|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
19.11.2010 10:27:33   
tamy82
Še eno vpršanje mam user posted image

In sicer glede izračuna porodniške na tistem linku, ki je pod našim seznamčkom ... user posted image
Če si grem jaz računat to in vse kvadratke pustim prazne, ker pač v zadnjem letu nisem bila nič zaposlena (študentka), mi pride na koncu, da bom dobila 219 € porodniške. Je to ok? Ker se mi vseeno zdi malo dosti.
Sej se ne bi branila tega denarja seveda ... user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
19.11.2010 10:29:51   
Patrisha
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Glede teh paketov me zanima, če ste prepričane, da je cena popolnoma enaka pri recinkotu kot je tista pri paketu? Vem, da je že tako ali tkao pri recinkotu cenejša, ampak so posebej poudarili, da v paketu ni trgovskih marž, tako da se mi zdi, da so stvari še ceneje v paketu. Vsaj tako je rekla v materinski šoli, da vzamemo denar potem pa nakupujemo iste stvari po dražjih cenah. Sicer paketov sploh ni forsirala, je pe to res poudarila, tak da več ne vem. user posted image
A obstaja je kje točna primerjava cen?

S tem Toys R us ste me prav premamile. Imajo dobro izbiro previjalnih miz? Če ja, bom svojega kar v torek tja zvlekla, ko nama še vinjeta velja. user posted image

plani za vikend jih nimam, ker zopet delam. user posted image

Glede teh plenic in podbnega imam tudi jaz vprašanje. Seznma, ki smo ga dobili v šoli, vsebuje tudi stvari za iz porodnišnice in je tam našteto: 2 tetra plenici, 1 navadno pleničko, povijalna plenica. Zakaj za hudiča se rabijo 4 plenice samo za izhod iz porodnišnice? user posted image

um baje je tako kot si napisala.. in ce si izberes kao svoj paket, ti potem tole marzo odstejejo al nekak..
jaz sem nabavla previjalno z banjico v Toysu.. po mojem mnenju je trenutno njbolj kvalitetna kaj sem jo vidla.. aja pa ce moj tako rece pol baje drzi  :P.. ker je lesena, lepo masivna...

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
19.11.2010 10:35:16   
cukica
honeybeemaja papirje za paket in za porodniško greš lahko iskat na socialno,jaz sem dobila vse pri njih.In tam dobiš tudi vlogo za partnerja za očetovski dopust,....

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1528
19.11.2010 11:00:06   
hel32
Dan!
J@an, ta teorija nekako drži, ja, pri prvem kompliciraš, pri 2 manj, pri 3 pa ničuser posted image user posted image

Pilot Girl, si šla vsaj k G.da ti pogleda otročka, če kaj druga ne!

Cukica,saj bo hitro minilo, brez dragega, kr zaposli se.

Ninchi, kaj se tolk obremenjuješ s tem, kaj bo živi za trenutek in uživaj, tudi mene marsikaj skrbi, pa bo že, vse se nakako uredi, z dobro voljo.

Brce, naš/a brca skozi, ni važno, gdo je zraven ali ni, pravi razgrajač/ica.user posted image user posted image

Kilogrami, jaz sem pridnauser posted image user posted image , se lepo po "reglcih"redim,imam +6, vsak mesec kilo.user posted image

Teyla, šele čez 4 tedne imaš naslednji pregleduser posted image , jaz imam zdaj redno na 14 dni, zaradi cukra, mislim, saj hitro mine, ne skrbi. Mi bomo urejale oblačilca+postlico-v kateri še spi 2rojenecuser posted image , v decembru, nič prej, sicer imamo, vse doma, cotike preperem, zlikam, preložim iz previjalne od tavečjega, v njegovo sobo in od bebice v previjalno, drugače je pa res ja, jaz sem pri 1. vse lepo sortirala, prala že 3 mesece prejuser posted image

HonejbeeMaya, kako velika pa sta otročkauser posted image Kako to, da tako dolgo čakaš na rezultateuser posted image Jaz sem jih že 2. dan vedelauser posted image user posted image Saj bo, sam malo še, saj, mene tudi jezi cuker, vse kaže na to, da bom mogla it na večerni inzulin, imam pred spanjem manj, kot zjutrajuser posted image user posted image user posted image user posted image

Strah pred porodom- ga nimam saj vem kako poteka vse skupaj, ga pa že komaj čakam.

