|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 III. del
30.11.2010 22:29:43   
Majchi
Škorpijonček, še mal, še čist mal, pa bo!user posted image

Rokavičke: nas so tudi že v P vzpodbujali, naj jih damo gor. Tam jih je imel, doma pa ne več. Mal se popraska, ampak hujšga ni.

Zori, a veš, da tvoj recept začajček pomaga! Sicer ga še vedno napenja, ampak se mi zdi, da manj. Pa parkrat na dan ga celo puknit slišim, pa kaka večkrat.

(odgovor članu novemberska)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
1.12.2010 8:41:59   
nejka000
jutro....

Joj sej vas ne utegnem brat.

Mi smo včeraj bili na prvem sistematskem in smo super. Zredili za 1 kilo, zraslli za 4 cm.....user posted image user posted image user posted image user posted image

enouser posted image Kaj menite o cepljenju proti rotavirusu?

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
1.12.2010 8:43:45   
kapesanta
jutro

jaz sem tudi v lekarni biogal kaplice dobila. Je rekla da so trenutno najboljse. No vcerajsnja doza ni glih pmagala, bomo videli ce bo danasnja.

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
1.12.2010 8:52:39   
kapesanta
vceraj sem probala se hipp caj za dojencke (komarckov s mi zdi), dan prej bebe caj (komarcek, janez...), vse sestavine so proti napenjanju in za lazjo prebavo - pa se vedno trd trebuh in vetrovi in malo kakanja... Grrr. Resno razmisljam da bi sla do pediatra, ce ni se kaj drugega. Se mi zdi da sempri roku sla celo na AM zarad tega (se dobro da je patronazna prisla in sem zacela nazaj dojit).
Bogi user posted image kake hude stvari morajo prezivet na zacetku

l.p. Mateja

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
1.12.2010 9:39:38   
bejo2010
Jutro,

nejka- super, ste se lepo zredili, mi pa gremo v ponedeljek, saj naša tudi lepo papa. Jaz mislim, da jo bom dala cepit proti rotavirusu, že zaradi tega, ker ji bratec lahko hitro kaj iz vrtca "prinese". A sta se že kaj menile s pediatrinjo o tem?

Neposredna povezava do sporočila: 1930
1.12.2010 10:16:11   
ječi12
ojla

kapasanta a tok hudo je pri vas? držim pesti da bo čimprej bolje in mimo.

škrpijonček evo zdj je pa tuki veseli december in rodiš sigurno še ta mesec :) držimo pesti.
pesjanarka ti pa tudi,čeprou maš malo več časa še :)

aleksa je pa pomoje res šla rodit.

punce a mate še čiščo? js sm dobre 3t po porodu pa še kr je...mi gre že počas nekam,dost jo mam. upam da bo hitr mim da loh končno mal okrog hodim brez vložkov.

našga pa matra prebava ampak boj v spanju. v spanju se zvija,pa pojamra,pa napenja se. joka niti ne.ubistvu sploh ne. ampak vidm kako se krči in da je kriv trebušček.tko da morm tut js neki naumit. bom dons k grem v lekarno kupila biogaia,sicer jih mamo vedno doma zarad večje,ampak bom kr nove kupila ker ne vem kok dolg so lahko odprte.
aja pa čajček iz aloje sm mu dala,bomo vidli če se bo kej pokakal. sj se že je zjutri,ampak očitno premalo.

punceee evo naš mesec se je poslovil :) pa se je še zadnji letos začel :) luštn bo! štanti so že od petka v LJ,tko da sigurno gremo kmalu tja user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1931
1.12.2010 10:55:09   
nejka000
IZVIRNO SPOROČILO: bejo2010

Jutro,

nejka- super, ste se lepo zredili, mi pa gremo v ponedeljek, saj naša tudi lepo papa. Jaz mislim, da jo bom dala cepit proti rotavirusu, že zaradi tega, ker ji bratec lahko hitro kaj iz vrtca "prinese". A sta se že kaj menile s pediatrinjo o tem?

