|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2011
25.11.2010 20:10:45   
zvezdica1980
Dober večer!!!!

No sporočam vam, da sem danes že velik/velika 13cm user posted image user posted image user posted image ,  današnji pregled za nama, spet smo mal poziral-kot ponavadiuser posted image .

Naslednji pregled bo 23.12 in takrat bo tudi MF.

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1976
25.11.2010 20:15:57   
ninasiki
ojla bejbe

dobrodošla zaspana zvezdica

za vse preglede user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pr ns vse ok nč nouga sm vs pršla samo prebrat

aja cowgirl jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil ninasiki -- 25.11.2010 20:20:27 >

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu zvezdica1980)
Neposredna povezava do sporočila: 1977
25.11.2010 23:36:21   
ovnica7
Javlja se še ena nova user posted image ! Vidim, da je 13.5. še prost termin za PDP.. No, nič več. Morda pa nas bo le 100?
To je moja prvauser posted image , sem iz LJ, jutri se začne 16t. Imela sem že 2 pregleda, 30.11. pa imam AC (ja, eni smo malo starejši, kaj češ..) in se psihično že pripravljam. Sicer pa imam filing, da bo vse OK. Bom poročala.
Lahko noč!

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1978
26.11.2010 7:19:04   
Klaraklara30
IZVIRNO SPOROČILO: portorož

Kaj je zdaj čveke, so vam prsti zmrznili? user posted image user posted image user posted image user posted image

Zaspana zvezdica-dobrodošlaaaaa user posted image user posted image user posted image user posted image

hi hi hi hi, bližamo se 100tki user posted image user posted image user posted image user posted image

Bučkab- user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in vse ostale za dobre novice!

Jaz sem tudi nekam brez volje..., tečna...., je moj rekel: "ti si pa verjetno noseča, da si tak čudna...."
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ha ha ha, nosečke smo zakon! user posted image user posted image user posted image

Pride katera na palačinke z nutelo in banano??? user posted image

Hahahahaha user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Cel tvoj post me je ful nasmejal in sem mogla kar kopirat.

Tole s palačinkami z nutelo in banano pa ni ravno pošteno od tebe, da nam takole lušte delaš. Jaz bi jih takoooooj pojedla cel kup. user posted image user posted image user posted image user posted image
Upam, da so ti teknile user posted image

ovnica7 Dobrodošla! user posted image user posted image user posted image Itak da bo vse vredu, v to sploh ne dvomim in super da si se nam pridružila. user posted image user posted image user posted image

Drugače sem pa danes zjutraj stopila na tehtnico in presenečenje....kar + 2kg v dveh dnehuser posted image Bomo videli ali se bo to obdržalo, sem se namreč nekam zatečena zbudila in je bilo morda od tega. No, pa sej je že čas, da se začnem malo redit. V nedeljo grem v LJ po nosečniške hlače. Še vedno nosim navadne in mi ni več tako prijetno. Čeprav jih še komot zaprem, ampak ko se najem, me kar malo tišči in mi ni fajn. Pa nosečniške hlače naredijo še malo trebuščka in bom vsaj malo bolj noseča zgledala. Itak že vsi govorijo na veliko okoli, samo meni še nihče nič ne rekel. Se delajo, da ne vedo user posted image user posted image user posted image

Se mi pa zdi, da imam zadnje dni bolj polne prsi. user posted image Jeeej!user posted image Bo vsaj kaj za v modrc dat.user posted image user posted image user posted image

Danes pa sneeeeg. Se ga kar veselim. No, samo da domov iz službe varno pridem, pol bomo pa šli s tamalim ven snežinke gledat. Upam, da se vremenarji niso zmotili.

