|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
19.11.2010 18:14:56   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: hel32

Teyla, 4 plenice se rabijo zato, ker z povijalno poviješ, potem iz ene nardiš zmajčka, 2 rabiš za široko, eno pa boš rabila za pokrit otročka čez jajčko, da ne bo direkt tistega mrzlega zraka dihal, vsaj kolk se jaz spomnim.

Takole to bo to, grem naprej delatuser posted image

Kaj pa je zmajček?

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla
Nosečniška lenoba tudi obstaja? user posted image

Itak! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Ne vem ali sem to že spraševala, pa raje 2x kot nobenkrat: Tiste, ki imate široko previjalno in vam gor paše tista široka previjalna podloga- zanima me, kam daste stvari, ki jih rabite za zraven, predvsem kakšne flaške oz posodico z vodo za hitro umivanje, ker na tisti blazini to imet se mi ne zdi stabilno in se verjetno vse poliva. zato bi rada imela previjalno, ki ima ob strani še poličko oz je malo širša. upam, da veste kaj mislim. Pri nas so čisto vse lih za lih široke, oz nekatere imajo cca.5cm prostora, kar je premalo.

Jaz sem svojo enkrat že lepila-imam predelano pisalno mizo s poviškom in ob strani ostane ca 30 cm placa za koš, lavorček, robčke in kozmetiko.
Svakinja, ki ima Lano, previjalno od lip poljčane, si je zraven kupila en visok poličnik (v120xš30xg20) in je tja vse zlagala. Lahko maš tudi navadno poličko namontirano na steno nad previjalno-odvisno je od prostora. Na sami blazini se ti pa že tako prehitro naberejo pleničke in oblačila, da kmalu nimaš kam otroka dat.

IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

patrisha pit čim več vode je za vse zelo priporočljivo, še posebej v nosečnosti in ko dojiš ... ampak kaj ko se moreš res dat na to, da se spomniš. Jaz gotovo ne spijem 2 litra vode dnevno. Se pa trudim ... user posted image

Mene je pred enimmesecem moj zdravnik, ko sem imela slab izvid za vodo vprašal, če spijem 3-4 litre na danuser posted image . Isto me je potem vprašala v lekarni, ko sem prišla po antibiotike in v torek spet, ko sem zaradi trebušne gripe pristala na pregledu v porodnišnici. Zdaj se prav nalivam.

IZVIRNO SPOROČILO: valek

hm....zdaj ko toliko razpravljate o plenicah,Racmani itd....sm se spomnila
da imam js samo plenice pripravljene,nič pa za na vrh...kake hlačke spodnje ali kaj podobnega----hm...kaj pa je najbolj praktično in ugodno,da se da sam preko pleničke za enkratno uporabo??
hvala

Bodi al pa povijalno plenico, če maš samo majček in nič bodija.

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
   [Brisano sporočilo]
19.11.2010 19:08:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 1552
19.11.2010 19:14:05   
zasi
Po dolgem času se vam še jaz malo javim. Komaj pridem do računalnika, ker mož piše diplomo in je cele dneve v tem.

Jaz sem vmes (12.11.) imela pregled pri ginekologu. Zredila sem se do takrat za dobrih 5 kg. Imela sem UZ. Preverili smo lego in težo otroka, ter stanje materničnega vratu. Le ta se mi je spet malo podaljšal (na 3,8cm), kljub temu, da mi trebuh ves čas otrdeva in da čutim pritiskanje navzdol. Ampak to očitno na maternični vrat ne vpliva. Naše detece pa je imelo po merah takrat (v 28. tednu) 1007g. Tak da je v normalah. Pa z glavico navzdol je že.

Zdaj v ponedeljek pa me časa RH- injekcija ter ponoven pregled krvi v ambulanti za sladkorne bolnike. Čeprav si jaz doma sladkor dokaj redno merim in nimam nikoli nad 5,6, kolikor so povedali da je meja za nosečniško sladkorno. Ampak OK, če me hočejo videt tak vsakih 14 dni pa jim pač naj bo.

Glede teh papirjev. Meni pa zdaj ni več nič jasno. Govorite, da jih lahko začneš urejat najprej 60 dni pred rokom. Pri nas pri ginekologu pa je obešen papir, da naj bomo pozorne, da ne bomo zamudile, saj je najkasnejši rok za oddajo 60 dni pred rokom. Zaj pa res ne vem. Moram kar na socialno poklicati, če mi bodo znali kaj povedat. Aja, pa še eno informacijo sem dobila na pregledu od ginekologa. Da po novem ginekolog več ne rabi napisat potrdila o datumu poroda, saj je kot dokazilo na socialni dovolj materinska knjižica iz katere si one ženske potem izpišejo datum.
Potem pa že, če tako pravi.

