|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 III. del
30.11.2010 15:42:37   
simonmojca
Zdravo mamice in nosečnie

vsem, ki še čakate svoje štručke upam, da boste kmalu dočakale

no mi smo imeli patronažno danes (malo kasneje, ker je v popoldanski smeni) od četrtka do danes smo se poredili za malo več kot 150g user posted image user posted image . Jejjj pravi jedec, je rekla da približno tok je norma na teden, v četrtek se pa kopamo user posted image  prvič, poprek je super samo se ji ni dalo danes (dobr da se poznamo, pa imamo sproščlen odnos).

Aja mi oz. jaz sem bila prehlajena čez vikend user posted image  39°C, glava bolela, zatečen grlo. Mojo malo štručko pa nisem smela lupčkat user posted image , pa dihat vanga, da slučajno nebi kaj dubu od mene (čeprav je mleko njegov naravni antibiotik-nisem hotla reskirat) mi je bilo tako hudo, prav težko sem se zadrževala edino kar me je tolažilo je bilo to, da me je moj od spredaj in zadaj pedenal, še dodatno bolj.No danes sem nadoknadla z vsemi lubčki user posted image .

Podoji jaz tudi dojim enkat na eni, drugič na drugi, edini problem je ponoči, ko naš cuker spi vso noč pol se pa mami zbudi ko jo vse boli, gre lulat in malo stisne vn iz jošk user posted image

grem na kavč ležat malo

<3 Matija 16.11.2010 <3
<3 Martin 05.06.2012 <3

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
30.11.2010 15:49:09   
Eruvande
Mi smo se pa danes prvič kopali user posted image Je taaak na široko gledala, ko smo jo dali v vodo...jokat pa začela, ko ji je patronažna zmočila lase...se je očitno bala za frizuro hahaha

Ji je pa recvi danes še malo kri tekla iz popka od samega joka in napenjana. Se mi tak smili, ko jo dajejo krči al prebava. Sem trenutno skenslala vse stvari iz kravjega mleka, da vidimo, če bo kaka razlika. Je pa pol že kr problem najdit kaj za jest...sploh, ko začneš gledat sestavine... Vseeno pa srčno upam, da to ni to. In da se samo čreva še navajajo...user posted image

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 1902
30.11.2010 16:00:52   
emma83
Punce zdaj gledam na RTS (srbski program) eno oddajo o nosečnosti in porodu v kateri pač snemajo nosečnico med nosečnostjo in porodom. V glavnem ženska rodi in babica novorojenčka takoj po porodu da takoj pod pipo pod curek vode in ga takoj umije, mamica ga sploh ne dobi na trebuh, šele, ko ga umijejo in oblečejo ji ga malo pokažejo in that's it. Katastrofa, kr verjet ne morem, to je po moje ful šok za user posted image .

(odgovor članu Eruvande)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
30.11.2010 16:02:34   
emma83
IZVIRNO SPOROČILO: Eruvande

Ji je pa recvi danes še malo kri tekla iz popka od samega joka in napenjana. Se mi tak smili, ko jo dajejo krči al prebava. Sem trenutno skenslala vse stvari iz kravjega mleka, da vidimo, če bo kaka razlika. Je pa pol že kr problem najdit kaj za jest...sploh, ko začneš gledat sestavine... Vseeno pa srčno upam, da to ni to. In da se samo čreva še navajajo...user posted image

Meni se zdi, da Liamu ful pomagajo Bio Gaia kapljice. Pred njimi je bila katastrofa vsak večer, tko je bil bogi, da sem še jaz jokala zraven. Zdaj je HB dosti bolje.

(odgovor članu Eruvande)
Neposredna povezava do sporočila: 1904
30.11.2010 16:05:03   
Eruvande
To so tiste probiotične? Te imam doma in sem ji včeraj prvič dala...danes dobi drugo dozo user posted image Upam, da vsaj malo omilijo, da porihtamo ta popek user posted image

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
30.11.2010 16:48:10   
miya84
Podiranje kupčka-a ma kera še probleme s tem? ker moj mali jih ne podira sploh,sm pa tja kakšenga mu rata,ostalo kar je pa viška,pa bruhne vn,ko leži na boku user posted image