< Sporočilo je popravil Klaraklara30 -- 26.11.2010 7:20:06 >

(odgovor članu portorož)
Neposredna povezava do sporočila: 1979
26.11.2010 7:50:02   
portorož
jutrooooooo! user posted image

Klaraklara30-oho, še ena jutranja user posted image
Mene je kavica iz postelje zvabila...., mmmm, se je moj dragi včeraj spomnil in mi jo kupil, prav tisto, ki jo obožujem, pa brez slabe vesti jo lahko pijem, ker je žitna user posted image

Ja, palačinke so bile slastne..., a več kot 2 nisem spravila vase, čeprav sem imela takšneeeee user posted image in lušte user posted image

Ja, saj res, klk nas je že zdaj? Nas je že 90? Jaz vem še za 2 nosečki, a se verjetno ne bosta tukaj pofočkali, a to vseeno velja user posted image user posted image user posted image

Jaz se očitno počasi počutim bolje, razpoložena sem večino dneva pozitivno..., vmes me sicer kaj zagrabi, da sem tečna, a načeloma se ok user posted image
Haleluja, pa na sprehode lahko začnem hodiiiiiit user posted image , to je pa za zavriskat: jupi jej! user posted image
Snegec ja..., naj le pride, da se nagledamo te beline...., vse ki pa ste na cesti, pa le previdno!

Pa kavico si skuhajte, da ne boste zaspane.
user posted image

(odgovor članu Klaraklara30)
Neposredna povezava do sporočila: 1980
26.11.2010 8:03:13   
Klaraklara30

Pa kavico si skuhajte, da ne boste zaspane.
user posted image

Kakor ukažeš user posted image . Res si grem kapučino skuhat. Prava kava user posted image ...vsaj v tej nosečnosti.

(odgovor članu portorož)
Neposredna povezava do sporočila: 1981
26.11.2010 8:15:08   
portorož

Kakor ukažeš user posted image . Res si grem kapučino skuhat. Prava kava user posted image ...vsaj v tej nosečnosti.

user posted image user posted image user posted image user posted image pridna pridna user posted image user posted image user posted image , da ne bom sama kofetkala user posted image

Če še nisi probala, meni je ta kava dosti boljša, jo pa lahko kupiš v šparu, Caro od Nestleja, v takšni rumeni pakungi (med kavami), pa v dveh količinah jo imaš...
Ja, meni je zakon..., mi je pred nekaj meseci zmanjkala, pa sem jo zmeraj pozabila kupiti, pol pa sem se jezila, ko se mi je zjutraj zaluštala..., na, pa me potem moj presneti user posted image

Jaz pa že nosim nosečniške hlače, že dober mesec, ker sem v pasu bila precej ozka, a me je tam v 10tednu že kr napihnilo, pa se je bilo treba znajti..., so pa res zakon, si komot, toplo ti je, pa še bolj nosečko se počutim user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1982
26.11.2010 8:30:46   
RAKICA2007
GRRRRRR ko se jaz prijavim na RR, ne dela user posted image

no ja, nič zato...

JUTRO čvekice moje, nekaj sem uspela prebrati, nekaj še bom, da bom lažje komentirala...

No, jaz sem od včeraj naprej na bolniški. Tamala ima angino, tako da se zdraviva. V vrtcu imajo 2 primera škrlatinke in trenutno 2 primera angine user posted image antibiotik na 8 ur, 14 dni. Upam, še na nasednji teden bolniške, saj me je izjava dr. čisto šokirala. Včeraj sva bili pri dr. in je rekla; no saj, v ponedeljek gre lahko v vrtec... jaz pa; user posted image pa saj ima anginouser posted image jaz nisem več pametna... včasih smo preležali tam nekje 7 dni z angino, brez naporov in naprezanja... saj naj bi angina povzročala (kasneje) lahko probleme s srčkom user posted image resnično nisem več pametna. Jaz zihr ne bom dala otroka tako kmalu v vrtec. Pa saj imajo še škrlatinko in ostale zadeve... PLIIIIS še vaše mnenje...

