|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
9.11.2010 14:32:11   
FoxyLady

Lutika89-DOBRODOŠLA med nami!

Ja ta ringarja pa res nagaj komej sm gor pršla,bo treba mal obvestit moderatorje ,da mal pokukajo zakaj tok nagaja.

Pa to vreme,pr nas spet dežuje,user posted image .

Me pa nekaj zanima,a ima mogoče katera občutek da ji vse dol tiši?Jz mam ta občutek že zdej dva dni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 901
9.11.2010 14:33:44   
kiara24
  Pregled pa imam ta četrtek.... bomo videli kaj bo. Ker mmi je v petek dvakrat ratal čisto trd trbuh in malo krčev sem imela.... pa bejbija lepo čutim zato nisem nikamor hodila.

PilotGirl7- Meni so izmerli v prvo pri 34 T na zadnjem UZ, je bilo približek, dela pa to vsak G čisto po svoje, vsak ima drugačne metode.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 902
9.11.2010 14:36:00   
ninchi9
Delfinka - ojoj, sem se kr zjokala zdajle... user posted image user posted image Upam, da bo vse ok s tvojima pikicama.. Se pa le javi kaj iz bolnice, če boš prišla do interneta.. Vso srečo!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 903
9.11.2010 14:47:28   
Anonimen
Uf vem kako je rojstnimi dnevi. Mi smo zdele dali skos maminega, potem v decembru imamo pa kar 5 pa vse ožji sorodniki (bratje, dedek, moj rojstni dan,...)

(odgovor članu kiara24)
  Neposredna povezava do sporočila: 904
9.11.2010 14:49:30   
Tretjedete
Ojla!
Super za vse uspešno opravljene pregledeuser posted image

Dianatal gel: kolikor sem jaz slišala, je to bolj kot ne neke vrste lubrikant, da je tam spodaj vse bolj vlažno, ni pa nekih dokazpv, da bi kaj olajšalo sam porod. Tako sem slišalauser posted image . Jaz sem bolj pristaš epiduralneuser posted image

d3lfink4, en objem zate... Vem kako je pri dvojčkih, ko te itak vedno skrbi, ali en odžira hrano drugemu, ali kateri slabše napreduje... Moja dva sta na koncu imela porodno težo en 2700, drugi pa 2950... Ampak sta v mesecu dni ratala takšni bunki, da je jojuser posted image  Verjamem, da ti ni lahko, da boš morala ležati, ampak imej v mislih, da je to najbolje za tvoji punci. Pa internet si zrihtaj in leptopa, pa bo šlo...

lutika89, dobrodošlauser posted image

Se beremo

(odgovor članu FoxyLady)
Neposredna povezava do sporočila: 905
9.11.2010 15:00:38   
Anonimen
FoxyLady za pošto velja, ti kle pišem ker mi tam nekaj nagaja zs. Glede tiščanja, pa tko, bom spet napisala kar so v MŠ rekli. Tiši te lajko dam dva in to je to, dva dni je rekla, da je že preveč. Da je bolje poklicati G in mu povedati situacijo, da pregleda in preveri. Pa ne da bi strašila, tako je tudi ona rekla, čisto zaradi tvojega počutja, da se prekonrtolira. Ker se ti lahko medenica šeri, lahko pa kot neke vrste popatki. Pa krči kot popatki ne smejo biti več kot 5x na dan samo. To je vse moj spomin odnesel ;)