(odgovor članu Eruvande)
Neposredna povezava do sporočila: 1906
30.11.2010 16:59:23   
Valentina85
Moja s podiranjem kupčkov nima težav, ga podre takoj, vendar začne takoj za tem kolcat. Patronažna je rekla naj ji dam al malo mleka al pa tople vode in pomaga.
Nočem jamrat, vendar imamo težave z dojenjem, mala se noče dojit. Probam, ko je lačna, pa ji gre na živce, ker ona bi takoj mleko. Potem sem probala ji dat samo malo na flaško da se umiri, no pa nam večinoma uspe, samo kaj ko 5x potegne pa me gleda, pa spet 3x potegne pa noče več in spet jok in stok. Tako da si črpam in hkrati dajem vse od sebe, da bi nama steklo, čeprav smo na koncu obe zmartrani ko user posted image . Nočem bit ravno krivična, ampak v porodnišnici po mojem mnenju kljub super osebju delajo napako, ko jih ob 11h zvečer odpeljejo v otroško sobo in jim dajo jest na flaško, kjer skor samo od sebe teče in seveda, nekateri malčki to takoj izkoristijo. Res upam, da nama bi uspelo, ker imam tud mleka sedaj več in bi bilo super če bi se prav dojile.... user posted image

(odgovor članu miya84)
Neposredna povezava do sporočila: 1907
30.11.2010 17:05:06   
Valentina85
Emma83, kje pa se dobijo kapljice Biogaia?

(odgovor članu Valentina85)
Neposredna povezava do sporočila: 1908
30.11.2010 17:28:09   
nadinne
Vidim da nas ima kar nekaj težave z dojenjem...jaz sicer dojim 99% al kako bi rekla...čez dan samo dojim, ponoči ali zvečer pa dodam AM, ker se pri dojki mala ne naje in potem je sitna kot ...noče spat in se dere da znoriš. Ponoči 2x jeva, in enkrat ji dam samo flaško, ker so dojke prazne in potem samo cuza in se jezi ker nič ne dobi. Tako da upam da se bo moja proizvodnja kaj povečala in da bom 100% dojila...ali pa naj ostanem brez in bo pač mala na flaški...ker tole mešanje in gruntanje kdaj nima dovolj mojega mleka me izčrpava...se mi prav pozna da postanem živčna...seveda posledično tudi mala ni potem mirna  Mah po pravici povedano...sem mislila da bo dojenje vseeno lažje opravilo.
Drugače pa opažam, da moja pupika ne zna jesti po flaški...no sej HB, se vsaj doji pšotem normalno, torej zna sesati...pri flaški pa rabi kar dolgo da ugotovi kako mora vleči Raqvno danes sem imela težave s hranjenjem...ob 14h sva se zaćeli dojiti na eni strani 15min, potem podirava kupček (to rata sem in tja) in anto jo hoem dati še na drugo stran...pa se ji začne kolcat...seveda zato ni hotela vleči...pol ure sem čakala da je nehala kolcat, no in nato se je samo jezila nad dojko in ni htela sesat pa konec...hkrati pa non stop roke v usta in kazala d aje lačna...se je še bolj hudovala, ker prsti niso dali mleka No na koncu spet jok da joj...sem se namučila do 16h, pa nič...no in sva pristali na flaški, kjer sem rabila tudi dobre pol ure da je tisto malenkost popila in se umirila ter končno zaspala...no in zek čakam da se zbudi, da jo spet pristavim...me zanima kaj bo.

Vglavnem...meni se zdi tole dojenje en sam boj...tako da je popolnoma drugače kot sem mislila da bo...nekak ne čutim ob dojenju neke vzhičenosti al kako bi rekla, o kateri so govorili v MŠ...bom vztrajala ker vem da je za malo to mleko najboljše...če pa ne bo šlo se pa ne bom sekirala in bo enostavno dobivala flaško. ne vem no...moji občutki...

No tiste ki še niste šle rodit...boste pa doživljale veseli december v še lepši luči

Neposredna povezava do sporočila: 1909
30.11.2010 18:09:14   
emma83

IZVIRNO SPOROČILO: Valentina85

Emma83, kje pa se dobijo kapljice Biogaia?

V vsaki lekarni jih imajo, stanejo pa tam cca. 10€. So pa tko kot je Eruvande napisala probiotiki, ki se nahajajo tudi v materinem mleku.

user posted image Midva sva pa zdaj s sprehoda prišla in je mali pokakan, zdaj sem pa v dilemi a ga budit, da ga previjem al počakat, da se sam zbudi. Itak se bo v roku pol ure zbudil, bo lakota.

