Tulipan12
|
Evo me! Včeraj sem spesnila roman, pozabila kopirat in ! Zdaj pa kratka obnova: dete ok, lepo napreduje, malo znotraj odprta (v bistvu ne vem kaj to pomeni-lijak), lahko rodim danes ali pa za Novo leto, je pa vseeno, ker je otrok že donošen, včeraj je imel po UZ 2800g, kar je čisto po onih lestvicah za tedne... v glavnem, sem še tu! Pa še ne bi šla vsaj kakih 10 dni, za praznike bi bila doma 2v1 al pa z otročkom v roki. Ampak, kot že mnogokrat povedano-nisem jaz šef! Persida glede na slabo izkušnjo pri prvem porodu (ki se je na srečo zelo dobro končala), me je tega poroda strah ko hudič!!! Pa če odmislim tisto nenaravno abnormalno trgajočo bolečino pri zadnjih popadkih, me je strah najbolj osebja, ker so bili pri Lii skrajno šlampasti in nepazljivi in imava srečo, da sva obe živi, ker je šlo za las. Torej, tega se najbolj bojim, ker se zavedam, da ni vse v mojih rokah. Sem se pa tokrat zmenila za epiduralno (ker prvič sem bila zelo hrabra punca, z visokim pragom bolečine in glasnim vse so rodile, bom pa jaz tudi!!!), je pa vprašanje, če je na voljo 24urna ali ne. Bomo videli. Saj si mislim, da ko bo ta strah pred porodom malo izginil, bom šla rodit, ker je mati narava tak očitno poskrbela za vse faktorje pri rojevanju, pa da ne nosimo zastonj 9 mesecev tega bremena, da se mi zdi, ko se vse skupaj malo sprosti, si pripravljen... Najaa tudi mi2 sva imele nocoj sprehajanje okoli 5h, pa sem se vdala, skuhala kakav, naštimala Nodija in po šalčki kakava, mi je rekla, mamica, še ajat. In sva lahko lepo potegnili do 6.45 V MB je bil Miklavž že 1.12. v Mercator centru, smo ga šli gledat, pa se ga je Lia tak bala (no, verjetno parklja, ki je bil ogabno grozen), da ko sem ji drugi dan rekla, da greva v trgovino, je rekla: ne, klavzek, ne! Je rekel T., da bi bilo fajn, da se boji teh 3 decemberskih mož, ne bi rabli daril kupovat! Danes, ko sem se zbudila, sem se spomnila na marčevko, ki je in se bo decembra poročila-jaz še vedno ne vem, kdo je firbec babji Tak, zdaj pa gremo na kosilo na Pohorje, z družbo še cca 7ih parov, večinoma se dobivamo vedno v taki zasedbi, vsi imajo deco razen 2, s tem da en par pričakuje februarja. Se že veselim, ker se imamo vedno fajn, Lia se tut že fajn zaigra, pa še sneg je, tak da komaj čakam - moja2 spita, jaz pa čakam s kapo na glavi! Lep vikend!
|