(odgovor članu FoxyLady)
  Neposredna povezava do sporočila: 906
9.11.2010 15:14:47   
sara1986
Jaz imam zaenkrat samo težave s hrbtenico.. Me tok boli po parih urah sedenja, da komi sedim v službi. Še dobr da delam sam še tri tedne, pol pa dopust in počivanje .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 907
9.11.2010 15:15:19   
d3lfink4
delfinka ne se sekirat, res, dejansko pri diabetesu porodnem je samo problem, da je otroček večji in težji. Sošolka in od boljše polovice sestrica je prej rodila po posvetovanju. Dejansko to je edino, da ne boš na rok rodila, da te bodo 14 do 10 dni prej dali popadke. Sošolka je rodila 10 dni prej in je res njena punčka bila zelooo velika 56 in zelo težka, jo je normalno povila, brez carskega. Načeloma, ker maš dvojčka, je večja verjetnost, CR ni pa nujno. Edino kar je tečno, da boš vsak teden visela v čakalnici. Bolje, da kontrolirajo. Edino pazi na pritisk, ponavadi je povezan z diabetesem, to je edina težava, ko se pogovarjam po forumih in z genikologi. Upam, da ti je povedala, da ko delaš test 100g da se moraš do testa držati nazaj čim manj sladkorja bele moke (kriha,...). Moji kolegici, so isto namerili preveč, se je držala nazaj in je šla na 100g test je blo vse ok. Dejansko je imela povišan cukrček zaradi prehrane. Skos je pač pila goste soke, ker so ji prijali.
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Pa sej jst nimam sladkorne, hb vsaj še to ne ... user posted image Jst mam problem bolj v obratno smer ... da je ena pupa, oz. njen trebušček pod spodnjo normalno mejo.

Drugače pa res ful ful hvala vsem za take lepe in vzpodbudne besede, zlate ste user posted image sej vem da j boljš tko, sam sm vseen žalostna ... pa sej bo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 908
9.11.2010 15:26:57   
Anonimen
Napačen nik zbrala usp. Tok postov, pol sem pa napačen nick dodala.

Ne bit huda, se opravičujem. Drugače pa ne bodi žalostna vse bo ok!

Držim pesti!user posted image

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 9.11.2010 15:28:27 >

(odgovor članu d3lfink4)
  Neposredna povezava do sporočila: 909
9.11.2010 15:27:38   
aktak
Pozdravljene klepetulje! Ko mi je nekako uspelo prebrat vse kar ste napisale sem se odločla, da se vam malček pridružim.
Torej moja malenkost bo tudi februarja povila prvo dete, kaj bo še ne vemo, ker smo se odločili, da se pustimo presenetit. Ne vem natančno kaj vam moram napisat, da me dodate na seznam - sem namreč poskušala ampak brez uspeha. lep deževen dan vsem user posted image

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 910
9.11.2010 15:29:26   
Anonimen
aktak dobrodošla!user posted image

(odgovor članu aktak)
  Neposredna povezava do sporočila: 911
9.11.2010 15:31:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: je namenjeno HoneybeeMaja

delfinka ne se sekirat, res, dejansko pri diabetesu porodnem je samo problem, da je otroček večji in težji. Sošolka in od boljše polovice sestrica je prej rodila po posvetovanju. Dejansko to je edino, da ne boš na rok rodila, da te bodo 14 do 10 dni prej dali popadke. Sošolka je rodila 10 dni prej in je res njena punčka bila zelooo velika 56 in zelo težka, jo je normalno povila, brez carskega. Edino kar je tečno, da boš vsak teden visela v čakalnici. Bolje, da kontrolirajo. Edino pazi na pritisk, ponavadi je povezan z diabetesem, to je edina težava, ko se pogovarjam po forumih in z genikologi. Upam, da ti je povedala, da ko delaš test 100g da se moraš do testa držati nazaj čim manj sladkorja bele moke (kriha,...). Moji kolegici, so isto namerili preveč, se je držala nazaj in je šla na 100g test je blo vse ok. Dejansko je imela povišan cukrček zaradi prehrane. Skos je pač pila goste soke, ker so ji prijali.
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Še enkrat sorryyy d3lfink4!

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 9.11.2010 15:45:54 >

(odgovor članu d3lfink4)
  Neposredna povezava do sporočila: 912
9.11.2010 15:32:41   
Teyla
Mene pa nekaj muči. Včeraj je babica razlagala kako ti je v porodni vse na voljo, da se lahko sprehajaš, rodiš čepe, če ni s tabo oz tvojim otročkom kaj narobe. Da te vprašajo, če želiš masko in podobno. Potem pa berem zgodbe od porodnic (ja saj vem, grozen je ta internet) in ni jih malo, ki napišejo, da so jih vedno podili na posteljo, čeprav jim je pasalo sprehajati se, o žogah ni bilo duha ne sluha (pa ni bilo nobenih zapletov ali kakšne nevarnosti za otorčka)... V glavnem javljajo se, da te v šoli za starše govorijo eno, potem pa prideš v porodnišnico, je pa zgodba popolnoma drugačna. user posted image
Mene malo skrbi, da se bo zgodilo ravno to, vendar se s tem ne obremenjujem. Nočem tma pametovat babicam, ampak če se želim sprehajat, naj bi mi to bilo omogočeno, ne? user posted image

aktak dobrodošla med februarkami  user posted image   Za seznam napiši še predviden datum poroda, starost, kraj bivanja, katera nosečnost po vrsti, koliko otrok že imaš doma (če je kakšen), spol in datum naslednjega pregleda. user posted image

