Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 29.11.2010 8:52:31
|
|
|
|
obcinarka
|
živjo čveke)) zdej smo pa že menda tudi tiste ki smo PDP na repu decembra že doma in uživamo porodniško.... no jaz dans prvi dan praktično... sneg.. men je všeč... k sm doma, no, hahahah.. do srede zjutri bo menda že še bolj odjuge imam G-za streptokok.. aha, dinarčki... bom pač počakala, noooo.. zapravljene mam jaz že tud, ampak niso glih za bejbico, nooooooooo, ker mamo dejansko vse... mava pa kar neke večje izdatke z mojim, pa bom dala tja... a veste da imam malo skomina po svojih najljubših kavbojkah, pa cunjah??? včeri sva šla na snežen sprehod, pa je trajalo celo večnost da sm se oblekla, obula, naštimala.. jaoaoaoao, hahah jah tudi moja bejba je manj aktivna, se bom mogla najbrž navadit da je normalno to))) današnji plan... neke aranžmaje sm mela pred vhodom iz resja in bučk, pa gredo buče adijooooooo in bom jelkine veje naštimala, pa kakšen okrasek... kosilo je pa bolj kot ne še od včeraj ostalo, tako da... dejmo uživat, ne??? čakam novičke
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 29.11.2010 9:34:06
|
|
|
|
betricija
|
dan pri nas pa spet neki naletava. ga je pa bolj za vzorec..ene 20cm, ma še manj no. občinarka a ti imaš skomine po cunjicah? jaz sem se jim odpovedala že v 4-5mesecu. kar ni mi šlo v glavo, da bi kaj tesnega na sebe natikala. pa trebuha še imela nisem. vse cunje so bile ohlapne. no saj mrbit je šla pa rit zato tudi bolj narazen. pa se ne sekiram preveč. danes slabo spala. pa sanjala sem, da sva tamalo dobila na 9.10. in da sem se spraševala zakaj nisva mogla počakat na 10.10 ker ima sestra rd. pa ga v resnici sploh nima, ga je imela 5.10. pa moj si ni upam tamalo prijeti v roke, ker je bila tako drobna. no saj če bi se takrat rodila bi bila res zelo zelo drobna.a je vam kaj jasno, kaj pomenijo sanje, če o datumih sanjaš? sicer pa mene tamala malce heca s temi gibi. ker jih moram našteti 10 jih komaj čakam da mi jih, ko jih naštejem je pa veselica v trebuhu. včeraj je nabijala pod rebri vsaj 20 min.lih ko je Mazetka vozila v prvem polčasu, no v drugem je bila pa čisto pri miru...Mazetka pa tudi hehe... jaz pa komaj čakam ctg v sredo. edino gin.pregleda me je strah. nazadnje sem v porodnišnici zato zakrvavela...upam, da se me usmili in ga naredi na uz. da vidi kolk sem odprta.al bom pa rekla, da ga ne želim delat. da zdržimo vsaj še en teden.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 29.11.2010 10:13:44
|
|
|
|
BabyKitty
|
betricija UZ v zadnjih fazah ni nič posebnega... samo strašijo te pol po nepotrebnem... sama sem ga imela samo zato, ker so se bali, da je kaj narobe s pretoki oz. z rastjo malega... tako da raje komaj čakajte da vidite in stisnete svoje dojenčke Glede čaja... zdej ga pijem cca. 2 tedna in razlik še ni skuham ga pa kar 0,75l naenkrat in ga tudi spijem bolj na eks, ko se ohladi... ker je tako zanič (spominja me na čase krvomočnice ) da čimprej opravim s tem Snega pri nas na gorenjskem ni nekaj vau... mogoče cca. 15 cm al pa še to ne... men je lepo, ker vem, da edina pot ki jo mam je do porodnišnice grem tud z drsalkami če je treba, sam da grem madonca, jst sm že na točki, ko je moj naslednji pregled amnioskopija 6.12. tud CTG-ja nimam več pri svoji ginekologinji... joj kok si ne želim do te preiskave pridt Iščem pa na veliko seneni drobir in ga nikjer ne dobim... ima katera kakšno idejo? Sanolabor ga nima...
