Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 26.11.2010 9:59:19
|
|
|
|
BabyKitty
|
Ah ja likanje... nisem likala že kakšno leto, tako da nevem kako je to mag3 mi2 sva pa na istem ja mene je včeraj zvečer spet zvijalo, ampak je mali take delal da sm mela spet rodeo tko da me je potem bolj to bolelo kot samo zvijanje Drugače grem pa danes v porodnišnico na merjenje pretokov... in glede na to, da sem tudi sama prišla na svet na ta način, da so mami merili pretoke in ni blo ok in so ji sprožili porod, se ne bi branila, da bi danes to naredili tudi meni ampak se sliši prelepo da bi bilo res
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 26.11.2010 10:00:25
|
|
|
|
špica84
|
Dober dan Jaz sem tudi že lep čas pokonci.Ravno sem vse zmetala v kovček,da lahko jutri greva proti posavju. Edino kar še moram je preverit kaj imam v potovalki Mag3 hvala za kavico in zajtrk
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 26.11.2010 10:18:05
|
|
|
|
enček
|
Mag3 hvala...pa je ratal zbudit tele naše zaspanke......ja jst tud zjutraj malo potegnem, če gre! MmmmmmMMMmmmm slikca je pa taka lepa,še dobr da je zajtrk že za mano BabyKitty tale rodeo mi je pa tako znan, he he moj pravi, da že išče čepek, ja bo za verjet, ker res čutim tak nisko tele brcike...Danes pa veliko uspeha na pregledu, upam da se ti uresniči želja........držim pestke in čakam na navico špica84...ko preberem kovček, imam v mislih samo še mojega za v porodnišnico ...že čaka Si zbirate kaj datume poroda??? Hm....2.12.10 bi bil lep ne? Se vidimo v porodnišnicah katere ste že blizu temu datumu? Bi bile za meklavžeka že doma!!!!
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 26.11.2010 10:38:50
|
|
|
|
ula77
|
špica, kam v Posavje greš, bova kje blizu?
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 26.11.2010 11:05:08
|
|
|
|
alma82
|
Da se vam še jaz malo javim, da me ne pozabite Najprej čestitke novopečenim mamicam BabyKitty upam da se ti uresniči želja ... in da se nam danes več ne javiš in nam jutri nekdo sporoči da si rodila Mi smo imeli pa v torek pestro.... v kopalnici (ko sem glih počepnila, da poberem nogavice) se je samo nekaj ulilo iz mene ... tla čist mokra, stene pošpricane... (aja sem bila pripravljena za pod tuš-torej nisem imela oblek na sebi )... stojim in gledam tisto na tleh in ugotovim, da je čisto lepo prozorne (vodene) barve in nič rumenkasto (torej urin ni...). Naredim par korakov v rikverc in se usedem na školjko in gledam v tisto lužo.... čist v šoku... potem ustanem in pomočim prst v tisto lužico in je bila čisto lepa lužica, z zelo zelo malo sluzi in začnem študirat če je to plodovnica... prestopim tisto lužico in se odpravim v sobo (aja živiva pri fantovemu očetu, ki je bil med tem mojim dogodkom doma) NAGA se ogledujem v ogledalo in ugotavljam kakšen je trebuh (nimam pojma zakaj sem šla gledat trebuh v sobo, ker imamo logično ogledalo tudi v kopalnici in itak ne vem kaj sem hotla zdoktorirat z ogledovanjem trebuha?? šok pač ) ko sem se nagledala svojega bušija sem šla spet lepo počasi (še vedno popolnoma gola) proti najini kopalnici in ''občudovala'' tisto lužico na tleh... potem sem se oblekla, pobrisala tla in šla do dragija in njegovega očeta (sta bila v dnevni sobi, jaz sem pa naga hodila mimo dnevne...