< Sporočilo je popravil Teyla -- 9.11.2010 15:35:13 >

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 913
9.11.2010 15:44:18   
tamy82
aktak dobrodošla med nami! user posted image zdej je pa dosti novih! Super! user posted image

Teyla ja jaz mam tudi tak občutek, da najprej eno govorijo, potem pa prideš dejansko v P in naredijo vse po svoje user posted image user posted image ... tega je mene strah, bolečine pa sploh ne user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 914
9.11.2010 15:51:50   
tamy82

user posted image
nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

user posted image

1.2.
user posted image meta21, 30, Grosuplje, 2. user posted image , user posted image ,user posted image , user posted image , P: 26.11.
user posted image d3lfink4, 24, Celje, 1. user posted image , user posted image user posted image dvojajčna, user posted image  user posted image , P: ___
user posted image maurica, 26, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 12.11.
user posted image suzy29, 29, Laško, 4. user posted image , user posted image , user posted image , P: 8.12.
user posted image ciccina, 30, Piran, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 15.11.

2.2.
user posted image bella, __, ______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Oxer, 28, Velenje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tanita, 20, Ljutomer, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image d´ori, 38, Rakek, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image kiara24, 26, Kranj, 2.user posted imageuser posted image , user posted imageuser posted image , P: 11.11.

3.2.
user posted image sisi8, 32, Zgornja Savinjska dolina, 3. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image ninchi9, 25, Maribor, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image rebeka84, 26, ______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image urshy*, 26, Domžale, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image annai, __, _______, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

4.2.
user posted image klara1, __, Novo mesto, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image sassy22, 28, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image
, P: ___
user posted image antoninap, 29, Kranj, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image nova_tukaj,
__, _______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image alyiah, 25, Prlekija, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Ribi Bibi, 30, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image MoSoNi, 29, Velenje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 1.12., RH-: 12.11.
user posted image j6, 36, Ljubljana, 5. user posted image , user posted image user posted image user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image FoxyLady , 31, Polzela, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 7.12.

5.2.
user posted image tamina, 29, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image jekica, 32, Miklavž, 3. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image sara1986, 24, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 3.12.
user posted image Cukica, 27, Cerknica, 4. user posted image , user posted image , user posted image , P: 10.11., 30.11., 1.12.
user posted image Rea35, 35, ______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

6.2.
user posted image vrtnica21, 33, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image HoneybeeMaja, 31, Maribor,1. user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , 3D: 11.11.
user posted image Anonimna, __, _______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Teyla, 26, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 18.11.

7.2.
user posted image Juxy, 35, Domžale, 3. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tincha21, 21, Maribor, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image hayabusa, 30, _______, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , user posted image , P: 23.11.

8.2.
user posted image Grozdek, 28, Maribor, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tamy82, 23, Ajdovščina, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 24.11.
user posted image mamasita, __, _______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

9.2.

10.2.
user posted image Lola_J, 23, Brežice, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image marjetka, 28, ________, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image berti2, 34, ________, 2. user posted image ,user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image petrap, 26, Dolenjska, 2. user posted image , user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: 24.11.

11.2.
user posted image little*miss, 19, Ptuj, 2. user posted image , , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Patrisha, 25, Domžale, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 6.12.

12.2.
user posted image prvicmami, __, ________, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ____
user posted image ina5505, 40, Šentjur, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 23.11.
user posted image iluzija, 27, Kranj, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

13.2.
user posted image Nina33, 33, Kranj, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 22.11.
user posted image mija24, 24, Krško, 1. user posted image , user posted imageuser posted image , P: 23.11.

14.2.
user posted image trsica, 33, Kranj, 2. user posted image , user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: ___
user posted image Tretjedete, 35, ______, 2. user posted image , user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Zasi, 27, Lovrenc na Dravskem polju, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 12.11.