Pa še nekaj glede kapljic proti krčem, za katere je spraševala Tamy 82. Ne vem če poznate BIOGAIA kapljice. Preverjeno bi naj bile zelo dobra zadeva. To so naravne kapljice, ki vsebujejo probiotike, ki jih ima otrok v začetku premalo v želodčku in črevesju, da bi mu pomagale prebavljati hrano, zato dobi krčke. Teh probiotiokov je baje največ v maminem mleku, ampak še vedno premalo. In te kapljice bi naj bil prav ta probiotik, ki ga začneš otroku dodajati še preden dobi krče, ali pa potem ko jih že dobi. In baje zadeva ful pomaga. Se pa jih dobi preko interneta v SPLETNI LEKARNI.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
   [Brisano sporočilo]
19.11.2010 19:19:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zasi)
  Neposredna povezava do sporočila: 1554
19.11.2010 19:33:26   
Teyla

Teyla plenice bova verjetno tudi midva vzela od Racmana, ker so od vseh, ki imajo prekrivne hlačke posebej, še najbolj ok (vsaj za pogledat in kolikor sem brala o izkušnjah).
Jaz bom sicer po rojstvu še enkrat dala prošnjo za republiško štipendijo, ker zdej presegava cenzus, potem ko bo šlo to na 3 osebe, pa nama bo ratalo. Sicer jo bom dobila samo do oktobra oziroma dokler ne bom diplomirala, ampak vsaj nekaj bo

Super, bova izmenjavale izkušnje. user posted image
Ti kar zaprosi za štipendijo, upam da jo dobiš. pazi le, da končaš letnik, če ne jo moraš vračat. Sam, če si absolventka, pa imaš samo diplomo, ti bo pa šlo.

meta21 hvala, mi je že Nina dala link, pa sem vse našla. Res je enaka cena za vse. user posted image Glede poličke pa-sva v najemu, pa ne bi blo fajn vrtat, ker ne misliva več dolgo ostati. Pa tudi dodatnega predalčnika ne bi kupovala, tako da se bova potrudila in poskušala najti tako, ki ima podaljšan rob oz stranico.

Sem bila na telovadbi po dolgem času in je prav sedlo. Zdaj grem pa pod tuš, pa lenarit na kavč, ker moj rabi svoj "supercomputer" za službo inštalirat. Moški in tehnologija.

Lepo se imejte pa stiskajte se.user posted image

Lahko noč

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
19.11.2010 20:35:12   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9
Tamy82 - baje se v Avstriji dobijo ene dobre kapljice Antiflat oz. Lefaxin (so iste samo različna imena). Imajo tak po banani okus. Jaz bom te uporabljala, ker so baje res učinkovite (svakinja jih je uporabljala pri obeh punčkah in jih ful hvala, prav tako druge mamice).

Mi smo jih (antiflat) imeli in niso hasnile, še vedno trdim da niso vsi otroci enaki in da ne delujejo vse žaube na njih enako. Imeli smo koroške kapljice, kuminin sirup, biogaia -nič!!!!!!!!! aja biogaia kapljice se dobijo tud v navadni lekarni in so nam pomagale pri driski sedaj ko je večja, prej za krče pa nič.

patrisha pit čim več vode je za vse zelo priporočljivo, še posebej v nosečnosti in ko dojiš ... ampak kaj ko se moreš res dat na to, da se spomniš. Jaz gotovo ne spijem 2 litra vode dnevno. Se pa trudim ...

Jaz sem pila čaj. Sem imela literski čajnik in sem se trudila da sem ga 2x na dan napolnila, tako sem vedela da mam vsaj približno priporočene tekočine.

Pralne plenice- jaz mam mislim da 3komade za prodat. So ble 2x uporabljene pa mi niso bile všeč - sem jih kupila full zagreta za probo

IZVIRNO SPOROČILO: valek
hm....zdaj ko toliko razpravljate o plenicah,Racmani itd....sm se spomnila
da imam js samo plenice pripravljene,nič pa za na vrh...kake hlačke spodnje ali kaj podobnega----hm...kaj pa je najbolj praktično in ugodno,da se da sam preko pleničke za enkratno uporabo??
hvala

Prekrivna plenica. Pri Racmanu imajo tudi volneno. Moja kolegica jo ima, vsake toliko časa je treba narediti ???????' kopel (sem pozabila kako se reče) in potem ne premoči, tudi poleti koža diha in jim ni vroče - sem se pozanimala kako in kaj pri kolegici, ampak nekako nisem sledila postopku.