Skupno spanje, nisem zato, sem mnenja, da se mama in otrok bolje naspita, vsak v svoji postelji, sicer pa kakor komu paše, mi tega ne prakticiramo, sem ga pri 1. preveč nasrkala, ko sem z njo hodila spat.

mrežaste spodnje hlačke, in virovi vložki- zakon za čiščo, sem si jih nabavila lani, v sanolaborju in jih imam še za zdaj, ni bolšega!!

Tamy82, povijalne in tetra plenice, mi jih imamo okoli 50 tetra in enih 10 povijalnih, rabijo se samo za prve 3 mesece, za široko povijanje, potem pa za brisanje vsega možnega drekecauser posted image user posted image user posted image
Kapljice proti krčem, najboljše in najbolj učinkovite so vetrovne kaplice od Koroških lekarn jih tudi prodajajo po pošti, 100% pomagajo, preizkušeno 2xuser posted image user posted image

Paket od države- vse kar sem imela od oblačil je navadno sranje, od unih majčk na preklop so se mi csi trakci strgali, pri prvem oblačenju, tokrat vzamem denar, da še kaj dokupim.

Teyla, 4 plenice se rabijo zato, ker z povijalno poviješ, potem iz ene nardiš zmajčka, 2 rabiš za široko, eno pa boš rabila za pokrit otročka čez jajčko, da ne bo direkt tistega mrzlega zraka dihal, vsaj kolk se jaz spomnim.

Takole to bo to, grem naprej delatuser posted image

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1529
19.11.2010 11:06:48   
cukica
Jaz mam zadnje dni pa cuker povišan po večerji.Ja nimam kaj,če bo treba insulin ga bom pa mela.ne bom ne prva ne zadnja z njim.Vse za bebico,da bo o.k. z njim.
Hel32 kdaj maš pa ti kontrolo za sladkor?

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
19.11.2010 11:27:34   
Teyla
Nina33 hvala. Zdaj vidim, da so cene res enake. nekako prej nisem našla oz se nisem dovolj potrudila. Nosečniška lenoba tudi obstaja? user posted image

tamy82 mislim, da ti pripada samo starševski dodatek, ta je pa 195€ in nekaj centov in je za vse enak. Dobiš pa še otroški dodatek. jaz ne vem kako bova midva zmogla, ker bom jaz skoraj popolnoma brez dohodka. Spodbudilo bi me, da grem čim prej nazaj delat, ampak fora je, da bom diplomirala vmes in ne vem, če me bodo v firmi redno zaposlili, ko pridem nazaj. Po pravici povedano bi me lahko že zdej, če bi jim to bilo v interesu. Je pa tudi res, da si jaz pušča moćžnosti odprte za eno drugo službo, zato tudi ne težim preveč. Vsega pa tudi ne morem imet, ane. user posted image

Patrisha  po moje bova šla še tja pogledat. Sicer sem se zaljubila v tisto v Kiku oz Lutzu, ampak če najdme kakšno podobno bom tudi vesela. Ne vem ali sem to že spraševala, pa raje 2x kot nobenkrat: Tiste, ki imate široko previjalno in vam gor paše tista široka previjalna podloga- zanima me, kam daste stvari, ki jih rabite za zraven, predvsem kakšne flaške oz posodico z vodo za hitro umivanje, ker na tisti blazini to imet se mi ne zdi stabilno in se verjetno vse poliva. zato bi rada imela previjalno, ki ima ob strani še poličko oz je malo širša. upam, da veste kaj mislim. Pri nas so čisto vse lih za lih široke, oz nekatere imajo cca.5cm prostora, kar je premalo.