15.2.
user posted image hel32, 34, Lovrenc, 3. user posted image , user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: 17.11., 16.11.
user posted image šebela, 28, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 22.11.

16.2.
user posted image Jane77, 32, Krško, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

17.2.
user posted image Barva, 33, Kamnik, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

18.2.
user posted image mateyci, 28, Novo mesto, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 30.11.
user posted image Jo@n, 34, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 30.11.

user posted image

19.2.

user posted image Registirana, 31, Štajerska, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 1.12.

20.2.
user posted image mica13, 29, Posavje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

21.2.
user posted image DIANE, 29, Ljubljana, 3. user posted image , user posted image ,user posted image , P: ___
user posted image valek, 29, Ptuj, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 22.11.

22.2.
user posted image PilotGirl7, 30, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 22.11.
user posted image IsabellaLana, 26, Novo mesto, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Mišyka, 29, Škofja Loka, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

23.2.
user posted image lil_, 23, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: 10.11.
user posted image vipercat, 32, Trebnje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 11.11.

24.2.
user posted image samsara04 , 27, Piran, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 16.11.

25.2.
user posted image pinwheel , __, ______, 2. user posted image , user posted image user posted image , P: ___

26.2.
user posted image
muca5
, 31, Ptuj, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 18.11.
user posted image lutika89, __, _______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

27.2.
user posted image babynitka, 25, ______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 18.11.
user posted image inia,30, _______, 2. user posted image , user posted image  user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

28.2.
user posted image tarikata, 23, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tanjusi,__ ,______ , 3. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image arca, 32, _______, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image biljana l, 32, Novo mesto, 4. user posted imageuser posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: 12.11.

user posted image aktak, __, _______, ? user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

Skupaj nosečk: 79 user posted image user posted image
Srečke z user posted image user posted image : 5 user posted image user posted image

user posted image : 22
user posted image : 20
user posted image : 42

Z nami so bile:
 user posted image N.M user posted image
user posted image srečica17 user posted image
user posted image huda83 user posted image
user posted image abv1 user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

user posted image PA ŠE NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ :

user posted image Nosečnost po tednih:
1. tromesečje:
2. tromesečje:
3. tromesečje:

user posted image Materinska šola:
http://www.my4m.com/_ostalo/szs/sola_za_starse.html
http://www4.kclj.si/admin/organigram/00016f-000215.pdf

user posted image Kaj vzeti s sabo v porodnišnico
user posted image Paket za novorojenčka
user posted image Porodniški dopust
user posted image Informativni izračun višine "porodniške

Urejanje dokumentov:
1. urejanje dokumentov pred porodniški dopustom:
2. očetovski dopust:
3. kako do pomoči ob rojstvu otroka:
4. priznanje očetovstva:
5. otroški dodatek:
6. zdravstveno zavarovanje novorojenčka:

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 915
9.11.2010 15:54:48   
Anonimen
Teyla ja babice povejo vse najlepšem redu da je in kako je lepo in vse omogočeno. Dejansko pa ni. Meni so dekleta povedale za Lj porodnišnico, da si dejansko številka :( Da te tudi nič ne vprašajo, razen če na začetku izraziš da nočeš nič prot bolečinam pol se pa premisliš in znajo cmokat. Se pa pripravi na opolzke komentarje. Ravno dans mi je sošolka pravila, kaj jije rekla, da ni vedla a bi bla šokirana al bi ji kaj rekla vendar je mela take popadke, da dobesedno ni nič rekla, ker jo je tako bolelo. Pač Ljubljanska je obupna, masa nosečk in tako tud delajo. So pa baje najbolj težavne, sestre, babce niti ne. Znajo biti zelo arogantne, opolzke in žaljive. Zato je pa dobro, da je partner zraven, ker ji lahko saj on kej zabrusi. Samo kle je rekla kolegica, da more pazit partner kok bo nazaj reku, ker znajo zatezit, da more ven, da jim ne pusti kao opravlati svojega dela. Pa ji je sam zabrusu nazaj, da naj bo bolj prijazna besedno, ni nič žalil in takoj utihnil in je on potem naprej bodril in miril partnerko, ker je mela tako hude popadke (pri tistih, ki voda prej odteče, so bolj boleči popadki). Tudi to pričakujte, da vam bodo partnerja domov poslal. To je pri sošolki bilo in jo je čisto groza bila. Rodila je pa v treh urah, njega so pa poslale domov češ, da bo imela popatke še 8 ur. user posted image