oj

ja sma se menle ja. pr naslednjem sistematskem bi jo mogla te cepit, torej v januarju pa pol še dve dozi., v bistvu to sam nek sirup popije, ne pikajo z iglo. pa je dokaj drago, sicer je zaj neka akcija da plačaš kao samo prve dve doze. drugač je čez 100€ (mislim na okrog 140). Učinkovito pa je cepivo 2 leti.
Sej ti okol vseh cepljenj tam vse razložijo pa povejo. Midve sva ble s tamalo več ko pol ure not, od tega je 20 minut sam debate o cepljenjih pa ne vem čem vse še. Tak da naša mala se je že podojila zravn ko sem jaz debatirala z doktorco.

In kak ste vi? Ste bli že kaj na vozičkanju?

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

(odgovor članu bejo2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
1.12.2010 11:07:15   
lottyka
Dobro jutro, dober dan,

Kako zdej, nobenega novega user posted image ? Dejmo punce gremo, gremo.

Mi smo imeli včeraj prvo posvetovalnico in smo težki 4500g in veliki 55 cm. Smo zrasli za 2 cm in se zredili za malo več kot 1200g od odpustne teže. Drugače pa imamo mal problema z tonusom v nogah, kajti zgornji del je (vrat, roke) ima bolj razvit kot pa noge. Je pri pediatru že skoraj pasel kravice, v nogah pa zelo malo upora, tako da sedaj počakamo do 3 mesecev in če bo stanje isto nas čaka razvojna ambulanta user posted image . Pravi pa da naredit nimam kaj, da moramo samo počakat. Drugače pa smo zdravi, pike niso nič alarmantne, nekaj je od čiščenja kože, nekaj pa naj bi bilo od tega da naj bi mu bilo prevroče user posted image , čeprav ga zelo malo oblačim in tudi stanovanje ni ravno pretoplo. Se trudimo da imamo noter med 20-22 stopinj. Edino tam kjer ga previjam imam 23-24 stopinj, ker se drugače joka med previjanjem, če je manj.   Koliko imate ve oblečene noter, jaz imam en bodi in ene bombažne hlačke ali žabice ter nogavičke. Manj ga že ne morem obleči user posted image . Jaz sem v puloverju noter on pa v 1 bodiju in naj bi mu bilo prevroče, ni mi jasno. Dobili smo pa tudi kapljice D3 in dajemo 2 kapljice. Upam da nam te ne bodo dale še krčev, ker zaenkrat pravih krčov še nimamo, samo zvijanje in napenjanje.

Je bil pa včeraj potem popoldne v varstvu pri babi, ker sem šla v shoping v LJ. Ga je babi nahranila vmes po flaški z mojim mlekom in je rekla, da ga po flaški ni nič zvijalo, niti 1x, da je spal brez zbujanja. Ker drugače se po dojenju vedno zbuja in napenja za kakat oz. prdkat. Tako da ne vem, premišljujem da bi probala črpat in ga hranit po flaški 1 dan, da vidim če ga res ne zvija potem. Ampak se bojim, če bi samo črpala da bi izgubila mlek, tako da še premišljujem o tem. Ampak se mi tok smili, ko ne more mirno spat in se skoz zbuja in napenja. Moram še mal premislit in pogooglat kako je s tem.

rotavirus - nisva se še dokončno odločila ampak mislim da ga bova dala.

rokavičke - Jaz jih nisem uporabljala, se je včasih malo popraskal ampak ni bilo hudega, tudi nohtkov še nismo strigli, čeprav počas jih bo treba. Se je pa že rodil z dolgimi nohtki ampak so se do sedaj vsi sami polomili oz. krajšali. Zdej pa kot kaže se ne bodo več in bomo počas mal postrigli.

kreganje pri hranjenju - se je začelo tudi pri nam. prej sem imela prepolne in je teklo samo od sebe ven, zdej ko je treba pa malo vleči pa se krega, tako da se nam je čas dojenja podaljšal.

vraže Tv, comp,... - Jaz mislim da ti telo samo pove kaj ja in kaj ne. Če te začnejo peči oči ali te začne boleti glava potem se malo merkaj, drugače ne vem zakaj bi se. Mene so prvi teden malo pekle oči, če sem bila dlje na compu, tako da sem bila bolj malo. Po 1 tednu pa je bilo o.k..

