tecka
|
Živ, punce. Danes pa ste zgovorne No, pa lepo po vrsti... IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse Če bi se poglabljala v take stvari, potem bi se najprej vprašala, koliko more pretrpet ena boga žival, preden se znajde na krožniku. In če bi se v to poglabljala, ne bi poskusila več koščka mesa... Ampak... tako je.. Čist retorično vprašanje: koliko mesa bi pojedla, če bi morala žival sama ubiti? IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse Če pa je res tako... Mene bolj skrbi, da moj otrok ne bo zapadel v slabo družbo, droge itd, na kar lahko vplivam. Na konec sveta bolj težko In zato se s tem ne obremenjujem, ker je v življenju toliko lepih stvari s katerimi smo lahko srečni, in ne, da se obremenjujemo s stvarmi, na katere ne moremo vplivat. Potem bi se lahko razburjala, zakaj celo leto ni poletje, ker ne maram zime. Pa na to ne morem vplivat, a ne. Sori, ampak tukaj pa mešaš stvari na katere ne moreš vplivat (konec sveta, letni časi) in tiste, na katere LAHKO vplivaš (manj onesnažuješ). Meni je všeč misel, ki gre nekako takole: ko sam storiš vse kar je v tvoji moči imaš vso pravico to zahtevati tudi od drugih. Če bomo stalno samo govorili to naj stori vlada, pa multinacionalke, pa nekdo drug, ne bo nikoli drugače. Začeti je treba pri sebi. In jaz se trudim - manj smetiti (razen na RR), kupovati manj embalaže in več vsebine,... Mah, nič, očitno EMŠO tudi pri meni. Rabljena opema - nimam nobenih pomislekov sploh. Rabljene cunje - da - ampak... Ker sem mama postala v poznih 30-ih, sem priročno odlagališče cunjic in operme bližnjih sorodnic in kolegic, ki so s svojo reprodukcijo zaključile. Tako da Srečko kar dosti ponosi - tudi čevlje. Kar mi pa zmanjka, pa dokupim novo, ker želim, da je vsaj malo v koraku s časom. Je pa moje mnenje tako: kar jaz kupim novo, oddam naprej TAKOJ , ker cunjica čez leto ali dve ni več "lepa" čeprav je praktično nerabljena. Enostavno se zamenjajo kroji, barve, vzorci. Tudi če bo Srečko kdaj dobil bratca/sestrico, mi ne bo žal teh cunjic, ki jih bodo uničili drugi, ker vem, da bom tudi takrat otročku želela kupit kaj novega.
|