Včerajšnji popoldanski pregled odličen... vse odlično, srček lepo bije... ni pa mi verjela, da čutim rahle gibe user posted image ok pa nič, jaz pa vem, da je to to user posted image user posted image PDP popravljen 08.05.2011, naslednji pregled morfologija 23.12.2010, wiiii komaj čakam, da ponovno zagledam majhnega škratka, ki me trenutno tako lepo boža bo bušiju user posted image edni pri kilah me je malo vrglo... zanosila sem z cca. 62 kg, imam pa jih 66,3 trenutno user posted image to je 4,3 kg plusa, ojojojoj kam bomo prišli... sestra se mi je samo smejala, saj sva pregledali podatke iz prejšnje nosečnosti, v kateri sem se v vsej nosečnosti zredila samo 9 kg. HB ni nič rekla, in mislim, da mi nič ne bodo težili zaradi kg - seveda odvečnih user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Cowgirl za pogodbo

W E L C O M E vsem novih... več nas bo, bolje bo... SUPERCA

no sedaj vam bom več težila, sem doma user posted image user posted image user posted image
imam celo jaro kačo - zgodbo za napisat o našem dojenju, tako, da to branje prihranim, za branje ob kosilu user posted image

PUPE, crkljajte svoje bušije user posted image

(odgovor članu portorož)
Neposredna povezava do sporočila: 1983
26.11.2010 8:33:38   
bučkabb
jutro vsem!!!!

fluf PDP mam zračunan na 24.5, se mi zdi da nas je tr neki tuki ki mamo tam okol datum, sam mende nismo glih iz istih koncov, tak da se bomo vsaka v svoji porodnišnici matraleuser posted image user posted image user posted image

buši...ja tudi men se že pozna, sploh zvečer sem fajn okrogla, tak da tud ne morem več skrivat, pa sej že itak vsi vejouser posted image

snegggggg, ma trenutno še pri nas nič ne kaže da bo kaj, mogoče pa res pol ko bomo šli domov in se bomo po cesti drsaluser posted image user posted image

naša mala je pa prehlajena in je celo noč ful nemirno spala in ful kašlja, morem pol it v lekarno neki iskat, da bo ta noč bolj mirna, a mi ktera kaj priporoča iz lastnih iskušenj, da je učinkovito??

no LP, morem mal delat, čeprav se mi ne daaaaaa, pa še petek jeeeeeeuser posted image

< Sporočilo je popravil bučkabb -- 26.11.2010 8:35:48 >

(odgovor članu portorož)
Neposredna povezava do sporočila: 1984
26.11.2010 8:39:26   
RAKICA2007
hmmm tudi moja kava se že pije user posted image
jaz sem kofetarica - vsaj v dop času... mnjaaami, popoldan pa mi več ne paše toliko kave pit - kar pa je tudi ok

v 1user posted image sem parkrat popoldan pila kavo, pa smo imeli ponoči žur v bušiju user posted image tako da sem se sedaj, kar odvadila piti popoldansko kavo.

Vprašala sem G in dr. zjutraj, kako lahko škrlatinka vpilva na nosečnost, saj je sama še nisem prebolela. Pa sta mi obe rekli; ne sekirajte se, saj to je angina z izpuščaji... v nosečnosti oz. v odrasli dobi se v večini primerov dobi: Pasovec ali herpes zoster - http://www.pomurske-lekarne.si/si/index.cfm?id=1708 tole, ampak že to bi bilo odveč...

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 1985
26.11.2010 8:45:59   
vesna_b
ha ha ha, nosečke smo zakon! user posted image user posted image user posted image

Pride katera na palačinke z nutelo in banano??? user posted image

itak da smo zakon user posted image  in itak, da bi prišla... sam jih je najbrž že zmankalo? user posted image

dobrodošla, ovnica. ej, stari smo toliko, kot se počutimo. jaz sem včasih ene 15 let, če verjamete mojmuuser posted image
in ja, vse bo ok. verjemi, jaz tudi...

sneg... ja, saj je fajn. če ga zapade tam ene 30 cm, in se le ta obdrži, ne maram pa plundre...
danes je tamala zjutraj rekla, ko ji je moj reku, da se bosta sankala, če bo sneg, da mami bo pa slikalauser posted image
aja, vam še nisem povedala. pri nas smo 2 nosečkeuser posted image  tamala poboža moj trebuh, pa ga polubčka, pol moram pa še jaz njenga pobožat, ker ona ma tud dojenčka not, tazga mejhenga (tako pravi, pa z dvema prstkoma pokaže). in pravi zadnjič (je vidla, ko se je moj tuširal, pa mu je rekla, da ma bibo), da ona nima bibe, in mami ne, ampak mami jo ma. pa jaz - ne, nimam, ati ma. pa pravi - maš, v trebuščku. jenček ma bibo...

