|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
18.11.2010 12:37:34   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: Juxy

Evo mene pravkar s fizioterapije v stari porodnišnici. Pregledali so me, postavili diagnozo, dali eno vajo za delat, me naučili pravilno vstajat s stola in se tudi pravilno vsest ter me pravilno naučili nositi nosečniški pas.
Pravi pas je ta: http://soncek.si/si/lavie-nosecniski-pas-i17377.shtml, vendar se ga nosi nižje kot na sliki - torej čez rito (pod križem) in čez sramno kost. Vkolikor bi ga nosile višje, še bolj trpi križ in pa samo lažno podpira trebuh (tega ni treba, ker imamo dovolj močno premo trebušno mišico, da vse podpira).

Sem tudi mislila, da me je tako močno začelo bolet v medenici, križu in pa pri sramni kosti zaradi teže, pa sem bila precej presenečena, da to v bistvu povzorča en hormon, ki se nam v nosečnosti izloča, ta pa povzorči rahlanje vezi v medenici, okoli križa in sramne kosti. Zdaj pravilno nosim pas, ki mi stiska medenico in moram rečt, da je bolečina dosti manjša user posted image

user posted image O, ful dobro. Jaz sem tudi iz fizioterapije. Me zanima, kaj vse bodo meni povedali. Kolikokrat si pa že bila pri njih?

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
18.11.2010 12:38:52   
vipercat
cao cveke

evo jest imam babi na obisku. zjutraj me je najprej nagonila k zdravnici -. ker se tale moj kašelj vleče že 3 teden in pravi da kašljam kot star pijanec. no zdravnica pravi da je samo viroza. potem smo šli na kavico, pa v nabavo, sedaj pa pomiva posodo, jaz pa cop za računalnik. kako že gre tisti pregovor: ŠTO JA VOLIM OVAJ REŽIM, JEDAN RADI A JA LEŽIM user posted image

se spomite, ko sem vam pravla da sva z mojim šla na neke pogovore o enem poslu v koper? včeraj so me klicali da sva v naslednjem krogu in da imamo v ponedeljek psiho teste user posted image . ta bo dobra user posted image

teyla - upam da te je dragi za obletnico lepo razvajal user posted image

pilotgirl7 - ne boj se da svojega dojenčka ne bi razumela. jaz sem čisto antibaby. do mojega falota nisem več kot 5 minut v rokah držala niti enega, bog ne daj da bi ga šele previla. bilo me je kar strah kaj bo... takoj vse znaš in razumeš, kot da je vse prirojeno. z malim sva fenomenaalen par... on zelo odrasel za 3 leta, jaz zelo otročja za 32 let user posted image

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
18.11.2010 12:54:01   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: hayabusa

IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7
Ravno to je mene zanimalo. Je res, da če spi dete v isti sobi kot mamica in očka, da je potem problematika kot jo je maurica napisala. Namreč, moja mama zagovarja, da mora v najini sobi spati, mlade mamice pa vse bolj, da morajo imeti svojo sobico od začetka. A obstaja kakšen univerzalni nasvet? Sicer vem, da univerzalnega nasveta ni.

Na žalost res ni univerzalnega recepta. Jaz sem pred porodom trdila da bo moj otrok od prvega dne spal v svoji postelji.

Tudi jaz sem imela teorijo spanja v svoji postelji. Priznam pa, da sem sama kriva, da je do njegovega 4 leta spal pri nama. Meni se enostavno ni ljubilo ukvarjat s tem. Pa tako fino se mi je zdelo, ko se je privil k nama. Pa tudi na začetku sem med dojenjem ponoči zaspala in ko je bil čas za naslednjo rundo, sem ga samo prestavila na drugo stran in spala naprej. user posted image No, vse se slej kot prej uredi. Če ne prej, pa čez 7 let.user posted image Jaz pravim, da zdaj ne spimo, ker so majhni, potem ne bomo spali, ko bodo večji in na koncu ne bomo spali, ker bomo mi stari imeli starostno nespečnost.user posted image