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
19.11.2010 20:46:13   
samsara04
Večer,

no, pa smo končno imeli 3D ultrazvok. Gin je preveril, da je vse ok (težki smo že skoraj 900g) in da bo fantek. Kljub zbadanju in kavi ga nismo znali prebuditi, da bi umaknil roki iz obrazeka. Če bo tok pridno spal in se ne bo pustil motit, ko bo prešel na svet, bo mami zelo vesela user posted image V album sem dala 2 slikici.

Pilotgirl, držim pesti, da je s tabo vse ok user posted image user posted image user posted image

Lep večer vam želim,

lp

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
19.11.2010 21:02:24   
Patrisha
no sicer ce jes kaka zdravila se mores vec pit, ker ti pol vse na vodi najdejo... no sicer poleti se doooosti lazje pije vode kot sedaj pozimi user posted image
Sicer sem malo noro napisala, bi prej mogla napisat 3 l oz minimalka 2l... sicer pa ce si katera more redno merit sladkor lahko sproba in malo pokomentira... ce pac prej spijes ene 5 dl vode ce je kak ucinek.. kako urco, pou prej.. sicer je itaq vse odvisno od telesa do telesa.. med drugim tudi grenki caji sladkor visajo.. moji mami ko ma cuker, so ji prepovedali pit katere koli caje.. samo vodo in se enkrat vodo.

(odgovor članu samsara04)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
19.11.2010 23:10:47   
meta21
Ko smo ravno pri kapljicah ... Nama je Lovro prve dni nekaj štrajkal s prebavo in ker je bil minimalno dojen, mi je patronažna rekla, naj mu začnem dajat nekaj za prebavo. Zelena kokr sva bila nisva imela pojma o kakršnihkoli kapljicah, sirupih ali čem podobnem ... Mož je šel v lekarno in rekel, da bi nekaj za prebavo novorojenčka. Dala mu je kapljice Gas iz kolekcije Bimbi (ful dobra italijanska firma raznih pripravkov za otroke) in te kapljice je začel dobivat že par dni star. Prebava se mu je uredila v dveh dneh, krčev pa ni imel nikoli. Če bi jih sploh imel ali so res kapljice pomagale, ne vem, sigurno pa jih bom pri drugem tudi začela uporabljat. Sicer niso tolk sladke kot koroške in njim podobne ampak za dudo rajši potegnit so pa še vedno dovolj dobre in duda tudi koristi pri krčkih, ker sesanje dokazano zmanjšuje bolečino.

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
19.11.2010 23:36:47   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: zasi

Glede teh papirjev. Meni pa zdaj ni več nič jasno. Govorite, da jih lahko začneš urejat najprej 60 dni pred rokom. Pri nas pri ginekologu pa je obešen papir, da naj bomo pozorne, da ne bomo zamudile, saj je najkasnejši rok za oddajo 60 dni pred rokom. Zaj pa res ne vem. Moram kar na socialno poklicati, če mi bodo znali kaj povedat. Aja, pa še eno informacijo sem dobila na pregledu od ginekologa. Da po novem ginekolog več ne rabi napisat potrdila o datumu poroda, saj je kot dokazilo na socialni dovolj materinska knjižica iz katere si one ženske potem izpišejo datum.
Potem pa že, če tako pravi.

Zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih

V 54. členu imaš te roke za oddajo papirjev.

Sem pa malo preletela tele člene in me je presenetilo kar nekaj stvari. Npr. če ti v času porodniške umre otrok, imaš samo še 10 dni pravico do porodniške (fajn, in pol si že ok, al kajuser posted image ) in ena bolj vesela, da imaš, ko rodiš 3. otroka, prva dva pa sta pod 8 let, 13 mesecev porodniškeuser posted image .

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
20.11.2010 0:24:28   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: meta21
Sem pa malo preletela tele člene in me je presenetilo kar nekaj stvari. Npr. če ti v času porodniške umre otrok, imaš samo še 10 dni pravico do porodniške (fajn, in pol si že ok, al kajuser posted image ) in ena bolj vesela, da imaš, ko rodiš 3. otroka, prva dva pa sta pod 8 let, 13 mesecev porodniškeuser posted image .

