|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
18.11.2010 0:09:05   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

IZVIRNO SPOROČILO: meta21
Glede spanja v svoji sobi imam pa jaz tako izkušnjo, da ko smo ga preselili pri 2 mesecih, ko je spal ca. od polnoči do 7h zjutraj in mi ni bilo treba vsake 2-3 ure vstajat, je začel vsak dan dlje spat. Po 14 dneh je spal 12 ur v kosu brez hranjenjauser posted image

Kaj bi jaz dala za tak luksuz user posted image . Si nisem predstavljala, da bi mogla v sosednjo sobo hodit tko pogosto kot je on hotu user posted image . Če bi pa lepo spal...pa če bi imela plac...kt zdej bomo brez dnevne  - bomo imeli pa otroško sobo user posted image

Ja, sej se bojim, da mi bo tal drugi vse vrnil. Lovro je relativno nezahteven otrok, tako da zna bit kar šok, če naslednji ne bo. Nosečnost je že precej drugačna in ker očitno ni drugega spola ... hm!?

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1426
18.11.2010 0:12:40   
Nina33

Mah, sem mislila it počas, sam sem mal v dvomih glede tega user posted image Pametno gledat, kaj je že to user posted image

user posted image

Aaaaaa user posted image user posted image user posted image Jaz znam sam tkole: user posted image

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 18.11.2010 0:13:16 >

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1427
18.11.2010 0:15:35   
Nina33
Nosečnost je že precej drugačna in ker očitno ni drugega spola ... hm!?

Tut tuki, tut tuki user posted image . Čist drugačna namreč. Sam de bom jaz zadovoljna, če bo tut poj na štartu kej drgačno user posted image . Poj pr dveh letih (no, tut že prej) je pa lohk enako priden user posted image .

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1428
18.11.2010 0:23:35   
meta21
Joj, jaz sem šla pa zdaj pogledat svoje albume izpred 2 let in nekaj pa sem se kar raznežla. Se je še mož prislonil na vogal kavča in gledal z mano. Kako hitro pozabiš kakšni micenčki so-zdaj je pa že meter velik in mi tako nazaj pove, da mi ni nič jasnouser posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1429
18.11.2010 0:30:57   
meta21
Nič .......user posted image  zdaj..... user posted image  

Se tipkamo .... user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1430
18.11.2010 0:31:50   
Nina33
user posted image Mene je kar mal "groza"- sem tolk pozabila v tako kratkem času user posted image Jaz sem zadnje dni/tedne vsa raznežnena ko ga samo gledam kako "raste"... je vsak dan kaj novega... Pa takooo majhen je bil user posted image zdaj pa tak fant že. Slikic pa "rajš" ne gledam user posted image , preveč zamakam poj
Lahko noč, bom jaz tut počas šla ovčke štet user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 18.11.2010 0:33:47 >

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1431
18.11.2010 7:14:49   
cukica
Dobro jutro!!!!

user posted image

Ne morem nikakor spati sem neki nervozna,bo bolš upam,da se to najino stanje kmalu uredi drgač nevem kaj bo.Sej vem,da mam v tikerčku napisan 28 t in 5 dni kar pomeni 29 teden,...Ne vem kako mi računajo v Lj.Sej ni važen važen je,d dobim to štručko našo kmalu v naročje,...Včeraj sem dobila paket pleničk,pa eno vrečo cunjic,tko,da mam kr velik za prat in likat in se bom danes lahko mal zamotila,....Morem še vse pregledat in nekaj stvari bom dala od brata ženi,ker tokrat bodo meli tudi oni fantka,...

Nič lep dan ,....

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1432
   [Brisano sporočilo]
18.11.2010 8:00:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu cukica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1433
18.11.2010 8:20:08   
maurica
jutro!

jaz sem si pa danes rezervirala v knjižnici vse tiste knjige, ki ste jih predlagale in jih grem pol iskat. danes popoldan bo bralni krožek user posted image . tako da hvala za ideje!!

cukica; na stran skrbi kolikor se le da user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1434
18.11.2010 8:42:27   
Mišyka
Uf, sem se namatrala, da sem vas prebrala za en dan nazaj.

