|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 IlI. del
9.12.2010 7:30:01   
pajac
ojla! user posted image

Evo še mene malo.. no naši krčki vztrajajo, so pa za odtenek boljši z Biogajo in čajem kumina/janež... danes moj gre pa po sab simplex pa bomo probali pred podojem...

Lottyka a si povprašala kaj na forumu dojenje na med.over.net.. imajo kar dosti uporabnih idej glede mleka in dojenja.. sicer pa user posted image tudi mami mora biti ok, a ne?

Ne vem koliko si zdaj po porodu, samo ti iz izkušenj povem, da sem pir Petru imela čiščo 6 tednov, nato po 14 dneh redne user posted image na 30 dni.. Še Pušenjak mi je odgovoril, da to ni menstruacija, pa je bila in to redna. Sem pa jaz Petru do 6. tedna zvečer pred spanjem dodala 30 - 60 ml AM... mogoče je bil razlog v tem..potem pa nisem več dodajala, ker se je zredil >2 kg do prvega pregleda in me je P nakuril user posted image

Tejči1981, zdravnica ne špara, mapak ZZZS, ker so Faktu in ostale zadeve za hemoroide večinoma na beli recept 8brez recepta mislim, da sploh ne dobiš, je pa za plačat v vsakem primeru...)

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 226
9.12.2010 7:36:27   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: aleunam

Čer!

No, to noč pa smo mi imeli "probleme". Včeraj sem namreč malega skopala in ga pristavila k dojki, da se naje. Ampak on se kar ni in ni mogle najesti, bi še. Pa sem ga za par minutk odstavila, dala v posteljico, a ni spal. Ga spet dam zraven, vleče ko nor, zadrema, a ko ga dam v posteljico, se zbudi. Vmes sem ga previjala, podirala sva kupčke... In to je trajalo od pol osme zvečer do polnoči, ko je končno zaspal in spal do 3.30. Jaz sem se že tako sekirala, da ni mleka, da nisem vedela kaj naj naredim. Tik preden je zaspal, sem nameravala pripraviti aptamil. Potem ko se je ob pol štirih zbudil, pa sva se spet "mučila" do šestih, ko sem mu končno pripravila AM, a ni hotel spiti niti požika in zaspal za 3 ure (se je očitno vseeno najedel mojega mleka). Bila sem že čist živčna, ker sem resnično mislila, da mleka več ni, tudi nastavek je bil pogosto prazen. Če sedaj pomislim, se mleko sploh ni uspelo ustvariti, ko je bil ves čas priklopljen.

Ker nisem bila ziher, sem si dopolnde šla črpat. In vesela sem ugotovila, da je bilo v eni dojki 130ml mleka, pa še več bi nateklo, a se mi dalo več črpati. user posted image  Malo prej pa sem si črpala še na drugi in je bilo 80ml (se mi zdi, da mam v desni že od P manj kot v levi), torej sem pomirjena.

Super za nasvete glede izpiranja noska. Tudi midva sva imela danes zjutraj težave, ker je imel poln nosek. Meni je blo ful hudo, ko se je matral vleči joško in vmes dihati. user posted image  Mark tudi večkrat dnevno kiha + poln nosek. A mislite, da je to že prehlad? Malo sumim tudi na suh zrak, ker (še) nimam vlažilca na radiatorju. Ga grem v petek po pregledu kupit.

Vedno imej v mislih, da je dojka otroku tolažba in edini način zadovoljevanja svojih potreb, ne samo lakote! Tako kot novorojenček ne more govorit in vse pove z jokom.. Mleka pa očitno imaš dovolj in ga je verjetno zvijalo po trebuščku...

Kar se tiče noska, bolj verjetno suh zrak, če ni bilo bolnih v bližini.. Dej mu pred dojenjem pa kapljic fiziološke v vsako nosnico, da potegne not.. mu ne bo všeč in se bo verjetno drl... ampak...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 227
9.12.2010 9:42:57   
ječi12
http://www.nedonosencek.net/images/Babsen1.jpg

to je za velikost! najdem še za težo!

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 228
9.12.2010 9:45:36   
ječi12
http://www.pedijatrija.org/Download/2005/01/23/percentilne_krivulje_5-95_(crveno_plave_u_boji).pdf

tuki je pa kr oboje na eni tabeli,sam to si je najlažje kr sprintat.