Tako, grem mal čez oken gledat kako sneg pada user posted image . Lepo preživite ta sneženi dan.

< Sporočilo je popravil lottyka -- 1.12.2010 11:09:02 >

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 1933
1.12.2010 11:25:29   
ječi12
IZVIRNO SPOROČILO: nejka000

IZVIRNO SPOROČILO: bejo2010

Jutro,

oj

ja sma se menle ja. pr naslednjem sistematskem bi jo mogla te cepit, torej v januarju pa pol še dve dozi., v bistvu to sam nek sirup popije, ne pikajo z iglo. pa je dokaj drago, sicer je zaj neka akcija da plačaš kao samo prve dve doze. drugač je čez 100€ (mislim na okrog 140). Učinkovito pa je cepivo 2 leti.
Sej ti okol vseh cepljenj tam vse razložijo pa povejo. Midve sva ble s tamalo več ko pol ure not, od tega je 20 minut sam debate o cepljenjih pa ne vem čem vse še. Tak da naša mala se je že podojila zravn ko sem jaz debatirala z doktorco.

In kak ste vi? Ste bli že kaj na vozičkanju?

tale akcija mi je tipičen primer kako farmacija spodbuja za vsa živa cepljenja samo da služi,ker očitno je upadlo število k se odločijo za tole cepljenje in so se zmislili popust....čis mimo...

mi ga ne bomo cepli tut prve nismo. je pač tko da je teh virusov tolk da tut če se cepijo ga lahko fašejo,pač v drugi obliki malo drugačnega pa useeno ga lahko.tko da ni 100% da ne bojo driskali useeno...pa še za leto pa pol je use skp,pri pol leta nehaš s cepljenji do ene 2h let je pa aktualen...

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
1.12.2010 11:40:04   
kapesanta
IZVIRNO SPOROČILO: lottyka
Koliko imate ve oblečene noter, jaz imam en bodi in ene bombažne hlačke ali žabice ter nogavičke. Manj ga že ne morem obleči user posted image . Jaz sem v puloverju noter on pa v 1 bodiju in naj bi mu bilo prevroče, ni mi jasno. Dobili smo pa tudi kapljice D3 in dajemo 2 kapljice. Upam da nam te ne bodo dale še krčev, ker zaenkrat pravih krčov še nimamo, samo zvijanje in napenjanje.

naša ima tudi samo body in bombažne hlače - je pa patronažna rekla da bi ji oblačila dva bodya, če bi bilo v hiši še kakšno stopinjo hladneje (mamo nekje 22,23) - jaz se držim tega, da ima ene rokave več kot jaz. Jaz pa sem skoz v kratkih rokavih. Edino vedno ima obute copate, ker ima drugače hladne nogice.

kreganje pri hranjenju - se je začelo tudi pri nam. prej sem imela prepolne in je teklo samo od sebe ven, zdej ko je treba pa malo vleči pa se krega, tako da se nam je čas dojenja podaljšal.

naša se tud dost krega - preden jo lepo ujame (pri ležečki naju malo matara), pa če jo ponesreči spusti, pa če preveč teče - je luštna, ku se nakuhava...

l.p. Mateja

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
1.12.2010 12:03:54   
phelps
Oblačila: hlačke, bodi in copatke, ali cel pajacek, rokavičke ne, ker se mora raziskovat (če se opraska, namažen z Bepantenom, pa se hitro zaceli), imamo 33 ali 34 stopinj, kar je dovolj.

Pri nas kreganja pri hranjenju ni, je pa obilno polivanje tudi vmes user posted image . Se odmakne z joške. Edino vgrizne, zelo zagrabi takrat, ko so ravno krčki...