Včerej smo bli na 3D, smo vidli našo punčaro, ki je sicer spančkala obenem pa me neki brcala. Vse ok, v mejah starosti. Zraven sva mela še malega in mu je blo en čas zanimivo, pol je pa začel bager po meni vozit in me božat (ker sem pač ležala, pa zdravnica...-mogoče je sklepal, da me kej boli), v glavnem je blo vse drugo bolj zanimivo. Dobila sem pa samo filmček na DVD ker ta aparat slikic ne posnema - si bom probala sama iz filmčka kšno narest, če bo šlo.

Modrci: kupi po porodu oziroma kot Meta, le enega malo pred rokom. jaz sem iz70/75C prešla na 80D/E user posted image . Ampak po porodu. Prej (en mesec prej) sem bila "šele" na 75/D. Pa muellerjevi so mi dobri, jih imam še user posted image . Za ponoči se mi je pa obnesla mrežica (Tosama jih dela, ne vem kako točno se jim reče) in pa ta velika tetra plenica pod njo, de nisem vsega zmočila user posted image .

Mrežica???? To mi je pa čist ZF

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 1435
18.11.2010 8:42:31   
sara1986
Dobro jutro ..

Še jutri, pa spet dva dni počitka, vauuuuuuuuuuuuu Komaj čakam .

A veste kaj bi danes jedla? Sirov burek   In si ga grem med malico kupit

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 1436
18.11.2010 8:48:17   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Tukaj sem našla nosečniški pas, ne vem pa če je ok?! Kaj menite?
http://trgovina.reha-oprema.com/elasti-ni-nose-ni-ki-pas.html

a ni ena napisala da ima da-da pas al kako se že reče, mislim da je tisti pol cenejši!
Glede vonja po mami je pa res 100 in ena teorija  : baje je fino "ninico" imeti čez dan pri sebi in jo ponoči dati malemu, da voha mamo in je pomirjen. Se pravi glih kontra tisti teoriji o spanju v drugi sobi  . Pr nas ni palilo nič, mama je mama in ne tista "ninica"  . "Zavoha" me pa še zdej na 100m  .

Bojda bi naj blo s temi ninicami tako ja. Meni so čisto mimo, ampak, moja tamala je pa drugega mnenja. Ko se je ponoči drla in sem ji hodila dudo vtikat, si je vzela mojo roko in si jo dala na obrazek. Nekaj časa sploh nismo pogruntali kaj bi to naj bilo, dokler nekega dne nisem v postlci pozabila ene tetra plenice in od takrat naprej ima ninico. si jo je kar k sebi potegnila in spi s to plenico. Pa sploh ne rabi met vonja po mami, (hvala bogu) je lahko čist sveža, glavno da je. Edino kar sem od začetka hodila gledat je, da se ni preko glave pokrivala ker sem se bala da se mi zaduši in sem jo non stop odkrivala. Pa še zdaj se pokriva preko glave

Največji žur je pa, ko si otrok zna sam poiskat dudo in vtaknit v usta. Ti prihrani kar nekaj vstajanja. Mi smo imeli 4 dude v pojstli in ko je začel krilit, je skoraj sigurno eno zadel.

Luxuz- moja jih ni iskala do enih 10mesecev pa jih je blo celga hudiča v postelji.

Dobro jutro user posted image
Ja, sej se bojim, da mi bo tal drugi vse vrnil. Lovro je relativno nezahteven otrok, tako da zna bit kar šok, če naslednji ne bo. Nosečnost je že precej drugačna in ker očitno ni drugega spola ... hm!?

O tem sem tudi jaz razmišljala. Večina drugorojencev je bolj "divjih" od prvega in si ne znam predstavljat kaj šele bo če je že prva ven .