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 229
9.12.2010 10:07:45   
phelps
Dobro jutro!

Ječi12, pogledala sem razpredelnico, pa mi ni nič kaj jasno... Meni so v P rekli, da se ne sme preveč redit, osebna pediatrinja pa pravi, da naj se orng naje, tudi, če je AM, da ni nikoli preveč. Tako kot je že ena napisala, preveč različnih informacij user posted image . Naša porodna teža je bila 4030 g, v P smo šli na 3700 g, danes (točno 6. tednov) pa je 4850 g. Upam, da je to ok.

Tejči, jaz imam tudi hemeroide user posted image . Sem že imela mazilo in svečke Faktu in so super, se pa dobijo samo na recept. Danes imam pregled pri G, pa ti bom jutri poročala, kaj bo rekla...

Pajac, napisala si, da si Petru do 6. tedna dodajala zvečer mleko, mi smo danes stari 6. tednov in smo na istem. Se ful bojim, da ga bo kar naenkrat mojega mleka premalo. Kako si prešla na popolno dojenje? Jaz bi bila vesela, da vsaj takšno stanje kot je sedaj vzdržujem...

Bodite lepo! user posted image

< Sporočilo je popravil phelps -- 9.12.2010 10:08:31 >

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 230
9.12.2010 11:23:14   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: pajac
Vedno imej v mislih, da je dojka otroku tolažba in edini način zadovoljevanja svojih potreb, ne samo lakote!

Ja, se vedno bolj zavedam tega. user posted image  Drugače ga pa ni zvijalo tisto noč, le zaspati ni mogel. Na koncu se mi je zdelo, da je tako utrujen, da zaspati ne more. No, to noč sva zaspala ob 11h in spala do petih, kar mislim, da je bil njegov nočni rekord. Ampak kaj, ko sva pri luči zaspala na tavelikem dormeu in mu je najbrž pasala moja bližina. user posted image  Sem ga nameravala premestiti, pa sem tudi jaz zadremala. Moram pa paziti, ker si ga v nobenem primeru ne želim navaditi na najino posteljo.

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 231
9.12.2010 11:26:54   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: phelps
Tejči, jaz imam tudi hemeroide user posted image . Sem že imela mazilo in svečke Faktu in so super, se pa dobijo samo na recept. Danes imam pregled pri G, pa ti bom jutri poročala, kaj bo rekla...

Upam, da nisi pozabila na maskaro. user posted image  Te razumem, kaj si želela včeraj povedati s tem. Za svoje dobro počutje se paše tu pa tam urediti, da skočimo ven iz trenirk in odidemo kam ven. Jaz komaj čakam, da bom lahko tudi z malčkom šla kam na kavo, pa v trgovino...

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 232
9.12.2010 11:44:45   
nov2010
IZVIRNO SPOROČILO: lottyka

eno vprašanje za tiste ki ste na umetnem mleku. A imajo vsi probleme s prebavo in krči al je tud kakšen, ki ga to ob umetnem mleku ne matra. A je to kaj povezano?

Mi smo imeli probleme z Aptamilom. Je bil zaprt in se je res videlo da ga napenja in se je ful matral da se je pokakal. Tako smo v ponedeljek prešaltali na drugo mleko - Holle 1 (dobiš ga samo v Baby centru) in sedaj kakamo normalno 2x na dan.
Poskusi pa še s čajem iz kumine in janeža, vendar jaz po nasvetu patronažne dam v čajček več janeža kot kumine. Ker baje janež odpira, kumina pa zapira.

< Sporočilo je popravil nov2010 -- 9.12.2010 11:45:26 >

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 233
9.12.2010 12:15:22   
Majchi
Vprašanje za tiste, ki imate starejše otroke v vrtcu... Ali katera razmišlja, da bi ga vzela ven, vsaj čez zimo?
Včeraj je bil na TV prispevek o tem, da razsaja epidemija bronhiolitisa in da so bolnice polne. Seveda jo najtežje odnesejo ravno nekajmesečni dojenčki. Njihovo priporočilo: otroke ven iz vrtca.
Moja prijateljica je ravno iz infekcijske, kjer je bila 1 teden s 6-mesečnim sinkom. Naša Lana pa je že 10 dni prehlajena in kašlja in sam čakam, da še tamau kej faše.
Mnenja?