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
18.11.2010 13:23:12   
Nina33
Hoj!
Glede spanja: najboljš (pomoje user posted image ) je , da imaš obe opciji odprti user posted image . In da se ne obremenjuješ - res prehitro mine tisto cartanje user posted image . Čeprav na štartu je bilo men skor mučenje ne cartanje - tak mali, da te je strah, da ga boš povaljal (sploh atiji imajo še hujše strahove glede tega) ali pa pokril čez glavo... Poj je naš imel obdobje, ko je med pitjem skoz neki brcal - direkt v trebuh/mehur - party time user posted image . Je pa zdej po dveh letih (in traja že nekaj mesecev) vse super: spi po 12 ur, zvečer prebereva knjigico, ugasneva luč, se za par minut stiskava na najini posteljici poj gre pa k medvedku in ostalim prijateljem user posted image v posteljo, zvezdica mu eno odpoje in to je to user posted image . Je sicer trajalo vsaj pol leta, da smo prišli do tega - na štartu je zaspal samo med dojenjem, pa smo postopno z nošenjem v naročju, ležanjem zraven, božanjem... prišli do tega super "konca". Vse se zrihta, samo cajt pa živce rabiš user posted image .
Aja, ninice: naš si je okol prvega RDja "izbral" svojga medija user posted image , prej ni blo nč. Zdej ima p acel bataljon tega user posted image .
Super za fizioterapijo, sem tut jaz razmišljala, de svoje tegobe mičkeno napihnem in kakšen bonus "fašem" user posted image . Se rahljamo baje, ja, sam jaz ne vem, zakaj se "rahljam" že od prvega meseca user posted image user posted image . Sta me pa zjutraj razveselila krča (sinhrona seveda) v meča, me še zdej boli ko user posted image .
Mrežica: ja, je ko una za glavo "obvit", se jih dobi v kolutu za roke, noge , trup -različne velikosti, ista mrežica kt za une sexy gatke user posted image . Jaz sem jo v svoji službi "vzela" en konc, drgač se jih dobi v lekarni pomoje, ampak sam cel kolut verjetn user posted image Lohk skupi enga nabavimo pa ražrežemo user posted image .
Vipercat, jaz bi tut tkole user posted image . Tudi mene delo blazno fascinira: lahko sedim ure in ure in ga opazujem user posted image user posted image user posted image .
Mišyka, super za 3D user posted image user posted image user posted image . A poj je zihr punca? Slikce za pogledat pa le nekak zrihtej user posted image .
Hel, tut teb en aplavz za pregled, naj se ti cukr umiri, do Uzja maš pa še manj ko 2 tedna, kar je tut hitr mim user posted image . Jaz pa upam, de bo moj drugi tak ko tvij drugi user posted image . Za tretjega bom pa verjetn tut jaz za sredino user posted image . Je treba vse sprobat user posted image .
Čukica in FoxyLady - sej bo, vse bo super in z vama in z vajinima user posted imageuser posted image user posted image user posted image user posted image
Registrirana, hvala za link, mene tut skoz bolj ima tole darovanje (drugo itak ni bila nikoli opcija), bom še svojemu "predstavila" idejo user posted image .
Eko, zdej me bo zihr ven vrglo in bom mogla poj spet smaljije nazaj popat user posted image .
Za kosilo sem pa jaz tut brez idej: pomoje bo pašta s tuno user posted image .
Lep dan vsem!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
18.11.2010 13:53:26   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka

IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Modrci: kupi po porodu oziroma kot Meta, le enega malo pred rokom. jaz sem iz70/75C prešla na 80D/E user posted image . Ampak po porodu. Prej (en mesec prej) sem bila "šele" na 75/D. Pa muellerjevi so mi dobri, jih imam še user posted image . Za ponoči se mi je pa obnesla mrežica (Tosama jih dela, ne vem kako točno se jim reče) in pa ta velika tetra plenica pod njo, de nisem vsega zmočila user posted image .

Mrežica???? To mi je pa čist ZF

Ne vem, kaj je mislila Nina ampak jaz sem imela kar te mrežaste gate. Prerežeš mednožje in dobiš top.user posted image  To so nam v P sestre predlagale.

