišljenje je takšno. So prednosti in slabosti. Meni že to ni všeč, ko zdaj malo berem, da ne veš točno kdaj pritiskat in kdaj ne. Jaz razmišljam o tem samo zato, ker je bilo prvič res hudo in zaradi vseh bolečin in dolgotrajnosti nisem mogla več sodelovat, nisem imela nobene moči, bledlo se mi je, bila sem v glavi čisto drugje kot v porodni (med nekimi medvedi, ki me lovijo). Zato sem razmišljala o EA, da sem vsaj pri sebi, da se zavedam tega trenutka. Če bi imela normalen porod verjetno ne bi niti razmišljala.  

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 413
9.12.2010 20:56:40   
tanjusi
Jaz razmišljam o tem samo zato, ker je bilo prvič res hudo in zaradi vseh bolečin in dolgotrajnosti nisem mogla več sodelovat, nisem imela nobene moči, bledlo se mi je, bila sem v glavi čisto drugje kot v porodni (med nekimi medvedi, ki me lovijo). Zato sem razmišljala o EA, da sem vsaj pri sebi, da se zavedam tega trenutka. Če bi imela normalen porod verjetno ne bi niti razmišljala.  

enako

(a camus)

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 414
9.12.2010 20:58:51   
naja17
tanjusi - ne me narobe razumeti... moje mnenje je, da je to odločitev vsake posameznice in verjamem, da če gre brez zapletov, je lahko super zadeva, ampak jaz si ne upam tvegati in ko sem pripisala pod inio vprašanje, ni bilo mišljeno provokativno, ampak resno... Kaj, če pa ravno tebe/mene napak špiknejo user posted image

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 415
9.12.2010 21:07:12   
tanjusi
Kaj, če pa ravno tebe/mene napak špiknejo

šE KAKO TE RAZUMEM , ne veš kakšne travme sem jaz doživljala ko sem šla na amniocentezo , 1 procent je možnosti, da se zgodi splav... kaj pa če se ravno meni zgodi .... zelo grozno res in tudi če ne bo neke sile ea , ne nameravam jemat , mi špikanje na splošno ni všeč user posted image
In Naja saj pravim da se pogovarjamo in sem vesela,da si povedala tudi tisto kar lahko gre narobeuser posted image

(a camus)

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 416
9.12.2010 23:58:53   
Lun1ca
Pred enim tednom je ravno ena rodila in je imela EA. Zadovoljna zelo in pravi, da za nič na svetu ne bi rodila brez epiduralne. Je rekla da je EA pravi balzam in da je ob popadkih čutla samo rahle krčke, ravno toliko, da je vedla kdaj mora pritisnit.
Da pride do epiduarlnega hematoma, ki povzroča največ nevšečnosti je 1:100 000 možnosti.
No pa še nekaj na to temo
http://vizita.si/zdravnik/?qst_id=47238

Sama sem rekla, da bom poskusila po naravni poti. Če bodo bolečine prehude, pa se bom defenitivno odločla za EA ali Ultivo. Za katero izmed teh dveh pa še moram razmislit user posted image

Drugače pa ne razmišljat negativno, ampak mal več pozitivnosti punce. Jaz sploh pomislim ne na to, da bi glih jaz bla tista ena izmed sto tisočih, pri kateri bi prišlo do zapletov. Ne si klicat hudiča user posted image Zdravniki že vejo kaj delajo, če bi blo to tako nevarno, ne bi tega izvajali.
In če tak razmišljale.. ne mislim nič slabega in nočem nobene užalit al pa karkoli.. ampak kak lahko tak živite?! Pol lahko skoz razmišljamo o tem kaj pa če... kolko prometnih nesreč se zgodi dnevno? joj kaj pa če bom jaz tu zraven?! kolko ljudi umre dnevno? Joj kaj če bom jaz tudi med temi?! Če, če, če, če... lahko te potem povozi tudi avtobus al pa padeš z mosta..
Skratka ne o tem sploh razmišljat kaj slabega se lahko vse zgodi!! Bodite optimistične in uživajte! In če nam je dana možnost, da se v primeru hudih bolečin pri porodu to lahko spremeni, mislim, da je pravilno, da to izkoristimo. Mogoče malo smotana primerjava ampak, če nas boli glava, tudi vzamemo tableto al ne?! Ker nam je to pač na voljo in si tako pomagamo.
Seveda je pa odločitev vsake posameznice. Če je prisoten strah, potem se nima smisla v kaj takega sploh spuščat, ker lahko nastane še samo kaka panika in gre res kaj narobe.

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 417
10.12.2010 7:56:48   
Akilene
Dobro jutro,

a sem spet prva? Ja, sem že pokonci od 6h, spet bo dolg dan. Trenutno (mi še ni slabo) uživam ob kavici in piškotih (ja...saj vem..če pa mi paše), psihično se pripravljam na 3 stroje perila za zlikat. Včeraj, ko sem pekla palačinke, me je zgrabilo v križu user posted image  in sem potem cel dan krumpala in me je mož moral dvigovat s kavča. Ma, sem se počutila kot, da imam 80 let. Zjutraj pa sem komaj zlezla iz postelje.