< Sporočilo je popravil Majchi -- 9.12.2010 12:16:11 >

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 234
9.12.2010 12:16:23   
nadinne
Dan.

Ko že govorimo o AM...kakšno pa je kaj mleko Novalac? Jaz ga imam, ampak ne morem nič ocenjevat, ker ga mala dobi vsake kvatre enkrat. Vem samo da je kar drag user posted image

Drugače me pa zanima kako je s prvim vozičkanjem? Mi še nismo bili zunaj, po nasvetu patronažne, ker je bilo slabo vreme in ker jebilo kar zelo mraz. No za vikend je sonček napovedan in jaz bi zelo rada končno preizkusila naš voziček user posted image Pa me zanima, ali je treba user posted image kak dan prej samo za kake 5 min na balkon odnest? Al kako? Pa nekako ne vem kako naj malo oblečem za ven...a tud velja pravilo en rokav več? Torej če imam jaz 2 rokav in bundo, ali mora imeti mala potem body, majčko, jopico in kombinezonlek? Al kako? Pa še to...predvidevam da je treba user posted image nafitrat in potem it ven...pa ga s preoblačenjem nič ne zbudiš? Ker se "bojim" da mala potem ne bo zaspala, ko jo bom premetavala pri preobačenju in bo vozek nekaj novega user posted image

Evo milijon vprašanj user posted image ja no...sm pač taka da mam rada vse prej naštudiran...če pol kej ne gre po planu, zna bit pestro user posted image

aleunam...o ja paše it ven med ljudi a ne? Jaz sem šla samo zadnjič do zdravnika, pa je tooook pasalo. In tud jaz komaj čakam, da bom lahko šla z malo med ljudi, kam na obisk pa v trgovino itd. Ker se vačsih počutim kar malo izolirano tkole doma z user posted image Ni čudno da vedno komaj čakam da pride očka domov...da se mam vsaj s kom za pogovarjat user posted image

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 235
9.12.2010 12:38:05   
Eruvande
Nadinne: jaz sem šla ven z najino štručko pri 3 tednih...zgornji del je bila enako oblečena kot je v hiši (dva dolga rokava), spodaj sem ji dala pa še ene hlače, pa v kombinezon. Najprej sva šle dva dni kar na rokah malo po ulici. Tretjič pa v voziček. Jaz sem naredila tako, da ko se je najedla, sem počakala kake 20min in potem oblečt in ven. Če je spala, se ni nič sekirala, da sem jo oblačila.
Sem mislila, da bova tudi danes šle kaj ven...pa dežuje user posted image Je bilo pa taaak fajn it z vozičkom malo okrog. No to je bilo kakih 15 min, ne več. Bom postopoma podaljševala.

Upam, da bo še katera druga napisala izkušnje user posted image

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 236
9.12.2010 12:40:39   
naša beba
Oj pupe!!!!

Mene dans tud daje neki, mam kr vsega poln kufer... sicer nič kaj v zvezi z bebico, ampak pri meni je vse narobe...
Moja prva očka sicer ni več zatečena, je še samo rdeča, je pa zato leva zdaj pobrala vso vnetje in je tako napihnjena, da počasi skor ne bom več vidla.... Pa še vročino sem zraven fasala.. sicer gre zaenkrat do 37,4, ampak dost za utrujeno in neprespano mene....
user posted image A ima bit kaj narobe, če dojim medtem ko imam vročino. Mislim, da se je nekaj pisalo, da je mleko naravni antibiotik, samo vseeno preverim...

Najbolj pa me muči to, da za vsako dojenje in dodajaje hrane porabima sto let... mi ta mala zmeraj zaspi... včeraj sem pol nekaj eksperimentirala in sem čakala, da bo sama tolk tečna in lačna, da mi bo to sporočila, a sem po šestih urah odnehala in jo kar začela hranit... pojedla a je kljub "lakoti" samo 50... ej, če spravima v bušija 70, je to že zakon... meni pa partonažna in že prej v bolnici težijo, da mora za svoje dneve (danes 12 dan) pojest vsaj 80-90 na obrok in se mora hranit na 3 ure... ne vem kolko naj to upošteam, ker take količine niti ne spravim v njo... siver sva se zdaj v treh dneh ko sva doma poredile za 85 gramov...

user posted image A ima katera še kak nasvet kako bebo obdržat pokonci med hranjenjem za več ko 5-10 min? Prakticiramo že previjanje pred dojenjem pa ne pomaga...