Ste pisale o pomanjkanju mleka, zlato pravilo je dojenje na 2 ur, potem dodajanje in še črpanje mleka. Tako vzpodbudimo in kar je najbolj pomembno, čista glava - ne se sekirat, ko boste čisto sproščene, bo mleko samo prišlo, vsaj tako je bilo pri meni... Danes zjutraj je že samo teklo ven... Imam pa zelo zelo velike probleme s polivanjem, in to ravno mojega mleka, verjetno, ker je tako redko...

Letim, alarm

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
1.12.2010 12:10:46   
ječi12
mi mamo dnevno temperaturo nekje od 22-24 in ga mam v dveh dolgih bodijih pa žabicah s podplatki do pasu. učasih še nogavičke ne pa vedno.

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
1.12.2010 12:18:22   
Soncchhek
hej mamice !

evo sem si ukradla par minut za internet....kaj je že to ?!user posted image
tako da sploh ne utegnem prebirat za nazaj kaj ste načvekale...
z malčkom sva namreč sama cele dneve, očka pride s službe šele pozno popoldne in niti nimam energije za brat in tipkat itd.

mi smo ok...mali pridno visi na joški.....lepo se redi....tako da vse ok zaenkrat....krči včasih par minut ( zaenkrat znosno)....prebava odlična.....kakamo in lulamo na veliko...
moje joške polne mleka...lahko še 5 otrok dojim zraven če je treba...user posted image
skratka, mali je zlati sonček in priden....in luštkan tudi ko se joka in težiuser posted image user posted image user posted image .

jaz tudi ok....šivi so se fajn zacelili.....moje kilce 10 manj kot pred nosečnostjo user posted image , pridobljenih 8 je šlo itaq s porodom dol...tako da sem v formi.....razen mehkega bušija, pa ga bomo skinili z vozičkanjem...brrrrrrrmmm....

mi2 še nič nisva šla ven na zrak....mi je bilo svetovano da počakamo, da se poredimo...dobimo malo maščobice ipd....
naslednji teden posvetovalnica...
včeraj smo se prvič kopali...užival je sto na uro !!!
skratka....jaz sem čist zaljubljena v tega štrukeljčka mojga...
pa v njegovga atija tuduser posted image .

lepo se mejte+ uživajte s svojimi sončki!

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
1.12.2010 13:16:40   
kapesanta

IZVIRNO SPOROČILO: phelps
imamo 33 ali 34 stopinj, kar je dovolj.

user posted image user posted image user posted image

l.p. Mateja

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1939
1.12.2010 13:17:21   
philadelphia
Drage moje, pogrešate koga na RR? user posted image

Škorpijonček vam sporoča: Evo, Sven je zunaj. Rodil sej je ob 12.08h, velik 54 cm in težek 4070. Hitro je šlo. 

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 1940
1.12.2010 13:18:02   
philadelphia
Čestitke naši škorpijonki user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu philadelphia)
Neposredna povezava do sporočila: 1941
1.12.2010 13:26:37   
ječi12
jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...
ČESTITKEE! no vidš je pač želel počakat na december in pika. lep datum si je izbral.
ful lepo ime pa pravi dec,se vidi da je čez rok. pa tudi hitro je šlo-upam da dobim pir user posted image user posted image

no evo še pesjanarka pa smo zaključle ane??

(odgovor članu philadelphia)
Neposredna povezava do sporočila: 1942
1.12.2010 13:27:17   
ječi12
IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta

mi mamo takrat klimo pržagano user posted image user posted image
najbrž 23-24

Neposredna povezava do sporočila: 1943
1.12.2010 13:44:09   
bejo2010
Nejka, mi smo vredu. Smo že vozičkali, takrat v začetku, prvi teden je bilo še nekaj sončka, zdaj pa nazadnje v nedeljo, pa še takrat nas je sneg presenetil na sprehodu.
Drugače je pa malčica pridna, spi ponoči prvo rundo 5 ur, potem pa 3, s tem da gre spat okrog desetih. Kak vi spite?