hel32 ja šele čez 4 tedne. Moja G ni tako radodarna s temi pregledi. Do zdaj sem imela 5 pregledov, prva dva v razmaku 8 tednov. No, upam, da bodo naslednji na 2 tedna, menda me ne bo pustila brez pregleda iz 32. do 36. tedna? user posted image
Jaz sem do sedaj kupila 10 tetra plenic. Bi mogla še kakšen paketek al so tiste pol manjše tetra krpice malce bolj priročne (40x40)? pa hvala za pojasnilo glede števila plenic. Glede na to, da bova imela racman, potem rabim samo eno pleničko racman in eno tetra za čez obrazek. user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
19.11.2010 11:34:45   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: hayabusa

IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

Najbrž je Nina33 mislila, da je pač uporabljala mrežico in plenico ponoči, ker je udobneje kot imeti modrc gor čez noč. Jaz sem si prsi kar na rahlo ovila s plenico, da nisem močila postelje z mlekom. user posted image

mah jaz sem mela skoz moderc, me ni motilo, čeprav do takrat nikol nisem mogla spat z njim, pa blazinice not pa je. No ko že pametujem, meni so ble chickove blazinice boljše, predvsem ponoči, ker ne premočijo, imajo noter en gel.

Tud jst sem mela skoz moderc za dojenje gor, pa blazinice not, pa mi je blo čist ok.

IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

IZVIRNO SPOROČILO: meta21
Jaz žal ne zmorem spolnega življenja, ko je otrok v spalnici. Se ne morem sprostit.

Jaz sem tut tko misnla user posted image . Ampak... v sili user posted image še muhe žre pa to user posted image .

Se navadiš, ampak po eni strani komej čakaš, da boš spet sam (če maš seveda možnost).

IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Sem pa na poti v avto si zelo hudo zvila nogo, na luknji, ki je bila polna z dežno vodo in natolkla koleno ter strgala hlače. Tako, da je bilo s šopingom konec. Tako, da je velika za dve nogi. Sicer, nisva vedla kaj narest, jaz sem šla lepo domov, če bo zjutraj hudo, grem na urgenco. Sicer RTG tako ne smejo delati. Me pa grozno boli, tako kot takrat ko sem si strgala ahilovo kito, ko sem nerodno pristala spadalom v kartino. Upam, da ni hujšega, da bo mirovanje pomagalo. Skrbi me tudi ker sem se udarla v trebuh in sem se čist zjokala, ker me skrbi za mojga škrata, da bo vja vse ok. Dejansko od paca ga ne čutim premikat. Ker je drugače zelooo živahen pred spanjem. Tako sem v skrbeh user posted image user posted image user posted image

Če ne čutiš gibov, čimprej v ZD ali v P!!! Držim pesti, da je vse ok!

IZVIRNO SPOROČILO: lutika89

če katera pozna kako fajno kremico za dlesni,ker men nenormalno krvavijo user posted image

Gengigel naj bi ful pomagal. Pa čim mehkejša ščetka.

IZVIRNO SPOROČILO: HoneybeeMaja

Kar se tiče brc in prerivanja (v našem primeru),je pa zanimivo,pri nas je situacija ravno obratna,ko se moj pogovarja z ,ali pa poboža trebušček se čisto umirita za nekaj trenutkov , moj pravi,da je to odziv na trdo očetovsko roko .

Enako je pri nas. Pa isto je blo pri malem ko je bil še v trebuhu.

Strah pred porodom je po eni strani še večji kot prvič, pa ne pred bolečino, ampak pred odnosom babice in nepomoči...

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1532
19.11.2010 12:02:06   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

Najprej povijalne plenice: kolikor sem ugotovila, se to čudo rabi le za široko povijanje. Koliko vam je to sploh prišlo prav, koliko bi jih rabila in kje jih kupit?