IZVIRNO SPOROČILO: hel32

Modrčki za dojenje, imam celo zbirkouser posted image , pa jih nisem nič uporabljala, tako, da, v tretje gre rado, mogče pa tokrat bo priteklo kaj iz jošk. Mere-pred 1 nosečnostjo 70A, pred drugo 80B, zdaj 90C, če bomo imel še 4. bom prava joškarcauser posted image user posted image user posted image user posted image ,

user posted image user posted image user posted image

Ideja za kuhanje: golaž in polenta

Spanje: jaz zraven otroka nisem upala spat, ker sem se bala, da ga bom poležala in potem sem ves čas na pol bedela. Spal je v svoji postelji zraven najine dokler ni začel spat malo dlje-sem že ponoči napisala. Pri 2 msecih je šel v svojo sobo, kar je 5 metrov stran od najine. Jaz žal ne zmorem spolnega življenja, ko je otrok v spalnici. Se ne morem sprostit.

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
18.11.2010 13:55:35   
FoxyLady
Foxy Lady in Cukica, zakaj točno so vama napovedali carskega, zaradi cukra, pritiskauser posted image user posted image user posted image Pri meni je vse BP, sam ta cuker me baše 100/h, ne vem, imam pred spanjem nižje vrednosti, kot pa zjutraj, kot da bi ponoči jedlauser posted image user posted image mislim, sicer sem se pa lepo sprijaznila z dejstvom, da je to dobro za otroka, in se res džim diete, pa saj bo,če bom pa za zvečer dobila inzulin, ga pa bom, vse da bo naše dete zdravo

Hel32- ja men je obljublen zaradi cukra,ker je možnost ,da bo večja in da ni potem kakšnih poškod na bebici in na meni. To je bil razlog,ki so mi ga navedli.Itak,pa da bom jemala insulin,če ga dobim se mi zdi še vedno bolje kot pa da se obremenjujem s tem ali nej pojem ali ne ŠŽ.

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
18.11.2010 13:57:55   
cukica
Zarad sladkorja naj bi imela Carski rez,če slučajen nebi bilo v redu sam zaenkrat mam vse poštiman občasen recimo enkrat na teden mam mal višjega.bomo videli kaj bodo rekli 30.11. se pa tud jaz ne bojim ne carskega ne inzulina.važen je,da bom kmalu imela moj zakladek v naročju.Se ga pa že prav vsi veselimo in ga komaj čakamo,...važen da je z njim vse o.k.

Hvala vam za lepe besede in spodbudo,....

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
18.11.2010 13:58:42   
cukica
P.S. marčevke so še vedno na 1 delu,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
18.11.2010 14:02:56   
tanjusi
P.S. marčevke so še vedno na 1 delu,...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja grozne smo....saj vas dohitimo, bote vidle user posted image user posted image user posted image user posted image

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
18.11.2010 14:18:07   
Juxy
IZVIRNO SPOROČILO: trsica

IZVIRNO SPOROČILO: Juxy

Evo mene pravkar s fizioterapije v stari porodnišnici. Pregledali so me, postavili diagnozo, dali eno vajo za delat, me naučili pravilno vstajat s stola in se tudi pravilno vsest ter me pravilno naučili nositi nosečniški pas.
Pravi pas je ta: http://soncek.si/si/lavie-nosecniski-pas-i17377.shtml, vendar se ga nosi nižje kot na sliki - torej čez rito (pod križem) in čez sramno kost. Vkolikor bi ga nosile višje, še bolj trpi križ in pa samo lažno podpira trebuh (tega ni treba, ker imamo dovolj močno premo trebušno mišico, da vse podpira).

Sem tudi mislila, da me je tako močno začelo bolet v medenici, križu in pa pri sramni kosti zaradi teže, pa sem bila precej presenečena, da to v bistvu povzorča en hormon, ki se nam v nosečnosti izloča, ta pa povzorči rahlanje vezi v medenici, okoli križa in sramne kosti. Zdaj pravilno nosim pas, ki mi stiska medenico in moram rečt, da je bolečina dosti manjša user posted image

user posted image O, ful dobro. Jaz sem tudi iz fizioterapije. Me zanima, kaj vse bodo meni povedali. Kolikokrat si pa že bila pri njih?