Mi je pa začel štrajkat pri hrani, spil mi je že po 120 ml na obrok, zdaj pa samo 60 in ima dosti, pojma nimam kako ga nahecat, da spije vsaj 90 ml.

Neposredna povezava do sporočila: 1910
30.11.2010 18:19:41   
philadelphia
žIVJO punce

Imam vprašanje. Moja mala ima nohte kot kaka dama in ker je stara šele 5 dni, nosi rokavičke, ker drugače se opraska. Danes pa mi je patronažna rekla, da bi me psihologi napiz..., če bi videli (neka faza tipanja). Kaj menite o tem? Rokavičke ja ali ne?

Pa še mleko. Itak, da ga nimam zadosti in se cele dneve dojimo in noči. Ponoči ne spimo nič (vsega skup 1 uro, mogoče 2, če spi zraven mene). Koliko bi mogla dat AM tako majhnemu otroku, da ni preveč? Jaz bom seveda še naprej dojila, ampak očitno rabimo dodatek.

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 1911
30.11.2010 18:29:14   
emma83
Library jaz Liamu nisem dajala rokavičk gor, oziroma 1x sem jih dala, imel jih je točno 2 minuti, ful je začel jokat in sem jih dala dol. Tko da popraskan je pa tudi zdaj, ko mu strižem nohtke, ne moreš nič narediti. Kar se tiče dodatka pa naj bi novorojenčki do 14. dneva starosti dobili po 60 ml na obrok, potem pa 90 ml. Najprej user posted image podoji na obeh dojkah, potem ji pa ponudi flaško, če nameravaš dati dodatek.

< Sporočilo je popravil emma83 -- 30.11.2010 18:30:30 >

(odgovor članu philadelphia)
Neposredna povezava do sporočila: 1912
30.11.2010 19:38:38   
Majchi
IZVIRNO SPOROČILO: ječi12

IZVIRNO SPOROČILO: emma83

Dan.

Sem s pregleda, vse je OK, dobila zeleno luč za trebušnjake, mi je pa hotel po vsej sili uturiti kontracepcijo: ali tabletke ali mirena ali obroček z bakrom. Pa mi ne sede nič od tega. Mireno imaš 5 let, v tem času bomo pa verjetno še kakšnega user posted image naštimal, KT mi niso všeč zaradi kemije, z bakrenim obročkom pa je imela moja mami ful štalo in mi ni do tega, da se pri meni ponovi. Bomo pazili in uporabljali kondome verjetno.

mi tut po prvem bejbiju nismo meli nč začite. no tut kondomov ne.smo šli na metodo pazi user posted image  no in je čis ok šibalo dokler nismo hotli druzga narest in smo potem ga user posted image  tko da js tut nebi nič uzela v tvojem primeru.

zdj bom pa mogla.smo končali z bejbiji. mirene nočem,kt tut nočem,tale obroček se mi ne sliši ok.sm ramišljala o injekcijah,vsake 3m jo morš it iskat in to je to.useeno bolš kot vsak dan jest kt....

Pri nas je bilo enako. Po prvem porodu se s kontracepcijo nisem obremenjevala, pač smo pazili. Ko smo hotli še enga, pa smo nehali.
Za zdej pa ne vem kaj bi... Ječi, kaj je s temi injekcijami? Še nikol nisem slišala. Kup hormonov verjetno, ne? Ja itak, kako pa drugačuser posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: ječi12
pesjanarka sj december je lepši mesec od novembra :) res je da mamo me en razlog zakaj nam bo november vedno zelo poseben,ampak če smo pa fer je pa precej dologočasen za razliko od zadnjega user posted image

Tud tole se strinjam. Men je november drugač oduren mesec. Pa še januar v to skupino paše. HB, da se mi je zdaj vsaj november nekako odkupiluser posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: emma83
Punce zdaj gledam na RTS (srbski program) eno oddajo o nosečnosti in porodu v kateri pač snemajo nosečnico med nosečnostjo in porodom. V glavnem ženska rodi in babica novorojenčka takoj po porodu da takoj pod pipo pod curek vode in ga takoj umije, mamica ga sploh ne dobi na trebuh, šele, ko ga umijejo in oblečejo ji ga malo pokažejo in that's it. Katastrofa, kr verjet ne morem, to je po moje ful šok za user posted image .

Pa tam tud dojenčku prijaznih P verjetno še nimajo. Na Hrvaškem jih šele dobivajo, pred nekaj leti jih sploh ni bilo. Torej dojenčki sploh niso pri mamicah.