glede na to, da ne vemo kaj bo in da se ne menimo o spolu, ampak sam o dojenčku, me je fejst šokirala...

klaraklara - nosečniške hlače so zakon user posted image user posted image user posted image  tko okomot... he he he

portorož - super, da lahk začneš mal "migat". le naužij se svežega zraka user posted image

rakica - ja hudo, no. vidiš, to je tako, ker je spremstvo in nega na stroške države in bi tud to radi čimbolj zmanjšali... ampak dej no, antobiotik 14 dni, ona pa naj gre čez par dni v vrtec... ej, ti kar piši. je tako zanimivo brat tele "poročila" in prigode...

pa dobro jutro vsem

(odgovor članu portorož)
Neposredna povezava do sporočila: 1986
26.11.2010 8:47:52   
Klaraklara30
portorož Bom poiskala to kavo. Meni je žitna itak ful dobra. Najboljša je pa tista iz porodnišnice. Nikoli si nisem znala doma tako dobre nardit. Že zaradi te kave se veselim, da bom maja spet v P. user posted image user posted image user posted image

RAKICA2007 Tudi za mojega tamalega je rekla, da lahko gre po petih dneh v vrtec, pa je imel škrlatinko. Sem samo pogledala. Potem sem pa klicala tisti dan, ko bi moral iti v vrtec, da se mi še ne zdi dober, da še ful kašlja in da ima še izpuščaje. Pa sem ga morala nest pokazat in je rekla, da mu načeloma ni nič, da bi lahko šel, ampak je vseeno dala še 3 dni bolniške, potem je bil pa še vikend in smo kar podaljšali vse skupaj. Sem bila res bolj mirna, ker škrlatinka je pa itak še hujša od angine.
Aja,pol mi pa še tole izjavo pripali, kao za tolažbo: Da tudi če bo zdej še nekaj dni doma, da bo itak spet čez 14 dni pri njej, ker zdaj vsega razsaja v vrtcih. Halouser posted image
Ti kar poskusi še kak dan iztržit, sej si ti mama in poznaš svojega otroka. Ti samo reci, da se ti še ne zdi dobra za v vtrec in da je še švoh ali kaj podobnega. Bolje, da je še kakšen dan doma. Če imaš pa možnost vzeti dopust (jaz nimam), pa magari poskusi tako.
Držim pesti, da bo vse ok.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 1987
26.11.2010 9:06:43   
RAKICA2007
Hvala za komentarje user posted image
se mi je zdelo, da šparajo tam k ni treba user posted image
sem se odločila, če mi ne bodo za frkolinko podaljšali bolniške, jo bom pa zase vzela...tako da bova 100% še naslednji teden doma.

Neposredna povezava do sporočila: 1988
26.11.2010 9:59:27   
lili8
user posted image Dobro jutro!!

Lepo, da ste se malo razpisale.

Dobrodošle nove majčice.user posted image

Jaz imam tudi 24.5. PDP, mogoče se pa srečamo v P. user posted image

Klaraklara30, ja kava je dober razlog za it rodituser posted image . Jaz sem drugače kar velika kofetarica, ampak zdaj jo pijem ponavadi samo v službi zjutraj (seveda obvezno z mlekom in sladkorjem). Doma pa sploh ne več. Enostavno nimam neke želje po njej.

Počasi se mi vrača apetit. Tako, da bo verjetno tudi na tehtnici kar kmalu vidno. Vrača se mi tudi energija. Danes sem zelo dobre volje (upam, da tako tudi ostane). user posted image

Komaj čakam na prve snežinke. To mi je tako lepo. Se že kar praznično počutim, pa še december ni. user posted image

Nosečniške hlače: jaz imam zaenkrat še kar »normalna« oblačila. Tudi prejšnjič sem mislim da nekje v 5. mesecu začela nosečniške hlače nosit. Ampak takrat je bil pa že res zadnji čas!user posted image Bomo videli, kako bo tokrat.

No, lepo bodite in uživajte v snegu, če ga je že kaj.