še dobro da ni šel tast kaj na hodnik ) in se mi ulijejo solze sem tako hlipala, da sploh nisem mogla povedat kaj se je zgodilo. Mislim da sta oba skor skup padla kolk sem ju prestrašila no in potem končno izdavim kaj se je zgodilo... moj pa začne vriskat in skakat po sobi jaz pa še bolj v jok... on pa v še večji smeh... sva tekmovala itak kliče on v porodnišnico in rečejo naj se pridem pokazat, jaz v jok, on v smeh (od veselja da bo končno oči), tast pa se ni mrdnu z mesta (pomoje je umes pozabil tudi dihat ) in tako pograbi mojo torbo za P in se odpraviva... na koncu izveva, da to ni bila plodovnica ampak zelo zelo voden tok, kar naj bi se dogajalo v tako visoki nosečnosti - prvič slišim.... Uglavnem mi smo še vedno 2 v 1. Trebuh mi nenormalno otrdeva in me tako boli... upam da se bo naša princeska odločila za prihod na svet v roku dveh tednov.... ne vem če bom zdržala tole otrdevanje in neprijeten občutek v trebuhu in nenormalnega pritiska dol... Težki smo 2.700 g, FL je 70 mm. NP imamo 29.11 in takrat mi bo vzela bris za streptokok. Zdej pa grem v Zd dat vodo, da bodo izvidi do ponedeljka Lepo se imejte moje papa
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 26.11.2010 11:23:20
|
|
|
|
špica84
|
IZVIRNO SPOROČILO: ula77 špica, kam v Posavje greš, bova kje blizu? V Brežice
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 26.11.2010 11:32:03
|
|
|
|
Frutiq
|
Jaz sem pokonci že od 6h, pa ne zato, ker ne bi mogla spati, ampak se je naša princeska odločila, da se bo zbujala pred sedmo in je zdaj vsak dan pokoncu že okoli 6-6.30h . Pa ravno zdaj, ko bi jaz lahko malo potegnila s spanjem.... No, saj ne rečem, da ne nadoknadim vsako popoldne, ko spravim tamalo spat pa še mene zmanjka za ene dve urci . Ufff, kako to paše..... Tudi pri nas se drugače še nič ne dogaja. Mali brca non stop, še zlasti ima veselje, ko kam grem, da potem vsi bulijo v moj trebuh, kot da sem kak vesoljec
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 26.11.2010 12:57:54
|
|
|
|
Tulipan12
|
Dober dan! Hitro poročilo iz predgleda: v 36t/1d moj tehta 2410g, pravi G, da zaostaja za 1 teden, kar je po mojih izračunih prav glede zanositve, ker sem ji že od začetka povedala, da sem zanosila kasneje kot mi je ona izračunala. Ampak zaenkrat ni panike, ker otrok vseeno napreduje in pridobiva težo, imam čez 1 teden spet pregled in če bi se izkazalo, da stagnira, mi sprožijo porod, ker je plod že dovolj zrel. Nisem ravno neki paničar, samo se mi zdi nesmiselno, da bi mi sprožili porod (razen če je otrok res v stiski), če pa bi morala po svojih izračunih imet PDP 30.12. in ne 23.12. Ima katera podoben primer?
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 26.11.2010 15:33:27
|
|
|
|
GITA14
|
evo ponovno sem dobila izvid od streptokoka in sedaj imam spet neko drugo bakterijo in sem dobila hikoncil prvič je bil pozitiven na streprokok sedaj je pa neka druga bakterija, upam,da jo bomo pozdravli.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 26.11.2010 15:42:50
|
|
|
|
BabyKitty
|
No javljam se 2v1 Sem nazaj iz porodnišnice... z malim je vse v najlepšem redu, pretoki so ok, plodovnice dovolj, skratka vse super fino fajn za malega... jst sm pa še vedno malo omotična od podatka, da ima mali cca. 3900g 9 dni pred PDP... tko da punce, ki imate male škratke, ne se pritoževat ker men se sanja ne kako bom jst tega falotka vn spravla Sem pa naročena na amnioskopijo 6.12. ampak resnično upam, da je ne dočakamo
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 26.11.2010 16:06:15
|
|
|
|
jona klara
|
BabyKitty- za pregled in super zdravega otročka.Ja poro pri taki kilaži zna biti težji, ni pa nujno, sicer so pa odstopanja za 300-400 navzgor ali navzdol lahko, tako da.....pusti se presenetiti, pa malo po stopnicah dirkaj in malo se pojdi v vročo kad kopati...pa mogoče bo prej. zakaj pa so te dali na amnioskopijo?