Pa še kapljice proti krčem: to sem tudi zasledila na enem od seznamov, pa me zanima če sploh kaj pomagajo in kje jih dobiti najbolj ugodno.

Jaz sem povijalk kar dosti rabila. Sem tamalo povijala široko čeprav so bili kolki ok, ampak ker so pač priporočali 3 mesece, sem kake dobra 2 široko povijala. Sem jih pa kar nekaj potrebovala ker je grofica srala kot velika in je bila včasih zapacana okol noge, po hrbtu in je romalo vse v pranje. Moram pa rečt da potem ko sem jih še nekaj kupila (nekaj sem jih dobila) so v BC dobili full lepe barvne.

Kapljice proti krčem. nič ne kupuj, morda boš ena tistih srečnic, ki jih ne bo robila. Moja hči je imela krče 3in pol mesece od juta do večera. Nič ni pomagalo. Zelo hvalijo kapljice koroških lekarn (jih hodijo kupovat iz cele SLO), mi sm celo v avstrijo hodili po neke kapljice, sedaj sem od kolegice slišala da se celo neke granule dobijo v it in avstriji. Enim otrokom pomaga, enim na žalost čisto nič.

S tem Toys R us ste me prav premamile. Imajo dobro izbiro previjalnih miz? Če ja, bom svojega kar v torek tja zvlekla, ko nama še vinjeta velja.

Išči...
http://www.toysrus.at/home/index.jsp?categoryId=3994211

Glede teh plenic in podbnega imam tudi jaz vprašanje. Seznma, ki smo ga dobili v šoli, vsebuje tudi stvari za iz porodnišnice in je tam našteto: 2 tetra plenici, 1 navadno pleničko, povijalna plenica. Zakaj za hudiča se rabijo 4 plenice samo za izhod iz porodnišnice?

Navadna gre direkt na rit, dva tetra se preloženi dasta "med noge" (v nekaterih porodnišnicah, nekaterih sao eno) in se potem s povijalko še prek poveže

No midve sva pa spet imeli dolgo noč (ata je bil v luxuzu - na nočnem šihtu). Vreščanje, opletanje ... ni kaj ni. Zakaj? Kdo bi vedel? mislim da jo muči zobek, v glavnem nikakor ni mogla zaspat več kot za minuto, dve, pa jo je spet gor vrglo. Nikakor drugače ji ni pasalo kot na rokah, jaz pa teh bogih 10 kil komaj držim kakih 10 - 15 min. Eno uro in pol bi morala ravico nosit, za kaj takega bi morala pa že bit kot schwarzeneger Uspelo nama je da je na meni zaspala, v dnevni na fotelju in sem naju preselila v posteljo in sva po cca7 mesecih prvič spali skupaj. Moram priznat da sem celo zelo dobro spala me prav zanima če je zobek, moram potipat, ko pride z vrtca.

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
19.11.2010 12:16:21   
FoxyLady

Vam,javljam samo ,da je Pilot girl pri zdravnikih ,kako in kaj vam bo pa sama povedala ko pride domov.

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1534
19.11.2010 12:33:26   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: FoxyLady

Vam,javljam samo ,da je Pilot girl pri zdravnikih ,kako in kaj vam bo pa sama povedala ko pride domov.

Hvala za sporočilo. Upam, da je z njo vse ok. Držim pesti.user posted image

hayabusa tu so pa samo 3 komode, medtem ko sem na UK strani jih cel kup našla. Upam, da imajo vseeno večjo ponudbo, ker se skoraj vedno izkaže, da na netu nimajo vseh stvari, pa je v trgovini več razstavljenih modelov. user posted image Bom mojega vseeno tja zvlekla.user posted image

(odgovor članu FoxyLady)
Neposredna povezava do sporočila: 1535
19.11.2010 13:31:06   
meta21

Najprej povijalne plenice: kolikor sem ugotovila, se to čudo rabi le za široko povijanje. Koliko vam je to sploh prišlo prav, koliko bi jih rabila in kje jih kupit? user posted image

Lahko jih uporabljaš tudi preko pamperske, če imaš 2 majčki namesto vsaj enega bodija. Pol majčke gor ne zlezejo. Meni so bodiji ljubši kot te povijalne, ker se mi zdi, da ga tisti štriki vežejo. Jaz sem si pri recinku nabavla 3, ker so v LJ P ful promovirali 2 majčki + previjalna plenica ampak sem jih po 2 tednih za zmeraj pospravla.