Neposredna povezava do sporočila: 1989
26.11.2010 10:04:42   
hillmagic
Jutro kofetkarce. Jaz pa kave ne pijem Tako da lahko nazdravim z Donatom. drugače ne jem mesa ampak danes mi je zadišala v trgovini ocvirkuca, tak polž z ocvirki...ne moraš verjeti. In je kar okusna taka slana. Ne jem mesa že več kot 12 let tako da me je tole presenetilo. Tako da sem si rekla Lej če ti paše pol pa kar user posted image

Dobila sem podaljšano bolniško do 12 decembra. To me je kar razveselilo in upam da bom kmalu back to normal. Migrene me še dajejo slabo mi je precej manj, ampak pride še tak dan ko sem cela na glavo.

Pri nas tudi tamala 3 leta je imela oktobra, boža mojega trebuščka pa daje lubcka in govori da ima ona tudi enega čisto majhnega notri, pa da je priden pravi, včasih ji nagaja ker ji je pol slabo pa bruha...

Full je mrzlo zunaj, ampak kar paše malo tale mraz. Jaz sem že full veselim VESELEGA DECEMBRA in okraševanja in praznične Ljubljane pa ta vonj po praženih mandeljih pa kuhano vino(čeprav ga ne bom al pa glih za okus) pa turški med mmmm pa vse te lučke...pa zgodbe in filmi o božičku...me kar prevzamejo ko malega otroka...
Komaj že čakam taprve snežinke ker naredijo poseben čar. Zima mi je všeč res samo decembra pol pa me mika in vleče v tople kraje...saj sem preživela 4 zime v Indiji pa 1 s Karuno v Nepalu...ooo spomini...

Nič punce lepo se imejte user posted image

Vse je za nekaj dobro :))

Neposredna povezava do sporočila: 1990
26.11.2010 10:09:37   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: hillmagic

Pri nas tudi tamala 3 leta je imela oktobra, boža mojega trebuščka pa daje lubcka in govori da ima ona tudi enega čisto majhnega notri, pa da je priden pravi, včasih ji nagaja ker ji je pol slabo pa bruha...

o, od naše dojenček je pa priden, pravi, da nič ne joka user posted image

o, kuhančka jaz pa bom, ko bomo šli gledat lučke v LJ. ej, itak je vsaj pol vode vmes, tist deci vinčka mi pa tud ne bo škodil. bo za kri... user posted image
saj ne da pretiravam, sam če gremo pa z mojim na pico, mu kradem mal piva, pa kake pol deci vinčka za kri ob nedeljah pri kosilu...

prvič je blo vse ok, pa bo po moje tud sedaj... user posted image

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 1991
26.11.2010 10:11:05   
Klaraklara30
hillmagic Tole si pa tako lepo opisala, joj, vse to o prazničnem decembru in predbožičnem času, da me je kar prevzelo. Jaz sicer nisem pristaš, da že sredi novembra špilajo božične pesmi, ampak zdej si me pa naluštala. Bi šla kar malo v trgovino po kakšne okraske, svečke...pa piškote pečt. user posted image user posted image Super, hvala user posted image
Sicer pa glede na to, kako hitro mi minevajo tedni, bo božič res en, dva, tri tukaj. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1992
26.11.2010 10:24:56   
ninasiki
ojla

hillmagic čestitke za podalšano bolniško no ni glih dobr slišat ampak želim pa da te čim prej mine vse

VESELI DECEMBER če vm po pravici povem ga pa jst nism neki full vesela pa ne kot privat ampak službeno ker je pa to eden izmed najhujših mescou vsi kr neki razmetavajo pa ljidje a nimate druzga dela k po trgovina razmetavat cote sej ne rečm pogledaš pa se potrudš dat vsaj približno nazaj ne pa k mi pride pa kr vrže k bi ji glavo odtrgala user posted image pol pa še prbije a to pa mi znižan ja kdaj pa bo grrrrr nejbol sovražm babice tete itd. k kupujejo darila za otročke pa šparajo ja pol pa nevem kaj delaš pr ns pejt v kika al pa h&m k je cnej nevem no vse bi rade kvaliteto a plačale pa 1 € če bi blo mogoče za privat pa obožujem sprehode me lučkami itd.