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 29.11.2010 13:30:49
|
|
|
|
Nina Nana 75
|
Da se še jaz malo javim - se že dolgo nisem, pa sem bila medtem vseeno kar pridna: sem nakupila skoraj vse, kar je še manjkalo za našo bodočo novo članico družine. Sedaj mi manjka samo še ena steklenička (jo bom vzela tako za rezervo), vatirance in pa tiste mrežaste hlačke zame (sem ene že kupila, pa sem se ornk zmotila pri velikosti - moram kupiti TA OGROOOOMNEEEE ), pa modrček za dojenje iz Mullerja (hmm, sedaj imam številko 85 B - ali moram res kupiti 90 C???!!! - obseg bo kar ok, samo C????!!! Kako ste pa ve tole kaj kupovale? Oprala in zlikala sem že vse oblekice, čaka me samo še posteljnina. Tudi tukaj imam še eno vprašanje: imam novo posteljnino, odeje ter obrobe za posteljico. Ste ve oprale tudi odejo in penaste obrobe? Ali samo kapne v katere vse skupaj oblečeš? Aja še to: tudi jaz sem od danes dalje na porodniški . In se sprašujem, kako je lahko tako hitro minilo vse skupaj . Za svoj prvi dan porodniške sem si privoščila eno ornk pospravljanje stanovanja, zraven pa občudovala snegec in imela prižgano dišečo svečko. Zdaj pa šibam še v trgovino po svilene trakce, da se bom lahko zvečer lotila ustvarjanja mojega adventnega venčka. Moj bo moral pa prste držat, da bom lahko mašne zavezala in okraske pritrdila . JA PA ŠE ČESTITKE VSEM DECEMBRKAM, KI ŽE PESTUJETE SVOJE ZAKLADKE!!!
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 29.11.2010 13:40:03
|
|
|
|
ababanana
|
Evo še mene na raport.... Je bil pester vikend; me je vse tako štihalo in bolelo, da sem se šla kar v P pokazati, ampak nič pretresljivega, bo dojenček še malo počakal... So pa mi naredili še UZ, dojenčkova teža nekje 2600g; vse ok Čestitke vsem novim decembrčkom in mamicam za odlično opravljeno delo Pa lepo ste okrasile za prihajajoče praznike; mi smo tudi potegnili ven adventni venček, jelenčka rudolfa, ki pleše in še nekaj malenkosti... Ostalo malo kasneje... sleepyhead, jaz že nekaj časa uporabljam pralne blazinice za dojenje in modrček (vse od da-da). Mi tudi teče ven; sicer ni ogromno, ampak toliko da nekaj je in da je modrček rahlo vlažen... Dadi, upam, da čimprej poštimaš tale streptokok... Se pa strinjam, jaz tudi raje dam za test, kot pa da me potem boli glava, zakaj se nisem testirala... Nina Nana 75, glede modrčka iz Mullerja ti ne bi znala svetovati. Jaz sem dadinega vzela po tisti tabeli, ki je na spletzni strani in mi je kot ulit, pa raztegljiv, tako da bo vredu tudi ob navalu mleka... Odejo sem jaz oprala, pa tidto obrobo tudi... Pa pridna za delovno akcijo Se beremo punce...
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 29.11.2010 14:03:18
|
|
|
|
zaljubljena23
|
Nina Nana, jaz odeje ne bom prala, samo prevleke pa obrobo...Glede moderca pa je tako, zaenkrat sem nabavila samo enega, za prvo silo, ostalo pa bom po porodu, ker tudi nimam pojma kakšno velikost bi vzela...Jaz nosim 95c, pa sem vzela 95d samo iz razloga ker c košarice niso imeli, pa ni neke bistvene razlike, da bi preveč prikrilo
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 29.11.2010 16:18:50
|
|
|
|
KatyK79
|
hej punce, no jaz sem iz CTG-ja. danes je bilo obupno, sem bila sigurno 40 mir gor, mali je spal in potem je bilo vse bolj tako, tako. no sej jaz vem kaj je, nisem dovolj jedla pred ctg-jem, to ful pomaga! potem pa še vaginalni pregled, odprta sem od 3 do 4 cm (danes teden sem bila 3 cm). mi je G rekla da se lepo medim ...je tale naša G faca. no ja pa glivice imam... , tako da sem dobila svečke. za vse tiste, ki bomo rodile v Lj. P mi je G rekla če imam rezervirano posteljo, ker podirajo vse rekorde....tok o tem...samo da ne rodimo na hodniku naslednji CTG pa spet v pon....upam da ga ne bo, da bom imela že štručko pri sebi! punce lep večer pa fino spite...ta noč je bila obupna.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 29.11.2010 17:26:47
|
|
|
|
DeVilla
|
@KatyK79: hvala za opozorilo glede LJ P. Sem bila danes na vezi z mojo babco, pa jo bom v sredo mal povprašala po stanju...