HoneybeeMaja, papirje dobiš zdaj enkrat okoli 30 tedna oz. 32. tedna. Nakazilo je okoli 15. v mesecu in če te glih nekam ne založijo, je to, če prineseš v prvi polovici meseca, že takoj, drugače pa naslednji mesec.

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1536
19.11.2010 14:07:45   
hel32
IZVIRNO SPOROČILO: cukica

Jaz mam zadnje dni pa cuker povišan po večerji.Ja nimam kaj,če bo treba insulin ga bom pa mela.ne bom ne prva ne zadnja z njim.Vse za bebico,da bo o.k. z njim.
Hel32 kdaj maš pa ti kontrolo za sladkor?

Cukica, ma mene tudi jezi, sam jaz imam zjutraj višjega kot pred spanjem, ma ne vem, več, kaj naj, bova pač na inzulinu, saj ni več dolgo do konca, ane.
Jaz imam kotrolo 30.11.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1537
19.11.2010 14:20:42   
cukica
hel32 kje pa maš ti kontrolo,ker jaz mam tud 30.11 na polikliniki v Ljubljani.Ja,če bo treba pač bomo kaj pa čmo še teh 70 dni bo pa tud hiter minilo,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1538
19.11.2010 14:21:27   
cukica
pilotgirl upam,da je z vama vse v redu,....user posted image

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1539
19.11.2010 14:24:34   
Patrisha
punce en mali namig :) pijte ogromno vode! voda reci kri... najmanj 2 al pa 3 l vode na dan popit..
moja mama ima tut sladkorno in je na inekcijah.. in je rekla, bemo ce bi prej vedla bi pila sode vode. Sicer pa veliko miganja, telovadbe zelo zbija sladkor.. tako da kako jutranje pospravljanje itd.. sicer smesni namigi, ampak ce pr tapravem cukru delujejo, ni hudica da tu nebi! Sicer pa ce vam je kdo svetoval, da limona zbija sladkor! DOKAZANO DA GA NABIJA IN NE ZMANJSUJE! user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
19.11.2010 14:40:33   
ninchi9
Pilotgirl - nič se nam ne javiš... Kako je s tabo in tvojim user posted image ?

Papirologija - jaz je imam toliko za uredit, ker bom še svoje prebivališče spreminjala itd. In tudi jaz bom vzela denar namesto paketa, ker mi nič ne pride v upoštev. Previjalne nimam kam dat, voziček že imam, lupinico tudi, stolček za hranjenje dobim od svakinje. S tistim denarjem, ki ga bom dobila, pa bom kupila Angelcare blazino za nadzor dihanja.

Tamy82 - baje se v Avstriji dobijo ene dobre kapljice Antiflat oz. Lefaxin (so iste samo različna imena). Imajo tak po banani okus. Jaz bom te uporabljala, ker so baje res učinkovite (svakinja jih je uporabljala pri obeh punčkah in jih ful hvala, prav tako druge mamice).