KOMENTARJI PEDIATROU ja včsih butnejo tako vn da si toook šokiran da tud nimaš časa odreagirat men se je enkrat zgodilo ko je biu aleksej ene 7-8m star in je hropeu pa kašlau uglaunem ni blo vse BP in sm bla zadnja no nakar pride pediatrinja ven in mi reče DA JE PREVEČ UTRUJENA DA BI NAJU POGLEDALA user posted image user posted image user posted image user posted image mislm jst sm bla toook šokirana da mi ni blo niti malo jasno kako pa kaj uglaunem katastrofa no pol naslednič k sva bla SPET user posted image vsa pa dobila napotnico za infekcisko ker je biu sun ma bronhiolitis no ampak zdej pediatrinja ve kdo je kako mi je ime ker sm mela pa tud enkrat unetje ušeskou in je hotla iz bolanega v zdravega in sm jo takoj če lahko najprej zdravega pogleda nda ne bo kej prenesla me je pa uprašala kako sm pršla na orl brez napotnice če sm plačala sm ji pa sam rekla ne gospa pediatrinja mami tm dela in mi je zrihtala pregled ker tamau je pa šou pol takrat na antibiotike pa na kaplce za ušesa uglaunem punce prvo leto najino je bilo zelooo veloko po pregledih in bolnicah res da se ni nič hujšega razvila HB ampak je pa vseeno mučno sploh pa še ko ti na koncu pediater kako blesavo prbije

no pa sm se razpisala user posted image

nč šibam aja a kira ve kje mamo kako oranžno ali ocean plavo keramiko jst gledat ker si štuk rihtava pa vm povem samo chic in znz art al pa ne najdem

Neposredna povezava do sporočila: 1993
26.11.2010 10:25:47   
ninasiki
hillmacig jssssssssssst tuuuuuuuud

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1994
26.11.2010 10:29:42   
RAKICA2007
Moja/naša poporodna zgodba...

Začelo se je že v P, ko sem rodila je bilo vse prekrasno. Že v porodni sobi, so mi tamalo tiščali na prsi, ampak naša frkolinka se ni dala, je raje spala, kot pa sesala user posted image naj povem, da je bila rojena 7 dni prej, s porodno težo 2800 g in velika 46 cm. Jah mala pikica, manekenskih mer user posted image Ko sva prišli v sobo na oddelek, so ji takoj podtaknili flaško z glukozo, kar mi sicer ni bilo najbolj všeč ampak ok. Mislila sem, da tako mora bit. Nisem tip človeka, ki bi se prerekal in svoje prepričanje vsiljeval drugim, zato nisem reagirala. Ko je bil jok, sem jo pristavila k prsim in tamala se je dojila. Vsaj mislila sem, da je bilo tako. Ko sem jo položila v posteljico, je bil čez uro spet jok in ker so bile prisotne sestre v sobi so ji dale glukozo, namesto joške... in tako se je odvijalo prvi in drugi dan. ko sem drugi dan čakala večerno izmeno, mi ni šlo v račun, kako je pupa spila kar pol flaške glukoze poleg dojenja. Zato sem posumila, da nimam mleka. Ko sem poklicala sestro mi je sicer pomagala pristaviti frkolinko in tamala je sesala - baje in je bilo za njih OK... no in tako sva bili tretji dan odpuščeni z odpustno težo 2680 g in tudi to naj bi bilo ok. Doma je bilo vse vredu, dojili sva se in ko je prišla patronažna je bil vik in krik. Kaj počnemo z otrokom, saj ima samo 2450 g... user posted image mene je skoraj kap, punce... kaj takega. Jaz sem trdila, da sva se polno dojili, patronažna pa da lažem. Mene je čisto vrglo iz tirov. Še dobro, da je bl moj doma. Poslala ga je po črpalko in AM. Počakala, da se je vrnil domov, jaz sem si mogla spumpati mleko, da je preverila količino, moj pa je zmešal tamali AM. No tako, sem jaz mleko črpala in ji zraven še dodajala AM. GROZNOOO vam povem. Psihično sva bila oba na tleh. Obožujem svojega otroka in mu v življenju ne bi ničesar slabega hotela, a me je patronažna hotela prepričati v nasprotno. No po enem tednu je spet bila na vratih, tokrat s tehtnico v roki. Tamala je na dan pridobivala bore malo g in zato smo dobili nalogo, da jo pred vsakim hranjenem slečemo, jo stehtamo, oblečemo, nahranimo, zopet slečemo in stehtamo... si predstavlajte, kako je izgledalo to ponoči... groznoooo
No, da ne nakladam preveč... tako je potekalo dan za dnem... Patronažna je bila vsake dva dni pri nas. Na koncu sva sama pogruntala v čem je bil štos; tamala ni prav pristavila jezička, namesto, da bi jeziček obdržala na svojem mestu, ga je tiščala v nebo in posledično, ko je sesala, je mleko uhajalo iz njenih ust namesto po grlu navzdol. No in po prvem pregledu pri dr. sva se poskusili dojiti... ampak vam povem, da nisem imela tudi ne več veselja in živcev, saj sem bila psihično na dnu. Tako je mleko počasi usahnilo in sva bili pri 2,5 mesecih samo na AM. Pri 4 mesecih smo začeli z uvajanjem GH, saj je tako hitreje in lažje pridobivala na teži in sedaj pri 3,5 letih imamo lepe mere; 95 cm in 14 kg...