In ker je sara že omenla hrano, kaj se dans kaj kuha, meni spet d+fali ideja

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 1437
18.11.2010 8:54:42   
tamy82
Jutro user posted image !

d'ori važno, da je vse ok s tabo in tvojim user posted image . Za kilce pa bo res težko jih držat ... ampak sej bo! user posted image

Glede spanja: upam,da bo najin user posted image podedoval kakšen gen za to od očija, ker jaz sem kot dojenček zelooo malo spala user posted image Moj je pa še vedno priden za spat user posted image

Modrčki za dojenje: ja verjetno bom res samo enega kupila prej (čim kasneje), ostalo pa že nekako po porodu. Če ne drugega bom že mamo poslala po to, ker moj se najbrž ne bo ravno znašel s tem user posted image

Sicer pa, nina33 in meta21 zanimive nočne debate user posted image

Mišyka super za 3D! user posted image

Lep dan vsem, čim bolj uživajte in pazite na svoje trebuščke! user posted image

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 1438
18.11.2010 9:01:38   
FoxyLady
Jutro!

Čukica-ne sekiraj se tolko,sej mam tudi jz obljubljeno možnost za januarja,pa tudi CR. Poleg tega mene cuker bolj matra kot tebe. En teden prej ali poznej se sploh ne pozna. Tak da koj brez panike in skrbi.VSE BO OK!!!!

Upam,da si me razumela kaj sm ti želela povedati

< Sporočilo je popravil FoxyLady -- 18.11.2010 9:02:50 >

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1439
18.11.2010 10:31:04   
cukica
Ja ja vem kaj si hotela povedat sej bo sej vem,...Mal vam moram pojamrat,....
Ne vem kje naj se lotim dela,...Se mi trenutno ne ,da nič pa še dež pada,tko da je res zoperno,....
Drug eden ma Tast rojstni dan tko,da si moram še kupit stvari za torto,in pa napolitanke,...Moj pravi,da mu bo dal kr kakšno položnico za plačat pa bo,...Ja ima včasih ideje za znoret,...
Sej se bo poštimal vse počas sam me ubija vse skupi,ker nama gre zadnja dva meseca z ene skrajnosti v drugo,...Res rabim en oreng odklop še zadnjič preden pride naša bebica,....

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu FoxyLady)
Neposredna povezava do sporočila: 1440
18.11.2010 11:02:10   
Tretjedete
Ojla vsem!

Registrirana, si pridna, da toliko bereš... Sama sem prej ful brala, zdaj pa dosti, dosti manj, pa še to povečini knjige o starševstvu, vzgoji, vmes pa pade kakšna uspešnica... Počasi se bom lotila tiste Jej, moli, ljubi. Jo je že katera prebrala??

Glede nosečniškega pasa: imela sem v mislih tega; no, jaz sem tega http://www.da-da.si/node/23 vzela... Cena je 15 eur. Bom poročala o izkušnjah...

PilotGirl7, hja, čimprej se boš sprijaznila, da nekaj časa ne bo spanja več kot par ur v kosu, bolje bouser posted image ... Ampak se na vse navadiš... Bistveno pa je, da si sproščena, ker dojenček čuti tvojo napetost, nesigurnost, stisko...

cukica, samo da je z detecem vse ok...

tamy82, prebrala celouser posted image  Mi je res všeč; seveda ni zdaj od A do Ž suho zlato, ampak mi je njuna filozofija na splošno zelo blizu... Pa to skupno spanje je tudi neki tabu, te znajo vsi čukasto pogledatiuser posted image . meni osebno pa ni nič lepšega, ko se vsi skupaj stisnemo... In bomo tudi to prakticirali... Sem pa že toliko stara, da mi dol visi, kaj si kdo misli. Življenje je samo eno in živela ga bom tako, kot se meni zdi pravuser posted image . Glede modrčka za dojenje: sem enak primer kot ti, pred nosečnostjo 75 B, zdaj 75 C; sem vzela modrček za dojenje od da--da (www.da-da.si), številka M (po njihovi tabeli); paše mi fenomenalno, že zdaj ga nosim (stari premali, se pa mi je zdelo brezveze kupovati navadne, za teh par mesecev), pa tudi ko pride še mleko, bo mi brez dvoma prav; je ravno prav raztegljiv... Je pa tudi brez kosti in brez šivov... Poskusi; če ti ni všeč, itak lahko brez problemov vrneš...Tisti iz Mullerja pa mi ne potegnejo, pa tisti šiv direkt preko bradavice....