Pa še eno vprašanje .... a za ureditev zdravstvenega zavarovanja je dost, da se v službo pošlje rojstni list in potem oni sami zrihtajo obrazce in dobimo kartico, ali moram priložit kak uni M obrazec????

Upam, da bom zvečer kaj boljša, da malo več preberem kaj ste pisale....

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 237
9.12.2010 12:46:00   
Majchi
A katera razume tole al sem samo jaz tok smotanauser posted image

Kako do Lino koledarja?
Z embalaže Lino otroške hrane (kosmiči, keks) je potrebno izrezati Lino medvedke v skupni vrednosti 2 kg in jih skupaj z naslovom, na katerega želite prejeti koledar, poslati po pošti do 15. decembra. Lino ti bo koledar poslal najkasneje do 15. januarja.

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 238
9.12.2010 12:49:16   
Majchi
IZVIRNO SPOROČILO: naša beba

user posted image A ima katera še kak nasvet kako bebo obdržat pokonci med hranjenjem za več ko 5-10 min? Prakticiramo že previjanje pred dojenjem pa ne pomaga...

A si probla s ščipanjem v lička in nogice, s trepljanjem, z božanjem? Verjetno si... Drugač pa jaz našega čist zbudim, če mu dam malo čajčka (kumina/janež), ker mu je ful ogaben al pa če mu nosek pucam. Se tok jeziuser posted image . Po teh opravilih bi bil takoj za hrano.

Neposredna povezava do sporočila: 239
9.12.2010 12:51:34   
Majchi
user posted image A ima bit kaj narobe, če dojim medtem ko imam vročino. Mislim, da se je nekaj pisalo, da je mleko naravni antibiotik, samo vseeno preverim...

Ne, nima kaj bit narobe.
Kvečjemu, če bi ti kakšna huda zdravila dobivala, ampak bi ti že zdravnik povedal, da je potem treba nehat dojit. Tud antibiotiki so že takšni, da lahko nadaljuješ z dojenjem, tko da ni panike. Ti kar lepo svoje učke zrihtaj.

Neposredna povezava do sporočila: 240
9.12.2010 12:54:47   
naša beba

IZVIRNO SPOROČILO: Majchi

A si probla s ščipanjem v lička in nogice, s trepljanjem, z božanjem? Verjetno si... Drugač pa jaz našega čist zbudim, če mu dam malo čajčka (kumina/janež), ker mu je ful ogaben al pa če mu nosek pucam. Se tok jeziuser posted image . Po teh opravilih bi bil takoj za hrano.

user posted image user posted image Probala vse to, ščipanje, božanje in trepljenje je itak obvezni program, če ne smo po 3 minutah koma... pišuka, se vidi, da starši radi spimo... user posted image user posted image user posted image

No, čiščenje noska smo imeli danes v mislih, pa sta prej dva smrklja prilezla iz noska... bomo pa vseeno probali... hvala pa za idejo o čajuuser posted image

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 241
9.12.2010 12:57:23   
Majchi
IZVIRNO SPOROČILO: nadinne
Drugače me pa zanima kako je s prvim vozičkanjem? Mi še nismo bili zunaj, po nasvetu patronažne, ker je bilo slabo vreme in ker jebilo kar zelo mraz. No za vikend je sonček napovedan in jaz bi zelo rada končno preizkusila naš voziček user posted image Pa me zanima, ali je treba user posted image kak dan prej samo za kake 5 min na balkon odnest? Al kako? Pa nekako ne vem kako naj malo oblečem za ven...a tud velja pravilo en rokav več? Torej če imam jaz 2 rokav in bundo, ali mora imeti mala potem body, majčko, jopico in kombinezonlek? Al kako? Pa še to...predvidevam da je treba user posted image nafitrat in potem it ven...pa ga s preoblačenjem nič ne zbudiš? Ker se "bojim" da mala potem ne bo zaspala, ko jo bom premetavala pri preobačenju in bo vozek nekaj novega user posted image