Zdaj sem bila prvič (eno dobro uro je trajalo). Če se bo stanje poslabšalo, moram drug četrtek nujno priti nazaj, če pa bo vse ok, pa imam kontrolo z novimi vajami čez dva tedna.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
   [Brisano sporočilo]
18.11.2010 14:30:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Juxy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1461
18.11.2010 14:34:52   
lil_
a ni blo za malinove liste, visje gor recen, da je se prehmal?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
   [Brisano sporočilo]
18.11.2010 14:44:05   
Brisani uporabnik

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 1463
   [Brisano sporočilo]
18.11.2010 14:46:17   
Brisani uporabnik

(odgovor članu lil_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1464
18.11.2010 15:24:54   
tamy82
Tale čaj za nosečnice je ziher ok že od prvega trimesečja naprej. Jaz sem ga precej pila zaradi slabosti na začetku, pa je moj MV čist ok user posted image Verjetno je res čisto malo teh listov noter in ne učinkujejo na MV.

Teyla danes pa nič glasu od tebe? Sta preveč praznovala včeraj? user posted image

Sem vam prejšnji teden pozabila povedat eno resnično anekdoto, na račun katere smo se smejali cel teden user posted image
Nečaku od mojega so povedali, da je mama user posted image in da bodo dobili user posted image , ampak da naj nekaj časa še ne pove tega v vrtcu, da bo še malo skrivnost. Potem pa pride naslednji dan do mame in ji pravi, da bi on v vrtcu povedal samo, da je user posted image , ne pa tudi, da bodo dobili user posted image ... user posted image So posrečeni tile mulčki user posted image

Uživajte!
Pa upam, da mate kej lepše vreme, pri nas dežuje user posted image No, je bilo pa vsaj dopoldne lepo vreme.
Aja, ob 18h mava MŠ, Sodelovanje mamice in očeta pri porodu ... me prav zanima kaj nam bo babica povedala user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1465
   [Brisano sporočilo]
18.11.2010 15:29:17   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tamy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 1466
18.11.2010 15:29:51   
tamy82
user posted image
nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

user posted image

1.2.
user posted image meta21, 30, Grosuplje, 2. user posted image , user posted image ,user posted image , user posted image , P: 26.11.
user posted image d3lfink4, 24, Celje, 1. user posted image , user posted image user posted image dvojajčna, user posted image  user posted image , P: ___
user posted image maurica, 26, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 1.12.
user posted image suzy29, 29, Laško, 4. user posted image , user posted image , user posted image , P: 8.12.
user posted image ciccina, 30, Piran, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

2.2.
user posted image bella, __, ______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Oxer, 28, Velenje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tanita, 20, Ljutomer, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image d´ori, 38, Rakek, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 14.12.
user posted image kiara24, 26, Kranj, 2.user posted imageuser posted image , user posted imageuser posted image , P: ___

3.2.
user posted image sisi8, 32, Zgornja Savinjska dolina, 3. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image ninchi9, 25, Maribor, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image rebeka84, 26, ______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image urshy*, 26, Domžale, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image annai, __, _______, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

4.2.
user posted image klara1, __, Novo mesto, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image sassy22, 28, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image
, P: ___
user posted image antoninap, 29, Kranj, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image nova_tukaj,
__, _______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image alyiah, 25, Prlekija, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Ribi Bibi, 30, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image MoSoNi, 29, Velenje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 1.12.
user posted image j6, 36, Ljubljana, 5. user posted image , user posted image user posted image user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image FoxyLady , 31, Polzela, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 7.12.

5.2.
user posted image tamina, 29, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image jekica, 32, Miklavž, 3. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image sara1986, 24, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 3.12.
user posted image Cukica, 27, Cerknica, 4. user posted image , user posted image , user posted image , P: 30.11., 1.12.
user posted image Rea35, 35, ______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

6.2.
user posted image vrtnica21, 33, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image HoneybeeMaja, 31, Maribor,1. user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: ___
user posted image Anonimna, __, _______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Teyla, 26, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 18.11.

7.2.
user posted image Juxy, 36, Domžale, 3. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 9.12.
user posted image tincha21, 21, Maribor, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image hayabusa, 30, _______, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , user posted image , P: 23.11.

8.2.
user posted image Grozdek, 28, Maribor, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tamy82, 23, Ajdovščina, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 24.11.
user posted image mamasita, __, _______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

9.2.

10.2.
user posted image Lola_J, 23, Brežice, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image marjetka, 28, ________, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image berti2, 34, ________, 2. user posted image ,user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image petrap, 26, Dolenjska, 2. user posted image , user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: 24.11.

11.2.
user posted image little*miss, 19, Ptuj, 2. user posted image , , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Patrisha, 25, Domžale, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 6.12.