Jp, kr kuj si za na šiht user posted image user posted image . Groza.
Drgač pa - zdej sem pa sploh za ta tretga user posted image . Pr četrtmu je pa še ena dodatna finta (pozitivna) se mi zdi user posted image .

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
20.11.2010 0:32:28   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka

IZVIRNO SPOROČILO: hayabusa

IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

Najbrž je Nina33 mislila, da je pač uporabljala mrežico in plenico ponoči, ker je udobneje kot imeti modrc gor čez noč. Jaz sem si prsi kar na rahlo ovila s plenico, da nisem močila postelje z mlekom. user posted image

mah jaz sem mela skoz moderc, me ni motilo, čeprav do takrat nikol nisem mogla spat z njim, pa blazinice not pa je. No ko že pametujem, meni so ble chickove blazinice boljše, predvsem ponoči, ker ne premočijo, imajo noter en gel.

Tud jst sem mela skoz moderc za dojenje gor, pa blazinice not, pa mi je blo čist ok.
Viš, mene je pa mordc tolk motil, da sem rajš mrežco imela, dokler se ni znucala. Poj pa samo plenico povito, ko ni blo več tolk zalivanja user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Jaz žal ne zmorem spolnega življenja, ko je otrok v spalnici. Se ne morem sprostit.

Jaz sem tut tko misnla user posted image . Ampak... v sili user posted image še muhe žre pa to user posted image .

Se navadiš, ampak po eni strani komej čakaš, da boš spet sam (če maš seveda možnost).
Jp user posted image . Sicer sem/sva mislila že zdej bit brez "občinstva" pa bova še ene dva tedna počakala na novo posteljo in poj selitev izvedla - končno user posted image ,

IZVIRNO SPOROČILO: lutika89

če katera pozna kako fajno kremico za dlesni,ker men nenormalno krvavijo user posted image

Gengigel naj bi ful pomagal. Pa čim mehkejša ščetka.
Podpis.

Strah pred porodom je po eni strani še večji kot prvič, pa ne pred bolečino, ampak pred odnosom babice in nepomoči...
Tut podpis - na žalost user posted image . Čeprav "naše" babce user posted image ni več v KR P user posted image .

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
20.11.2010 0:42:40   
Nina33
Aja, čeeer! Oziroma noč user posted image , nisem vedla, da je že tko pozno user posted image .
Voda: jaz imam srečo, da ne znam mimo pipe ne da bi vsaj mal srknila user posted image . Če si doma, poj je Hayabusina ideja super (med dojenjem sem se tako "pazila"), če si pa leteča si pa plastenko vode skoz s sabo trogaj - kmalu se navadiš na une vsaj 2-3 litre user posted image . Je pa voda-voda res najboljša oziroma ne more škodit user posted image .
PilotGirl - upam, da sta oba OK user posted image user posted image user posted image .
Samsara, fajn za 3D, je pa sramežliv poba user posted image .
Biogaia gtt. so nam tut pri prebavi zelo fajn naredle.
Pregledi: jaz sem v 1.user posted image imela vsega skupi 5 posvetovalnic (Uz in CTG ne štejem), zadnjo v 34. tednu user posted image . No, v ponedeljek imam 5 v tej user posted image , pri isti G, poj pa vedi user posted image .
Zasi, mene bodo tut pičli v ponedeljek user posted image .
Ninchi, hvala za knjižno idejo - bom z veseljem prebrala, prvič so me po porodu hormoni kr konkretno zagrabl, zdej bom rajš fest pripravljena nanje (je to možno drgač user posted image , upam).
Eh, sem zihr de sem še kej hotla "povedat" pa...
A, nosečniška lenoba- ja itak, itak user posted image . Pa pozabljivost, razdražljivost... ni da ni, pa še luna je/bo polna. Me nismo čist nč krive za karkol user posted image .
Lep večer/noč in lepe sanje vsem!

P.S. Kako me tale RR pridno odjavlja user posted image user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
20.11.2010 1:02:57   
Nina33
Pa lep vikend vsem!

user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
20.11.2010 8:51:07   
tamy82
user posted image

Danes za dobro jutro skodelica čaja, da ne bomo zbolele user posted image Ker pri nas že kar neke viroze razsajajo ...