Evo milijon vprašanj user posted image ja no...sm pač taka da mam rada vse prej naštudiran...če pol kej ne gre po planu, zna bit pestro user posted image

Nadinne, kar brez panike, saj lahko na prvem ovinku obrneta, če ji kaj ne bi blo všeč.
Jaz Lukca prej nafutram in previjem. Če spi, se ne obremenjujem, ampak ga oblečem in se nikol ne zbudi.
S sabo vzamem dudo in čajček za nujno tolažbo, če bi bil kakšen jok.
Oblečem ga pa v eno jaknico poleg dveh zg.delov, spodaj pa ima kakšne plišaste hlačke in pa nogavičke. Ne dajem ga v nobenga pajaca, ampak ga samo položim na ovčko, ki jo ima v vozičku in pokrijem s flis deko, ki je zložena na enih 36 delov, da pride res debela plast. Pa kapico na glavo. Potem pa ima košara še tisto zaščitno prevleko, ki jo zapnem čez.
Mislim, da je ne rabiš prej na balkon nosit. Pejta ven za enih 20 min in užiiiivajtaaauser posted image .

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 242
9.12.2010 13:03:17   
Majchi
IZVIRNO SPOROČILO: simonmojca

IZVIRNO SPOROČILO: ljubljana

zdravo

eno vpr. vem da je že 100x prežvečeno samo nisem sledila dokler nisem začela razmišljat da rabim

Pestunja ali Sling

kaj je bolše za user posted image , bolj enostavno-priročno zame in za user posted image
ker vezat user posted image  a bom znala

moj mali se zelo rad nosi po rokah oz. je v moji blužuni, takoj zaspi pa spi lep čas, če je pa v svoji posteljici pa 30-60min pol ga moram pa spet uspavat

Jaz priporočam trak ker se teža razbremeni čez cel hrbet, v culi je pa vsa teža čez eno ramo.

Ravno sem hotla še tole napisat. Sem slišala enako kot je napisala Ljubljana. Sama sem zato nabavla Sleepy wrap in ga ni nič težko zavezat. Nimam pa še nekih izkušenj. Enkrat sem ga spečega not zbasala, pa tud trznil ni. Ta drugič ga je pa glih zvijalo in je noter čist popiz.diluser posted image . Jaz sem pa glih mislila, kako ga bom ob krčih tam not nosila. Ampak on se takrat steguje in napenja in mu čist nič ne paše, da ga en tja not tlači ko en rogljiček.
Drugače pa sem slišala od kolegice tudi to, da je Sleepy wrap raztegljiv in da imaš kasneje, ko je otrok malo večji, feeling da bo ven padel. Pa še poleti je zelo vroče. Obojemu bi lahko pritrdila. Ko ga dam nase, se mi zdi, kot da bi še en pulover oblekla, tako je topel. Raztegljiv je pa tudi.

Če pa se odločiš za navaden trak, se ga pa zaveže isto kot sleepy wrap, samo da ni raztegljiv in zarad tega tistega feelinga ni, pa tudi za poleti je navaden bombaž bolj znosen.

Pestunjo mi je pa sestra kupila, ampak sem jo zamenjala za sleepy wrap. Doma sem jo seveda probala in res zelo občutila težo na eni rami. Pa še komaj komaj sem tamauga noter stlačla, pa je bil dober teden star. Res ne vem kako nosiš 6-mesečnega otroka. Ne vem, majhno se mi je zdelo...

katerega pa priporočate ELASTIČNEGA ALI NE

Jaz sem nakup slinga dojela podobno kot nakup vozička. Na voljo so različni in vsak ima svoje pluse in minuse. Na koncu pa sam izbereš, kateri minusi so zate najmanj pomembni in kateri plusi bi ti največ pomenili.
Npr. jaz sem se odločila za sleepy wrap. Če bo pa poleti prevroč, mi je prijateljica ponudila bombažen sling, ker bo njen mali že prevelik za nosit.