12.2.
user posted image prvicmami, __, ________, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ____
user posted image ina5505, 40, Šentjur, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 23.11.
user posted image iluzija, 27, Kranj, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

13.2.
user posted image Nina33, 33, Kranj, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 22.11.
user posted image mija24, 24, Krško, 1. user posted image , user posted imageuser posted image , P: 23.11.

14.2.
user posted image trsica, 33, Kranj, 2. user posted image , user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: 26.11., 1.12.
user posted image Tretjedete, 35, ______, 2. user posted image , user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Zasi, 27, Lovrenc na Dravskem polju, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image aktak, 31, Kobarid, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: 29.11.

15.2.
user posted image hel32, 34, Lovrenc, 3. user posted image , user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: 30.11, 1.12.
user posted image šebela, 28, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 22.11.

16.2.
user posted image Jane77, 32, Krško, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

17.2.
user posted image Barva, 33, Kamnik, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

18.2.
user posted image mateyci, 28, Novo mesto, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 30.11.
user posted image Jo@n, 34, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 30.11., 3D UZ: 19.11.

user posted image

19.2.

user posted image Registirana, 31, Štajerska, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 1.12.

20.2.
user posted image mica13, 29, Posavje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

21.2.
user posted image DIANE, 29, Ljubljana, 3. user posted image , user posted image ,user posted image , P: ___
user posted image valek, 29, Ptuj, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 22.11.

22.2.
user posted image PilotGirl7, 30, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 22.11.
user posted image IsabellaLana, 26, Novo mesto, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Mišyka, 29, Škofja Loka, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

23.2.
user posted image lil_, 23, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: 24.11.
user posted image vipercat, 32, Trebnje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 25.11.OGTT, RH-: 2.12.

24.2.
user posted image samsara04 , 27, Piran, 1. user posted image , user posted image , user posted image , 3D: 19.11., P: 14.12.

25.2.
user posted image pinwheel , __, ______, 2. user posted image , user posted image user posted image , P: ___

26.2.
user posted image
muca5
, 31, Ptuj, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image lutika89, __, _______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

27.2.
user posted image babynitka, 25, ______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image inia,30, _______, 2. user posted image , user posted image  user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

28.2.
user posted image tarikata, 23, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tanjusi,__ ,______ , 3. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image arca, 32, _______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image biljana l, 32, Novo mesto, 4. user posted imageuser posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: 3.12.

Skupaj nosečk: 79 user posted image user posted image
Srečke z user posted image user posted image : 5 user posted image user posted image

user posted image : 23
user posted image : 21
user posted image : 40

Z nami so bile:
 user posted image N.M user posted image
user posted image srečica17 user posted image
user posted image huda83 user posted image
user posted image abv1 user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

user posted image PA ŠE NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ :

user posted image Nosečnost po tednih:
1. tromesečje:
2. tromesečje:
3. tromesečje:

user posted image Materinska šola:
http://www.my4m.com/_ostalo/szs/sola_za_starse.html
http://www4.kclj.si/admin/organigram/00016f-000215.pdf

user posted image Kaj vzeti s sabo v porodnišnico
user posted image Paket za novorojenčka
user posted image Porodniški dopust
user posted image Informativni izračun višine "porodniške

Urejanje dokumentov:
1. urejanje dokumentov pred porodniški dopustom:
2. očetovski dopust:
3. kako do pomoči ob rojstvu otroka:
4. priznanje očetovstva:
5. otroški dodatek:
6. zdravstveno zavarovanje novorojenčka:

< Sporočilo je popravil tamy82 -- 18.11.2010 15:33:01 >

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
18.11.2010 15:40:51   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: hayabusa

Bojda bi naj blo s temi ninicami tako ja. Meni so čisto mimo, ampak, moja tamala je pa drugega mnenja. Ko se je ponoči drla in sem ji hodila dudo vtikat, si je vzela mojo roko in si jo dala na obrazek. Nekaj časa sploh nismo pogruntali kaj bi to naj bilo, dokler nekega dne nisem v postlci pozabila ene tetra plenice in od takrat naprej ima ninico. si jo je kar k sebi potegnila in spi s to plenico. Pa sploh ne rabi met vonja po mami, (hvala bogu) je lahko čist sveža, glavno da je. Edino kar sem od začetka hodila gledat je, da se ni preko glave pokrivala ker sem se bala da se mi zaduši in sem jo non stop odkrivala. Pa še zdaj se pokriva preko glave