Sem pa malo zbegama, MŠ je rekla babca, da moramo priti v porodnišnico, če nam voda še ni odtekla ko jih imam na 5 minut. A ni to malo pozno? Sodelavka od mojega je rekla, da ko je mela popatke na 5 minut rodila v roku ureuser posted image

(odgovor članu tamy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 916
9.11.2010 16:04:55   
samsara04
Lepo pozdravljene vse novinke user posted image

d3lfink4, tebi oz. vam trem pa želim le vse najboljše user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Drži se! Me smo s tabo.

Lepo se imejte in dajte kontra vremenu..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 917
9.11.2010 16:09:40   
Teyla
pilotgirl, kaj ji je pa zabrusila? Mene je tudi strah tega, da če bi mi katera kaj rekla, se ne bi znala sama zase postavit, ker bi mislila, da bi bilo potem samo huje. Ali pa (bohnedaj), da bi bile še bolj grobe do mene pri pregledu ipd. user posted image   Nam včeraj ni nič rekla na koliko naj bodo popadki, je pa rekla, naj ne laufamo v porodnišnico takoj (prvorodke), ampak naj bomo doma še uro ali dve oz tri. Na 5 min se tudi meni zdi zelo malo, jaz bi šla prej. Bom videla, kaj bo danes povedala.

Zdej me že kranj mika, ker naj bi bili malce bolj prijazni, pa ni takšne gužve, če primerjaš z Lj. Jaz bi rodila na pručki, se mi zdi tak "lahek" porod, ker G dela svoje. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 918
9.11.2010 16:14:18   
hel32
Hojla, upam, da me ne vrže spet venuser posted image user posted image , sem že parkrat poskušala, pa ne gre.

Glede poroda in prisotnosti parterja, moj je bil pri 1 zraven, čeprav ne prenese krvi, so v MB porodnišnici elepo ravnali z mano, dobila sem celo inekcijo proti bolečinam, ki je nisem zahtevala, sem bila presenečenauser posted image user posted image .
Rodila sem v roku 4 ur, s tem, da sem proti koncu ostala brez svojih popadkov, odprta, in dobila umetne (bolijo, ko 100user posted image ), ni šlo, ker je mali bil zagozden v porodnem kanalu, na koncu sem rodila z vakumom, boliiii, ko 100user posted image , ampak, rešena sem bila v enem potegu, sem imela super doktorco, pa še neke notranje so me mogli prerezat, je blo kr fajn komplicirano, sam so bli ful prijazni, sobili na koncu vsi okoli mene, sam mojga so za trenutek poslale ven, jim je še kavo kupil, in so na koncu vse dobile rosne očiuser posted image , pa doktorca ga je sama poklicala not.

Dianatal gel, jaz mislim, da je en velik lari fari, fajn je edino, če imaš suh porod, sam, kaj, saj ti itak prej predrejo mehur, če sam ne poči, ma ne vem, bom povprašala G, ali pa kr v P MB.
Poskusim objavit

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 919
9.11.2010 16:16:03   
FoxyLady
PilotGirl- se mi je zdelo,da bom prebrala takšen odgovoruser posted image ,pa sej bom jutri poklicala svojo G in jo povprašala o tem.
malo me skrbi ker sm pri prvi user posted image imela isto samo da je bilo to zadnji mesec in sm mogla it na pregled v bolnico,kjer so me potem obdržali,kar do poroda.Edina razlika je ta,da zdej full čutim premike in brcike,kar pri prvem nisem,pa me malo to tolaži,da le ni kaj hudega.

