Kiwa
|
extra, lahko deliš kakšen nasvet glede spanja ali je pač potrebno knjigo prebrat? Ko bom zdrava, si jo grem v knjižnico iskat. Jaz imam knjigo Sladko spanje, brez joka v sanje in se mi tudi zdi super, samo nisem še cele prebrala pa morala bi si pisat dnevnik Gajinega spanja. Se mi, odkrito rečeno, ne da. Če bi Gaja ful jokala pred spanjem ali pa, da bi potrebovala veliko časa, da bi zaspala, bi se verjetno bolj poglobila v projekt uspavanje mandarine, jaz jih jem. V bistvu jem vse, nič ne pazim, je pa res, da Gaja nikoli ni imela kakih krčev oz. večjih težav s prebavo. cepljenje - popoldan sem želela napisat, da se bomo šli kar vsak dan cepit, če bo imela Gaja takšno reakcijo Bila je nenormalno pridna oz. sama se je zaposlila za neverjetno dolg čas. Sem jo dala na tla, okoli nje igrače in je uživala, se pogovarjala. Potem pa kar naenkrat užaljen obraz in jokec (pa ni bilo zato, ker se ne bi zmenila zanjo, sva bila oba vsake toliko časa pri njej). Sem ji izmerila temp. in je imela 37,5. Očitno se ni prav dobro počutila. Potem sva jo malo pocrkljala pa je bilo ok. V kopanju je uživala bolj kot kdajkoli prej, luža na tleh je bila temu primerno velika Upam, da bo ponoči vse ok, zaspala je zelo lepo, sem ji parkrat zapela nina nana pa je zaprla učke in zaspala . Sem se bala, če bo slučajno jok, ker je šel fant na trening, jaz pa se še vedno počutim , me kuha, zebe,... Tako da, hvala moja Gajča, ker si lepo zaspala Biti bolan in se ukvarjati z dojenčkom res ni fino... debata . Midva sva imela kar hud spor enkrat v začetku oktobra, sem tri dni jokala... Potem pa je fant predlagal, da gremo na morje, da bomo sami in da se pogovoriva, kakšne so moje in njegove želje. Smo šli še tisti dan in res sva se pogovorila. Od takrat skoraj nimam pritožb. On mi je pač rekel, da sam določenih stvari, ki jih je potrebno naredit, ne vidi in naj mu enostavno rečem in bo naredil. Sem mu rekla, da nočem bit tečna baba, ki ukazuje pa je rekel, da on tega ne jemlje tako. Torej sedaj ukazujem, on pa dela . Hec, samo res, če mu rečem, posoda je za pomit, smeti so polne, itd, to naredi. Ker, kadar je cel dan doma, vidi, da biti na porodniškem dopustu niso počitnice. Sem ga enkrat vprašala, če bi se mu zmešalo, če bi bil en teden večinoma sam z Gajo. Je rekel, da to sicer ne, ampak da fino mu pa tudi ne bi bilo. Mene je motil občutek, da on vse lahko, jaz pa nič ne morem, ker sem pač "privezana" na Gajo. Sva se dogovorila, da si tudi sama privoščim čas zase, samo povedat mu moram, kdaj in bo on imel Gajo. Ta moj čas sicer še ni bil ne vem kako izkoriščen, ampak že to, da vem, da imam to možnost je veliko. Ponavadi, ko gre sam na sprehod z Gajo, jaz pospravljam stanovanje, muzika do konca na glas, zraven plešem, pojem . Pač to me sprosti. Potem si recimo naredim "nego obraza" z raznimi maskami, pilingi, dooooolgo tuširanje itd... To je približno enkrat na teden. Ne vem, to mi ful pomeni. Ko prideta nazaj, sem obeh zelo vesela in se drugače počutim, pa čeprav ta "moj čas" traja samo 3 ure. Ko bo vreme lepše, bom pa spet začela s tekom in to bo tudi "moj čas" Včeraj in danes, ko nisem ravno zdrava, mi pa streže od spredaj in zadaj. Je pa res, da je pri nas zaenkrat situacija takšna, da je fant, če se tako odloči(va) lahko doma. Je pač manj denarja in diploma bo zato kasneje končana, samo smo pa zato lahko skupaj. Ta teden je ves čas doma, samo 2x je bil zvečer na treningu. Saj sem včasih ful jezna, ko ne gre delat za diplomo (takrat, ko se sam odloči, da bo doma ), samo hitro pozabim. Drugače pa Gajo vedno kopa on (vsak večer), če sva oba doma, jo večinoma on previja, samo igrat se pa ne zna z njo. Mi gre tako na živce, ko se kao nekaj igrata, pa ona začne renčat, ker ji pač ne paše in kar ne neha . To pa popiz. . Zato, ker vem, da lahko mine cel dan brez joka, ko sva sami doma. Pa še nekaj, odkar več ne zanemarjam "zakonskih obveznosti" (odkar sem nehala jest konc.tabletke - mi namreč povzročajo tudi rahlo depresijo), je stanje nasploh boljše Uf, sem napisala... Kot da pišem dnevnik se počutim Aja, pa še to. Moja velika zahvala za boljše počutje gre tebi, buškolinka!
< Sporočilo je popravil Kiwa -- 1.12.2010 21:49:24 >
|