meta21, ja, 5 ur v kosu se šteje da je otrok prespal celo nočuser posted image  Pa hvala za obširen seznam...

Tepeža, niti po roki, pa ne podpiram, mi smo zvozili brez tega, ker kot je napisala nina33, kako naj potem otroku razlagam, da se ne tepe, če pa sama to prakticiram...

Rastejo pa tako, daje groza.... In čas neverjetno hitro leti... Zato je treba vsak dan maksimalno izkoristiti...

Se beremo...

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1441
   [Brisano sporočilo]
18.11.2010 11:20:10   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Tretjedete)
  Neposredna povezava do sporočila: 1442
18.11.2010 11:28:57   
hel32
Ojla

Sem dolžna še poročilo iz včerajšnjega pregleda, sicer je bil bolj na izi in na hitro, ampak tam sem pa mogla bitiuser posted image , vse BP, UZ imam pri naslednjem pregeduuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image komaj čakam, da vidim, kaj skrivamo med nogicami, sicer so mi že vsi napovedali deklico, no, jaz nič ne rečem, dokler G. ne reče, kaj je, in da bom končno lahko kupila kak lep roza kopletek, ker so tako cart, da se bi kr stopila.

Naslednji pregled imam 1.12., za kontrolo cukra pa 30.11.!!

Foxy Lady in Cukica, zakaj točno so vama napovedali carskega, zaradi cukra, pritiskauser posted image user posted image user posted image  Pri meni je vse BP, sam ta cuker me baše 100/h, ne vem, imam pred spanjem nižje vrednosti, kot pa zjutraj, kot da bi ponoči jedlauser posted image user posted image mislim, sicer sem se pa lepo sprijaznila z dejstvom, da je to dobro za otroka, in se res džim diete, pa saj bo,če bom pa za zvečer dobila inzulin, ga pa bom, vse da bo naše dete zdravo. Cukica, ti se pa ne jezi tolko, ker to škodi otročku, on vse čuti, glavno je, da je z njim vse kot mora biti, in nič druga ni važno, uživaj v brcikah, pogovarjaj se z njim, pripravi vse potrebno če bo treba slučajno kaj prej it rodit,....bodi optimistična, to zelo pomaga, drži se.

Nosečniški pas-jaz sem ga kupila v Popku, in dala zanj 19€, je uvožen, in Anglije, in meni je zakon, ga imam gor kr cel dan, ker drugače me odspodaj vse boli, pa križ in noge pa čće bi stal več, bi se splačalo, ga pa nosim že dober mesec, je zlata vredenuser posted image

Ninica, naš ima enega psa ki ga je dobil za RD od starejše sestrice in brez njega ne gre spat, niti, ko ga operem ne pusti, da se posuši.

Glede karakterja naslednjega otroka- hm, ravno razmišljam, 1. ni spala na jedla, skratka, obup, do enih 6-7 mesecev sem hodila kot zombi, 2. čisto nadsprotje, spi, od 1 dne, kar je doma, celo noč, to pomeni od 20-8 zjutraj+podnevi, zelo rad papauser posted image , skratka čisto nadsprotje, upam, da bo 3tji nakje vmesuser posted image , sicer, smo pa navajeni vsega hudegauser posted image

Moderčki za dojenje, imam celo zbirkouser posted image , pa jih nisem nič uporabljala, tako, da, v tretje gre rado, mogče pa tokrat bo priteklo kaj iz jošk. Mere-pred 1 nosečnostjo 70A, pred drugo 80B, zdaj 90C, če bomo imel še 4. bom prava joškarcauser posted image user posted image user posted image user posted image , finta je v tem, da mi joške rastejo, sam not ni ničuser posted image user posted image no, saj so lepe take polne, kot bi bile napumpane, sam, toooo muchhh.