Kosilo: sirov burek, solata

Vikend: brez ekstra planov

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 418
10.12.2010 8:12:58   
Lun1ca
Uuu Akilene pridna! Pa a vse cote likaš? Jaz namreč ničesar ne likam... razn če se najde kje kaka srajčka al pa bluzica. No pa namizni prt ko ga uporabima za kak obisk user posted image
Drugače pa tudi ravno perem. Posteljnino, tak, da bo veselje obešat juhuhu. Čeprav rjuhe bom kr v sušilca dala. Danes namreč končno dobima že dolgo pričakovano novo posteljo.. čez kaki 2 urci.. joj kak bom spala dans user posted image Al pa ne bom nič od vzhičenja hehe

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 419
10.12.2010 8:47:23   
tanjusi
Dobro jutro, tok da vas pozdravim.Meni pa zjutraj zeeelo paše spat.Greta otroka v šolo , pol pa meni prav paše še kako urco odspat. Drugače pa tudi jaz sem ravnokar ugotavljala da bo treba prat, sem začutila pomanjkanje spodnjicuser posted image ...Likam pa zmeraj manj , tisto kar nosimo doma ,perilo brisače ne likam , edino kake srajce pa kaj ko je res zmečkano , se mi zdi da sušilec niti ne zmučka tako zelo...
Kuhala še ne vem kaj bi user posted image , še morem mojega za mnenje vprašat...
Za vikend, me pa čaka krst v nedeljo , pa sem v huuudi dilemi kaj oblečt, kavbojke mi pa res niso še za krst oblačituser posted image ...
Aha drugače pa Lunica podpi pod tvoj post o ea...

(a camus)

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 420
10.12.2010 9:18:05   
naja17
Hellouuu...

5raaaaaaaaa kjeeee siiiiii??? Hope U're OK user posted image ...

Jest v službi - brojim sitno user posted image  - sem si naračunala, da še v sredo pridem delat za 5h user posted image , če bo vse po planih, ampak mislim, da me moj G nau zeznu user posted image ...

Khm... Lačna sem user posted image ... Bo treba do pekarne skočit.... Sem sama, sodelavka ure koristi....

Kosila danes ni, ker mam jest po službi službeno večerjo, moj bo šu pa verjetn na kak kebab user posted image ...

Plani za vikend... Če ga uspem prepričat, da greva v predbožično Ljubljano, bo jutr to, druzga pa nič spešl...

Lp

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 421
10.12.2010 9:29:47   
slama
Živjo,
uuuu ste že natipkale ...

ea men niti na misel ne pride. Pred parimi leti sem imela operacijo stopalnice in sem dobila to lokalno ana., ko te špiknejo v hrbet. Groza. Najprej me je napsihirala, ker sem se ob prvem poskusu refleksno upognila, da če bo narobe špiknila mi lahko trajno uniči živc, potem pa še sam vbodn ni bil nič prijeten ... skratka, si sploh ne predstavljam česa takega doživljat s popadki ...

Kot ste ene že omenile. Se pa vsaka odloči sama. In kot pri vsaki stvari so tudi tu + in -.

hrana iz ene požrešnice sem se spremenila v zbirčnico ... Nič mi ne paše ... Še čokolada ne - to nekaj ni v redu user posted image

Drugače pa komaj čakam ponedeljek in 3D, no zjutraj bo malo manj prijetno, ker mam cukr test ...

Uživajte, pa pa

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 422
10.12.2010 9:30:41   
nelikaa
Jaz tudi nisem za EA. In sicer po pogovru z bivšo sošolko in njenim očetom, ki je ginekolog na UK.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 423
10.12.2010 9:35:26   
nelikaa
IZVIRNO SPOROČILO: inia

Je pa zanimiva informacija da v ZDA rodi 80% žensk z EA.

Zdaj ste mi dale misliti. Mene tako mika, ampak ne vem, ne vem. user posted image

Pa ne samo to. V ZDA, se ženske same odločijo če želijo carski rez. :)

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 424
10.12.2010 9:46:16   
*Ninočka*
Halo babike.

Končno petek. Komaj čakam, da pridem domov in grem spat. Sem v tem tednu zaradi službenih obveznosti
premalo spala in že čutim neke afte v ustih in slabo počutje.

Epiduralna - podpisala bom, potem pa bomo videli. Ostajam pozitivna in upam, da je ne bom potrebovala. Upam!!
Okoli mene je toliko mamic s takšnimi in drugačnimi porodnimi zgodbami in najpomembneje tudi takšne,
ki so takoj po rojstvu, s svojo malo štruco na rokah dejala, da gredo na porod še takoj enkratuser posted image Sicer se pa glede
epiduralne ne moreš preveč dolgo odločat.user posted image Kolegica, ki ni vedla al ja al ne, ja al ne...leži v porodni in ko končno reče ja,
ji babica odvrne...ja zdaj ste pa že šest cm odprti in ne gre več EA, je prepozno. Tako da, bomo videli.....
Straha pa zaenkrat res ni...me je trenutno bolj strah dneva, ko bomo zapustili porodnišnico.user posted image

Plani za vikend - okrašeeeevanje stanovanja in izlet v bredbožični Graz na en brezalkoholni punčuser posted image

Uživajte....

< Sporočilo je popravil *Ninočka* -- 10.12.2010 9:48:11 >

(odgovor članu nelikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?