Aktak-DOBRODOŠLA med nami!user posted image

Kar se pa glede porodnišnic tiče pa naslednje: Kot sm že omenla grem jz rodit v SG.In tam se me zelo presenetli.
Porodne sobe so enkratne ,lepo urejene,zraven vsake postelje so žoge,lahko hodiš.Imajo 24 urno EA in to vsak dan,če je slučajno CR,prakticirajo spiralno anestezijo,oče je lahko zraven brez šole,tudi pri CR,razen če je splošna potem mora revež čakati zunaj. Prakticirajo 24urni rooming in,če si preveč utrujena na tvojo željo za par ur odpeljejo otroka,da se spočiješ. Tak da ,ja SG here i come.user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 920
9.11.2010 16:36:13   
Tisia
lutika89 in aktak dobrodošleuser posted image user posted image
tale internet je danes za en user posted image ...user posted image user posted image

(odgovor članu FoxyLady)
Neposredna povezava do sporočila: 921
9.11.2010 16:44:43   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Mene pa nekaj muči. Včeraj je babica razlagala kako ti je v porodni vse na voljo, da se lahko sprehajaš, rodiš čepe, če ni s tabo oz tvojim otročkom kaj narobe. Da te vprašajo, če želiš masko in podobno. Potem pa berem zgodbe od porodnic (ja saj vem, grozen je ta internet) in ni jih malo, ki napišejo, da so jih vedno podili na posteljo, čeprav jim je pasalo sprehajati se, o žogah ni bilo duha ne sluha (pa ni bilo nobenih zapletov ali kakšne nevarnosti za otorčka)... V glavnem javljajo se, da te v šoli za starše govorijo eno, potem pa prideš v porodnišnico, je pa zgodba popolnoma drugačna. user posted image
Mene malo skrbi, da se bo zgodilo ravno to, vendar se s tem ne obremenjujem. Nočem tma pametovat babicam, ampak če se želim sprehajat, naj bi mi to bilo omogočeno, ne? user posted image

Zelo nerada pišem, ker nočem te strašiti. Ampak bom umilila nebom je citirala: Poslušte gosša, a mate vi mogoče tako nizek prag bolečine, da za vsako stvar stokate in jemlete tabete in se zadevate. Ona je imela pa take popadke, da jo je na jok spravljalo in ni b ob boja mogla rečt pa slabo slabo ji je bilo, da ni vedela a bo bruhala ali ne. Ko jo je brila jo je zvijalo od krčev pač prej ji je voda odtekla in ji je siknla ženska češ, a bi bla namiru že da te pobrijem. Pa še to voda ji je odtekla pa je mogla po štukih peš po topnicah s popadki, ko je babca vmes zvedela, je pa njo nadrla, če se ji je tko mudilo, da ni šla z vozekom. Njo so pa sestre sema poslale in šle z njo po stopnicah oz ena. Ni bla tok, da bi munutko počakala. Da ne omenim šivanja, so premalo čakali oz niso, pa je prosila, da pač jo boli še (to boli baje ful) pa so ji siknli, da nimajo časa se z njo ukvarjat, da morjo na hit tole uštimat.
Ja naj bi bilo tako, če si želiš hoditi da bi hodila, vendar ti zdele povem, da ne boš imela omogočeno user posted image Ko se začenjo popadki te bodo položil v posteljo in konc mi je Jana rekla, pa boš prosila za lulat pa ti bodo sikale user posted image (tamle mate posodico) Nočem prestrašit, zato ne rada pišem, da nebi kar kol prestrašila nas prvorodk.
Veliko o temu piše tud na med.over, kjer so se prav babice oglasile in javno obsojale, kako smo ko rojevamo tečne in hočemo boga v oblakih. Me je držalo, da bi kaj napisala. Jaz sem rekla, da si med porodom in popadki želim, samo prijaznost, razumevanje in spodbudo, nič več če pa tega niso sposobne.... Očitno niso, ker so potem pametnevale tri babice na med over češ, da ma tud ona slab dan pa, da na preveč rojeva. user posted image Mene je zabolelo resnično. No in to naj bo moj porod, ki se ga bom lepo spominjala obup, pa se zjokaš še predno rodiš. No zato me je čisto minilo, da bi šla v Ljubljansko roditi user posted image Tudi pri dojenju se problemi in žaljenja, mogoče ti bo katera tudi od tukaj več povedala. Sam imajo čuden humor, če lahko temu rečem humor, meni je to žalitev.