Jaz pa sem si šla včeraj v knjižnico sposodit knjigo Zima v srcu od dr. Zalke Drglin in mi je tak fajn pomagala... Sem se umirila in zelo dobro spala. user posted image user posted image Res so take pozitivne misli in izkušnje noter povzete, da te resnično pomirijo. Bi priporočala vsem, ki imajo pretirane duševne skrbi in težave v nosečnosti in po porodu.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
19.11.2010 14:42:45   
ninchi9
Aja, pa če bo katera urejala seznam, naslednji pregled imam 15. 12. Hvala user posted image user posted image

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 1542
19.11.2010 15:04:36   
Teyla

user posted image
nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

user posted image

1.2.
user posted image meta21, 30, Grosuplje, 2. user posted image , user posted image ,user posted image , user posted image , P: 26.11.
user posted image d3lfink4, 24, Celje, 1. user posted image , user posted image user posted image dvojajčna, user posted image  user posted image , P: ___
user posted image maurica, 26, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 1.12.
user posted image suzy29, 29, Laško, 4. user posted image , user posted image , user posted image , P: 8.12.
user posted image ciccina, 30, Piran, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

2.2.
user posted image bella, __, ______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Oxer, 28, Velenje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tanita, 20, Ljutomer, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image d´ori, 38, Rakek, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 14.12.
user posted image kiara24, 26, Kranj, 2.user posted imageuser posted image , user posted imageuser posted image , P: ___

3.2.
user posted image sisi8, 32, Zgornja Savinjska dolina, 3. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image ninchi9, 25, Maribor, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 15.12.
user posted image rebeka84, 26, ______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image urshy*, 26, Domžale, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image annai, __, _______, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

4.2.
user posted image klara1, __, Novo mesto, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image sassy22, 28, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image
, P: ___
user posted image antoninap, 29, Kranj, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image nova_tukaj,
__, _______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image alyiah, 25, Prlekija, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Ribi Bibi, 30, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image MoSoNi, 29, Velenje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 1.12.
user posted image j6, 36, Ljubljana, 5. user posted image , user posted image user posted image user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image FoxyLady , 31, Polzela, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 7.12.

5.2.
user posted image tamina, 29, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image jekica, 32, Miklavž, 3. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image sara1986, 24, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 3.12.
user posted image Cukica, 27, Cerknica, 4. user posted image , user posted image , user posted image , P: 30.11., 1.12.
user posted image Rea35, 35, ______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

6.2.
user posted image vrtnica21, 33, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image HoneybeeMaja, 31, Maribor,1. user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: ___
user posted image Anonimna, __, _______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Teyla, 26, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 16.12.

7.2.
user posted image Juxy, 36, Domžale, 3. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 9.12.
user posted image tincha21, 21, Maribor, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image hayabusa, 30, _______, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , user posted image , P: 23.11.

8.2.
user posted image Grozdek, 28, Maribor, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tamy82, 23, Ajdovščina, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 24.11.
user posted image mamasita, __, _______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

9.2.

10.2.
user posted image Lola_J, 23, Brežice, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 14.12.
user posted image marjetka, 28, ________, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image berti2, 34, ________, 2. user posted image ,user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image petrap, 26, Dolenjska, 2. user posted image , user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: 24.11.

11.2.
user posted image little*miss, 19, Ptuj, 2. user posted image , , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Patrisha, 25, Domžale, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 6.12.

12.2.
user posted image prvicmami, __, ________, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ____
user posted image ina5505, 40, Šentjur, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 23.11.
user posted image iluzija, 27, Kranj, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

13.2.
user posted image Nina33, 33, Kranj, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 22.11.
user posted image mija24, 24, Krško, 1. user posted image , user posted imageuser posted image , P: 23.11.

14.2.
user posted image trsica, 33, Kranj, 2. user posted image , user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: 26.11., 1.12.
user posted image Tretjedete, 35, ______, 2. user posted image , user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Zasi, 27, Lovrenc na Dravskem polju, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image aktak, 31, Kobarid, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: 29.11.

15.2.
user posted image hel32, 34, Lovrenc, 3. user posted image , user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: 30.11, 1.12.
user posted image šebela, 28, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 22.11.

16.2.
user posted image Jane77, 32, Krško, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

17.2.
user posted image Barva, 33, Kamnik, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

18.2.
user posted image mateyci, 28, Novo mesto, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 30.11.
user posted image Jo@n, 34, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 30.11.

user posted image

19.2.

user posted image Registirana, 31, Štajerska, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 1.12.