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 29.11.2010 17:39:30
|
|
|
|
čebelica11
|
KatyK79, zanimivo to, kar pravi tvoja G. Prejšnji vikend je bilo v porodnišnici LJ namreč pravo zatišje. Sama sem imela tri dni svojo sobo pa še nekaj je bilo takšnih, nekaj sob je bilo pa kar v celoti praznih, so povedale čistilke, ko smo malo počvekale. So imeli pa baje vikend pred tem, ko sem sama ležala še dve nadstropji više, 3 x trojčke in 1x četvorčke. Če so seveda informacije, ki so krožile po porodnišnici, točne. Takrat je bila pa verjetno kar gužva.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 29.11.2010 18:25:33
|
|
|
|
betricija
|
mogoče je najina G (od katy79 in moja) mislila na mesec december.že tukaj nas je skoraj 100 prijavljenih, koliko je še takih ki niso, ali pa bodo rodile prej. no res ne bodo vse rodile v lj. a vseeno, čebelica, ti tudi nisi mislila roditi v lj, pa se ti je obrnilo drugače.samo, da se je srečno končalo.in da se bodo vse nosečnosti končale srečno, a ne?? glede podatkov; četvorčki so resnični. 3xpunca+1fant. je mamica z mano hodila v MŠ.in baje je bil članek v jani prejšni teden...
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 29.11.2010 21:03:29
|
|
|
|
Arwenko
|
evo, javljam novice, ki so prispele po sms: tasika12 ima slabe izvide krvi in urina in je še vedno v porodnišnici. Držimo pesti, da bo vse ok. saška26 je javila, da so jo sprejeli v porodnišnico zaradi povišanega tlaka, ima tudi rahle popadke in so v nizkem štartu....držimo pesti tudi za njo.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 29.11.2010 21:44:52
|
|
|
|
n a n i
|
Ajda mi je ime, sem 26.11. v kranjski porodnisnici rodila se. Ceprav majckena sem se (2320g, 46cm), mamici in ociju prinesla veliko veselja sem ze. Kranjska porodnisnica je zakon. V enem tednu niti enega neprijaznega obraza, osornosti itd. Bi se lahko iz drugih zdravstvenih ustanov sli ucit k njim. upam, da je ne bodo zaprli. Sem ze podpisala peticijo. Porod mi je ostal v prelepem spominu. Predvsem zaradi babice Marjete. Brez pretiravanja lahko recem, da je najboljsa babica na svetu. Kaj vec pa kdaj drugič. Skratka priporočam Kr porodnisnico. Je pa ful bla guzva te dni tam. Bo treba povečat porodnisnico, ne pa ukinit. Ah ta nasa politika. Ne damo KR porodnisnice. Bozajte busije in uzivajte v brcikah. Me, ki pa smo rodile, pa bomo v crklanju. Upam, da se nam kmalu pridruzite.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 29.11.2010 22:18:00
|
|
|
|
Tulipan12
|
n a n i ČESTITKE OB ROJSTVU TVOJE HČERKICE, SEVEDA GREDO ČESTITKE TUDI ATIJU IN DOBRODOŠLICA MALI AJDI V NOVI SVET!
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 29.11.2010 22:19:20
|
|
|
|
Tulipan12
|
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko evo, javljam novice, ki so prispele po sms: tasika12 ima slabe izvide krvi in urina in je še vedno v porodnišnici. Držimo pesti, da bo vse ok. saška26 je javila, da so jo sprejeli v porodnišnico zaradi povišanega tlaka, ima tudi rahle popadke in so v nizkem štartu....držimo pesti tudi za njo. Punci, držita se!!!
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 29.11.2010 22:31:52
|
|
|
|
BabyKitty
|
n a n i čestitke saška26 in tasika12 držim pesti, da bo vse super fino fajn
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 30.11.2010 8:36:24
|
|
|
|
betricija
|
nani, draga moja nani, čestitke tebi in atiju za malo Ajdo. lepo, da se je srečno vse končalo. sicer pa se grem jaz tudi pokazat v Kranjsko porodnišnico, pomojem kar ta petek, da se zmenimo za EA. in tudi jaz upam, da bo osebje bolj prijazno kot v ljubljani. je bila pa polna luna prejšni teden, pa mrbit zato gužva. me veseli, da ste že doma, lepo se cartite, pa veliko veselja z vajino Ajdo. Tašča je pa tudi vsa iz sebe a ne...joj, da še jaz rodim, si bosta imeli moja in tvoja tašča veliko za povedat :) tasika in saška, držimo pesti, da se izteče po vajinih željah in da dobita kmalu svoji štručki v naročje :) jutri je pa že začetek veselega decembra.jeeeeeeeeeee
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 30.11.2010 8:58:42
|
|
|
|
Nincii
|
ČESTITKE N A N I! lepo crkljaj svojo deklico! Jutri že začne veseli december, zato decemberke postavite se v nizki štart... zdej bo tekmovanje, kdo bo prej v porodnišnici! Malček heca, sam v vsakem hecu, je zrno resnice... No jaz oz. mi2 mava jutri ponoven CTG, včeraj smo dopolnili 39 tednov... Po tihem si želim, da jutri kar ostanem v P in da rešmo tole mojo "žogo" iz trebuha... Malček sem že neučakana... Pa verjetno nisem edina, hehe.. Nič, lep zadnji novemberski dan vam želim, pa naj se decembrčki kar pripravijo, da pridejo na sneg al pa na burjo, kjer koli že pridejo na svet! ;) pridno božajte svoje bušije...