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 1944
1.12.2010 13:47:05   
Eruvande
Čestitke Škorpijonka!! Veliko zdravja in cartanja!! 1.12. je prav lep dan user posted image

(odgovor članu bejo2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1945
1.12.2010 14:00:42   
phelps
IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta

23 ali 24 user posted image user posted image user posted image

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

Neposredna povezava do sporočila: 1946
1.12.2010 14:16:09   
emma83
Dan,

jaz sem tko zaspana, bi najraje šla malo zaspat pa ne morem, ker moram še par stvari narediti dokler Liam spi, ful se je težko uspaval, v naročju mi zaspi, ko ga pa odložim v posteljico pa jok čez 5 minut. Zdaj HB že pol ure mirno spi.

Jaz ga imam tudi oblečenega v bodi, žabice in volnene copatke. Na začetku je pa imel 2 dolgih rokavov, za ponoči mu dam pa tudi še nekaj čez bodi gor.

škorpijonček  čestitke, pa si le dočakala. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1947
1.12.2010 14:54:15   
zori82
Ojla

jeeeee škorpijonček čestitke za Svena...super datum si je zbral

dojenje se mi zdi da gre zmeri na slabš...prve 14 dni se je lepo dojila nekje na 3 ure, zdj pa na 1 uro (ponoči)...prvo rundo spi 5 ur potem pa akcija na 1 uro...problem je v tem da ziza 3-5min na polno potem pa tako zaspi da je ne morem nikakor zbudit (jo žokam, previjem in nič ne pomaga)...niti flaške noče, sem probala da ji ne dam zize in samo flaško pa ne pali (moje dete je zgleda izjema in ji flaška ni všeč)...mate kak predlog kaj naj nardim danes smo stari 4 tedne pa ni dobila še kilce gor

koroške kapljice koliko krat na dan jih date in koliko kapljic?

podiranje kupčka enako kot dojenje...prvih 14 dni takoj v šusu, zdj pa traja al pa sploh ne podre...pa zdi se mi da skoz bruha ( po vsakem podoju)

nohti ji je postrigla patronažna ko smo se prvič kopali

rokavičke jih ima skoz (tu pa tam ne) ker se praska al pa mene oz. ima full mrzlr rokice

Majchi me veseli da čajek pomaga...naša tud veselo prdka, ko kaka pa se tako pokaka da ne vem kje bi začela

rotavirus mi je ne bomo cepili

čišča še zmer traja pa je 4t od poroda in mislim da bo kr do konca (6t) ker nič ne počivam

oblačenje bodi, majčka d rokav, hlačke + copatki (pleteni)...in ji ni nič vroče...za spat pa ima bodi+pižamica+ copatki (pleteni)
imamo pa tud 22-23 stopinj...moj se zmer buni da je to premrzlo in da jo zebe

evo 1 urca okol in se že oglaša...šibam

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 1948
1.12.2010 15:11:14   
Majchi
Škorpijonček, koooončnoooo! Čestitke za Svena, oreng fanta!user posted image user posted image user posted image

Zori, sam ne se zasekirat zarad zbujanja in dojenja. Pristavljaj in ponujaj kadar hoče, mogoče gre le za preskok v rasti. Baje lahko pride do tega nekje med 3. in 6.tednom in pa potem pri 3.mesevih. V dveh dneh bosta na starih tirih, sam da jo joške ujamejouser posted image .

Kapesanta, pri nas ga zvija dan in noč. Zdaj je po tem čajčku vsaj prdet začel. Danes od jutra sploh še ni revež mogel zaspat, tok ga napenja. Posledično je seveda skoz po rokah al pa se doji. Samo kaj, ko je takoj po dojenju spet hudouser posted image . Pa saj ni taka panika, jaz tud mislim, da to še niso krči, ampak samo prebava, ampak revež nima miru niti ene ure v dnevu. Danes ponoči sem ga 2 uri nosila, da je končno zaspal revež. Jaz sem pa tud že mal user posted image .

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 1949
1.12.2010 15:14:56   
Majchi
Lottyka, jaz ne bi s črpanjem začela. Se mi zdi to preveč treacky. Mislim, da ne moreš nikol tok načrpat kokr otrok lahko ven potegne. Ne vem no... 

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?