No takole malo na hitro naša zgodba, ki se je HB končala z najlepšim koncem... frkolinka z lepo težo, mami pa 17 kg minusa - tudi v kilah user posted image

Zato polagam roko na srce vsem prvorodkam... Ne se pustiti sprovocirati, poslušajte sebe in če gre kaj narobe, opazujte svojega otroka in ne vseh ostalih... vsak otrok je svoj in drugačen od drugega, tako, da ni neke teorije... teorija je vedno drugačna od prakse...

in še tole, sedaj v drugo me noben ne bo peljal 'lulat'... se ne bom dala in zato sem postala še bolj močna... potrudila se bom maksimalno za dojenje in svojega user posted image

Upam, da nisem preveč naložila...

(odgovor članu lili8)
Neposredna povezava do sporočila: 1995
26.11.2010 10:41:32   
RAKICA2007
Hillmagic user posted image user posted image user posted image user posted image za podaljašno bolniško...
tudi jaz službeno ne maram teh prazničnih dni... ljudje so živčni, nervozni, tečni...
vse bi, pa po večini nimajo denarja, ne dobijo limitov, kreditov,... grrr ampak saj bo... bomo preživeli...

drugače pa lepo si opisala, takole družinsko mmmm pa pri nas doma, vedno diši po cimetu in kuhanem vinu user posted image

komaaaaaj čakam user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1996
26.11.2010 11:06:29   
RAKICA2007
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
pri nas prve, čisto majhne snežinkeeeee

moram eno zimzeleno user posted image ; http://www.youtube.com/watch?v=MPQakRkMArk

< Sporočilo je popravil RAKICA2007 -- 26.11.2010 11:15:39 >

Neposredna povezava do sporočila: 1997
26.11.2010 11:26:12   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: RAKICA2007

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
pri nas prve, čisto majhne snežinkeeeee

moram eno zimzeleno user posted image ; http://www.youtube.com/watch?v=MPQakRkMArk

sem takoj tekla na okno, če je tud pri nas kaj, na dolenjskem, pa ni še nič... user posted image user posted image

pa hvala za pesmico...user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil vesna_b -- 26.11.2010 11:28:40 >

Neposredna povezava do sporočila: 1998
26.11.2010 12:51:29   
RAKICA2007
vesna; kakšna sprememba vremena že? Pri nas lepo sneži in sneg se že prijemlje streh in cest user posted image

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 1999
26.11.2010 13:08:46   
vesna_b
jaaa
tudi pri nas je že začel padat sneg.... jeeee
najraje bi bila na kavču in gledala skozi okno...

prijema se ravno še ne, razen na strehah avtomobilov se malo vidi...

Neposredna povezava do sporočila: 2000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Koliko otrok imate?
nosek5

Koliko otrok imate?

5 ali več (2%)

4 (3%)

3 (13%)

2 (29%)

1 (32%)

nobenega (22%)

Število vseh glasov: 183

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!