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 30.11.2010 9:05:42
|
|
|
|
čebelica11
|
n a n i , čestitke tebi in atiju za malo Ajdo. Uživajte! tasika12 in saška 26, držimo pesti za vaju.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 30.11.2010 9:05:44
|
|
|
|
obcinarka
|
jutro... lepo je začet dan z lepimi novičkami.... nani, vse lepo za krasno malo manekenko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! saška+tasika... mislimo na vaju in na vajine bušije... vse bo dobro... se strinjam betricija... končno jutri začetek decembraaaa, se mi zdi da se november noroooo vleče,, drugače čakam sonček, če kje bo???... malce delovne akcije še dans, počitka.. mala je bila včeraj precej bolj aktivna kot prejšnja dva dni, ko sem že pomišljala ali naj se grem kaj pokazat?? sem naredila aranžma za pred vhod v hišo, posparvila buče ki res niso več pasale nikamor... , mojga pa že kar drži, da bi smrekco postavila??? a ni prezgodaj?' ne vem kaj mu je, takega nisem navajena, ker je ponavadi še vednoooo dovoljjjjjjjjjjjjjj časa za vse... moško, ne?? aja, pa malinov čaj sem začela pit, sej barva je grozna, ampak okus se pa vzdrži... no, pa dejmo čakat na lepe novičke...uživajte
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 30.11.2010 9:33:10
|
|
|
|
Dadi
|
ČESTITKE nani za pupiko ....Kolikor vas berem,potem bo verjetno res gužva decembra v Kr. Tudi jaz grem tja rodit, razen če me kej ne preseneti v soboto ko imamo praznovanje v Lj. pri svakinji in njeni družini. Ja tudi meni se vleče tale november, ampak sem vesela ker je jutri že december ...veseli, letos pa sploh. V četrtek imam 3. CTG, pa bom videla kako nam kaže. Novičke pa bodo počasi začele kapljati...
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 30.11.2010 9:46:19
|
|
|
|
Frutiq
|
nani bravo in cestitke vsem trem! Upam, da bo kmalu katera od tistih, ki ste že rodile, kaj več napisala o samem porodu. Res me zanima, kako ste to doživljale Še eno vprašanje za tiste, ki jemljete železo: ste opazile kakšne spremembe na blatu? Moje je čisto črno, pa najmanj 2x na dan moram na WC
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 30.11.2010 10:09:04
|
|
|
|
mag3
|
Ojla . Čestitke n a n i za hčerko Ajdo. Kako lepo je brati takšne novičke. Tasika12 in Saska26 držim pesti in verjamem, da bo vse ok. Jaz sem bila pa včeraj na CTG-ju, tokrat so me poslali na CTG kar v porodno. In nekaj časa je bilo vse mirno, sem že razmišljala, da najbrž ni nobene mamice v porodni, pol pa kar naenkrat se je začelo, najprej je bilo slišat mamico, pa babico kako ji pomaga s prigovarjanjem in glej ga zlomka ni minilo 10 minut, evo ga otroški jok. Ne moreš verjet kako na hitro je šlo vse skup. Pol ko me je prišla ta babica odklopit iz CTG-ja je rekla, da je šlo zelo hitro, da saj pri meni bo tudi tako. Me je pa kr malo stisnilo, ko sem tam ležala in poslušala dogajanje. Drugač pa nič novega, nobenih popadkov in naročena spet čez en teden, ravno na rok, v ponedeljek 6.12. Upam, da do takrat že sama pohitim v P in tega pregleda ne bo. Me pa zanima ali je še kaka , ki bo šla rodit v Novo mesto? Ali bom srečala kakšno od Decembrk al ne?
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 30.11.2010 10:19:30
|
|
|
|
kar_ena
|
Hojla! Čestitke nani, atiju in Ajdi! Srečno Tasika in Saška, pa da čimprej sporočita veseli novički! Oooo ene ste že pa zelooo blizu PDPja, kolk sem vam favš , še bolj favš sem pa vsem, ki že imate štručke, js bi tud kr šla že rodit , pa bo treba še mal počakat ...
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?