20.2.
user posted image mica13, 29, Posavje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

21.2.
user posted image DIANE, 29, Ljubljana, 3. user posted image , user posted image ,user posted image , P: ___
user posted image valek, 29, Ptuj, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 22.11.

22.2.
user posted image PilotGirl7, 30, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 22.11.
user posted image IsabellaLana, 26, Novo mesto, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Mišyka, 29, Škofja Loka, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

23.2.
user posted image lil_, 23, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: 24.11.
user posted image vipercat, 32, Trebnje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 25.11.OGTT, RH-: 2.12.

24.2.
user posted image samsara04 , 27, Piran, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 14.12.

25.2.
user posted image pinwheel , __, ______, 2. user posted image , user posted image user posted image , P: ___

26.2.
user posted image
muca5
, 31, Ptuj, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image lutika89, __, _______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 21.12.

27.2.
user posted image babynitka, 25, ______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image inia,30, _______, 2. user posted image , user posted image  user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

28.2.
user posted image tarikata, 23, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tanjusi,__ ,______ , 3. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image arca, 32, _______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image biljana l, 32, Novo mesto, 4. user posted imageuser posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: 3.12.

Skupaj nosečk: 79 user posted image user posted image
Srečke z user posted image user posted image : 5 user posted image user posted image

user posted image : 23
user posted image : 21
user posted image : 40

Z nami so bile:
 user posted image N.M user posted image
user posted image srečica17 user posted image
user posted image huda83 user posted image
user posted image abv1 user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

user posted image PA ŠE NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ :

user posted image Nosečnost po tednih:
1. tromesečje:
2. tromesečje:
3. tromesečje:

user posted image Materinska šola:
http://www.my4m.com/_ostalo/szs/sola_za_starse.html
http://www4.kclj.si/admin/organigram/00016f-000215.pdf

user posted image Kaj vzeti s sabo v porodnišnico
user posted image Paket za novorojenčka
user posted image Porodniški dopust
user posted image Informativni izračun višine "porodniške

Urejanje dokumentov:
1. urejanje dokumentov pred porodniški dopustom:
2. očetovski dopust:
3. kako do pomoči ob rojstvu otroka:
4. priznanje očetovstva:
5. otroški dodatek:
6. zdravstveno zavarovanje novorojenčka:

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
19.11.2010 15:30:02   
tamy82
S temi kapljicami proti krčem bomo kar še malo počakali user posted image Pa tudi teh povijalnih plenic najbrž ne bom rabila, ker nameravam imeti pralne plenice, ki so itak malo bolj debele in večinoma imam bodije, tako da bo imel user posted image dovolj plasti čez ritko user posted image Mogoče jih bom kupila samo par, če bo res treba.

Teyla ja maš prav glede tega starševskega dodatka, sem malo preveč na hitro to pogledala user posted image Sicer pa se ne bi branila teh 25€ več user posted image

S temi papirji bom jaz kar še malo počakala. Sej večino obrazcev itak dobiš na netu, pa jih potem kar izpolniš in neseš kamor je treba. Tako da računam, da bom to enkrat v začetku oziroma sredini decembra uredila.

patrisha pit čim več vode je za vse zelo priporočljivo, še posebej v nosečnosti in ko dojiš ... ampak kaj ko se moreš res dat na to, da se spomniš. Jaz gotovo ne spijem 2 litra vode dnevno. Se pa trudim ... user posted image

ninchi lepo, da te je knjiga potolažila user posted image Sej tale gospa je tudi pri projektu Mama Zofa in na forumu MON. Mi je zelo blizu njen način razmišljanja user posted image Name so tudi blagodejno vplivale porodne zgodbe iz knjige Ine May Gaskin, Modrost rojevanja. To je pa ena zelo znana babica iz ZDA ... zame res carica user posted image

Mene pa že od včeraj neki Mozilla zajebava ... ne vem kaj ji je user posted image
Pa še slab dan mam danes ... user posted image ah bo že ...