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 26.11.2010 16:12:59
|
|
|
|
BabyKitty
|
jona klara v Kranju je taka praksa da imaš na pdp amnioskopijo... teh domačih nasvetov imam pa tudi že dovolj, saj noben ne deluje edino kar mi še ostaja je ricinusovo olje... ampak baje ni najbolj zdravo, je pa precej učinkovito... bom vidla kako obupana bom v naslednjih dneh
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 26.11.2010 17:53:16
|
|
|
|
Frutiq
|
BabyKitty, jaz sem prvič rodila pupiko s 4200 g, pa ni bilo panike. Sem pa drugače normalne postave (172 cm in 60 kg). Zdaj mi za tega falotka napovedujejo tudi kilažo tam okoli al pa še kaj več, glede na to, da je imel pri 34t že 2800 g. Po pravici povedano, bi sicer raje rodila lažjega otročka, ampak glede na to, da je v prvo šlo lepo, se tokrat ne sekiram preveč. Sicer pa, če vidijo, da je ful velik glede na tvojo postavo, ti naredijo CR.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 26.11.2010 18:58:12
|
|
|
|
BabyKitty
|
Frutiq sej jst sm tud mela prej tvoje mere, ampak še vseeno se mi zdo to ogromno... skrbi me, da me bo čist potrgu al pa kej... sploh me pa skrbi kaj bo če se ne bo v dobrem tednu spravil ven pa računam na tiste pol kile napake, ki je lahko ob merjenju ampak ne v +
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 26.11.2010 20:11:55
|
|
|
|
sleepyhead
|
Ma vse ste že blizu, meni se pa zdi da je do božička še ful daleč. Jst sploh ne vem kam naj se dam doma, če bi blo lepo vreme bi šla vsaj kaj ven...tko pa se samo prekladam. Pa vse se pogovarjate koliko kg in cm ma vaš, meni zadnjič sploh ni nič meril, je rekel da je vse ok in da te meritve itak niso ne vem kaj....tko da sploh ne vem kaj naj pričakujem.Naslednji pregled mam 1.12. Sem pa tudi jaz včeraj brala knjigo Modrost rojevanja (ena jo je omenila)...pa ne vem al hoče prestrašit al kaj, vse porodne zgodbe v knjigi se mi zdijo pravo mučenje...edino dobro je baje, da se pol ženska počuti močno, ker kao zmore tako hudo preizkušnjo...ma ne vem, a ni lepša porodna izkušnja brez bolečin..hm...jst itak resno razmišljam o epiduralni. Bomo pa vidli.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 26.11.2010 20:14:57
|
|
|
|
obcinarka
|
no, mi imamo rok 26.12, pa smo v pondelk tehtali zgolj 2140g, pa mi je reku in zabičal več počivanja, miru. easy.. dans sm zaključila s službo in upam da se umirim pa da bo vse bolj mirno... mala malce zaostaja, tudi napreduje, vendar bi vseeno rada imela če lahko tako rečem da prilezemo vsaj do 2900g.. . trebušček mi otrdeva, je nefajni občutek, pa zadihana sem na polno... drugače pa... več tipkanja čez vikend, ko bo snežilo.. mejte se
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 26.11.2010 20:34:54
|
|
|
|
špica84
|
Jaz pa ima rok na silvestra,pa bomo vidli v torek.Koliko smo se zredili od nazadnje,ko mi je uz delala
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 26.11.2010 21:31:05
|
|
|
|