In, kaj naj kuhammmmmuser posted image user posted image

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Tretjedete)
Neposredna povezava do sporočila: 1443
18.11.2010 11:38:09   
Patrisha
user posted image Registrirana dober link! koncno imam nekaj mojih sumov skoraj 100 % potrjenih!

"Skupina za transplantacijo krvotvornih matičnih celic Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani ne priporoča  shranjevanja lastne popkovnične krvi v  privatnih bankah. Z lastnimi krvotvornimi matičnimi celicami iz popkovnične krvi  ni mogoče zdraviti dednih bolezni, vprašljivo je tudi zdravljenje rakavih bolezni, kot je levkemija. Verjetnost, da bo oseba potrebovala shranjeno lastno popkovnično kri za zdravljenje s transplantacijo krvotvornih matičnih celic v prvih 20 letih življenja  je izredno majhna in znaša od 0,001% do 0,04%. V primeru potrebe po takšnem zdravljenju  je zelo verjetno, da bodo na voljo tudi drugi viri ustreznih matičnih celic, boljši od popkovnične krvi" na to so me ze opozorili, in, da te banke po domace povedano nap.. user posted image in se MASTNO zakasirajo! In me prav veselo, resno zanima, ce se bodo aktualne cez 10, 20 let, ce pride do kake "stale"??!!?? konc koncev je vazno, da se denar na startu pobere in ni vec duha ne sluha o tem.. Bom kr rajsi kak €pristavla na TRR kot pa v to.
Ehehe morem povedat, da moje ucenje kr fino napreduje :) ( se ocitno poznajo dvojni mozgancki, sicer je pikica lepo pridna, ko se pogovarjam sama z sabo user posted image user posted image user posted image user posted image )cukica in vse ostale user posted image ( sicer ideja, da nekomu placas kako poloznico sploh ni slaba... konc koncev folk te zametava z kakimi "bednimi" neuporabnimi darili, tu pa tocno ves, da mu olajsas mesec - sicer denar ima isto vlogo, ampak se ga prej porabi za kake prckarije..  ).

mišyka user posted image user posted image za pregled..
uzivajte in lep dan!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1444
   [Brisano sporočilo]
18.11.2010 11:41:06   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Patrisha)
  Neposredna povezava do sporočila: 1445
18.11.2010 11:43:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: maurica
pilotegirl; upam, da boš šla z izpitom dobro skozi! user posted image

jaz si tudi želim, da bi imeli srečo in da bi naš user posted image čim več spal ponoči. sem slišala teorija, da če je otrok v isti sobi s starši in se ponoči zbudi, zavoha mamo in se potem začne dreti. če pa je v svoji sobi, pa zaspi nazaj (razen če mu kaj ne fali). mah, teh teorij je itak milion. včasih je najbolj poslušati sebe in ubrati staro kmečko logiko user posted image

Ja enako upam, da sem ga dobro pisala ;) Naslednji teden mam še dva. Upam, da mi čem več uspe.

Ravno to je mene zanimalo. Je res, da če spi dete v isti sobi kot mamica in očka, da je potem problematika kot jo je maurica napisala. Namreč, moja mama zagovarja, da mora v najini sobi spati, mlade mamice pa vse bolj, da morajo imeti svojo sobico od začetka. A obstaja kakšen univerzalni nasvet? Sicer vem, da univerzalnega nasveta ni. user posted image Vendar nebi rada imela istoh težav kot sem jaz imela, ko sem se dejansko bala bati sama spati v sobici in so bile cele traume. Še zdej se spomnim, kako hudo je bilo zmano. Res da sem bila zeloo bolana in pobolnicah, da me je zato potem mama čisto nase navezala in spanje v isti sobi do enega leta in pol. Vendar vseeno, nočem škodovati otroku.