Upam, da te nisem v slabo voljo spravila in prestrašila ker to ni moj cilj. Tu je društvo, ki se zelo bori, da bi imele svoje pravice in bile spoštovane med porodi in potem v porodnišnici, lahko si malo prebereš, kle je veliko žalostnih zgodb http://www.mamazofa.org/knjizica.html Vmes so take, da ko sem brala sem se zjokala, kako je lahko kdo tako krut. http://med.over.net/forum5/read.php?1,4690407

(odgovor članu FoxyLady)
  Neposredna povezava do sporočila: 922
9.11.2010 16:49:16   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: FoxyLady

PilotGirl- se mi je zdelo,da bom prebrala takšen odgovoruser posted image ,pa sej bom jutri poklicala svojo G in jo povprašala o tem.
malo me skrbi ker sm pri prvi user posted image imela isto samo da je bilo to zadnji mesec in sm mogla it na pregled v bolnico,kjer so me potem obdržali,kar do poroda.Edina razlika je ta,da zdej full čutim premike in brcike,kar pri prvem nisem,pa me malo to tolaži,da le ni kaj hudega.

Držim peti. Glede premikv, jaz tudi ful čutim več kot 50x na dan, to je lahko tudi lega bebice kriva. Tako, da se ne sekirati, glej pozitivno. Važno je, da pregledajo. Lahko, da bo vse ok. Držim pesti!!!user posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu FoxyLady)
  Neposredna povezava do sporočila: 923
9.11.2010 17:04:05   
FoxyLady

Ja sej bo,more bit,ker nimam še čisto nič pripravljeno doma.user posted image

Ne razumem ,kako so lahko take ženske babiceuser posted image Da se takole spravljajo na porodnice ej pismo,user posted image user posted image user posted image jz bi jih odslovila kr takoj saj tako negativno vplivajo na celotno porodnišnico in delajo slabo reklamo za babice in sestre ki pa so zlata vredne.

Ampak ,če bi jz naletela na takšno bi ji že povedala svoje,če ne med porodom pa po ,dolžna ji ziher ne bi ostala.Saj jih vendar mi plačujemo in pošteno plačamo zdr.zavarovanje,da se do nas obnašajo spoštljivo in dostojanstveno.user posted image user posted image resnično take ženske ne spadajo v porodni oddelek!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 924
9.11.2010 17:07:49   
inia
IZVIRNO SPOROČILO: d3lfink4

Hej hoj!

Pa še moje novičke iz današnjega pregleda ...
Mat. vrat (ki je bil na zadnjem pregledu sumljivo oz. kritično kratek - na spodnji meji) je sedaj ok user posted image . Dolg 28-30mm, kar je za dvojčke ok.
Sem pa imela kontrolo rasti in ima ena punčka veliko manjši trebušček kot druga in je pod spodnjo mejo. To pa sploh ni ok in v četrtek zjutraj moram v bolnico in tam ostanem do poroda user posted image user posted image user posted image
Sem pričakovala kar koli u zvezi z mat.vratom, ampak tegale pa ne ... in sem ful žalostna in sem se že kar pri gin. razjokala in še kr jokam ...
Drugače ima ena cca.1kg, druga pa 1,3kg. Vse ostalo je zaenkrat pri obema ok, samo tale trebušček pa je zelo mičken.

Tako da jaz nimam datuma za naslednji pregled, ker morem v bolnico ... am, če bo slučajno katera kaj po Celju, je vabljena, da me pride obiskat ...
Joj, in upam, da imajo v bolnici vsaj internet, da ne bom umrla od dolgega časa ...

Žalostna sem ... user posted image

Vem, da je hudo, ampak boš vsaj sigurna, da bo vse ok. Te bodo verejtno kontrolirali dnevno kako in kaj. Moja dva sta imela ves čas iste mere, le trebušček se je kar dosti razlikoval. Ne vem koliko se pri tebi, ampak meni ni takrat nihče rekel, da bi morala notri ostat. Sem pa tudi hodila v Celje in imela kontrolo na en teden. Čeprav me je kar prestrašila, da če gre kaj narobe se lahko v enem tednu marsikaj zgodi in ne bi mogla preprečit. Je že takrat rekla, da bi morala redno spremljat. Tako da mogoče je resnično boljše, da te notri kontrolira.
Je pa zoprno vem. Verejtno te bodo pa spustili domov čez vikende in praznike. Vsaj včasih je bila takšna praksa. Naj ti hitro mine! 

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?