Dadi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12 Dober dan! Hitro poročilo iz predgleda: v 36t/1d moj tehta 2410g, pravi G, da zaostaja za 1 teden, kar je po mojih izračunih prav glede zanositve, ker sem ji že od začetka povedala, da sem zanosila kasneje kot mi je ona izračunala. Ampak zaenkrat ni panike, ker otrok vseeno napreduje in pridobiva težo, imam čez 1 teden spet pregled in če bi se izkazalo, da stagnira, mi sprožijo porod, ker je plod že dovolj zrel. Nisem ravno neki paničar, samo se mi zdi nesmiselno, da bi mi sprožili porod (razen če je otrok res v stiski), če pa bi morala po svojih izračunih imet PDP 30.12. in ne 23.12. Ima katera podoben primer? Meni je v 30 tednu povedala da je za en teden manjši, ampak ker niti jaz niti moj mož nisva neka velikana, pravi da to verjetno na to vpliva...Nič ni pa rekla za kakšno sproženje poroda, še manj da bi blo karkoli narobe, sej en tedn gor ali dol pri koncu nosečnosti tako ne igra vloge.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 27.11.2010 7:26:29
|
|
|
|
obcinarka
|
jutro, pa naj jaz otvorim tole snežno soboto... sem pokonci že od pete, spat nisem mogla, moj pa spi v spodnjem nadstropju in sem že bla sestra franja... preoblekla vso posteljnino, k se full poti, dala sem prat en stroj, enga sem ravnokar zlikala, skuhala čaj, limonce, prežgano mleko, prezračila, si nardukla čokolino...zdej bom pa počas začela pospravljat, tko na easy... tole bolezensko stanje mi ni kar nč všeč, ker pa že traja, jaz se pa navsezadnje tud vsak dan bolj približujem .. hmmmmm tistemu dnevu, ker pa res nkol ne veš...))) iz podstrešja bomo kar dans prnesli okraske in jih malo posortirali, ker.... jah punce, pa veenček rabimo, ne?? tu pr nas je jutri sejem pa bom šla pofirbcat al bom pa starega preuredila)) oh, v službo neee grem več, bom pa imela vsaj ta teden še kar obveznosti... . naše dete v trebuhu spi, zjutraj je izvajala velike premike... sem vesela da je december pred vrati in verjamete al pa ne, da mi tale snegec prav diši!!!!!!!!! poročajte kaj dogaja, pa se tipkamo
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 27.11.2010 8:09:38
|
|
|
|
zaljubljena23
|
Tulipan, prvič...G dovoli odstopanja +/- 14 dni...Jaz imam po ZM rok 21.12. ( v MK-ju pa zapisano 22.12.) po zadnjem UZ pa naj bi bil 1.1., namreč toliko zaostaja naše dete v rasti že na zadnjih dveh pregledih/UZ...Pa mi tudi ni rekel, da bi morali sprožit kakšen porod, ker dete pridobiva na teži, pač ne bo med težkokategorniki kot njegova mami, bo pač suhceni (pač namesto na mesec, ko bi po reglcah moral pridobiti skoraj kg na teži, ga je naše dete pridobilo samo 500g)...Tako, da glede tega se ne sikirat, dokler se redi (čeprav ne po reglcih 200g na teden) je vse ok..Ti ne bodo sprožili poroda...Ko pa se bodo enkrat pojavila prevelika odstopanja, da bo otrkov razvoj res začel stagnirati, da ne bo pridobival več na teži, takrat pa lahko kaj takšnega rečejo in naredijo občinarka..ti si tudi pridna..Mene tudi čaka danes veliko dela..Mam še za dva stroja cotik oprat, tole goro cotik še speglat, orhideje za zalit, venčke naredit in še bi lahko naštevala..Sploh en vem kje naj začnem..Pa v mesto moram nazaj, sem včerja končno nabavila moderc za dojenje, in v vsej evforiji gledala napačno številko (ne evropske) ter posledično nabavila premajhnega..Upam, da se bo dalo za zamenjat
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 27.11.2010 9:19:59
|
|
|
|
aischa1
|
Pozdravljene kako ste kaj mi se tudi počasi pripravljamo na decembersko uzdušje.Jaz sem učeraj naredila venček za na mizo pa je naredil to leto sam hišico za jaslica pa v Kiku smo kupli ene hiške in naredili vasico je prav lepo uspelo. .Bom pol slikala in pokazala. Uživajte tiste ki imate snegec.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 27.11.2010 9:28:01