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1544
19.11.2010 15:57:15   
Teyla

S temi kapljicami proti krčem bomo kar še malo počakali user posted image Pa tudi teh povijalnih plenic najbrž ne bom rabila, ker nameravam imeti pralne plenice, ki so itak malo bolj debele in večinoma imam bodije, tako da bo imel user posted image dovolj plasti čez ritko user posted image Mogoče jih bom kupila samo par, če bo res treba.

Teyla ja maš prav glede tega starševskega dodatka, sem malo preveč na hitro to pogledala user posted image Sicer pa se ne bi branila teh 25€ več user posted image

S temi papirji bom jaz kar še malo počakala. Sej večino obrazcev itak dobiš na netu, pa jih potem kar izpolniš in neseš kamor je treba. Tako da računam, da bom to enkrat v začetku oziroma sredini decembra uredila.

Za katere plenice si se pa odločila? user posted image

Bova na istem kar se dodatka tiče, tak da bova lahko skupaj "jamrale". user posted image   S papirji bom pa tudi jaz počakala, se moram itak še pozanimat kaj vse moram narest, za nest jih je pa še prezgodaj. Mogoče bom vse uredila v decembru, če ne pa januarja. user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1545
19.11.2010 16:19:47   
tamy82
Teyla plenice bova verjetno tudi midva vzela od Racmana, ker so od vseh, ki imajo prekrivne hlačke posebej, še najbolj ok (vsaj za pogledat in kolikor sem brala o izkušnjah).
Jaz bom sicer po rojstvu še enkrat dala prošnjo za republiško štipendijo, ker zdej presegava cenzus, potem ko bo šlo to na 3 osebe, pa nama bo ratalo. Sicer jo bom dobila samo do oktobra oziroma dokler ne bom diplomirala, ampak vsaj nekaj bo user posted image

< Sporočilo je popravil tamy82 -- 19.11.2010 16:20:19 >

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
19.11.2010 16:24:00   
valek
hm....zdaj ko toliko razpravljate o plenicah,Racmani itd....sm se spomnila
da imam js samo plenice pripravljene,nič pa za na vrh...kake hlačke spodnje ali kaj podobnega----hm...kaj pa je najbolj praktično in ugodno,da se da sam preko pleničke za enkratno uporabo??
hvala

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1547
19.11.2010 16:33:35   
valek
A gre katera 25.11. na Ptuju na materinsko šolo-na šolo Ljudski vrt??

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
19.11.2010 17:51:47   
meta21

Glede teh paketov me zanima, če ste prepričane, da je cena popolnoma enaka pri recinkotu kot je tista pri paketu? Vem, da je že tako ali tkao pri recinkotu cenejša, ampak so posebej poudarili, da v paketu ni trgovskih marž, tako da se mi zdi, da so stvari še ceneje v paketu. Vsaj tako je rekla v materinski šoli, da vzamemo denar potem pa nakupujemo iste stvari po dražjih cenah. Sicer paketov sploh ni forsirala, je pe to res poudarila, tak da več ne vem. user posted image
A obstaja je kje točna primerjava cen?

100% enako!!!

Preveriš tako, kot je že nina napisala, da greš zbrat e-paket (na koncu ne potrdiš) in da greš iste izdelke zbrat k recinku pa primerjaj končni znesek

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1549
19.11.2010 17:56:05   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: hel32

Paket od države- vse kar sem imela od oblačil je navadno sranje, od unih majčk na preklop so se mi csi trakci strgali, pri prvem oblačenju, tokrat vzamem denar, da še kaj dokupim.

No, jaz sem sicer naročila majčke, tetra plenice, previjalne plenice in kapico pri recinku (kar je isto kot od države) pa moram rečt, da je po 2 otrocih (še nečaka smo dobili vmes) še vedno kot novo.

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?