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
30.11.2010 19:43:38   
tejci1981
Večer!

Dragi je šel na nogomet, jaz pa čakam, da se mali sonček zbudi, da greva jest, se umit in cartat dokler ne gre  spet spat user posted image !

Eruvande - iz popka ji še teče pa ste se kopali??? Pri nas pa absolutno nobenega kopanja, dokler ni popek 100% zaceljen user posted image user posted image user posted image Kake razlike!!!

library - rokavičke je Leon imel prvih 14 dni večinoma na rokah, malo zaradi nohtov, malo pa zato ker je mel čist ledene roke skozi! Noben ni nič komentiral, da nebi smel,....user posted image

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
30.11.2010 19:53:48   
philadelphia
zdaj pa še "vraže". Ali naj res ne bi smela mamica po porodu nekj časa brati, gledati tv, računalnik? Men s samimi takimi folk. 

(odgovor članu tejci1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
30.11.2010 20:00:57   
tejci1981
library - kaj so ti rekli - zakaj pa ne????

Neposredna povezava do sporočila: 1916
30.11.2010 20:04:13   
pikizenc
IZVIRNO SPOROČILO: library

žIVJO punce

Imam vprašanje. Moja mala ima nohte kot kaka dama in ker je stara šele 5 dni, nosi rokavičke, ker drugače se opraska. Danes pa mi je patronažna rekla, da bi me psihologi napiz..., če bi videli (neka faza tipanja). Kaj menite o tem? Rokavičke ja ali ne?

Pa še mleko. Itak, da ga nimam zadosti in se cele dneve dojimo in noči. Ponoči ne spimo nič (vsega skup 1 uro, mogoče 2, če spi zraven mene). Koliko bi mogla dat AM tako majhnemu otroku, da ni preveč? Jaz bom seveda še naprej dojila, ampak očitno rabimo dodatek.

Moj je mel ful nohte in je patronažna že na prvem obisku, torej 4 dni po rojstvu, že porezala. Mu pa tud ful hitro rastejo, tako da sem tud jaz potem zelo hitro začela kar strižt, ker drugače me čist po joški popraskauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1917
30.11.2010 20:04:30   
kapesanta

zdaj pa še "vraže". Ali naj res ne bi smela mamica po porodu nekj časa brati, gledati tv, računalnik? Men s samimi takimi folk. 

ja to je pa stara šola - mojo mami je kr prestavlo, ko je vidla da mam knjigo v mizici v dnevni sobi (čeprav je nimam časa brat), je pa res da bi bilo koristneje če bi namesto naštetega spale ali vsaj počivale... Mami pravi da imamo od poroda utrujene oči in da jih ne smemo matrati...

< Sporočilo je popravil kapesanta -- 30.11.2010 20:05:39 >

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 1918
30.11.2010 20:37:29   
pesjanarka

zdaj pa še "vraže". Ali naj res ne bi smela mamica po porodu nekj časa brati, gledati tv, računalnik? Men s samimi takimi folk.

Jaz te vraže tudi sovražim iz dna srca! Sploh, ker folk potem sploh ne zna logično in argumentirano razložit zakaj. Al pa je tako samo pri nas na kmetih? user posted image Če jih potem vprašaš zakaj je to tako, če ti lahko razložijo, pa skoraj dobiš "strokoven" odgovor v smislu, da je to božja volja user posted image .

Čeprav, po drugi strani, kar se oči tiče, pri nketerih so omejitve. Seveda pa ne gre posploševati in vsem povprek zabičati, da morajo sedaj 6 tednov mižati. user posted image

Jaz sem šla zaradi visoke dioptrije na pregled in mi je oftamologinja priporočila "očesni počitek" prvi mesec. To naj bi pomenilo, naj v tem času ne bi prebrala ene ali več knjig ... Normalno pa je da kaj pogledaš na netu, prebereš kako novico v časopisu, ne pa npr celega vsak dan (kot, da maš cajt :)).

Pa cca prva 2 meseca ne gre delat panike zaradi "poslabšanja" dioptrije. Zaradi vseh sprememb v organizmu, se ta namreč lahko za nekja časa poslabša, a se potem samodejno uredi.

Mi je pa sedaj kr mal čudno brat forum, ker se pogovarjate o meni popolnoma tujih stvareh. Skoz mam občutek, da bi si morala posamezne nasvete in debate kar skopirat, da jih bom potem hitro našla, če bom imela kake podoben težave ali pomisleke user posted image .