Pr nas je pa recimo blo lih kontra. Kupila sem mu ninico, ker pač ni bil nikol ljubitelj spanja in se je vedno samo razjezil in jo vrgel ven iz pojstle. Zdej vsaj stisne mal kšnga pliškota včasih, ampak ko spi pa nč noče, vse porine stran. Mene bi pa mel, če bi hotla bit zraven user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: meta21

IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka

IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Modrci: kupi po porodu oziroma kot Meta, le enega malo pred rokom. jaz sem iz70/75C prešla na 80D/E user posted image . Ampak po porodu. Prej (en mesec prej) sem bila "šele" na 75/D. Pa muellerjevi so mi dobri, jih imam še user posted image . Za ponoči se mi je pa obnesla mrežica (Tosama jih dela, ne vem kako točno se jim reče) in pa ta velika tetra plenica pod njo, de nisem vsega zmočila user posted image .

Mrežica???? To mi je pa čist ZF

Ne vem, kaj je mislila Nina ampak jaz sem imela kar te mrežaste gate. Prerežeš mednožje in dobiš top.user posted image  To so nam v P sestre predlagale.

Še vedno mi ni jasn, zakaj bi se neko mrežo dajala okrog telesa. Mogoče sem sam jst čudna user posted image

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
   [Brisano sporočilo]
18.11.2010 15:48:38   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Mišyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 1469
18.11.2010 16:17:52   
vipercat
jest sem tudi v porodnišnici maznila ene dvoje tiste mrežaste gate in uživala doma v njih. sso res dobra pogruntavščina. tudi za majčko prav pridejo. na pradavice daš vatko, okoli pa to mrežico, pa nikoli ni nič mokrouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1470
18.11.2010 16:28:06   
lola_J
Živjo čvekice!

Po zeeeelooooo doooolgem času se vam zopet javim. Pa sej ne da bi bila tolk zaposlena, sam enostavno se mi ne da tipkat. Berem pa vas redno skoraj vsak dan. Res ste prave čvekice in vas je prav super brat! Le tako naprejuser posted image .
Kar se pa tiče stanja pri nas je pa tako tako. Prejšni vikend oz. iz sobote na nedeljo sem preživela dan v bolnišnici oz. porodniščnici. Fasala sem eno super vnetje (glivično in bakterijsko). Ponoči me je začelo spodaj fajn bolet oz. bolj kosti medeničnega dna. Tako, me je špikalo v prvi nosečnosti potem zadnje tedne, ko se kosti pripravljajo počasi na porod. Malo mi je bilo sumljivo, ampak pač v nosčenosti te skoz nekaj boli, tako da se nisem nekaj preveč obremenjevala. Potem pa grem na WC in opazim malo rjavkastega izcedka. Je že res, da imam non stop neke izcedke, ampak takšnega kot kavno usedlino pa še nisem imela. In takoj sem vedela, da to pa nekaj ne bo vredu. In šibam na urgenco po naptonico ter naprej na pregled v porodniščnico. Pač bila je soboto in drugega mi ni preostalo. Tam so mi posneli že CTG, ki je bil ok, potem pa še vse ostale preiskave (UZ, pregled, kri, vodo,...) in so rekli, da bom do naslednjega dne ostala notri. Siceer sem bila malce šokirana, ker tega nisem pričakovala. Ampak za otročka tudi to potrpim. No bolečina je počasi pojenjala in sedaj me ne boli več. Čakam pa še ene izvide, da mi določijo katero bakterijo imam, da mi dajo prave antibiotike.
Tako drage moje, če imate kakšne sumljive izcedke, kar omenite sovjemu G in mu malo zatežite. Men je skoz govoril, da izcedki so v nosečnosti normalni. Ampak pri meni očitno ves obilen izcedek ni tako normalen, kar je privedlo do hudega vnetja.