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 243
9.12.2010 13:04:45   
aleunam
Mi gremo na sprehod z 2x dolgi rokav, spodaj pa žabice, hlače in nogavičke. Čez pa kapico in zimski pajac. Pokrijem ga z debelo deko in čez glavo dam tetra pleničko (ne direkt na obraz, da lahko diha). Imamo pa tudi mi čez tisto zaščito na vozičku. Tako je vedno prijetno topel, a ne vroč. user posted image

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 244
9.12.2010 13:08:39   
ječi12
nadinne mi smo oblečeni doma v dvoje rokave in žabice,za vn dam pa gor jopco pa jaknco in vržem v pajaca v košari,pa kapco gor,spodi pa nogavičke pa usnjene copatke.
drugače pa ne rabiš nič uvajat tega da jo na zrak daješ. js sm šla z malim k je bil star 6 dni prvič ven,oblekla sm ga dala v košaro in je bil zunaj uro pa pol in spal ko top.
drugače pa mam js s sabo za tolažbo kot majchi dudo,flaško čaja pa še koroške kapljice,ampak spi ko top. edin če mu gre kapca na oči se zbuni.
gremo pa ven po obroku,ko se lepo naje ga oblečem in v voziček,tut če se dere neha ko pride ven. kr šibejta ven pa nč bat da nebi ble predolgo,če je mali toplo in spi potem je zadovoljna

nov2010 kok pa pride cena tega mleka? prvič slišim zanj? kok gramov za kok € ?
mi smo meli tri vrste in pristali na DMjovem, se lepo naje od njega,ne poliva veliko,kaka lepo pa tut poceni je in je to še dodaten bonus.

phelps ja sj so ful čudne te razpredelnice samo če jo preštudiraš je čis simpl,sicer pa js mislim da je brezvze se s temi zadevami sploh obremenjevat ker je tolk različnih otrok in staršev da noben ni enak in vsak P je po svoje pameten. manj jih gledaš bolše je :)

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 245
9.12.2010 13:35:48   
Destiny86
Naš Rene je imel včeraj 1 mesec, kako hitro beži ta čas, smo bli tudi v posvetovalnici in je zrasu za 7 cm ter se poredil za 1440g, zdej ima 4600g, je pravi debelinko, pedjatrinja se ni mogla načudit, s tem, da se samo 100% dojiva, tam na 3-4 ure. Je rekla, da če bo šlo tako naprej bo treba kakšen obrok ukinit, ampak ne vem kako naj bi to zgledalo, jokat od lakote pa ga ja ne morem pustituser posted image
So se pa tudi pri nas začeli krčki, sicer niso ne vem kako hudi, mu pa dajem granule Colikind raztopljene v vodi in se mi zdi, da res pomaga, so pa to neka homeopatska zdravila in mi jih je priporočilo veliko mamic. Je pa res, da naš full kaka in ni suh niti minuto, tako, da je pri nas bolj problem vneta ritka, smo probali že vse mogoče.
Če vreme le dopusti smo veliko zunaj, oblečem ga v body, žabice, plišast pajacek ali trenirko in ga dam še v pajac za vn, kapico in kapuco na glavo, v vozičku pa imamo še toplo vrečo, tako, da sem mu še js fouš, ko se sprehajamo, tako lepo zaspančka in tudi čez dan potem je bolj umirjenuser posted image
Smo pa zdej že 4. dan doma zaradi grdega vremena in ne vem kdo je bolj zdolgočasen jaz ali on, še dobro, da obstaja banja, pa ga dam malo čofotat, full uživa in pol še lepše spiuser posted image  Grem tudi js počivat, ki zadnje dni je cel popoldne zbujen in mora bit akcija, js pa sem itak sama skoraj cele dneve in sem že v velikem minusu s spanjemuser posted image

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 246
9.12.2010 14:30:40   
maa2010

Oj pupe!!!!

Mene dans tud daje neki, mam kr vsega poln kufer... sicer nič kaj v zvezi z bebico, ampak pri meni je vse narobe...
Moja prva očka sicer ni več zatečena, je še samo rdeča, je pa zato leva zdaj pobrala vso vnetje in je tako napihnjena, da počasi skor ne bom več vidla.... Pa še vročino sem zraven fasala.. sicer gre zaenkrat do 37,4, ampak dost za utrujeno in neprespano mene....