Če torej ne bom podrla rekorda v hitrem porodu, bom očitno decembrka.

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
30.11.2010 21:24:27   
ječi12
ojla

rokavičk mi nismo meli ne prvič ne drugič. nohtke sm pa porezala lih par dni nazaj se pravi pri cca 3t

računalnik pa revije pa mobitel sm tipkama že drugi dan po porodu. no računalnik lih ne,ampak ostalo pa že v P.

majchi ja no november je res smotan mesec na polno,ampak zdj ne bo pošteno da govorimo o njemu tko,tko da zdj po novem nam je ušeč user posted image  se pa strinjam da je tut januar mimo.pol se končno februarja začne kazat pomlad in marec je pol zakoooon(nam ribam pa splohuser posted image )

emma a si ga previla? js ga ne če se v spanju pokaka...nikol,pustim tri ure spat.mi je škoda.pa vem da namažem dost in je ok.

valentina biogaia dobiš v vsaki lekarni.

nič naša velika že aja,mali je pa že rihtan za ajat,najedu se je mislm da tut,zdj je pa pr atiju dokler ne zaspi in ga odneseva v pojstlo.

noč

aja škorpijonček upam da si šla rodit!

pesjanarka ti pa tut pojsti asap!

(odgovor članu pesjanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 1920
30.11.2010 21:38:04   
novemberska
Živjo punce

Čestitke vsem novim mamicamuser posted image user posted image user posted image Midve z mojo Hano sve ble zdaj en teden na počitnicah pri mojih starših. Je blo kar fajn, po drugi strani pa sve full pogrešale očija, da o tem kok je on pogrešal naju sploh ne govorimuser posted image

Midve hvala bogu nimave težav z dojenjem,že od prvega dne se lepo pristavlja in tudi lepo vleče. Vsem mamicam ki mate težave, želim da se vam čim prej spostavi ritem, če pa ne bo šlo ne se sekirat...glavno je da jih mamo radi.

No naša mala je bila v soboto stara 6 tednov, ne morem verjet kam čas leti.
Smo pa tudi mi nažalost dočakali krčke. Do zdaj nismo meli niti najmanjiš problemov, evo v nedeljo se je pa začelo. Men se tok zlo smili ampak kaj čmo, če so vsi to preživeli bomo tudi mi.

No zdaj pa šibam,se še kaj oglasim.
Lepo se mejte...

Škorpijonček in ostale ki še čakate, upam da boste kmalu cartale svoje zakladke.

(odgovor članu pesjanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 1921
30.11.2010 21:40:23   
novemberska

Libary men je patronažna sama rekla naj ji dam rokavičke, in pa tudi v porodnišnici so mi rekli naj jih dam. Tko da nevem , zgleda da ma o tem tudi vsak svoje mnenjeuser posted image user posted image Drugače sem ji pa postrigla nohte prvič pri 1 mesecu ,tko mi je patronažna svetovala.

(odgovor članu novemberska)
Neposredna povezava do sporočila: 1922
30.11.2010 21:43:22   
škorpijonček_
Aleksa mi je sumljiva.............že dolg se ni oglasila, ziher že zibauser posted image

(odgovor članu novemberska)
Neposredna povezava do sporočila: 1923
30.11.2010 21:44:55   
novemberska

Škorpijonček jaz sem bla prepričana da si šla...zdaj pa vidim da še kar vztrajaš...ma sej bouser posted image

(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 1924
30.11.2010 22:26:22   
Eruvande

IZVIRNO SPOROČILO: tejci1981

Večer!
Eruvande - iz popka ji še teče pa ste se kopali??? Pri nas pa absolutno nobenega kopanja, dokler ni popek 100% zaceljen user posted image user posted image user posted image Kake razlike!!!

Popek je imela že lepo zaceljen, pa ji je danes ponoči očitno zaradi napenjanja pri joku priteklo malo krvi oz. se je naredila krastica. Sem tudi jaz mislila, da se ne bomo kopali, pa je patronazna rekla, da ni panike. Je pogledala in videla, da je popek ok. Čeprav je potem, ko smo se skopali tamalo zvilo in je imela spet malo krvavo user posted image Mi je tak smotan, ko jo zvije in pol taak joka. Pa ji nimam kej naredit.

(odgovor članu tejci1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?