Teyla glede previjalne mize, midva sva naročila tole: http://www.previjalna-miza.si/
Je res masivna, tudi predali so trdni, da se ne poležejo. Sicer jo še čakava, tako da čisto iz prve roke informacije dobiš čez kaka dva tedna. user posted image Aja, moj point, se da naročit tudi tako s krilci pri strani (le na eni ali na obeh), da tam odložiš stvari. user posted image

Registrirana super za novo barve dnevne! Zdej pa veselo nabavljat pohištvo! user posted image

zasi super za pregled, da je z vama vse ok user posted image Pa pridnega moža maš, da cele dneve piše diplomo user posted image Kakšen nasvet še zame? user posted image

samsara super za 3D in za lepe slikce! user posted image

S to vodo se bom pa res morala malo bolj pazit ... ampak kaj ko se en dam dam na to, da jo več spijem, potem naslednji dan je pa spet vse po starem ... user posted image Ti res more priti v kri tole. Isto kot recimo navada, da se vsak večer stuširaš ...

Uživajte soboto! user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
20.11.2010 9:04:45   
HoneybeeMaja
Jutro!

zasi in Nina33 tudi jaz dobim v ponedeljek injekcijo zaradi Rh-,kot kaže je v ponedeljek uradno Rh-dan. user posted image

Meta21 hvala za link,zelo uporabno,sicer sem si zdaj vzela kar nekaj časa,da sem vse to prebrala,mi je pa zdaj jasno še manj user posted image ...
Torej če z mojim nisva prijavljena na istem naslovu nima pravice do očetovskega dopusta?? user posted image Upam,da sem samo narobe raumela.Ve katera kaj o tem?

Sometimes when you hope for a miracle,you get two...

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
20.11.2010 9:10:15   
HoneybeeMaja
Še del uradnega lista,ki govori o tem:

Oče nima pravice do očetovskega dopusta, če: 1. mati rodi mrtvega otroka, 2. mu je odvzeta roditeljska pravica oziroma so prepovedani stiki z otrokom skladno s posebnim zakonom, 3. otrok živi pri materi ali pri drugi osebi ter oče ne varuje in ne neguje otroka.

Sometimes when you hope for a miracle,you get two...

(odgovor članu HoneybeeMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
20.11.2010 10:13:50   
Teyla
Dobro jutro punce.

Jaz sem že v službi, dela je bolj malo, ker je itak konec sezone, pa malo čepim na internetu. user posted image

Tamy82 hvala za tsti link, to previjalno sva tudi že gledala. Ampak je razlika v ceni s tisto iz avstrije, v katero sem se zaljubila, samo 30€. Tako da bova verjetno tisto kupila, nisem pa še 100%. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: HoneybeeMaja

Še del uradnega lista,ki govori o tem:

Oče nima pravice do očetovskega dopusta, če: 1. mati rodi mrtvega otroka, 2. mu je odvzeta roditeljska pravica oziroma so prepovedani stiki z otrokom skladno s posebnim zakonom, 3. otrok živi pri materi ali pri drugi osebi ter oče ne varuje in ne neguje otroka.

Mislim, da to velja samo za primer, če je enostarševska družina oz oče plačuje preživnino. Če ne pa urediš začasni naslov, pa je zadeva rešena. Bo treba kar delavke na CSD zaslišat kako je s tem.user posted image

(odgovor članu HoneybeeMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
20.11.2010 10:35:29   
hayabusa
duda tudi koristi pri krčkih, ker sesanje dokazano zmanjšuje bolečino.

...in povečuje kolike ker več zraka pojejo

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
20.11.2010 11:05:42   
hel32
IZVIRNO SPOROČILO: cukica

hel32 kje pa maš ti kontrolo,ker jaz mam tud 30.11 na polikliniki v Ljubljani.Ja,če bo treba pač bomo kaj pa čmo še teh 70 dni bo pa tud hiter minilo,...

Jaz hodim na kontrole v Slovenj Gradec.

IZVIRNO SPOROČILO: hel32

Teyla, 4 plenice se rabijo zato, ker z povijalno poviješ, potem iz ene nardiš zmajčka, 2 rabiš za široko, eno pa boš rabila za pokrit otročka čez jajčko, da ne bo direkt tistega mrzlega zraka dihal, vsaj kolk se jaz spomnim.

Takole to bo to, grem naprej delatuser posted image

Kaj pa je zmajček?