Najbolj pa me muči to, da za vsako dojenje in dodajaje hrane porabima sto let... mi ta mala zmeraj zaspi... včeraj sem pol nekaj eksperimentirala in sem čakala, da bo sama tolk tečna in lačna, da mi bo to sporočila, a sem po šestih urah odnehala in jo kar začela hranit... pojedla a je kljub "lakoti" samo 50... ej, če spravima v bušija 70, je to že zakon... meni pa partonažna in že prej v bolnici težijo, da mora za svoje dneve (danes 12 dan) pojest vsaj 80-90 na obrok in se mora hranit na 3 ure... ne vem kolko naj to upošteam, ker take količine niti ne spravim v njo... siver sva se zdaj v treh dneh ko sva doma poredile za 85 gramov...

Upam, da bom zvečer kaj boljša, da malo več preberem kaj ste pisale....

sem tudi ze z vrocino dojila... precej neprijetno, ker sem se imela nizek pritisk in moje splosno pocutje je bilo na psu, se je pa stanje kar hitro izboljsalo. Mogoce ravno zaradi dojenja user posted image

Pa pokaze, da je lacna? Pri meni je bilo isto, da je na zacetku pogosto zaspala med obroki in imam od bolnice naprej taksno rutino: ko je lacna in tako kaze jo nahranim in aktivno sesa, potem pa ponavadi zaspi. Podrema kupcka (ca. 10min) in se grema previti (ca. 5min) kar jo ponovno prebudi in zacne spet jesti user posted image Jo pa polno dojim brez dodajanja, ker sama pokaze koliko in kdaj potrebuje za jesti. Pa vcasih tudi na 1 uro user posted image Zbujam pa jo z bozanjem, dvigovanjem rokice, pripovedovanjem, ipd.
Pa ce imas tehnico jo raje pospravi, ker samo napsihira, da ni dovolj pojedla in zacnes dvomiti v dojenje in vase. Meni jo je ena vredu sestra na oddelku in moja patronazna odsvetovala. Sem pa sama tudi mislila, da morem tehtati, da preverim ce se redi.

Neposredna povezava do sporočila: 247
9.12.2010 14:37:07   
maa2010

IZVIRNO SPOROČILO: Destiny86

Naš Rene je imel včeraj 1 mesec, kako hitro beži ta čas, smo bli tudi v posvetovalnici in je zrasu za 7 cm ter se poredil za 1440g, zdej ima 4600g, je pravi debelinko, pedjatrinja se ni mogla načudit, s tem, da se samo 100% dojiva, tam na 3-4 ure. Je rekla, da če bo šlo tako naprej bo treba kakšen obrok ukinit, ampak ne vem kako naj bi to zgledalo, jokat od lakote pa ga ja ne morem pustituser posted image
So se pa tudi pri nas začeli krčki, sicer niso ne vem kako hudi, mu pa dajem granule Colikind raztopljene v vodi in se mi zdi, da res pomaga, so pa to neka homeopatska zdravila in mi jih je priporočilo veliko mamic. Je pa res, da naš full kaka in ni suh niti minuto, tako, da je pri nas bolj problem vneta ritka, smo probali že vse mogoče.
Če vreme le dopusti smo veliko zunaj, oblečem ga v body, žabice, plišast pajacek ali trenirko in ga dam še v pajac za vn, kapico in kapuco na glavo, v vozičku pa imamo še toplo vrečo, tako, da sem mu še js fouš, ko se sprehajamo, tako lepo zaspančka in tudi čez dan potem je bolj umirjenuser posted image
Smo pa zdej že 4. dan doma zaradi grdega vremena in ne vem kdo je bolj zdolgočasen jaz ali on, še dobro, da obstaja banja, pa ga dam malo čofotat, full uživa in pol še lepše spiuser posted image  Grem tudi js počivat, ki zadnje dni je cel popoldne zbujen in mora bit akcija, js pa sem itak sama skoraj cele dneve in sem že v velikem minusu s spanjemuser posted image

super glede teze in dojenja user posted image Morem pa vprasati :) kako se imenujejo te granule in od kod jih imas? Jaz imam chamomilla recutita d6 pa ne morem recti, da bi to krce in vetrove pregnalo, le ublazilo... Dodajam pa se antiflat po potrebi, ko res po 1uri ne more zaspati in ima napade z vetrovi/krci (rdec obraz, rokice in nogice stiska k sebi, joce in zelo nepotolazljiva).