Nina33 kaj je to taka mrežica kot jih dajo na glavo pri poškodbi? Zanima me, kje si jo kupila? Pa hvala za nasvet knjigice ;)

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 1446
18.11.2010 11:47:38   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha

user posted image Registrirana dober link! koncno imam nekaj mojih sumov skoraj 100 % potrjenih!

"Skupina za transplantacijo krvotvornih matičnih celic Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani ne priporoča  shranjevanja lastne popkovnične krvi v  privatnih bankah. Z lastnimi krvotvornimi matičnimi celicami iz popkovnične krvi  ni mogoče zdraviti dednih bolezni, vprašljivo je tudi zdravljenje rakavih bolezni, kot je levkemija. Verjetnost, da bo oseba potrebovala shranjeno lastno popkovnično kri za zdravljenje s transplantacijo krvotvornih matičnih celic v prvih 20 letih življenja  je izredno majhna in znaša od 0,001% do 0,04%. V primeru potrebe po takšnem zdravljenju  je zelo verjetno, da bodo na voljo tudi drugi viri ustreznih matičnih celic, boljši od popkovnične krvi" na to so me ze opozorili, in, da te banke po domace povedano nap.. user posted image in se MASTNO zakasirajo! In me prav veselo, resno zanima, ce se bodo aktualne cez 10, 20 let, ce pride do kake "stale"??!!?? konc koncev je vazno, da se denar na startu pobere in ni vec duha ne sluha o tem.. Bom kr rajsi kak €pristavla na TRR kot pa v to.
Ehehe morem povedat, da moje ucenje kr fino napreduje :) ( se ocitno poznajo dvojni mozgancki, sicer je pikica lepo pridna, ko se pogovarjam sama z sabo user posted image user posted image user posted image user posted image )cukica in vse ostale user posted image ( sicer ideja, da nekomu placas kako poloznico sploh ni slaba... konc koncev folk te zametava z kakimi "bednimi" neuporabnimi darili, tu pa tocno ves, da mu olajsas mesec - sicer denar ima isto vlogo, ampak se ga prej porabi za kake prckarije..  ).

mišyka user posted image user posted image za pregled..
uzivajte in lep dan!

Se podpišem! No ravno to kar imaš napisano, sem jaz že veliko postov nazaj napisala. Da dejansko lastna popkovnična kri ne ustreza. Plačaš pa, da ne rečem kake grde besede. Še Še ko sem bila okoli 3 meseca, smo v službi dragega meli debato z nosečkam in od sodelavcev drage, ki so nosečke. Smo govorili o tej polimiki in jih poznam saj 6, ki jih je podrailo. Tako, da se bom sama isto odločila. Me nič ne kušta, če pa lahko pomagam zakaj pa ne! Tako, da darovanje podpiram! user posted image

(odgovor članu Patrisha)
  Neposredna povezava do sporočila: 1447
18.11.2010 12:16:41   
tamy82
Ja to glede matičnih celic se popolnoma strinjam. Tudi zadnjič na MŠ, ko nam je predaval en G, je rekel, da je tu še veliko nerazšičenih vprašanj, od moralnih do pravnih. Tako da sva se tudi midva odločila za javno banko, pa bo kar bo.