|
|
|
|
betricija
|
dan punce a ni lepa zimska idila zunaj, pa nekaj se sonček kaže, jaz pa s strogim počivanjem še en teden. čeprav bi mi kar pasalo ena kavica v mercatorju, pa malo snega za vratom, sam itak nisem snežni tip..tako da, še en teden počakamo, potem bomo pa začeli hodt naokoli. vse za najino pupo. glede kilaže je pa to tako različno od meritve posameznega ginekologa. meni je v 30t namerila 1600g, sedaj ko sem ležala v porodnišnici pa mi je v ponedeljek izmerila 2800g, in kar lepe mere naše pupe, naslednji dan pa mi je druga ginekologinja delala še uz MV in na hitro izmerila plod, pa so se mere razlikovale. ne more otrok v 15 urah dobiti 2cm v glavo pa izgubiti 3cm v trebuh in 1cm v nogice...tako, da jaz te mere res jemljem bolj za rezervo. meni je bilo samo pomembno da sem še zaprta in ne vem kam je una doktorca na sprejemni prst vtikavala, ko sem se prišla pokazat v P zaradi rahlega rjavega izcedka in je našla 1prst odprto luknjo..v glavnem MV se ne more odpreti in čez 5dni zapreti... midva bova danes tudi obesila venček na vrata in dala na mizo lastnoročno izdelan venček. ga slikam in pripopam slikico kasneje. samo sveč ne prižigava več, ker se mi ga ne da za vsakič podirat. pa smrekco in jaslice bo treba počasi postavit, ne vem koliko bo časa potem, če naju tamala prehiti..po napovedih ginekologov v P, mi preostane še 1 teden od 4t. pa da vidimo kdo bo imel prav. jaz bi rada rodila tam okol 12.12...no kakor se bo tamala odločila. sem pa vesela glede zaprtja porodnišnic, da se reorganizacija ne bo zgodila še vsaj 1 leto. vmes bo vlada padla (pa pustmo politiko) in mislim, da bo kaka peticija proti zaprtju, ki jo bom prvič podpisala takoj (vsaj za KR porodnišnico) in da bomo svoje otroke v bodoče še rodile v želenih porodnišnicah. mi smo pa začeli s porodniškim dopustom...jeeeeeeeeeeeeeeeeeee aja, a mora katera že šteti brce čez dan?meni so to naročili v porodnišnici. moja G pa tega ne prakticira..za njo je glavno, da čez dan čutiš brce dovolj pogosto. meni se včeraj ni usmilila mehurja...skoraj 2 uri brc... sem se malo razgovorila..sam sem tolk vesela, ker sem bila danes teden nazaj tolk šokirana ker so me hotl že kar v porodno dat... uživajte. a bo danes kak novembrček še prišel?
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 27.11.2010 9:30:37
|
|
|
|
betricija
|
punce a ve boste imele v jaslicah mah? mi smo ga že kak mesec nazaj nabral, sedaj se lepo na podstrešju suši, samo midva imava kar precej velike jaslice..bo to kaj vplivalo na otroka in dihanje, ker bo čez dan v dnevni sobi?
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 27.11.2010 9:37:47
|
|
|
|
betricija
|
no to je najina smrekca, samo bo letos tukaj stajca in najina lubica: to so pa najine jaslice: venček moram pa še enkrat slikat.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 27.11.2010 10:29:16
|
|
|
|
Dadi
|
Uau ste že zgodnje z jaslicami in smrečico....Pri nas to postavljamo res na sveti večer, 24.12. in tudi letos bo tako. Včeraj sve šle s taščo nabirat jelko za venčke, ki jih bomo danes izdelovali...dva bom naredila, enega za na vrata, drugega pa za na mizo. Drugače se počutim ok, dete veselo miga, upam, da bo tako še ves naslednji teden.. ..Po Miklavžu bi pa šla rodit..
|
|
|
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.