Zmajček je oblika plenice, ki se zloži v obliki zmaja in položi na povijalko+2 plenici za široko, ne vem, mogoče pri vas drugače rečete temu zlaganju.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
20.11.2010 11:21:02   
ninchi9
Dobro jutro

Ko se že ravno pogovarjate o količini tekočine, ki bi jo naj spile na dan - ko sem bila v bolnici zdaj pred kratkim, me je na viziti doktor vprašal, koliko spijem. Ker sem imela takrat res neko silno žejo sem spila 3 do 4 litre na dan... Pa je skor skup pado, ko je to slišal - je rekel, da je to bistveno preveč. Preveč tekočine, še posebej vode lahko povzroči pretirano odvajanje, s tem pa izgubljanje pomembnih vitaminov in mineralov. Pa še slabše se lahko počutiš (utrujenost, slabost). To mi je resnično povedal zdravnik.

Jaz spijem tak nekje 2,5 litra tekočine na dan. Morate vedet, da dosti vode dobimo tudi s hrano.

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
20.11.2010 11:37:53   
cukica
Ja kar se tiče koliko popijemo je odvisen od dr do dr.
Jaz sem imela ketone v urinu in,ko so me vprašal koliko popijem in ko sem rekla,da spijem tja do 2 litri vode mi je rekla,da naj bi spila med nosečnostjo vsaj 3litre,če ne celo več.Potem,ko sem bila pa pri diabetologu in,ko sem rekla,da imam ketone v urinu so rekli,da pa premalo jem.Pol se pa daj.
Pilotgirl kje si upam,da je z vama vse v redu,....
Jaz mal pospravljam po bajti,čeprav se mi ne da kaj dosti,...se pa vsaj mal zamotim,da nebom mislila preveč na mojega dragega,....

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
20.11.2010 12:11:39   
d´ori

Hm, jaz pa sploh ne vem koliko popijem user posted image Se mi pa zdi, da tudi jaz premalo pijem zadnje čase. Se bom morala bolj potruditi. Sicer mi niso pri G nič rekli o popiti tekočini a malček več najbrš res ne škodi.

Jaz imam pa danes strašno lenoben dan in se mi prav nič ne da. Zdajle se odpravljam v trgovino (že celo uro user posted image ) in upam, da se spokam preden vse trgovine zaprejo. Sem včeraj kupila v Hura ene zelooooo dobre kakije (Vanila), ki jih ješ še trde in sem od včeraj skoraj vse pojedla tako, da moram po novo zalogo, pa še cukra mi je zmanjkalo. Zato se moram počasi spokati, ker nesladkane kave zjutraj si pa res ne želim.

Popoldne pa gremo na sosedin rojstni dan (ima 50 let) in upam, da se ne bom spet preveč nažrla vseh sorti sladkarij, ker se moram res malo mirkati. Zdaj se vsak dan vagam in za enkrat ostajam na isti kilaži user posted image

Punce uživajte v jesenskem dnevu in pojdite na kak lep sprehodek. Jaz sem že bila na enem kratkem s mojim peskom - zvečer pa me čaka še eden.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
20.11.2010 12:13:33   
d´ori

Pilotgirl kje si??? Me že resno skrbi za vaju. Upam, da se je vse srečno izteklo. Javi se, ko boš lahko.

Ti pa pošiljam en vagon user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za srečo!!!

(odgovor članu d´ori)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
20.11.2010 12:45:20   
tamy82
Ma po mojem je fajn svoje telo poslušat tudi pri tem koliko vode na dan potrebuješ. Ker 3 litre ali celo več je meni res ful. Ne vem, vsaka verjetno najboljše ve zase. user posted image
Nam je zadnjič sestra na MŠ rekla, da bi morali popiti okrog 2 litra čiste vode, poleg ostale tekočine, ki jo dobimo z drugo hrano in pijačo.
Na enem predavanju o zdravi prehrani pa je bilo rečeno, da je treba spiti pribiližno liter na 25 kg, torej če maš 50 kg, 2 litra dnevno. S tega vidika je treba v nosečnosti potem spiti več, ker se nekoliko zrediš.

Teyla naj ti služba hitro mine!

cukica pridna, da pospravljaš user posted image Pa naj ti hitro mine čas do prihoda tvojega nazaj domov user posted image

Jaz tudi okrog 1h pričakujem, da pride moj domov s službe. Danes je nek reli, zato mora še dodatno delat user posted image Tako da kuham kosilce zdejle user posted image No, riž se sam kuha user posted image Tako da mam čas tu viset user posted image

(odgovor članu d´ori)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?