Kosilo: midva sva prej naredila testo za kruh, pa bova zdej še malo pice naredila za kosilo. Pa še iz polnozrnate mokice bo, tako da bo malo bolj zdravo vse skupaj user posted image

Spanje v istem prostoru: vsak sicer po svoje in najprej zagovarjam to, da je vsaka mama najboljši strokovnjak za svojega otroka ... vendar pa si niti ne predstavljam, da bi že takoj majhnega user posted image dala spat v svojo sobo. Ne vem, meni se zdi, da je to prevelik šok zanj. Pa v prvem letu ga skoraj ne moreš razvadit, razvadi se ga ponavadi kasneje, predvsem z materialnimi stvarmi in ne s preveč pozornosti. Ne vem, samo moje mnenje user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1448
18.11.2010 12:29:01   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7
Ravno to je mene zanimalo. Je res, da če spi dete v isti sobi kot mamica in očka, da je potem problematika kot jo je maurica napisala. Namreč, moja mama zagovarja, da mora v najini sobi spati, mlade mamice pa vse bolj, da morajo imeti svojo sobico od začetka. A obstaja kakšen univerzalni nasvet? Sicer vem, da univerzalnega nasveta ni.

Na žalost res ni univerzalnega recepta. Jaz sem pred porodom trdila da bo moj otrok od prvega dne spal v svoji postelji. boš ja, ko sem jo dala v njeno se je drla ko (nekaj ji tam ni pasalo-včasih je dovolj samo prestavit posteljico ker otroci bolj čutijo podzemne tokove kot mi, ampak midva ja nisva imela kam prestavit)V glavnem prvih nekaj dni je spala z nama oz.čez dan sama na najini postelji. s časoma ja potem spala v svoji postelji ampak sem bla ponoči preveč zdelana da bijo dajala nazaj al pa sva celo med dojenjem zaspali. Po 4. mesecu je spala še samo v svoji postelji ker se je pri nama tako razkomotla da skoraj nisva imela prostora in sva bila zjutraj čist polomljena.Pri 6. mesecih je teden ali dva čez dan spala v svoji sobi, ponoči pa pri nama v svoji postelji, nato pa je tudi ponoči začela spat sama v svoji postelji v svoji sobi..
Tako pa semspet cel roman servirala. Ne obremenjuj se s tem kdo kaj reče, naredi si tako da bo tebi fajn. Sicer pa se otroci tako kmalu nehajo cartat, da meni ni žal niti za en dan skupnega spanja. Je pa res, da smo jo očitno toliko hitro na njeno posteljo navadili, da imamo zdaj drug problem- ne more spat pri nama. Sem jo par krat hotela met ob sebi ko je bila bolana pa ni teorije da bi zaspala, kot da bi imela preveč prostora. Aja, pa uspavanje je tud znantvena fantastika. Eni starši zlo dolgo hodijo spat oz. ležat zraven otroka. Mi smo to vse rešli v prvih nekaj mesecih. Nismo je uspavali na rokah. Imela je vklopljeno glasbo, božala sem jo in zraven nje ležala. Potem sma izključili božanje, je bla samo glasba in da sem zraven ležala. Po tem pa smo še ležanje izključji da je bila samo glasba. Moram rečt da nam je vse to kar šlo čeprav je blo včasih težko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1449
18.11.2010 12:34:01   
Juxy
Evo mene pravkar s fizioterapije v stari porodnišnici. Pregledali so me, postavili diagnozo, dali eno vajo za delat, me naučili pravilno vstajat s stola in se tudi pravilno vsest ter me pravilno naučili nositi nosečniški pas.
Pravi pas je ta: http://soncek.si/si/lavie-nosecniski-pas-i17377.shtml, vendar se ga nosi nižje kot na sliki - torej čez rito (pod križem) in čez sramno kost. Vkolikor bi ga nosile višje, še bolj trpi križ in pa samo lažno podpira trebuh (tega ni treba, ker imamo dovolj močno premo trebušno mišico, da vse podpira).

Sem tudi mislila, da me je tako močno začelo bolet v medenici, križu in pa pri sramni kosti zaradi teže, pa sem bila precej presenečena, da to v bistvu povzorča en hormon, ki se nam v nosečnosti izloča, ta pa povzorči rahlanje vezi v medenici, okoli križa in sramne kosti. Zdaj pravilno nosim pas, ki mi stiska medenico in moram rečt, da je bolečina dosti manjša user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?