Drugače malček veselo raste, spola še vedno ne vemo. Zadnjič sem hotela izvedeti, pa se je tako sramežljivo skrival/a, da nismo nič videli. Imamo pa že 1200 g, kar je kar dosti, glede na teden (27/28 tednov). Če bo katera urejala seznam, naslednji pregled (redni) imam 14.12. Me pa vmes čaka še kontorla, glede na stanje. Ampak to je že izven voznega redauser posted image . No čuvajte se in pridno požajte svoje bušije, še malo pa jih ne bo več.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 1471
18.11.2010 16:35:13   
Teyla
Živjo punce

Se počutim že tako odtujeno, pa me samo 24 ur ni bilo gor.

ninchi9 super za pregled in da si videla dojenčka. To si imela ultrazvok, da se je tako dobro videlo? A če se tako zgodaj obrne na glavo, to nima nobene veze, in v vsakem primeru tako ostane?

d'ori super, da je vse ok. S kg in hujšanjem ti pa ne znam preveč dobro svetovati. Mogoče ti bo najlažje, če si recimo vzameš za kosilo za dobro žlico manjšo porcijo oz nehaš jest, ko še nisi čisto sita. To je vsaj meni najlažje. Potem pa čez nekaj minut kozarec vode čez, pa se počutiš kot da si pravkar pojedel celo mizo dobrot.

modrc nam je ravno včeraj rekla, da naj ne kupujemo modrca pred rojstvom otročka, če pa že pa 1 ali 2 št.večjega. Ampak razlika med eno in drugo je kar velika. Jaz recimo nisem zamenjala niti enega modrca, je pa res, da jih kar konkretno napolnem pa nekaj jih ne nosim, ker me tiščijo. Imam pa 80b, ker s 75 ne morem sploh dihat. 

Zdajle moram šibat, ker grem v knjižnico po knjige, ki ste jih priporočale, potem pa na šolo za starše-zadnjič.
Se še kasneje oglasim, ker vas nisem še vseh prebrala, mislim da imam še 2 strani, če ne 3.

(odgovor članu lola_J)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
18.11.2010 16:43:47   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

Najbrž je Nina33 mislila, da je pač uporabljala mrežico in plenico ponoči, ker je udobneje kot imeti modrc gor čez noč. Jaz sem si prsi kar na rahlo ovila s plenico, da nisem močila postelje z mlekom. user posted image

Tako ja, lahko pa tudi podnevi, če te modrc moti, da ti glih mleko ne kaplja po trebuhu oz. po majci. Namesto plenice si lahko daš notri tudi blazinice za dojenje.

Neposredna povezava do sporočila: 1473
18.11.2010 16:50:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tretjedete
PilotGirl7, hja, čimprej se boš sprijaznila, da nekaj časa ne bo spanja več kot par ur v kosu, bolje bouser posted image ... Ampak se na vse navadiš... Bistveno pa je, da si sproščena, ker dojenček čuti tvojo napetost, nesigurnost, stisko...

Jaz sem se že sprijaznila, samo bi pa vseeno rada vzporedno faks delala ;) Željo in voljo mam, da nebi letnik stran vrgla. Drugo je, če bom uspela. No vsaj od 3 meseca naprej, da bi spal več ur skupaj, da bo moja glava tok brihtna, da se bi lahko učila.

Trsica dobro si napisala o spanju ;) Se kar podpišem :) Jaz pa tko rada spančkam ;) Me je pa že zdrisiralo, vsak dan se zbudim ponoč ob 3-4h pa potem ob 6-7 zjutraj. Mam kar ustaljen urnik ;)

(odgovor članu Tretjedete)
  Neposredna povezava do sporočila: 1474
18.11.2010 16:58:53   
lutika89
hey punce user posted image js vam komi sledim-berem vas vsak dan,sam mi pol časa zmanka za pisanje user posted image
evo tut mi smo že meli pregled ta mesec-vse oky,UZ nisem mela,sem pa poslušala srček-vsaj to user posted image
mal sem bla kregana,zato ker sem se preveč zredila-se mi nikjer ne vidi da bi se zredila za 10 kil..za kolko ste se pa ve zredile??test za cuker ne bom mela,zato ker naj bi bla še premlada,za nosečniški sladkor user posted image a ima katera probleme z zatekanjem rok in nog in če katera pozna kako fajno kremico za dlesni,ker men nenormalno krvavijo user posted image

ja nič čuvajte se,pa se ga tipkamo user posted image

ps. nasledni pregled mam 21.12. in takrat tudi dobim vse papirje za porodniško in paket-a že kera kaj ve kateri paket bo vzela??

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?