(odgovor članu Destiny86)
Neposredna povezava do sporočila: 248
9.12.2010 14:38:19   
november2010
sprehod (če nam uspe it :s) - žabice, bodi, tanka majčka, nogavičke, čez pa kak plišast komplet hlečke+jopica. Pol pa v kombinezon al pa v un ta mehak pajac topel. V vozičku z dekco še pokrijem, pa tisto prevleko od vozička čez.
nadine - nič hudega če se ti med oblačenjem za sprehod zbudi, meni naš zaspi v trenutku ko ga dam v voz....

Sem se ravno danes dopoldan hotla na en hiter sprehod spravt k sem videla da še ni dežja, Se previjava, oblečeva, v garaži ga dam v voz, zadekam, pridem ven - dež! grrrr. ampak sem rekla, da g anisem zastonj oblačila, sem dala na voziček tisto prevleko za dež, seb kapuco na glavo pa sva šla po ulici enkrat gor pa dol :)

(odgovor članu Destiny86)
Neposredna povezava do sporočila: 249
9.12.2010 14:49:48   
maa2010

IZVIRNO SPOROČILO: ljubljana

zdravo

eno vpr. vem da je že 100x prežvečeno samo nisem sledila dokler nisem začela razmišljat da rabim

Pestunja ali Sling

kaj je bolše za user posted image , bolj enostavno-priročno zame in za user posted image
ker vezat user posted image  a bom znala

moj mali se zelo rad nosi po rokah oz. je v moji blužuni, takoj zaspi pa spi lep čas, če je pa v svoji posteljici pa 30-60min pol ga moram pa spet uspavat

Jaz priporočam trak ker se teža razbremeni čez cel hrbet, v culi je pa vsa teža čez eno ramo.

Ravno sem hotla še tole napisat. Sem slišala enako kot je napisala Ljubljana. Sama sem zato nabavla Sleepy wrap in ga ni nič težko zavezat. Nimam pa še nekih izkušenj. Enkrat sem ga spečega not zbasala, pa tud trznil ni. Ta drugič ga je pa glih zvijalo in je noter čist popiz.diluser posted image . Jaz sem pa glih mislila, kako ga bom ob krčih tam not nosila. Ampak on se takrat steguje in napenja in mu čist nič ne paše, da ga en tja not tlači ko en rogljiček.
Drugače pa sem slišala od kolegice tudi to, da je Sleepy wrap raztegljiv in da imaš kasneje, ko je otrok malo večji, feeling da bo ven padel. Pa še poleti je zelo vroče. Obojemu bi lahko pritrdila. Ko ga dam nase, se mi zdi, kot da bi še en pulover oblekla, tako je topel. Raztegljiv je pa tudi.

Če pa se odločiš za navaden trak, se ga pa zaveže isto kot sleepy wrap, samo da ni raztegljiv in zarad tega tistega feelinga ni, pa tudi za poleti je navaden bombaž bolj znosen.

Pestunjo mi je pa sestra kupila, ampak sem jo zamenjala za sleepy wrap. Doma sem jo seveda probala in res zelo občutila težo na eni rami. Pa še komaj komaj sem tamauga noter stlačla, pa je bil dober teden star. Res ne vem kako nosiš 6-mesečnega otroka. Ne vem, majhno se mi je zdelo...

katerega pa priporočate ELASTIČNEGA ALI NE

Jaz sem nakup slinga dojela podobno kot nakup vozička. Na voljo so različni in vsak ima svoje pluse in minuse. Na koncu pa sam izbereš, kateri minusi so zate najmanj pomembni in kateri plusi bi ti največ pomenili.
Npr. jaz sem se odločila za sleepy wrap. Če bo pa poleti prevroč, mi je prijateljica ponudila bombažen sling, ker bo njen mali že prevelik za nosit.

hehe, res je :) kot nakup vozicka, ceprav bi tudi tega rada pred nakupom rada sprobala :))

mi imamo pestunjo za vezati in je super prakticno, se posebej ker imam probleme z hrbtom in naj ne bi nosila prevec kg. Pestunja pa tezo fajn porazdeli. Izgleda pa takole, ko grema skupaj ven in ni pogojev za vozickat:
user posted image

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?